Aanvulling op onderstaande post van 17 april 2010.

Lees mij laatst verschenen artikel over mijn huidige standpunt ten aanzien van MMS eerst voor je verder leest  hier

Hoe ben ik te werk gegaan?
Op deze blog lees je chronologisch wat ik allemaal heb uitgevonden en heb gedaan om mijzelf te genezen van kanker. Om iedereen die nu wil weten wat je zelf kunt doen, heb ik mijn aanpak samengevat. Dit is hoe ik op dit moment denk over wat kanker is en welke mogelijkheden er zijn om deze te bestrijden. Mijn inzichten kunnen nog veranderen, omdat ik nog steeds niet uitgeleerd ben! Wanneer deze wijzigen zal ik dit ook op deze plek aanpassen. Indien je mijn aanpak wilt volgen, wil ik je er wel op wijzen dat ik je dringend adviseer om alles wat je van plan bent te gaan doen met je behandelende artsen te bespreken.

Dit vraag ik je om twee redenen:

  1. Wanneer je behandelt wordt met chemo, bestraling of medicatie inneemt, moet je zeker weten dat wat je er zelf bij doet niet tot vervelende complicaties zou kunnen leiden. Een arts die je nu behandelt heeft ook het recht te weten wat je verder nog in je lichaam stopt, omdat wanneer er onverwachte bijwerkingen (positief of negatief) optreden je samen kunt nagaan of er factoren zijn die daarop van invloed zijn geweest!  Alleen dan kunnen we samen leren en ontdekken wat werkt.
  2. Laten wij het goede voorbeeld geven en open bespreken wat we doen! Alleen dan mogen we terug verwachten dat artsen open met hun patiënten zullen zijn of worden. Artsen zitten op dit moment in een keurslijf van protocollen wat het voor hen vaak onmogelijk maakt om buiten de getreden paden te treden. Wij als patiënten kunnen hen daartoe weer uitdagen! Laat je niet intimideren door artsen, die niet gewend zijn aan een mondige patiënt  maar daag hen uit scherp te zijn en met je mee te denken. Ze zijn vaak minder op de hoogte dan je denkt!

Wat is kanker?

Als je niet weet wat kanker is, hoe kun je het dan genezen? Vraag een willekeurige oncoloog wat kanker is en hij zegt iets over woekerende, ontregelde cellen maar vooral dat we het nog steeds niet precies weten… Toch is er wel een behandeling. Ik heb dat altijd heel vreemd gevonden, niet weten wat je behandelt maar wel een behandeling hebben.

Als je mijn blog goed hebt gelezen, weet je dat ik kanker ben gaan zien als een infectie door een schimmel. Voorafgaand aan deze woekerende schimmels, is er echter eerst iets anders jammerlijk misgegaan in je lichaam. Zuurstof gebrek in de cel.

Otto Warburg toonde al in 1920 aan dat wanneer een cel onvoldoende zuurstof krijgt, de opwekking van energie met behulp van zuurstof niet meer mogelijk is  en de cel daardoor een verandering ondergaat. In de mitochondriën van de cel zit het DNA van een bacterie en in geval van zuurstoftekort kan de cel muteren naar een vorm die energie haalt uit een anaerobe verbranding door fermentatie van suikers. Als deze situatie te lang duurt blijft de cel in dit programma hangen en kan niet meer terug muteren, op dat moment staat de weg open naar de vorming van een tumor (de ontregelde cellen), waarbij door een steeds verder verval van het lichaam ook schimmels een kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Deze schimmels gaan uiteindelijke ook uitzaaien en sporen vormen die zorgen voor de vernietiging van het lichaam. Precies zoals schimmels dat in de natuur horen te doen. Opruimen, afbreken.

Mijn hypothese is dan ook simpel. Stop dit proces door enerzijds de schimmels te vernietigen en anderzijds door het lichaam weer terug te brengen naar een optimale (op zuurstof verbranding) gebaseerde staat. Dan heb je misschien wel ergens een knobbeltje, maar daar ga je niet dood aan!

Of ik nu gelijk heb of niet, zou eigenlijk niet je grootste zorg moeten zijn. Ook niet of ik het wel of niet kan bewijzen. Ik zal er kort over zijn, ik kan dit niet bewijzen. Misschien lukt het ooit nog een keer om het wel te bewijzen maar daar heb ik dan de medewerking van onze medici bij nodig en voorlopig zijn die daar nog niet toe in staat.

Wil je weten hoe een cel werkt, hoe de cel energie (ATP) maakt? Lees dan dit artikel en bekijk de filmpjes goed!

6 Stappen naar genezing

Stap 1: Reinig je lichaam grondig met een chloordioxide kuur (MMS)

Als je kanker hebt adviseer ik  je dringend om de MMS reinigingskuur te nemen. MMS staat voor Miracle Mineral Solution en berust op de reinigende werking van chloordioxide (ClO2). De vrije zuurstof radicalen die door de inname van chloordioxide in je lichaam vrijkomen doden alle anaerobe (foute) schimmels, bacteriën, virussen en parasieten ofwel pathogenen en enge beestjes. Stel je voor, je wilt toch niet dat er dergelijke ongenode gasten je immuunsysteem bezighouden en ondermijnen? Precies! Dus laten we de zaak grondig aanpakken en zorgen dat we deze meëeters kwijt zijn.

Daarvoor zijn verschillende methoden, maar ze berusten allemaal op hetzelfde: vrije zuurstof radicalen die reageren met deze anaerobe stamgasten en deze dood, zonder dat de eigen aerobe cellen van het lichaam worden aangetast! Chloordioxide doodt alleen de kwalijke bacillen/schimmels,virussen, etc… omdat deze onder de 7Ph neutraal leven. Dat komt omdat het oppervlak van een pathogeen een lagere Ph heeft dan bijv. bloed. Aangezien chloordioxide zeer explosief is doodt het onmiddellijk de pathogenen en er blijft alleen een beetje onschuldig keukenzout (natriumchloride) over dat vrijwel niet waarneembaar is. Mooier kan het bijna niet.

ClO2 bestaat uit 1 chloor en 2 zuurstofatomen die ‘exploderen’ wanneer het in aanraking komt met pathogenen onder de 7Ph. Het kan goede cellen geen kwaad doen.

Ik leg het principe en mijn ervaring met de chloordioxine kuur op deze pagina verder uit.

Wil je MMS kopen? Kijk dan in de linker kolom daar heb ik verschillende sites genoemd waar je veilig terecht kunt en als je ze mailt of belt ook meer informatie krijgt.

Stap 2: los de stress in je leven op!

Van alle dingen die je voor jezelf kunt doen om te genezen zet ik het vermijden van stress op de eerste plaats. Heb je net de diagnose kanker gekregen dan zou ik je willen zeggen: ‘Geen paniek, laat je niet gek maken en onder tijdsdruk zetten. Je gaat niet acuut dood aan kanker en je hebt ook niet zo maar overal uitzaaiingen. Stress is een van de belangrijkste factoren die je in de komende tijd onder controle moet zien te krijgen!’

Stress is voor het lichaam een levensbedreigende situatie. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen een file die je planning in de war gooit of een leeuw die klaar staat om je te bespringen. Voor het lichaam is stress: Fight or flight. Wat er dan gebeurt is het volgende: het lichaam zet zijn overlevingsprogramma in werking, met als gevolg dat alleen de primaire processen om te overleven aandacht krijgen. Dat betekent o.a. dat de bijnier grote hoeveelheden cortisol gaat aanmaken en dat de lever bezig is om de glucosespiegel in je bloed omhoog te jagen. Deze organen zijn dus bezig met zaken die voor een optimale werking van het lichaam niet ideaal zijn.

Ben je voortdurend gestressed dan lukt het je lichaam niet om alle gifstoffen goed uit je lichaam af te voeren en kunnen deze dus veel langer hun schadelijke werk doen! Voor vrouwen met een oestrogeen gevoelige tumor is het van levensbelang  om de lever in staat te stellen de oestrogenen die met de cyclus vrijkomen, tijdig weer uit het bloed te filteren. Het is dus ook om die reden dat vrouwen geen of zeer beperkt alcohol moeten nuttigen! De lever kan niet alles tegelijk!

Stap 3: Bekijk je voedings patroon!

alkalinevoedselWat je nodig hebt wanneer je ziek bent of kanker hebt is zoveel mogelijk versterking van je immuunsysteem, daarin moet je in de eerste plaats suikers (alle geraffineerde suikers , ook geen zoetstoffen, alle koolhydraten en geen alcohol!) gaan schrappen. Suiker is de brandstof van kankercellen en alle ongewenste beestjes in je lichaam die je ziek kunnen maken.

Geen suikers > geen brandstof > geen uitbreiding van de kanker haarden!

Wat je wel eet zijn heel veel groentes (vermijd zoet fruit, neem zuur fruit) ongebrande noten, yoghurt (fosfor), vette vis (omega 3) en wat eieren zacht gekookt. Een benadering die hierbij goed aansluit is het kiezen voor voedsel waardoor je lichaam basisch blijft. En dat betekent zeer weinig vlees, melk (zuivel) en geen schimmelkaas!

Stap 4: Zuiver je lichaam met vezels

In stap 1 hebben we alle medepassagiers al de deur uitgezet, maar overal in je lichaam zijn er nog cellen die volgepropt zijn met gifstoffen! Wanneer je lichaam zich geen raad weet met alle overbodige suikers, oestrogenen, cortisol en andere echte gifstoffen zoals kwik en aluminium, zal je lever deze inpakken in vet en worden deze in je vetcellen opgeslagen. Snap je nu waarom mensen dik kunnen worden van stress? Om de afvoer van deze gifstoffen mogelijk te maken, moet je anders gaan eten en allereerst de suikers en snelle koolhydraten vermijden. Dat is ook eigenlijk leeg voedsel, daar hebben we nu echt even niets aan wanneer we proberen sterker te worden en te genezen!

Wat we nodig hebben zijn vezels! Om de gifstoffen te kunnen binden heeft het lichaam vezels nodig! En deze zitten volop in peulvruchten, groenten en fruit. Daarmee slaan we dus twee vliegen in een klap: we zuiveren het lichaam van gifstoffen en versterken het tegelijk met alle mooie vitamines, mineralen en bouwstoffen die we uit deze voedingsmiddelen kunnen halen!

Gezondheid begint in je darmen, dan de lever, dan je nieren en tot slot je bloed. Je bloed moet weer overal in je lichaam zuurstof kunnen leveren, maar kan dat pas als je in deze volgorde je lichaam hebt gereinigd en van gifstoffen en allerlei ongewenste micro-organismen zoals, virussen, schimmels, bacteriën en gisten hebt ontdaan. Je zult zien dat je daardoor gaat afvallen en je lichaam vetten gaat afstoten waar allemaal gif in ligt opgeslagen! Dat ruimt lekker op!

Stap 5: Reinig je nieren en bloed met zuiver water

Natuurlijk lukt het niet om je lichaam te zuiveren wanneer je onvoldoende drinkt! Drink per dag minstens 1,5 liter water! Liefst bronwater en zonder koolzuur (!), maar gewoon leidingwater kan natuurlijk ook. Het gaat erom dat je lichaam gifstoffen kan afgeven en daarvoor werkt water het best. Als de waterstof moleculen al bezet zijn met de stoffen uit thee en koffie is er geen plaats meer over om gifstoffen te transporteren!

Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag, dat zorgt voor het doorpompen van je lymfevaten stelsel en zorgt ervoor dat gifstoffen je lichaam ook uit kunnen! Als je loopt pompt je hart uiteraard ook en zorgt ervoor dat je weer voldoende doorbloeding krijgt.

Stap 6: Bouw je immuunsysteem op tot een krachtpatser

Je bouwt je immuunsysteem op wanneer je ervoor zorgt dat je lichaam bouwstoffen heeft om terug te vechten, daarvoor is je dieet heel belangrijke maar er zijn drie essentiële krachtpatsers die je nodig hebt om terrein terug te winnen van je kanker:

  1. Ik  adviseer je om onmiddellijk na de chloordioxine kuur te starten met bij slikken van hoge dosis vitamine C, dat reinigt te darmen sowieso, maar zorgt er ook voor dat je cellen worden beschermd en micro-organismen elke dag weer kunnen worden uitgeschakeld. Bouw op naar 7 -10 gram(!) per dag. Je moet vitamine C slikken om je bloedvaten in tiptop conditie te krijgen. Vitamine C herstelt de collageen lagen van je slagaderen zodat deze flexibel blijven. Heb je een tekort aan vitamine  C dan ontstaat er een waterige laag in je aderen waar calcium en cholesterol in neerslaan, wat de doorbloeding bemoeilijkt. Zo ontstaan er plekken waar in de haarvaten geen doorbloeding meer plaatsvindt en er zuurstofarme plekken ontstaan.  Ideaal voor kanker!
  2. Je voldoende vitamine D3 kunt aanmaken via de zon (en bij slikken!), vitamine D3  is DE reparatieset; een hormoon dat vanuit de lever in je nieren wordt omgezet naar een super bouwstof die je cellen repareert… neem een dosis van 1000-2000 I.E of I.U per dag.
  3. Je voldoende melatonine kunt aanmaken (of gewoon weer bij slikken), dit is de tweede belangrijkste reparatie mogelijkheid van je lichaam, en melatonine maak je s’nachts aan in het pikke donker! Zorg voor een volledig verduisterde slaapkamer. Hierin spelen ook weer je lever en nieren een belangrijke rol…ga dus op tijd slapen!

Je kunt voor een goed advies over supplementen contact opnemen met dr. Klatte in Den Haag hij is orthomoleculair arts en zal je de juist ondersteunende supplementen voorschrijven.

Praktijk voor biologische geneeskunde
M.G. Klatte
Zeestraat 40
2518 AB DEN HAAG
Tel. 070-3523800 hij is net verhuisd maar is nog bereikbaar op dit nummer.

En dan nog even dit: Oestrogenen zijn de hormonen die celdeling aanjagen en zetten kanker dan ook op scherp. Oestrogenen zijn, als ze in je bloed blijven circuleren, kankerverwekkend. Zorg dat je lichaam daarom oestrogeen snel weer kan afbreken, dat doe je door het bovenstaande dieet en stappen te volgen.
Zorg bovendien dat je van je overtollige vet afkomt, want behalve in je eierstokken worden oestrogenen ook in de vetlagen van je bindweefsel aangemaakt… een heerlijk plek daarvoor zijn je borsten…Eet dan ook geen vlees en met name kippenvlees dat vol zit met oestrogeen of soja met phyto-oestrogenen!

Samengevat?

Geen stress, geen suiker en reinigen van je lichaam. Alleen goede dingen eten en 30 minuten per dag bewegen! De zon in en een goede nachtrust nemen. Succes!