Genezen van kanker in 6 stappen?


Deze post is gesloten voor commentaar. Ik wil je verzoeken de discussie hier voort te zetten, zodat daar weer frisse nieuwe inzichten kunnen worden gedeeld.

3e Aanvulling op onderstaande info!

Dit artikel is het best gelezen artikel sinds het online staat (april 2010). Ik laat het staan omdat het zoveel waardevolle commentaren laat zien en ook omdat het een eerlijk beeld geeft van mijn eigen ontwikkeling en inzichten. Omdat mijn aanvulling nogal veel omvattend is nodig ik je uit HIER eerst verder te lezen.

 

2e Aanvulling op onderstaande info!

Het is vandaag 22 april 2017 en mijn nieuwe website is gelanceerd! Daar deel ik mijn laatste inzichten over wat ik denk dat kanker is. Zie het artikel ‘Wat is kanker?‘ Een aantal van onderstaande inzichten heb ik (deels) moeten bijstellen.

Ik deel hier graag mijn herziene visie op onderstaande punten:

 1. Ik geloof niet meer dat kanker wordt veroorzaakt door een infectie met een schimmel. Schimmels spelen zeker een rol in de celdeling van de kankercel en zijn ook altijd bij tumoren aanwezig, maar zij zijn niet de oorzaak! Er is een buitengewoon interessant boek, waar de rol van schimmels het best wordt beschreven. Het is het boek Cancer: Cause, Cure and Cover-up door Ron Gdanski.
 2. Ik geloof niet meer dat zuurstof gebrek de oorzaak is van kanker. In het experiment van Otto Warburg is wel aangetoond, dat wanneer je een cel zuurstof onthoudt er een kankercel ontstaat, maar dit wil nog niet zeggen dat dit in het menselijk lichaam ook de reden is voor een cel om te muteren, zodat hij suikers gaat fermenteren. Ik geloof dat wat inmiddels gelooft wordt als de enige ware definitie van kanker, namelijk een gemteerde cel door zuurstof gebrek, gewoon te kort door de bocht is. Deze verandering in energie huishouding van oxidatie naar fermentatie, gebeurt namelijk in de aanwezigheid van zuurstof! Zoals Warburg zelf en velen na hem, hebben kunnen constateren…
  The term Warburg effect describes the observation that cancer cells, and many cells grown in-vitro, exhibit glucose fermentation even when enough oxygen is present to properly respire.
 3. Ik geloof niet dat het bestrijden van microben en dus het gebruik van MMS de oplossing voor kanker is. Is MMS dan helemaal afgeschreven als middel in de strijd tegen kanker? Ja en nee. Ja, als inwendig middel om kankercellen mee te bestrijden, zeg ik dat heeft geen zin. Kanker komt atijd terug als je de oorzaak niet hebt aangepakt. En de oorzaak is geen virus, geen bacterie en geen schimmel! Ze spelen allemaal een rol, dat klopt. Ze worden daarom ook steeds waargenomen bij kanker dat klopt ook en soms verwarren we dan oorzaak en gevolg. Omdat we niet weten wat er eerder was! We maken dan een verhaal wat klopt bij onze waarneming. Dit heet narratieve misleiding. De wereld is er vol van! Lees hier wat Nassim Nicholas Taleb auteur van het boek  Zwarte Zwaan er zelf over zegt; klik hier.
  Nee ik wil MMS nog niet volledig afschrijven, maar het eerder inzetten als hulpmiddel! Om je darmen eens goed mee te reinigen is het uitstekend! Om een wond mee te ontsmetten is het ook uitstekend in zetbaar! En om kankercellen af te breken die van buitenaf bereikbaar zijn, is het een optie om het proces te versnellen of de deling van cellen te beperken. Maar nog steeds geldt, als de onderliggende oorzaak niet aangepakt wordt is het alleen maar een doekje voor het bloeden.

De eindconclusie deel ik echter nog steeds: Geen stress, geen suikers en geen snelle koolhydraten in je voeding en reinigen van je lichaam. Alleen goede dingen eten waar alle vitaminen en mineralen inzitten en 30 minuten bewegen en mediteren per dag! De zon in en een goede nachtrust nemen.


1e Aanvulling op onderstaande post van 17 april 2010.

Lees mijn laatst verschenen artikel over mijn huidige standpunt ten aanzien van MMS eerst voor je verder leest  hier

Hoe ben ik te werk gegaan?
Op deze blog lees je chronologisch wat ik allemaal heb uitgevonden en heb gedaan om mijzelf te genezen van kanker. Om iedereen die nu wil weten wat je zelf kunt doen, heb ik mijn aanpak samengevat. Dit is hoe ik op dit moment denk over wat kanker is en welke mogelijkheden er zijn om deze te bestrijden. Mijn inzichten kunnen nog veranderen, omdat ik nog steeds niet uitgeleerd ben! Wanneer deze wijzigen zal ik dit ook op deze plek aanpassen. Indien je mijn aanpak wilt volgen, wil ik je er wel op wijzen dat ik je dringend adviseer om alles wat je van plan bent te gaan doen met je behandelende artsen te bespreken.

Dit vraag ik je om twee redenen:

 1. Wanneer je behandelt wordt met chemo, bestraling of medicatie inneemt, moet je zeker weten dat wat je er zelf bij doet niet tot vervelende complicaties zou kunnen leiden. Een arts die je nu behandelt heeft ook het recht te weten wat je verder nog in je lichaam stopt, omdat wanneer er onverwachte bijwerkingen (positief of negatief) optreden je samen kunt nagaan of er factoren zijn die daarop van invloed zijn geweest!  Alleen dan kunnen we samen leren en ontdekken wat werkt.
 2. Laten wij het goede voorbeeld geven en open bespreken wat we doen! Alleen dan mogen we terug verwachten dat artsen open met hun patiënten zullen zijn of worden. Artsen zitten op dit moment in een keurslijf van protocollen wat het voor hen vaak onmogelijk maakt om buiten de getreden paden te treden. Wij als patiënten kunnen hen daartoe weer uitdagen! Laat je niet intimideren door artsen, die niet gewend zijn aan een mondige patiënt  maar daag hen uit scherp te zijn en met je mee te denken. Ze zijn vaak minder op de hoogte dan je denkt!

Wat is kanker?

Als je niet weet wat kanker is, hoe kun je het dan genezen? Vraag een willekeurige oncoloog wat kanker is en hij zegt iets over woekerende, ontregelde cellen maar vooral dat we het nog steeds niet precies weten… Toch is er wel een behandeling. Ik heb dat altijd heel vreemd gevonden, niet weten wat je behandelt maar wel een behandeling hebben.

Als je mijn blog goed hebt gelezen, weet je dat ik kanker ben gaan zien als een infectie door een schimmel. Voorafgaand aan deze woekerende schimmels, is er echter eerst iets anders jammerlijk misgegaan in je lichaam. Zuurstof gebrek in de cel.

Otto Warburg toonde al in 1920 aan dat wanneer een cel onvoldoende zuurstof krijgt, de opwekking van energie met behulp van zuurstof niet meer mogelijk is  en de cel daardoor een verandering ondergaat. In de mitochondriën van de cel zit het DNA van een bacterie en in geval van zuurstoftekort kan de cel muteren naar een vorm die energie haalt uit een anaerobe verbranding door fermentatie van suikers. Als deze situatie te lang duurt blijft de cel in dit programma hangen en kan niet meer terug muteren, op dat moment staat de weg open naar de vorming van een tumor (de ontregelde cellen), waarbij door een steeds verder verval van het lichaam ook schimmels een kans krijgen zich te vermenigvuldigen. Deze schimmels gaan uiteindelijke ook uitzaaien en sporen vormen die zorgen voor de vernietiging van het lichaam. Precies zoals schimmels dat in de natuur horen te doen. Opruimen, afbreken.

Mijn hypothese is dan ook simpel. Stop dit proces door enerzijds de schimmels te vernietigen en anderzijds door het lichaam weer terug te brengen naar een optimale (op zuurstof verbranding) gebaseerde staat. Dan heb je misschien wel ergens een knobbeltje, maar daar ga je niet dood aan!

Of ik nu gelijk heb of niet, zou eigenlijk niet je grootste zorg moeten zijn. Ook niet of ik het wel of niet kan bewijzen. Ik zal er kort over zijn, ik kan dit niet bewijzen. Misschien lukt het ooit nog een keer om het wel te bewijzen maar daar heb ik dan de medewerking van onze medici bij nodig en voorlopig zijn die daar nog niet toe in staat.

Wil je weten hoe een cel werkt, hoe de cel energie (ATP) maakt? Lees dan dit artikel en bekijk de filmpjes goed!

6 Stappen naar genezing

Stap 1: Reinig je lichaam grondig met een chloordioxide kuur (MMS)

Als je kanker hebt adviseer ik  je dringend om de MMS reinigingskuur te nemen. MMS staat voor Miracle Mineral Solution en berust op de reinigende werking van chloordioxide (ClO2). De vrije zuurstof radicalen die door de inname van chloordioxide in je lichaam vrijkomen doden alle anaerobe (foute) schimmels, bacteriën, virussen en parasieten ofwel pathogenen en enge beestjes. Stel je voor, je wilt toch niet dat er dergelijke ongenode gasten je immuunsysteem bezighouden en ondermijnen? Precies! Dus laten we de zaak grondig aanpakken en zorgen dat we deze meëeters kwijt zijn.

Daarvoor zijn verschillende methoden, maar ze berusten allemaal op hetzelfde: vrije zuurstof radicalen die reageren met deze anaerobe stamgasten en deze dood, zonder dat de eigen aerobe cellen van het lichaam worden aangetast! Chloordioxide doodt alleen de kwalijke bacillen/schimmels,virussen, etc… omdat deze onder de 7Ph neutraal leven. Dat komt omdat het oppervlak van een pathogeen een lagere Ph heeft dan bijv. bloed. Aangezien chloordioxide zeer explosief is doodt het onmiddellijk de pathogenen en er blijft alleen een beetje onschuldig keukenzout (natriumchloride) over dat vrijwel niet waarneembaar is. Mooier kan het bijna niet.

ClO2 bestaat uit 1 chloor en 2 zuurstofatomen die ‘exploderen’ wanneer het in aanraking komt met pathogenen onder de 7Ph. Het kan goede cellen geen kwaad doen.

Ik leg het principe en mijn ervaring met de chloordioxine kuur op deze pagina verder uit.

Wil je MMS kopen? Kijk dan in de linker kolom daar heb ik verschillende sites genoemd waar je veilig terecht kunt en als je ze mailt of belt ook meer informatie krijgt.

Stap 2: los de stress in je leven op!

Van alle dingen die je voor jezelf kunt doen om te genezen zet ik het vermijden van stress op de eerste plaats. Heb je net de diagnose kanker gekregen dan zou ik je willen zeggen: ‘Geen paniek, laat je niet gek maken en onder tijdsdruk zetten. Je gaat niet acuut dood aan kanker en je hebt ook niet zo maar overal uitzaaiingen. Stress is een van de belangrijkste factoren die je in de komende tijd onder controle moet zien te krijgen!’

Stress is voor het lichaam een levensbedreigende situatie. Het lichaam maakt geen onderscheid tussen een file die je planning in de war gooit of een leeuw die klaar staat om je te bespringen. Voor het lichaam is stress: Fight or flight. Wat er dan gebeurt is het volgende: het lichaam zet zijn overlevingsprogramma in werking, met als gevolg dat alleen de primaire processen om te overleven aandacht krijgen. Dat betekent o.a. dat de bijnier grote hoeveelheden cortisol gaat aanmaken en dat de lever bezig is om de glucosespiegel in je bloed omhoog te jagen. Deze organen zijn dus bezig met zaken die voor een optimale werking van het lichaam niet ideaal zijn.

Ben je voortdurend gestressed dan lukt het je lichaam niet om alle gifstoffen goed uit je lichaam af te voeren en kunnen deze dus veel langer hun schadelijke werk doen! Voor vrouwen met een oestrogeen gevoelige tumor is het van levensbelang  om de lever in staat te stellen de oestrogenen die met de cyclus vrijkomen, tijdig weer uit het bloed te filteren. Het is dus ook om die reden dat vrouwen geen of zeer beperkt alcohol moeten nuttigen! De lever kan niet alles tegelijk!

Stap 3: Bekijk je voedings patroon!

Wat je nodig hebt wanneer je ziek bent of kanker hebt is zoveel mogelijk versterking van je immuunsysteem, daarin moet je in de eerste plaats suikers (alle geraffineerde suikers, ook geen zoetstoffen, alle snelle koolhydraten en geen alcohol!) gaan schrappen. Suiker is de brandstof van kankercellen en alle ongewenste beestjes in je lichaam die je ziek kunnen maken.

Geen suikers > geen brandstof > geen uitbreiding van de kanker haarden!

Wat je wel eet zijn heel veel groentes (vermijd zoet fruit, neem zuur fruit) ongebrande noten, yoghurt (fosfor), vette vis (omega 3) en wat eieren zacht gekookt. Een benadering die hierbij goed aansluit is het kiezen voor voedsel waardoor je lichaam basisch blijft. En dat betekent zeer weinig vlees, melk (zuivel) en geen schimmelkaas!

Stap 4: Zuiver je lichaam met vezels

In stap 1 hebben we alle medepassagiers al de deur uitgezet, maar overal in je lichaam zijn er nog cellen die volgepropt zijn met gifstoffen! Wanneer je lichaam zich geen raad weet met alle overbodige suikers, oestrogenen, cortisol en andere echte gifstoffen zoals kwik en aluminium, zal je lever deze inpakken in vet en worden deze in je vetcellen opgeslagen. Snap je nu waarom mensen dik kunnen worden van stress? Om de afvoer van deze gifstoffen mogelijk te maken, moet je anders gaan eten en allereerst de suikers en snelle koolhydraten vermijden. Dat is ook eigenlijk leeg voedsel, daar hebben we nu echt even niets aan wanneer we proberen sterker te worden en te genezen!

Wat we nodig hebben zijn vezels! Om de gifstoffen te kunnen binden heeft het lichaam vezels nodig! En deze zitten volop in peulvruchten, groenten en fruit. Daarmee slaan we dus twee vliegen in een klap: we zuiveren het lichaam van gifstoffen en versterken het tegelijk met alle mooie vitamines, mineralen en bouwstoffen die we uit deze voedingsmiddelen kunnen halen!

Gezondheid begint in je darmen, dan de lever, dan je nieren en tot slot je bloed. Je bloed moet weer overal in je lichaam zuurstof kunnen leveren, maar kan dat pas als je in deze volgorde je lichaam hebt gereinigd en van gifstoffen en allerlei ongewenste micro-organismen zoals, virussen, schimmels, bacteriën en gisten hebt ontdaan. Je zult zien dat je daardoor gaat afvallen en je lichaam vetten gaat afstoten waar allemaal gif in ligt opgeslagen! Dat ruimt lekker op!

Stap 5: Reinig je nieren en bloed met zuiver water

Natuurlijk lukt het niet om je lichaam te zuiveren wanneer je onvoldoende drinkt! Drink per dag minstens 1,5 liter water! Liefst bronwater en zonder koolzuur (!), maar gewoon leidingwater kan natuurlijk ook. Het gaat erom dat je lichaam gifstoffen kan afgeven en daarvoor werkt water het best. Als de waterstof moleculen al bezet zijn met de stoffen uit thee en koffie is er geen plaats meer over om gifstoffen te transporteren!

Zorg voor minimaal 30 minuten beweging per dag, dat zorgt voor het doorpompen van je lymfevaten stelsel en zorgt ervoor dat gifstoffen je lichaam ook uit kunnen! Als je loopt pompt je hart uiteraard ook en zorgt ervoor dat je weer voldoende doorbloeding krijgt.

Stap 6: Bouw je immuunsysteem op tot een krachtpatser

Je bouwt je immuunsysteem op wanneer je ervoor zorgt dat je lichaam bouwstoffen heeft om terug te vechten, daarvoor is je dieet heel belangrijke maar er zijn drie essentiële krachtpatsers die je nodig hebt om terrein terug te winnen van je kanker:

 1. Ik  adviseer je om onmiddellijk na de chloordioxine kuur te starten met bij slikken van hoge dosis vitamine C, dat reinigt te darmen sowieso, maar zorgt er ook voor dat je cellen worden beschermd en micro-organismen elke dag weer kunnen worden uitgeschakeld. Bouw op naar 7 -10 gram(!) per dag. Je moet vitamine C slikken om je bloedvaten in tiptop conditie te krijgen. Vitamine C herstelt de collageen lagen van je slagaderen zodat deze flexibel blijven. Heb je een tekort aan vitamine  C dan ontstaat er een waterige laag in je aderen waar calcium en cholesterol in neerslaan, wat de doorbloeding bemoeilijkt. Zo ontstaan er plekken waar in de haarvaten geen doorbloeding meer plaatsvindt en er zuurstofarme plekken ontstaan.  Ideaal voor kanker!
 2. Je voldoende vitamine D3 kunt aanmaken via de zon (en bij slikken!), vitamine D3  is DE reparatieset; een hormoon dat vanuit de lever in je nieren wordt omgezet naar een super bouwstof die je cellen repareert… neem een dosis van 1000-2000 I.E of I.U per dag.
 3. Je voldoende melatonine kunt aanmaken (of gewoon weer bij slikken), dit is de tweede belangrijkste reparatie mogelijkheid van je lichaam, en melatonine maak je s’nachts aan in het pikke donker! Zorg voor een volledig verduisterde slaapkamer. Hierin spelen ook weer je lever en nieren een belangrijke rol…ga dus op tijd slapen!

Je kunt voor een goed advies over supplementen contact opnemen met dr. Klatte in Den Haag hij is orthomoleculair arts en zal je de juist ondersteunende supplementen voorschrijven.

Praktijk voor biologische geneeskunde
M.G. Klatte
Bankastraat 146
2585 ET Den Haag
Tel. 070-3523800

En dan nog even dit: Oestrogenen zijn de hormonen die celdeling aanjagen en zetten kanker dan ook op scherp. Oestrogenen zijn, als ze in je bloed blijven circuleren, kankerverwekkend. Zorg dat je lichaam daarom oestrogeen snel weer kan afbreken, dat doe je door het bovenstaande dieet en stappen te volgen.
Zorg bovendien dat je van je overtollige vet afkomt, want behalve in je eierstokken worden oestrogenen ook in de vetlagen van je bindweefsel aangemaakt… een heerlijk plek daarvoor zijn je borsten…Eet dan ook geen vlees en met name kippenvlees dat vol zit met oestrogeen of soja met phyto-oestrogenen!

Samengevat?

Geen stress, geen suikers en geen snelle koolhydraten in je voeding en reinigen van je lichaam. Alleen goede dingen eten waar alle vitaminen en mineralen inzitten en 30 minuten bewegen en mediteren per dag! De zon in en een goede nachtrust nemen. Succes!

Advertentie

440 gedachten over “Genezen van kanker in 6 stappen?

 1. Mijn vader werd gediagnosticeerd voor prostaatkanker maart 2017 en sinds die tijd hebben we chemotherapie 3 keer gedaan, maar de kanker blijft terugkeren. Enkele maanden geleden hoorde ik over cannabisolie en het genezende effect ervan en ik koos de cannabisolie uit Australië bij Ricksimpsoncannabishemoil@gmail.com en mijn vader begon onmiddellijk met de cannabisolie, na het gebruik van de cannabisolie voor behandeling op de vastgestelde tijd voorgeschreven door Rick Simpson, er was totale genezing en zoals ik nu schrijf, kan mijn vader alleen rondlopen door het huis zonder steun van iemand en uitgaan wanneer hij maar wil.

  Beste wensen,
  Ruth snuffelt

 2. Er is 2 keer een biopt genomen ze wouden een longpunctie doen Deze heb ik geweigerd net als de bestralingen 25X op mijn stembanden Ik had zelf al uitgedokterd dat slechte voeding (vitamine gebrek) de oorzaak was. Vitamines en kruidenthee deden het werk.

 3. Beste Linda,

  Dankzij oa jouw blog heb ik mijzelf binnen 6 maanden van kanker kunnen genezen Door jouw adviezen op te volgen en een beetje logisch verstand te gebruiken is mij dit gelukt. Ontgiften gaf bij mij veel jeuk. Belangrijk is natuurlijk ook dat je de innames van gif voorkomt (stoppen met roken bv). Gezonde voeding met de eventueel supplementen doen de rest. Ik ben trouwens geen seconde bang geweest dat ik zou falen.
  De KNO- en longarts vonden mijn keuze maar niks maar gaven later wel toe dat ik de goede keuzes had gemaakt.
  Ben nu alweer 3 maanden vol aan het werk en voel me beter dan ooit. Elke dag een smoothie en veel fruit staan op de menukaart. Geen cola/frisdank en suikers meer
  Belangrijk bij de bestrijding van kanker is dat je weet waar het vandaan komt dus kijk in de spiegel en vraag dit aan jezelf (vaak weet je het zelf al …slechte voeding bv)
  Ik kan iedereen dan ook adviseren om niet al te snel de door artsen voorgestelde behandelingen zomaar toe te passen en eerst eens goed na te denken

  1. Beste peter,

   Welke soort kanker had je en was het op 1 plek of uitgezaaid? En wat heb je precies gedaan/opgevolgd?

   Alvast bedankt voor je antwoord.
   Hanna

   1. Beste Hanna,

    Er is bij mij keelkanker geconstateerd en een vlek op mijn long. Veel vitamines ( C en D) en gezonde voeding + probiotica hebben de klus geklaard. Ook veel kruidenthee gedronken (alsemthee)en stoppen met suiker inname De tumoren zijn verdwenen en de vlek is niet gegroeid.

   2. Mooi om te lezen dat vitamines en probiotica je hebben genezen.
    Je had keelkanker die niet uitgezaaid was? ( vlek op longen als uitzondering misschien?) Kreeg je geen operatie als mogelijke behandeling?

   3. Inmiddels 2 jaar verder
    Keelkanker laten bestralen (16X). Neussonde gehad voor 3 maanden ivm niet meer kunnen slikken. Hierna een scan gehad van de longen en deze was erg slecht…uitzaaiingen Longarts gaf me op. Ik vond deze scan niet vreemd met al deze bestralingen en sonde voeding. Sonde er uitgetrokken met vakantie en weer gezond gaan eten.
    De scan na 3 maanden van de long zag er weer super uit Alle uitzaaiingen waren verdwenen(november 2017). Nu weer een scan begin augustus 2018. Ik ben niet bang want ik voel me goed

  2. Beste Peter!
   Ik heb mezelf even een sabbatical gegund deze zomer en mijn PC en mailbox vermeden! Dat is ook zeer heilzaam. Wat een geod nieuws!!! Ik weet ook zekeer dat dit mij ook nog eesn zal gaan lukken. Bij mij zit/zat er nog een hele hoop stress achter en dat heb ik in de afgelopen maanden voor een heel groot deel kunne oplossen ds ik hoop dat ik nu eindelijk ook de juiste balans weer zal vinden! Ik zal er snel weer eens een blog over schrijven, anders denkt iedereen dat het niet goed met me gaat!

   1. Hoe pak je kanker aan:
    Mijn idee is dat kanker een gebreksziekte is. Dit kan een gebrek zijn aan van alles. Voornamenlijk vitamine C/D en heel belangrijk Aminozuren. Tevens Magnesium/kalium/natrium/calcium gehaltes zijn van enorm belang
    Om terug te komen op Aminozuren….ik dronk graag een glas rode wijn en ben hiermee gestopt voor ongeveer een half jaar…de kanker explodeerde zowat na die tijd. Weer rode wijn gaan drinken en de uitzaaiingen verdwenen weer.
    Nu ben ik er achter dat dit de aminozuren zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn icm Vitamine C.(zie YouTube dr Rath
    Waarom een tekort? Inderdaad stress/slechte voeding/lekkende darm/ontstekingen door bv reuma/ziekte van Lyme ed…..dus een slecht werkend immuunsysteem die de kankercellen niet op kan ruimen want andere zaken gaan voor
    Laat je testen op gebreken van mineralen.
    Zie ook de website van Marcus Friedman…Truly Heal

  3. Had ik dit maar eerder geweten, mijn vriendin us gisterochtend overleden en laat 3 kinderen achter, de jongste is bij mijn in huis. In feb dit jaar kreeg zij keelkanker. Bestraling haalde niets uit, in aug alles weggehaald en een stemprotese gehad. 25 oktober was alles uitgezaaid en had ze 6 tot 10 mdn. Dit werd helaas nog geen 4 wkn.
   Mijn vader krijgt dinsdag de uitslag, maar of ik hem zover krijg om zijn levensstijl om te gooien betwijfel ik. Maar zeg het vaker het komt door onze slechte levensstijl.

 4. Hallo,

  Dank je wel voor het delen van je verhaal en je adviezen. Zeer profijtvol!

  Ik had een vraag over kurkuma. Ben al een tijdje opzoek naar de onbestraalde variant maar weet niet waar ik deze het beste kan halen. Er zijn een hoop op de markt zie ik maar welke te bestellen?

  Groetjes,

  Suna

  1. Suna drink hoge dozis wit D3 per dag 5000 ei en zoek op internet bite amandelen en eet 60 kom per dag mijn advies als je wil meer weten bel mij srecko tel (06) 46 84 89 02

 5. Inderdaad voelt het voor mij ook zo dat je van allerlei informatie opdoet en vervolgens zelf moet voelen wat voor jou zelf ( je lichaamsgevoel zegt JA of NEE) klopt.
  Zo ben ik in die afgelopen jaren steeds andere dingen gaan doen met als basis rust rust rust ontspanning en veel naar buiten!

  1. He ze is er weer! Woutje! Zo is het helemaal! Het probleem is dat je gevoel niet meer bereikbaar is! je moet het opnieuw vinden en kalibreren. Wat een rijkdom als je daar weer mee in contact staat!!! En alles is al gebeurt!
   X Linda

   1. Deze zat in mijn mail vandaag:
    You are The Greatest Treasure Linda.

    Even after you have received all the fame, fortune and glory
    that you have been seeking for lifetimes, this ego may still
    try to continue its habitual search for more, more, more!

    Why are you still looking for riches outside yourself
    when you Linda are the greatest goldmine in the entire Universe!

    Yes, you are…

    So embrace this wonderful sacred truth Linda
    and allow yourself to discover the greatest treasure
    is not outside of your body, it is already within you.

    Keep digging deep into the core essence of Linda,
    and very very soon you will strike it rich!

   2. Beste Linda,

    Hoe gaat het nu inmiddels met je? Wat heb je nog meer “uitgevonden en toegepast”? Zijn er nog veranderingen opgetreden?
    Ik hoop heel erg op uw antwoord. Groetjes hanna

 6. Beste Linda,

  Ik heb het e.e.a. gelezen op je website. De druppels en je ervaringen zijn erg bemoedigend en positief. Ik zie dat je ook stuit op weerstanden en dat is een teken dat je op de goede weg bent. Echter wat mij opvalt is dat er weinig onderzoek wordt gedaan naar natuurproducten en de werking hiervan. Zo blijkt Curcuma bijvoorbeeld ook een zeer goede werking te hebben op het lichaam. Dit laatste gaf me te denken; Hoe zou het kunnen dat er naar tabletten en pillen waarop men patent kan aanvragen zoveel onderzoek wordt gedaan? En naar natuurproducten relatief weinig? Mijn vermoeden is dat het komt omdat men geen patent kan aanvragen op een appel en er dus meer belang bij heeft de homeopathie te bestrijden. Daarnaast heb ik documentaires gezien van lezingen etc door artsen en voor artsen waarbij medicijnen werden gepromoot. Maw de huidige zorg is niet zo integer als zou moeten (met de nuance dat niet elke arts over 1 kam te scheren valt). Anyway ik vindt je blog in elk geval een erg goed initiatief waarin ervaringen in elk geval gedeeld worden, de focus op preventie zou natuurlijk er nog wel bij mogen. Zou je de MMS druppels bijv ook preventief kunnen nemen etc. Succes verder en ik hou je blog in de gaten! Mvg Jan

  1. Beste jan,
   Je bent tot de juiste conclusie gekomen, a patient cured is a customer lost. Het is wrang maar wel waar en dus wordt er gezocht naar patenteerbare medicijnen. Natuurlijke en dus goedkope oplossingen worden systematisch afgekraakt, zwart gemaakt of belachelijk gemaakt. Dat geldt ook voor patienten die er voor uitkomen dat ze deze middelen gebruiken. Het dateert al vanaf de inquisitie toen hebben de autoriteiten onder aanvoering van de katholieke kerk de vroed- en kruidenvrouwen (heksen) vervolgd en systematisch uitgeroeid. Wonderen behoren nu eenmaal de kerk toe. Heb je je nooit afgevraagd waarom in Europa zo weinig echte sjamanen, natuurgenezers a la catwezel 🙂 actief geneeskunde praktiseren? Ze zijn in hun oorspronkelijke en uitbundige inheemse vorm nog op alle ander continenten te vinden, maar niet in Europa. Hier zijn we netjes gecultiveerd en lopen in de pas van…? Fijn dat je het ook doorziet! Join the club! Gelukkig kun jij dan nu al over kennis beschikken die je in staat stelt om je te wapenen tegen ziekte, preventief! Lezen, lezen en googlen tot je voor jezelf een neiuwe route hebt gevonden die bij je past. Veel plezier!
   Linda

 7. Hoi, ik kwam vandaag op dit bericht over GCMAF en een aantal doktoren die vermoord zijn een aantal maanden geleden omdat ze iets aan het licht wilden brengen.

  Ik weet niet wat ervan waar is maar ik ben wat gaan speuren en kwam op deze site uit. Het schijnt dat het laboratorium waar ze GCMAF maken in Europa is gesloten. Heel erg vreemd.

  Weet jij hier iets over te vertellen Linda?

  http://www.thebigriddle.com/2015/12/murdered-holistic-doctors-discovered.html?m=1

   1. Beste Hans,
    De 14 dokters die vorig zomer zijn vermoord vormden een netwerk om de relatie tussen autisme en vaccinaties te onderzoeken. Ze waren op het spoor gekomen dat er in vaccins NAGALASE wordt verwerkt. Nagalase is een enzyme dat door kankercellen wordt aangemaakt om het immuunsysteem plat te leggen…dat moest kennelijk niet naar buiten komen!!!

 8. http://www.doctoryourself.com/hoffer_cancer_2.html
  Lees het artikel van dr. Hoffer. Hij heeft met zijn programma, het gem. levensduur van 5.7 maanden verhoogd naar 100 maanden!! Hij zegt daarbij wel dat het aanslaan van het programma min. 2 maanden duurt.
  Hij wordt oa. gesteund door zijn vriend en nobelprijswinnaar Linus Pauling.
  Een groot wetenschapper die door velen vergeleken wordt met A. Einstein.

  Veel sterkte en wijsheid toegewenst voor degene die dit nodig hebben.

  1. Beste Marcel!
   Ik heb met zeer veel belangstelling dit artikel gelezen en was er zeer blij mee. Ik heb al meer over vit B3 gelezen maar niet in combinatie met vit c. Ik ben er meteen mee begonnen. Ook opbeurend is dat deze dokter ook met zeer beperkte voedingsadviezen al zoveel resultaat behaalt, wat als hij nou eens de juiste adviezen aan zijn patiënten had gegeven, dan had hij ze misschien ook echt genezen! Hij zegt geen vet, geen zuivel, veel rauwe groenten en fruit, Hij staat beperkt vlees en vis toe, maar rept in het geheel niet over suikers!
   Ik weet dat vit B3 ammoniak opruimt uit het lichaam. Orthoninine wordt ook aanbevolen door Hulda Clark in haar antiparasiet kuur om ammoniak uit het lichaam te verwijderen. Zo het klinkt allemaal erg logisch!
   Heel veel dank! ik raad iedereen de link te lezen!

  2. Dit artikel van Dr. Abram Hoffer, die trouwens in 2009 is overleden, is door Dr. Andrew Saul geplaatst. Dr. Hoffer was een psychiater. Hij protesteerde tegen het overdreven gebruik van psychoanalyse en van antipsychsotische medicijnen (medicijnen die (zelf)moord neigingen teweeg brengen) bij schizofrenie. Met megadoses vitamines (vooral niacin (B3) behandelde hij heel succesvol schizofreniem, depressie etc.

  3. Overigens is Linus Pauling in 1994 overleden aan prostaatkanker, ondanks de megadoses vitamine C die hij dagelijks in zijn aderen spoot.

   1. Dat wist ik niet maar het geeft wel aan dat kanker als een systeemziekte moet worden benadert waar niet 1 middel voor iedereen altijd genoeg is om de zaak op te lossen. Er komt veel meer bij kijken en dat maakt het ook zo moeilijk een plan te ontdekken dat past voor jouw ziekte.

   2. De man is wel 93 geworden. Wie zegt dat hij anders, zonder die vit. C injecties niet ‘maar 73’ zou zijn geworden? Die redenering van u klopt niet. Eén zwaluw maakt nog geen ‘zomer’ . Bvndn, iedereen gaat ergens aan dood, of het nu kanker, hartstilstand , embolie of iets anders is. Maar 93 is een respectabele leeftijd, zeker als je nog net als Pauling op hoge leeftijd actief bent.

 9. Ben nu 6 jaar vrij van slokdarm kanker hoor bij de kleine 12% die na 5 jaar nog leven. Ben weer volledig aan het werk al na een half jaar na de operatie. Het was een leidensweg maar al klinkt het raar een ervaring. Maar laat nou niemand vertellen ik heb kanker overwonnen. Ik heb heel veel geluk gehad dat is het juiste woord.

  1. Beste G!
   Ik feliciteer je van harte met deze uitslag!!!! Fantastisch!!!! Geniet van je geluk en elke dag die je gegeven is, in dit theater dat we leven noemen. Ik wens je nog heel veel meer geluk!
   Liefs Linda

 10. Beste Linda…waarom zet je dit informatie op het internet ipv te durven vertellen op televisie? Ik heb me verdiept over kanker bestrijding d.m.v. bak soda, hennep olie, citroen sap en 100% vitamine C etc…Ik wil bepaalde earth websites benaderen om deze genezingsmethodes live op tv te vertellen zodat de hoeveelheid mensen die dit komen te weten veler malen groter zal zijn dan de stille internet onderzoeker. Let people know what the pharma industry is doing , laat mensen horen dat hun huisartsen niet willen dat ze beter worden maar wel op mensen hun levens hun inkomen en omzetten generen.. groet I-God

  1. Als ik een uitnodiging krijg om dit op TV te vertellen zal ik die zeker aannemen. Op dit moment is dat nog niet gebeurt, we zullen zien. Ik bereidt me er in ieder geval op voor.

   1. Dit word niet op tv uitgezonden omdat anders de farmaceutische industrie kapot gaat. They don’t care about us. Ze willen geld zien. Helaas 😦

    Geweldig artikel trouwens!

   2. Ik heb 6 jaar geleden gewerkt bij iemand die hop tabletten gratis verstrekte. Er zat toen een enquête formulier bij zodat de klanten /patiënten hun mening konden geven over het product. Het product was bedoeld voor mensen die de ziekte van chron hadden en meerdere darmklachten. Tot mijn verbazing las ik in die formulieren die terug werden gezonden dat er mensen bijwagen die kanker hadden /tumoren. Ze beweerden dat tumoren kleiner waren geworden. Ik ben zelf gaan uitzoeken toen Hoe dit zou kunnen. Nu blijkt dat de hopplant een familie plant is van de hennep.en dat deze ook uiteraard in mindere mate thc bevat. Ze Namen wel 10 tot 15 tabletten op een dag. /voedingsuplement. .dus ik geloof zeker wel dat die canabis olie /thc.. werkt. Ook ik heb de documentaire gezien van rick Simpson. Die behoorlijk is tegengewerkt Door de pharmaceutische industrie. Wij als bedrijf toen.. hebben hetzelfde meegemaakt tot aan de rechtbank toe.

 11. kijk eens op de site van rick simpson
  hij geneest mensen van kanker met hennepolie en een raw food dieet
  echt heel goed

 12. Ik ben sinds 2012 borstkanker patiënt en heb vanaf het begin vastgesteld dat ik geen chemo , bestraling etc zal nemen.
  Heb mijn levenstijl en voedingspatroon verandert.( Beweging, zonlicht, Rust, Water, Matigheid, gezonde voeding, Fruit en geloof in God)
  Deze 8 principes houden mij staande.
  het is inderdaad zo dat jij je lichaam moet reinigen met vloeistoffen, water, veel groenten en (minder fruitsappen) en klysma’s om je darmen te reinigen.
  Heb na een borstbesparende OK nu een borst amputatie gehad.
  Ik geniet volop van het leven met mijn gezin en merk dat mijn lichaam aan het verbeteren is.
  Ik blijf vol goede moed dat het goed komt en heb ondersteuning van mijn gezinsleden.
  Ik ben zeer gelovig en weet dat het goed komt.Ik heb geen chemo en dergelijke nodig om kwaliteit van leven te ervaren.
  Linda je bent moedig en bedankt voor je ervaring.
  Gr. Rinia.

 13. Lieve mensen,

  Zelf heb ik geen kanker maar ik ben erg benieuwd, wie van jullie (of hoeveel mensen) die zich aan dit dieet hebben gehouden zijn op deze natuurlijkere manier volledig genezen van kanker?

  Ben erg benieuwd.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard v/d Drift

  1. Het werkt allemaal (misschien begrijpelijk) wat chaotisch. Vandaar dat er niet veel mensen zijn die reageren. Of later pas. Als je weer reageert dan kunnen we misschien een emailadres uitwisselen om het erover te hebben. Ik kan je wel wat overzicht geven.

  2. Ik ben student verpleegkundige en een paar weken terug hadden we een thema week op school over kanker. Daar kregen we workshops van ex-kankerpatienten en een van die mensen had deze manier toegepast en ja hij is genezen terwijl artsen zeer weinig hoop voor hem haddeb. Hij had een melanoom en kreeg trouwens wel bestraling therapie.

   1. Beste Jantine,
    Als verpleegkundige leer je dat ‘ziekte’ en vooral ‘kanker’ iets is dat over het algemeen kwaadaardig is! Op deze site zul je hele andere verhalen lezen, nl. dat er meerdere geneeswijzen zijn dan alleen het ‘reguliere’. Mijn dochter heeft de HBO opl. verpleegkunde gedaan dus ik weet hoe het daar gaat. Toch goed dat jullie workshops hebben en dat ex-kankerpatiënten vertellen van hoe of wat! Ik vraag me nu alleen af op welk bericht je hebt gereageerd en welke manier je bedoelt? Dat kan ik niet vinden in jouw bericht! Ook wil ik je wijzen en dat zul je misschien niet echt kunnen waarderen, op een bepaalde ‘geneeswijze’ wat ooit door een arts is herontdekt zeg maar. Ik heb nu geleerd dat ‘kanker’ niet is wat wordt beweerd maar dat het genezing is van hetgeen men van tevoren heeft meegemaakt en dat bewust of onbewust is opgelost! mind boven matter. de geest is sterken dan menigeen beseft. Helaas wil het ‘reguliere’ daar niets van afweten omdat er gewoon teveel geld wordt verdiend aan o.a. chemo etc. Hoop voor je dat je ooit eens gaat beseffen hoe alles echt in elkaar steekt. Succes met je opleiding.

 14. Beste Hans Maring, ik kan de boeken met het inhoudelijke verhaal over Sylvia Millecam niet zo snel vinden, maar geloof al die pro farma shit niet blindelings. Ook met googlen kom je niet uit op de boeken die ik bedoel en door een arts geschreven zijn. Dat zegt genoeg wie de touwtjes stevig in handen hebben… Maar op het antipsychiatrieprikbord (zie bij site) staat ook genoeg over haar geschreven, en het verdraaien van de waarheid etc.

 15. hallo Wendy, heftig wat ik lees maar heb je mijn bericht toevallig gelezen over German New Medicine? Wij leren dat ‘kanker’ de genezing is van wat je daarvoor hebt meegemaakt en bewust of onbewust een plek hebt gegeven of dat er iets moois voor in de plaats is gekomen, of een vervanging van iets wat je hebt verloren o.i.d. Nu lees ik dat jij 9 maand voordat je vernam dat je ‘borstkanker’ had een miskraam hebt gehad! Dat is iets geweest waardoor jij ontzettend stress hebt gehad, malen, constant er aan denken etc.etc. Zoveel pijn dus over het verlies. Als jij linkshandig bent is de rechterkant van je lichaam je moeder/kind kant dus dan zou jij aan de rechterkant borstkanker ontwikkelen, ben je rechtshandig dan kan het de linkerborst betreffen!! Melkgangen, scheiding van een kind, letterlijk en figuurlijk van de borst weg gerukt, zo moet je het dan zien! instulping borst of tepel, was dit bij jou zo of beter gezegd hoe ben je erachter gekomen, wat zag je of voelde je? http://www.germaansegeneeskunde.nl

  1. Aisha,

   Ik had inderdaad dezelfde conclusie getrokken na t lezen van de Germaanse geneeskunde. Ik ben rechtshandig en heb in mijn linkerborst borstkanker ontwikkelt. Ik ben er bij ‘toeval’ achter gekomen, ik lag op de bank en had mijn linker arm omhoog en toen voelde ik een knobbeltje zitten. Er was niets van te zien, maar t zat dan ook heel hoog richting oksel.
   Heeft de nieuwe zwangerschap dan nog op een of andere manier verband met de miskraam of de ontwikkeling van de tumor??

   1. Hallo Wendy, ik zit er nog niet zo in dat ik dat kan verklaren maar ik geef je hierbij een site door van Mies Kloos, ook haar tel.nr. zit er bij. Je kunt haar bellen en dan deze vraag stellen. Zij is een GNM ervaringsdeskundige zeg maar!! http://www.levensbewustzijn.nl of http://www.infozichtopvoelen.nl dit is de site van Bert van Grondelle, weet ook veel over GNM. Ik ben sinds ik met GNM in aanraking ben gekomen 180 graden gedraaid. Kanker is niet kanker zoals in het reguliere maar ook vaak in het alternatieve circuit genoemd wordt. Het lichaam heeft niets kwaads met je voor. Veel succes en echt, doe het, neem contact op. Ook over bijv. MMS kunnen ze je iets vertellen, hoe en wanneer te gebruiken naast GNM indien mogelijk.

   1. Beste Hans,
    Wat moeten wij van Silvia Millicam leren? Dat het volgen van je eigen pad, je eigen overtuiging tot je dood kan leiden? Volgens mij weet iedereen dat al lang. Waarom roken rokers? Of zijn er steeds meer mensen obees? Ik denk dat iedereen de ruimte moet krijgen zijn eigen pad te lopen en daarbij niet moet worden bekritiseerd. Wat het leven de moeite waard maakt en waar je echte waarde aan ontleent is een zeer individuele afweging, waar je naar mijn mening geen enkel oordeel over zou moeten vellen.
    Liefs Linda

  2. Hallo Aisha
   Ben jij een medisch specialist ? Op het gebied van kanker ?
   kanker is een verzamelnaam en openbaart zich in vele vormen en soorten.
   Heb je op facebook van Linda gezien, ze toont daar haar borsttumor en zit nu 12 kg onder haar gewicht en probeert weer een nieuw dieet.
   De beste plek om te bezoeken is Daniel den Hoed in Rotterdam als je borstkanker hebt.
   Ik verzeker je, dat weet ik zeker, al jaaaaaaaaren !

   1. Beste Mari,
    Binnen de germaanse geneeskunde wordt ook elke tumor anders bekeken. Dat is het mooie er aan.

    Er zijn veel mensen die mij richting ziekenhuis hebben willen duwen. Ik zag dat steeds als een daad van liefde. En…. tegelijk moet ik mijn eigen weg gaan. Zoals Linda ook haar eigen weg gaat.

    Ik heb alle info naast elkaar gezet. En ik zie dat er veel mensen aan de gevolgen van de behandeling van kanker sterven. Daarom heb ik een andere keus gemaakt.

    Ik zie niet dat Daniel den Hoed in R’dam iets anders doet dan andere ziekenhuizen (er zijn meer gespecialiseerde klinieken voor kanker). Je reactie draagt daarom m.i. niet bij.

    Linda is bovendien niet met een nieuw dieet begonnen maar zet natriumbicarbonaat in als middel. Achter dat verhaal zit ook een wetenschappelijk onderzoek. Het is niet ‘zomaar iets’ waar ze voor kiest. Mocht dat van belang zijn. Zelf ben ik nl. niet meer onder de indruk van wetenschappelijke onderzoeken sinds ik weet dat de waarnemer de resultaten beïnvloed.

    Waarom volg je LInda op facebook en hier terwijl je er zo’n 180 graden andere overtuiging op nahoudt? Dat vind ik dan weer interessant. Wat levert het je op om hier op deze wijze te reageren?

    Persoonlijk vind ik Linda een KANJER!!! Een pionier! Mede door haar zal er een kanteling plaatsvinden in hoe om te gaan met kanker. En daar ben ik persoonlijk heel erg blij mee. Laten we elkaar in de waarde laten en met respect behandelen aub.

   2. Beste MarieJosethijsen
    Waarom ik Linda soms volg, is omdat ik grote zorgen heb over haar hele situatie.
    Ik hoop erger te voorkomen en voor anderen, het is mijn overtuiging.
    Omdat.
    Omdat ik mensen heb gekend die eerst de alternatieve weg kozen, wat niet lukte, en daardoor te laat bij de oncoloog kwamen.
    Zij moesten de zwaarste behandelingen ondergaan en inderdaad, daarom zijn ze aan de gevolgen van de kankerbehandeling gestorven.
    Ik zal niet in details treden maar het was gruwelijk.
    Kan je nu invoelen waarom ik wil waarschuwen ?
    Het levert mij niets op alleen wel veel wanhopig verdriet.
    Een vriendin die wel gelukkig al 10 jaar kankervrij is liet mij linda’s Facebook zien. Ik wens geen FB.
    We hebben samen zitten janken.
    Dat is de reden waarom ik heb gereageerd.
    En over de MMS hype ben ik wel boos want dat is rotzooi.
    Veel geluk en wijsheid toegewenst !

   3. Beste Mari,
    Wat een hypocriete reactie, het gebeurt juist véél vaker andersom, dat mensen eerst voor een reguliere behandeling kiezen, maar deze niet leidt tot genezing, (integendeel) en vervolgens nog proberen te redden wat er te redden valt met alternatieve behandelingen.
    Mijn moeder is een paar maanden geleden overleden, maar heeft haar eigen alternatieve pad gekozen, en heeft na de diagnose nog ruim twee jaar geleefd, terwijl de artsen in het AvL haar nog 4 maanden gaven met hun behandelingen.
    Je kunt beter gaan janken vanwege alle mensen die nutteloos sterven aan chemo.

   4. Beste Mari,

    Dank voor je toelichting. Ik begrijp daardoor je eerdere reactie beter.
    Bij mij is het juist andersom gegaan. Ik heb zoveel mensen zien worstelen en doodziek zien worden door de reguliere therapie. En uiteindelijk sterven. Ik ken maar weinig mensen die na chemo nog leven. Dat ik daarom heb afgezien van de geadviseerde chemo, bestraling en hormoontherapie. Het behandelplan was te groot (18 kuren taxol). Dat zou mijn hart nog mijn vaten niet aangekund hebben. Ik heb zo veel weerstand richting chemo. Dat zou voor mij niet gewerkt hebben.

    Als het je zo’n pijn en verdriet doet. Waarom blijf je Linda’s blog dan volgen? Ik zou daar dan eenvoudig weg mee stoppen. Zo kijk ik bijv. al jaren geen journaal meer. Ik moet er van overgeven als het te heftig is… het levert mij zoveel stress op en dat is niet gezond. Iets wat zelfs mijn reguliere arts me heeft gezegd: vermijd stress.

    Er zijn echt steeds duidelijkere signalen zichtbaar dat de reguliere geneeskunde gedreven wordt door geld en winst. Onderzoeken zijn niet betrouwbaar en er wordt met twee maten gemeten. Iemand die 5 jaar en 1 dag overleeft na chemo staat gewoon in de 5 jaars overlevingscijfers…

    Ik ken ondertussen persoonlijk diverse mensen die het wel heel goed doen met een combi regulier en alternatief en zelfs een enkeling met alleen alternatief. Morgen spreekt bijv. Annie Tenbühlt op het jubileum congres van de moermanvereniging. Annie is één van mijn grote voorbeelden. Zij is al heel lang kankervrij en heeft destijds ook chemo geweigerd Zij werd toen nog door haar arts buitengezet (jaren 70). En ook nu gebeurt dat nog steeds! Dit is iets wat ik schandalig vind. Ieder dient eigen keuzes te maken en niet blind het een of het ander te volgen!

    En ja, doden vallen er. Aan alle 3 de kanten (alleen regulier, combi en alleen alternatief). Dus mijn wens is het ten diepste, om de oorzaken van kanker op te sporen en die aan te pakken. Maar dat is weer een andere discussie.

    Het ga je goed! En kies voor je eigen gezondheid en welzijn 😀

    Hartegroet, Marie-José

   5. Beste mari,
    We hebben hier al meer opinies van je gezien die niet echt stroken met hetgeen we hier proberen te bereiken. Ik wil niet in een welles niets verhaal getrokken worden en de meeste bezoekers hier,schat ik zo in, ook niet. Heb je positieven info graag, wil je ons bekeren, zoek een ander kanaal, maar niet hier. Je mening staat je volledig vrij, maar hier zoeken we naar een andere weg dan de bekende. Wil je dat avontuur niet aan dan is het beter dat je je energie ergens anders in steekt.
    Linda

 16. Ik weet niet of dit de plek is om het te delen maar voel toch dat ik het wil doen. Ik heb vorig jaar contact gehad met een gyneacoloog in Nederland die onderzoek naar Vitamine D en kanker overleving heeft gedaan. De kansen worden bij voldoende Vit D in het bloed beduidend horen om kanker te overleven. Ik heb zelf steeds een hoge spiegel door elke dag suppletie en mijn gevoel zegt me dat het heel belangrijk is.Ik slik 2000 IE Vitamine D3 per dag.
  Nu kreeg ik deze link toegestuurd over onderzoek en de cijfers zijn erg goed. Dus ik hoop dat jullie er iets aan hebben. En Linda als dit niet de plek is om dit te delen verwijder je het dan wel weer? In dat geval excuus
  Lieve groet,
  Wouthiera

  http://kanker-actueel.nl/NL/hoge-vitamine-d-waarden-25-hydroxyvitamin-d-geven-veel-grotere-kans-op-overleving-35-to-50-procent-en-ziektevrije-tijd-voor-kankerpatienten-met-vele-vormen-van-kanker.html

  1. Hallo Wouthiera, Vit. D 3 is inderdaad ook heel belangrijk!! daarom zo vreselijk dat er zoveel reclame wordt gemaakt over zonneproducten waar eigenlijk veel troep inzit. Gewoon een half uur per dag in de zon maar dan ook geen zonnebril op maakt al veel vit. D aan maar aangezien we hier in Nederland niet iedere dag zon hebben moet je het wel aanvullen. Vooral ook de ouderen onder ons die niet veel buiten komen kunnen het gebruiken!!

  2. Geen probleem dit te delen, ben volledige eens dat vit D belangrijk is. Mijn levels zijn goed ik slik in de winter 10.000 IE of IU per dag en ga zoveel mogelijk de zon in. Ben nu bruintje beer 🙂

   Verstuurd vanaf mijn iPad

   1. Hallo Linda of wie hierop kan antwoorden Heb jij ook Gc Maf gebruikt samen met jouw dieet? Of heb je informatie over de combinatie van die 2 behandelingen: Ketogeen dieet en injecties met Gc Maf? Ik zit hiermee, omdat ik niet weet of die twee behandelingen niet tegenstrijdig zijn aan elkaar: het dieet is suikervrij zodat kankercellen niet gevoed worden, en bij het andere wordt blijkbaar een suiker toegevoegd om kankercellen op te ruimen…

   2. Ik weet niet heel veel over GcMaf. Het ketogene dieet lijkt me geen belemmering te zijn.
    Mocht je meer aan de weet komen wil je het hier misschien delen?
    Liefs linda

 17. Wat ik graag uit mijn eigen ervaring nog wil toevoegen is dat juist het ten diepste beseffen en accepteren van je sterfelijkheid meteen de ruimte geeft om de (alternatieve) behandelingen te laten werken. Als ze niet hoeven te werken dan werken ze, als ze moeten werken dan is er strijd en strijd is stresse en afgescheidenheid en wat mij betreft minder kans dat ze werken.
  Ik hoop dat je hier iets aan hebt.
  Lieve groetjes,
  Wouthiera

 18. Kaya, over de Germaanse Geneeskunde, hier 2 telefooonnrs. die je kunt bellen voor informatie! Mies kloos, 0640403607
  Bert van Grondelle: 06480403607
  Heel veel succes!! Je zult hier echt iets aan hebben en niet te lang er mee wachten!
  gr. Aisha

 19. The Amish Cancer Secret

  How to cure just about any cancer the Amish way

  Is it possible to cure just about any cancer the Amish way? Is it true that many Amish people easily get rid of cancer in just three or four weeks? Are the Amish onto something BIG?

  To find out, I interviewed Jakob and Fannie, a young Amish couple from southern Minnesota. Jakob and Fannie are just two out of roughly 800 Amish people each year who travel 2,000 miles by train to go to a little-known cancer clinic.

  They told me an amazing, lifesaving tip that everyone should know. . .but almost nobody does.

  Visit here and I’ll share it with you, absolutely FREE.

  Kindest regards,

  Frank Cousineau
  Cancer Patient Advocate

 20. Hallo Linda,

  Mijn aanstaande vrouw is begonnen met MMS. 6 x daags 5 druppels 1 op 1. Nu vroeg ik me af…is dit ook voor hersenstamtumor? Want dat heeft ze. Door veel lezen kwam ik erachter dat vele kanker en tumoren zijn genoemd op diverse sites maar ik ben nog nergens de hersenstamtumor glioom tegen gekomen. Wat weet jij daarover?

  Inmiddels geen suiker geen koffie en word het dieet geintegreerd hier. De dosering MMS word nog verhoogd maar rustig aan.

  Klopt het dat ze daarbij ook MMS2 moet gaan gebruiken in de capsule vorm? Er is zoveel info op internet te vinden dat ik door de bomen het bos niet meer zie.

  In principe is het niet te genezen deze tumor omdat het in de stam zit. Volgens de artsen zijn er maar 3 behandelingen mogelijk voor ze is uitbehandeld….in de volgorde…bestralen 30 x …een jaar lang chemo…en dan weer bestralen…ieder met tussenpoze en tot de tumor weer progressie laat zien. De eerste reeks bestralingen is al meer dan een jaar geleden achter de rug. Nu kijkend tegen een jaar chemokuren die mogelijk starten in augustus.

  Met MMS proberen we jaar of dat te voorkomen…Hebben niet een illusie dat de tumor zal verdwijnen…hopen op een jaar of 15 erbij…dat zou al een groot geschenk zijn….prognose nu is niet helemaal duidelijk….3 a 4 jaar ….

  Hoop dat je mijn vragen wil beantwoorden
  Groetjes Kaya

  1. Hoi Kaya,

   Ja, MMS kun je voor alle soorten kanker gebruiken.

   Ja, zeer goed om geen suiker en koffie meer te gebruiken en het dieet aan te passen. Ik heb net zelf deze blog uitgelezen en er zijn vele goede tips uit te halen. Ook viamines, mineralen enz.

   Ja, MMS2 (kalsiumhypochloriet – HCLO) wordt altijd aanbevolen bij ernstige kanker. DMSO vaak ook.

   Nee, ik begrijp niet dat je aanstaande vrouw begonnen is op 6 x 5 druppels per dag. Dit lijkt op een eksperiment wat meestal afloopt met misselijk worden en overgeven, en opgeven.

   1 druppel per uur 8-10 maal per dag is meer dan genoeg om mee te beginnen. Daarbij zou dan naderhand MMS2 komen, 4-5 capsules per dag tussen de MMS1 porties door.

   (MMS1 kun je bij kanker naderhand meer van innemen dan de max 3 druppels in protocol 1000 – protocol 2000 moet je hebben, die is voor kanker/ernstige kanker.

   Ik geef vast door dat CDS of CDH goede alternatieven zijn voor standaard MMS1. Het lijkt dat veel mensen meer chloordioxide aankunnen in deze vormen, waarschijnlijk omdat er vaak wat ongeaktiveerde NaClO2 in de standaard MMS1 zit. In CDS en CDH is alles geactiveert en misselijkheid/overgeven vrijwel geen probleem meer. Er zijn ook andere activators dan citroenzuur en die ook helpen om het allemaal makkelijker te maken (kunstig maagzuur in juiste concentratie schijnt een zeer goed alternatief voor citroenzuur).

   De eerder genoemde DMSO wordt gebruikt in een chloordioxide/gedistileert water/DMSO mix en die op de huid aangebracht wordt en recht naar de tumor doordringt.

   Ik kom later terug met meer info over hoe, wat en waarom. Of kijk zelf alvast de genesis2church site/forums na. Engels weliswaar, maar propvol met up to date MMS info. Je kunt daar ook je eigen thread beginnen voor steun en goede raad.

   Ik heb geloof in een oplossing Kaya.

   Sorry Linda als ik je voor ben met een antwoordt.

   Groeten martin

   1. Beste Martin,
    Dat MMS kanker kan genezen ben ik niet meer van overtuigd. Als ondersteunende reinigingskuur ben ik nog steeds helemaal overtuigd van de grondige werking van MMS. Maar voeding speelt naar mijn idee de hoofdrol in de genezing.
    Het belangrijkste probleem met MMS is dat het door zijn sterk oxideren werking niet samen gebruikt kan worden met een vitamine (C) rijk dieet.

   2. Hoi Linda, ik lees net je “niet het beloofde resultaat” artikel. Ik voelde je teleurstelling hier. Maar ook de hoop en dat je er nu toch op vooruit lijkt te gaan met anderen middelen. Hou vol. We hebben mensen zoals jij hardt nodig. Ik zelf ben ook een proefkonijntje.

    Voor ik door ga met Kaya de MMS-weg wijzen wil ik je zeggen dat ik het vrij eens ben met je kijk op MMS en de rol van voeding. En het is dus vooral ze afwezigheid van gifstoffen waar MMS tot zijn nut komt.

    Wat ik je wil vragen is of je MMS2 en DMSO hebt gebruikt ivm protocol 2000. Zover ik begrijp ben je niet verder gegaan dan protocol 1000?

   3. Kanker is al de genezing en voeding speelt daarin niet de hoofdrol maar wel een belangrijke bijrol. Gisteravond weer een German New Medicine lezing laten plaatsvinden en dit was voor de meesten een thuiskomen. Velen die al jaren goede voeding gebruiken maar toch ‘ziek’ zijn of steeds ergens tegen aanlopen. Ook 2 verhalen van bezoekers die ‘kanker’ hadden maar door de GNM wakker zijn geschud. Dat zij het niet als kwaad beschouwen maar als iets wat ze omarmen want het is een genezing van iets wat ze hebben losgelaten wat ze daarvoor hebben meegemaakt. De psyche doet zo’n beetje alles. Ik wil dit toch wel even vermelden, zo belangrijk om te weten.

   4. Hoi Aisha,

    Ja zover ik begrijp zijn beiden, de psyche EN voeding belangrijk. Maar kunnen deze komponenten eventueele parasieten, bacterien en/of virussen enz, en de gifstoffen die ze in je lichaam dumpen, verwijderen?

    Dan denk ik tegelijkertijd aan noodgevallen waar wijnig of geen tijd is om je schoon te drinken, eten, mediteren. En ook aan geld, waar steeds meer mensen steeds minder van hebben.

    En ook eenvoudige en betrouwbare kennis waar je zonder cursussen volgen en/of mensen-die-er-verstand-van-hebben huren onmiddelijk mee aan de gang kan.

    Ik begrijp meteen, en ben het er ook mee eens, waneer je zegt dat “kanker al de genezing is”. Maar je moet dus wel ergens mee aan de gang, zoals ik zeker weet dat je het mee eens bent. Reinigen door middel van MMS, vasten en een juist dieet geeft een zeer goede start en waar je snel mee aan de gang kan. In vele gevallen zo’n goede start dat je je kanker kwijtraakt en aan een hele andere weg kan gaan timmeren de rest van je toekomst.

    Ik weet niet wat “German New Medicine” is. Ik ga het onderzoeken Aisha, zoals zovele andere informatie die op deze blog tevoorschijn komt. Het is een heel medisch revolutietje wat Linda aan de gang heeft gezet 🙂 Maar ik wou graag Kaya en zijn aankomende vrouw op de hoogte stellen van de juiste MMS protocollen en technieken want die lijken mij niet helemaal goed naar voren gekomen zover.

    Vriendelijke groeten Martin

   5. Hoi Martin,

    Mijn vrouw heeft geen last van misselijkheid en ze gebruikt de mms druppels nu ongeveer 10 dagen. het duizelt ons wat we nu eigenlijk precies moeten hebben want er staat zoveel informatie dat ik echt niet meer weet wat ik nou wel en niet moet kopen.

    Ze heeft een ongeneeslijke hersenstamtumor….ze is begonnen 1o dagen geleden met de mms druppels…6 x daags 5 druppels 2 a 3 minuten laten staan en dan met water innemen.

    Tot zover is het ons helemaal duidelijk…Maar dan komen alle termen en afkortingen en dan ga ik het niet meer snappen…

    Wat moeten we hebben….en waar kan ik het kopen?
    Ze drinkt geen koffie meer…suiker is ze tot zoverre geminderd ze is diabetes dus ze red het nog niet helemaal zonder maar zijn overgegaan op rietsuiker. Geen vitamine C producten.

    Ik lees alle pagina’s die ik aangeboden krijg maar het is voor nu teveel informatie omdat we nog niet zo ver zijn in het mms verhaal.

    Kan iemand mij vertellen hoe die capsules precies heten en waar kan ik die bestellen? Als ik die heb dan gaan we weer stap verder kijken….sorry misschien erg onnozel van me…maar we zijn wereldvreemd op het gebied van mms en het is ook echt om nog voor de chemokuur te kijken wat voor effect het heeft gehad.

    Ik ben bezig om haar te overtuigen om positief naar tumor te kijken…hem liefdevol aan te nemen…en in een soort van energetische manier weg te sturen….alleen dat valt niet mee…als er iemand nuchter is op deze wereld dan is het mijn aanstaande vrouw wel haha..

    In ieder geval wel erg bedankt voor alle reacties …ben blij ermee!!!

    Liefs Kaya

   6. Ok Kaya, beginnen met grote hoeveelheden zonder misselijkheid en overgeven is een goed begin.
    En ja de berg van informatie is verwarrend als je naar de “juiste” weg zoekt.

    Het moeilijkste nu voor jullie is het helemaal rustig aan doen wat de dignose en het “ongeneeselijke” ervan aangaat. Er zal tijd voor nodig zijn om de situatie te accepteren zoals het is, maar ongeneeselijk willen we niks van weten, ok ?

    Ik ga het eenvoudig en kort houden en me tot MMS1, MMS2 en DMSO beperken. Deze dingen wil je gewoon in huis hebben en gebruiken, kanker of geen kanker.

    Anderen kunnen aanvullen met voeding, dieet, vasten, mineralen, vitaminen, andere middelen, methodes, enz..

    Ik ben zelf door vallen en opstaan wijzer geworden met het gebruik van MMS en heb er goede resultaten mee bereikt. Ik zal er later op terugkomen.

    Nu eerst kort en krachtig hoe ik met MMS aan de gang zou gaan als ik het nog een keer overnieuw moest doen:

    Koop het laatste boek van Jim Humble, of het boek van Leo Koehof:
    http://mms2.nl/index.php/147/boek-over-mms-door-leo-koehof-primeur-voor-nederland/

    (hiermee niet gezegt dat je op deze site moet kopen, ik laat je alleen het boek zien).

    Koop MMS2 en lees hoe het te gebruiken ivm protocol 2000. Ik heb zeer goede ervaring met de capsules die ik op de “nulpuntenergie.net” site vondt.
    Ik durf hier verder geen reklame te maken, maar zoek en neem kontakt.
    http://nulpuntenergie.net/index.php/miracle-mineral-solution

    Zelf CDH maken:

    CDH is MMS1 en CDS gedeeltelijk aan het vervangen. Het staat voor “Chlorine Dioxide Holding”. Het is compleet opgeloste MMS1 in water. De smaak is te doen en eenvoudiger zelf te “brouwen” dan CDS. Ik leg in de volgende post uit hoe het te maken.

    Als je vrouw 6 maal 5 druppels per dag aan kan zonder problemen anders dan de wrange smaak dan zou ze zonder problemen 10 maal 2 ml CDH kunnen nemen, 10 uur achter elkaar. Dan op 10 x 3 ml stabiliseren en MMS2 toevoegen aan het dagelijkse protocol. Later meer.

    Hier vindt je het nieuwste protocol voor o.a hersenkanker en vanalles meer. Kijk naar brain cancer:
    http://genesis2church.org/mms-protocol-list

    Meer info over verschillende technieken later. Ook DMSO.
    Maar DMSO kun je ook gelijk bestellen. Jammer ik weet niet of ik je produkten kan laten zien op deze site zodat je weet wat je moet hebben. Je kan me een email sturen naar m.vb@live.no of eventueel die mensen op nulpuntenergie.net vragen. Het moet minst 99.5% zuivere, medische kwaliteit zijn. In een glazen fles, geen plastic. 0.5 liter is meer dan genoeg. Maar ga er niet mee aan de gang voor je weet hoe het te gebruiken.

    Een liter gedistileert water moet je ook hebben.

    Nou goed dan kun je vooruit vandaag in ieder geval. En even voor de duidelijkheid; het gaat er mij om dat MMS als “genezend” begreep correct naar voren komt. Wat het kan en niet kan wordt steeds duidelijker, en daardoor de protocollen ook steeds meer trefzeker. Tot later, groeten aan je vrouw. En hou de moed er in 🙂

   7. Hoi Kaya, ik heb je laatste post beantwoordt maar staat op “wachten voor moderatie” sinds 12.45 vandaag, misschien omdat ik je doorlink naar sites met produkten. Ik wil het graag hier “uitpraten” zodat meerderen er iets aan hebben, maar zeg even piep als je een sneller antwoordt wil dan stuur ik je een kopie: m.vb@live.com.
    Ik ben op internet tot half zeven vandaag, en morgenmiddag alleen tussen 4 en 6 uur.

   8. Hoi Linda, even over Vit. C en chloordioxide..

    Je schreef eerder: “Het belangrijkste probleem met MMS is dat het door zijn sterk oxideren werking niet samen gebruikt kan worden met een vitamine (C) rijk dieet.”

    Ik wil graag het “probleem” ietsje proberen te relativeren met wat we 24 uur per dag inademen. Ik dacht dat zuurstof een oxidatiepotentiaal heeft van 1.3 = 0.35 meer dan chloordioxide?

    Het menselijk lichaam maakt hypochloorzuur aan. Ook een oxidant, en berekend om gif en anaerobe microorganismen te neutraliseren.

    Het nieuwste nieuwtje, voor mij althans, las ik eergisteren op deze blog, namelijk dat Vit.C in het lichaam omgezet wordt in Hydrogeen Peroxide? Ik vindt het zo snel niet terug, maar klopt dat hebben we te maken met een bijna dubbel zo sterke oxidant als chloordioxide?

    Ik denk dat grote hoeveelheden Vit.C EN chloordoxide elkaar wel neutraliseren zodat het nut van beiden verdwijnt. Een gezond kompromis is de Vit.C te nemen na je laatste dosis MMS?

    Vriendelijke groeten martin

   9. Dat kun je het beste doen vit C en MMS scheiden. Vitamine c wordt door de witte bloedlichaampjes gebruikt om waterstofperoxide te maken. Dat klopt. Ik denk dat er genoeg info is over mms op deze blog. Ik wil er geen vragen meer over MMS beantwoorden. Maar zal meer info geven over de werking van B17, het belang van enzymen en de alvleesklier.

    Verstuurd vanaf mijn iPad

   10. Aisha, Ik heb je link gevolgt een stuk op weg maar sorry het spreekt me niet voldoende aan. Ik weet dat je je ziek kunt denken en onbewuste dwangspatronen kunt oplopen onderweg. Maar je kunt ook ergens tegenaan lopen.

    De zuidamerikaans indianen liepen tegen spanjaarden op. Niet zeker dat ze er kanker van kregen toen maar wel een paar andere dingen als de geschiedenisboeken niet liegen.

    De fysieke belastingen waar de “moderne” mens mee te maken heeft vandaag, inclusief inentingen, zware metalen, electromagnetische straling, varkensvoer of nog erger in de aanbieding bij Albert Heijn enz……

    In hoeverre zou jij Kaya en zijn vrouw, of wie dan ook, aanraden om voor de germaanse geneeskunde te gaan ter bekosting van het ontgiftigen van het lichaam? Of vind je misschien ook dat zulke dingen hand in hand kunnen gaan?

    Ik ben verder wel nieuwschierig naar eventuele video testimonials en klinische onderzoeken.

    Vriendelijke groet martin

   11. Hallo,

    Even voor de info…kaya is vrouw carolien is vrouw gheghe,..

    Ik lees heel veel en ben inmiddels ook verder gegaan met die info..inmiddels weet ik waar de capsules te verkrijgen zijn,..Verder uitleg over mms is niet nodig….alleen laat ik even de rest van de info voor wat het is…duidelijk is dat jullie vele malen verder zijn in onderzoek en zoektocht dan wij en voor mij is het van vitamine b17 naar alvleesklier naar germaanse wijze enz.

    Wil niet dom over komen maar dat is voor mij te onduidelijk en word daar wat onzeker van in de zin of we wel op de goede weg zijn . We hebben besloten te kijken of we persoonlijk gesprekken kunnen krijgen met iemand in de hoop dat het vocaal beter te begrijpen is dan letters op een scherm…

    wil iedereen ontzettend bedanken voor het meedenken en ik blijf zeker de dingen hier lezen en misschien ook wel vragen stellen…

    voor nu is het even goed..de capsules worden besteld. …Ben dankbaar voor iedereen die mee heeft willen denken en antwoorden wilde geven..

    Over 3 weken trouw ik met mijn liefste meisje…

    Ik kan in ieder geval zeggen…vandaag heeft ze een moeilijke dag…maar de afgelopen 2 dagen voelde ze zich naar haar omstandigheden top. Ze had zelfs het idee dat ze wat kon lopen…( electrische rolstoel) Of dit door de MMS komt of niet laat ik in het midden. We gaan het zien op de MRI scan in Juli…voor nu…We genieten van de aanloop naar ons huwelijk…

    thnx Groetjes Kaya

   12. Kaya ik krijg het voor elkaar om mijn email fout te schrijven in mijn laatste post aan je. Het is m.vb@live.no.

    Voor het geval dus als mijn eerdere antwoordt van vanmiddag niet door de moderatie komt.

   13. Ok Kaya ik zie net je laatste post, het ging even door elkaar heen.Veel geluk ermee en neem kontakt als er vragen zijn waar je niet uitkomt. Heb vertrouwen 🙂

  2. Hoi Linda, je schreef: […] “Ik denk dat er genoeg info is over mms op deze blog. Ik wil er geen vragen meer over MMS beantwoorden. Maar zal meer info geven over de werking van B17, het belang van enzymen en de alvleesklier.”

   Als je het goed vindt preek ik nog even door over MMS, of hier, of op je “wat is chloordioxide of MMS” blog. Gewoon om de status quo rondt het MMS gebeuren vandaag zo juist mogelijk door te geven. Ook omdat er een post voor Kaya niet door de moderatie kwam.
   Maar ik ben weg als je het goed vindt zo, zeg het maar int geval, geen probleem.

   Dwz. ik blijf je ervaringen met B17, enzymen en de alvleesklier volgen. En natuurlijk jouw en hoe het verder met je gaat ook. Sterkte!

   Groeten martin.

 21. Toen ik darmkanker had twee jaar geleden kwam ik op alle mogelijke sites die informatie hadden over alternatieve en reguliere behandelingen waaronder die van Linda. Bij alle informatie kun je zelf voelen of het iets voor je kunt doen en op grond van dat gevoel heb ik gekozen voor een gedeelte van de reguliere en gedeelte van de alternatieve behandelingsmogelijkheden. Tot op heden voel ik me daar supergoed bij. Zelf de regie nemen over je behandeling na je op alle vlakken geïnformeerd te hebben en te weten dat er GEEN waarheid is behalve dat wat jij er zelf bij waarneemt en ervaart, maakt dat je krachtig kunt beslissen en verantwoordelijkheid kunt nemen voor je eigen helingsproces. En je begeleiden op die weg is wat elke arts zou moeten kunnen en moeten doen. Uiteindelijk is er maar een die jouw leven kan leiden en dat ben jezelf!
  Ik bedank Linda dan ook voor de moeite die ze heeft genomen om alle informatie die zij als ondersteunend heeft ondervonden met ons deelt. Aan een ieder zelf te beslissen wat ie daarmee doet.
  Hartelijke en verbonden groet,
  Wouthiera

 22. Beste Linda,

  Je lijkt oprecht te geloven in wat je op deze pagina’s schrijft.. Maar wat ik mij afvraag: besef je wel hoeveel schade je kunt aanrichten door het verspreiden van deze niet-onderbouwde ideeën? Dat je terminale mensen ongefundeerde hoop op genezing geeft? Dat je zelfs mensen hun soms enige mogelijkheid tot genezing ontneemt?

  Ik ben het volledig met je eens dat chemotherapie niet altijd de beste behandeling is en dat oncologen daar eerlijker over zouden moeten communiceren, zowel over de voor- als nadelen. Dat mensen een beter overwogen besluit zouden moeten kunnen nemen. Maar is dit denk je de manier om dat te bereiken?

  En daarbij, als je tegen het ‘grote geld’ van de ‘big pharma’ bent, waarom werk je dan wel mee aan het grote geld van de alternatieve geneeskunde? Je moet toch ook weten dat daar minstens zoveel geld in omgaat?

  Ik hoor graag je gedachten hierover.

  Groeten,
  Joop

 23. Hallo Linda,

  Juli 2013 is borstkanker bij mij geconstateerd, ik was op dat moment 20 weken zwanger. Inmiddels ben ik borstbesparend geopereerd, 3 chemo behandelingen gehad tijdens mijn zwangerschap, bevallen van een gezonde dochter, en vervolgens nog 3 chemo behandelingen gehad. Afgelopen dinsdag heb ik mijn laatste chemo behandeling gehad en ik ben nu voor de keus gesteld bestraling, amputatie of observatie. Ik weet t niet!!!
  Als ik mijn 2 dochters zie wil ik maar 1 ding en dat is LEVEN!!!! Maar wat zijn dan de juiste keuzes??
  De uitslag na de operatie was heel goed, schone schildwachtklier en snijvlakken schoon, dus alle verder behandelingen waren/zijn preventief.
  Als ik de verhalen over MMS lees, maakt me dit nieuwsgierig en zou ik dit ook willen proberen. Maar graag zou ik willen weten of ik na de chemo hier mee kan starten en zo ja hoe snel na de chemo ik hier mee kan starten? Verder heb ik al jaren last van ‘spastische darmen’ zoals de doktoren het noemen, mijn darmen zijn ontzettend gevoelig, kan MMS dan kwaad? Zijn er ook artsen waarbij je MMS kan krijgen onder begeleiding van hen?
  Ik geloof nog altijd, en dat gevoel heb ik vanaf het moment dat ik kreeg te horen dat ik borstkanker heb, dat stress bij mij de hoofdoorzaak is. Verder ben ik altijd ontzettend veel suiker gegeten. Ik herken dus heel veel dingen in jouw verhaal over genezen van kanker!! Alleen is het voor mij een hele stap om in mijn eigen gevoel te geloven en niet in dat wat de doktoren adviseren en voorschrijven……

  Ik hoop dat je mijn vragen wil beantwoorden.

  Groetjes Wendy

  1. Beste Wendy,
   Wat een afschuwelijk verhaal en dat op dit moment van je leven. Natuurlijk moet je leven! De natuur heeft het vast niet zo bedoelt dat je als moeder overlijdt terwijl je net twee jonge kinderen op de aarde hebt gezet. 100 jaar geleden waren het de vieze handen van de artsen en vroedvrouwen en nu hebben we kanker. Ik heb mijn blog de laatste tijd wat verwaarloosd omdat ik op het moment erg met mijzelf bezig ben geweest. Ik zal daarover binnenkort meer schrijven, maar mijn strijd tegen kanker is ook nog niet gestreden.

   Ik kon jouw vraag niet laten wachten en aan alle anderen die dit lezen ik kom snel op alle wachtende vragen nog terug.
   Wat zijn je keuzes?

   Als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik een plan maken en mijzelf de tijd geven om erts op eigen kracht te kijken of ik mijn levensstijl zo kan aanpassen dat ik blijvend werk een de versterking van mijn lichaam. Dat is niet niks en geeft nog steeds geen garanties op volledig herstel.
   Kun je je zelf motiveren om op zoek e gaan naar de beste alternatieven therapie en kun je jezelf voor enkele maanden motiveren m jezelf aan dat regime te onderwerpen. Ben je daartoe bereidt?

   Dat is namelijk de vraag. Als je dat bent zijn er 3 dingen die je volgens mijn kunt doen:
   1) ga volledig vegetarisch eten en schrap ook alle zuivel. Je leest daar op mijn blog heel veel over wat je wel en niet kunt eten, het gaat er vooral om dat je je lichaam voedt met dingen waar het nu behoefte aan heeft, vetten, mineralen en vitamines.
   2) gebruik MMS gedurende de dag volgens het protocol 2000 (googlen) eet dan geen anti-oxidanten, maar neem die s’ avonds
   3) gebruik daarnaast 100 lucht gedroogde abrikozenpitten per dag (google boinnk) en google op Youtube apricot kernel Edward Griffin.

   MMS dood alle pathogenen en kankercellen, maar ik weet inmiddels niet alle. De kern van de tumor waarin de meest agressieve cellen zitten is naar mijn eigen ervaring niet te doden door MMS. Ik zet mijn strijd nu voort met behulp van abrikozen pitten en cannabis olie. Wat goed samen te gebruiken is. MMS ontlast je lichaam van alle overbodige ellende en geeft dus de noodzakelijke ruimte om je immuunsysteem vrij t hebben vor de bestrijding van kanker. Voor sommige zal dit genoeg zijn om te genezen. Voor anderen geloof ik dat we er met MMS helaas nog niet volledig zijn. Vandaar mijn advies voor de pitten en cannabis olie als meest veel belovende alternatieve therapie. Ik zal daarover nog een artikel schrijven waarin ik mijn keuze toelicht.

   Drink veel water en en ga op zoek naar de reden van je suiker verslaving en stress.
   Praat met de mensen in je omgeving over je angsten en probeer er achter te komen wat je werkelijk wilt. Durf daarom ook te vragen of spreek het gewoon eens uit.
   Hele veel sterkte met alles en lees vooral alle commentaren hier bij de artikelen daar staat veel waardevolle inhoud tussen.
   Liefs Linda

   1. Ik lees steeds vechten tegen kanker, strijden tegen maar je moet niet strijden of vechten= zo negatief!! Dan kwaadaardig, kwaadaardig bestaat echt niet, je lichaam wil overleven. Je moet ergens VOOR gaan, er voor gaan om te leven, vertrouwen hebben in je eigen lichaam en geest, in Je eigen genezend vermogen want als je vertrouwen hebt in het leven dan zul je het al veel makkelijker hebben. Tuurlijk, voeding is belangrijk maar vooral je geest. Er wordt zoveel verdiend aan deze ‘ziekte’ maar echt, ‘kanker’ is niet wat er wordt beweerd, het is de genezing van wat je daarvoor hebt meegemaakt en hebt losgelaten dan treed je in genezing! Leren geen angst te hebben, angst is een ‘slechte’ raadgever. Heb nu een paar mensen in mijn omgeving meegemaakt die 1 a 2 lezingen hebben meegemaakt over GNM, = German New Medicine. Puur de Biologische natuurwetten voor mens en dier. Dit is het begin van alles, weten hoe je lichaam werkt en waardoor. MMS kan goed doen maar agressieve cellen, pffff puur angst zaaien en niets anders. Heb zelf vorig jaar tegelijk een longembolie en een trombosebeen gehad, door het vertrouwen in mijn eigen lichaam en de GNM heb ik dit doorstaan zonder in het ziekenhuis te belandden. Ik wist wat dit had veroorzaakt en wist wat mij te wachten stond en als je dat weet kun je met vertrouwen je genezing tegemoet gaan!

   2. Hallo Linda,

    Als toevoeging op mijn vorige verhaal….ook ik heb een miskraam gehad. 9 maanden voordat ik erachter kwam dat ik borstkanker had, alleen was ik dus op t moment dat ik erachter kwam weer 20 weken zwanger….

    Groetjes, Wendy

 24. Beste Linda

  Voor school ben ik bezig aan een sector werk stuk over kanker.
  Mijn hoofd vraag is: Zijn chemokuren de enigste optie ?
  Zou je op een aantal vragen antwoord willen geven ?
  En waar kan ik ze dan het beste stellen ?

  Groetjes

  1. Beste Louise,
   Leuk dat je dit onderwerp hebt gekozen! Chemo is juist NIET de enige optie. Helaas draagt chemo maar in 2-2,3% van de gevallen bij aan de 5-jaarsoverleving. Dat is vrijwel niks en het geeft behoorlijk wat nare bijwerkingen. Vandaar day k gekeken heb wat kanker nu eigenlijk is en hoewel ik dat ook nog niet 100% weet, denk ik wel dat er voldoende mogelijkheden zijn die meer de moeite waard zijn om te proberen dan chemo. Op mijn blog lees je er heel veel over. Ik heb helaas geen tijen om vragen te beantwoorden en adviseer je rond te kijken en de vragen te lezen die al door anderen zijn gesteld. Daar zit vast een hoop tussen dat je voor je werkstuk kunt gebruiken.
   Ik zie kanker als een ontregelde menselijke cel die een ander (bacterieel) programma volgt, dat niet meer stopt. Je kunt de cel soms nog terug krijgen naar zijn oorspronkelijke staat, maar als dat niet lukt moet je hem doden. Dat kun je doen met voeding. Zie de rest van mijn blog!
   Veel succes!
   Liefs Linda

 25. Linda,

  Ter ondersteuning van het reinigen van de lever zouden mensen in deze stap curcumma kunnen gebruiken. Wel een onbestraalde biologische versie natuurlijk.

 26. Hallo Linda,

  Begin augustus is bij mij borstkanker geconstateerd. Ik had een graad 1 tumor van 2.4 cm en 1 positieve lymfeklier. Op de scan waren geen uitzaaiingen te bespeuren gelukkig. Er volgde een borstbesparende operatie en er werd 3 kuren FEC en 3 kuren Docetaxel geadviseerd. En daarna nog hormoontherapie omdat de tumor hormoongevoelig was. Over alternatieven is nooit gesproken net als de gevolgen die de kuren kunnen hebben op de lange termijn. Het hele behandeltraject stond me natuurlijk wel meteen erg tegen, ook omdat ik net twee jaar doodziek was geweest door langdurig vit. b12 tekort en een hele tijd ook bedlegerig was geweest en ik pas weer een aantal maanden bezig was mijn conditie weer ietsje op te krikken. Ik heb ook meteen aangegeven bij de oncoloog dat ik bang was dat mijn lijf het niet zou trekken, maar dat werd niet serieus genomen, ik had geen andere keus werd me verteld. Inmiddels weet ik wel beter! Maar heb ook al twee FEC kuren achter de rug, en heb echt het idee dat alles wat ik weer wat op weer had gebouwd nu weer om zeep is geholpen. Mijn lijf voelt gesloopt, en was na de 1e kuur pas de laatste 4 dagen van de 3 weken weer een beetje de oude. Dit wil ik mijn lijf echt niet meer aan doen, dit is veel te heftig, dit red ik lichamelijk maar ook geestelijk niet meer ben ik bang. Maar kan ik nu nog wel stoppen of is mijn lijf al teveel de vernieling in geholpen na 2 chemo’s om het vanaf nu op de natuurlijke manier te gaan doen?
  Wat zou jij doen in mijn geval?

  Groetjes,

  Eelkje

  PS . Ik heb een poging gedaan om me op je blog te abonneren maar dit lukt op één of andere manier maar steeds niet.

  1. Dag Eelkje,
   Het lijkt me heel heftig wat je meemaakt. Je vraagt me wat ik zou doen? IIG is herstel altijd mogelijk ook na een chemokuur, je moet vertrouwen hebben in je lichaam en goed bij jezelf nagaan waar je je volledig achter kunt scharen. Twijfel en angst is een bron van stress en ondermijnt je gezondheid veel meer dan je denkt. Ik heb gekozen voor wat goed voelde voor mij. Ik had daar voor nodig dat ik bijna onafgebroken voor weken heb gestudeerd en kanker ben gaan begrijpen, dat gaf mij het vertrouwen dat er een natuurlijke weg uit is.
   Heel veel sterkte.
   Liefs Linda

   1. Hallo Linda,

    Een erg late reactie, maar ik kan je zeggen dat ik enorm blij ben met jou reactie en alle info op je site! Wat ik hier allemaal lees, klinkt me heel logisch in de oren. Ik ben inmiddels gestopt met chemo en ga ook doen wat goed voor mij voelt. En de MMS is daar een heel goed begin van geweest. Mijn eerste ervaring met MMS heb ik hier ook al even op je site geplaatst.

    Linda dank je wel!

   2. Hai Eelkje! Ik ben zo blij voor je! Chemo is gewoon niet de oplossing. MMS alleen kan je ook niet volledig helpen en we zijn nog aan het experimenteren met dosering , smaak en geur en wat al niet, maar de weg van celreiniging door MMS in combinatie met aanbod van de juiste voedingsstoffen is wel de enige weg waarvan ik denk dat leven uberhaupt kan bestaan. Al het andere maakt je zwak en weerloos.

    Hartelijks,

    *Linda Woudstra*

 27. ik slik graviola preventief omdat de onderzoeken nu nog lopen 10.000 x sterker als chemo en geen nare bijwerkingen te koop bij de natuurwinkel homeopaat ook wel bekend als sour sop fruit of guanabana
  ik hoop dat ik hiermee veel mensen van dienst kan zijn probeer dit eens te googlen en lees hoe goed het is succes allemaal

 28. In 2008, net zoals Linda, ben ik aan een vulvakanker geopereerd, zonder complicaties, heb ook geen na behandeling gehad maar ze hebben wel mijn limfenklier in mijn rechter- lies weggenomen.Dit is dus bijna 5 jaar geleden,mijn leeftijd is 60 jaar, helaas zijn er deze zomer 2 bultjes in mijn rechterborst gevonden, het resultaat is dat mijn rechterborst moet worden weggenomen, dit gebeurt 25 oktober a.s. in “I.V.O. Valencia, ik woon en werk in Spanje. Ik weet nog niet of ik een na behandeling zal krijgen dat hoor je pas na de operatie maar een chemiekuur staat óók mij tegen. Linda ,ik krijg ineens zoveel alternatieve informatie het duizeld me een beetje eerlijk gezegd maar hoop op advies van iemand, hartelijk bedankt een dikke kus, Karin.

  1. Je kunt iig overwegen om de mammaprint test te doen, dat betekent wel dat je een sample van het tumor weefsel moet laten conserveren in zoutoplossing en bewaren bij een temperatuur van -zoveel, weet de bewaar temperatuur niet meer precies… dan kun je de test laten doen. wordt het sample bewaard in formaldehyde wat vrij standaard is, dan gaat alles dood en kan het niet meer voor de test worden gebruikt.
   Ik heb mammaprint bezocht en ze hebben mij toen verteld dat 10-15% van de samples die ze binnen krijgen volgens hun twee pathologen GEEN kanker is…daarnaast geeft de test bij 50% van de samples een positief resultaat, dwz dat chemo NIET werkzaam zal zijn op de tumor.
   Dus voor heel veel vrouwen is het ondergaan van chemo volledig nutteloos en dus alleen maar schadelijk! Vooral voor diegene (10-15%) die eigenlijk helemaal geen kanker hebben.
   Je kunt nu met MMS beginnen, als het effect heeft op je tumoren dan moet je dat binnen 3 weken kunnen merken en moeten ze iig in omvang zijn afgenomen. Dit moet meetbaar zijn en zou ik dan uitdrukkelijk naar vragen dat ze goed gemeten worden. Ik hoop iig dat je nu een meting van de butjes hebt? Je zou kunnen kijken of het niet een borstbesparende operatie kan worden als de omvang inderdaad afneemt? Een echo kan uitsluitsel geven, misschien kun je daar om vragen of die een paar dagen voor de operatie gemaakt kan worden?
   Een vriendin van mij heeft MMS gebruikt voor een schildklier operatie, haar tumor was 4 cm en was gekrompen tot 2,5 zei men na de operatie. Ze heeft MMS zeer rommelig genomen en had er niet echt vertrouwen in, was ook in de war maar constateerde later wel dat er door de MMS in de omvang van de tumor een verandering had plaatsgevonden…
   Sterkte met je beslissingen!
   Liefs Linda

   1. Dag Linda en anderen,
    Ik lees in bovenstaande bericht dat je na 3 weken moet merken of mms aaslaat. Mijn moeder gebruikt het nu 4 weken (in cds variant, 8x 4 druppels per dag), maar merkt er nog niets van. Wat gaat er verkeerd?

   2. Hoi Linda, Helaas heb ik MMS nogsteeds niet binnen gekregen en kan dus niet kijken vóór 25 oktober of dit effect heeft op mijn tumoren.Heb geprobeerd het in Spanje te kopen maar er is een verbod op hier?!
    Ik zou het de komende week moeten ontvangen maar het is dan voor een paar dagen dat ik het kan innemen.Kan ik er na de operatie meteen mee beginnen en hoe kan ik de resultaten dan merken???
    DAnk je Karin

   3. Je kunt er direct mee beginnen ook al voor je operatie, denk aan de ziekenhuis bacterie, waar je mee te maken krijgt en de narcose die je immuunsysteem plat legt, niet mee wachten dus! Mensen ga niet lopen zoeken maar bestel MMS online bij meditecheurope.nl of natufarm.nl

    Verstuurd vanaf mijn iPad

   4. Linda, ik heb het bij Meditecheurope.nl besteld maar het duurt zolang voor ik het ontvang??

 29. Beste Linda
  Is het mogelijk om iedere dag een druppeltje mms te nemen preventief?
  Zodat je gezond blijft?je leven lang bedoel ik dan.
  Wil ik ook graag weten of de vitamine C bij het kruitvat ook goed zijn.
  BVD

  1. Het is zeker aan te raden MMS preventief te gebruiken. Ik maak zelf nu elke dag en 1,5 liter fles met 10 druppels. Dan is de smaak nog net te doen 🙂 is wel een opgave om die 1,5 liter ook echt op te drinken! Omdat het qua smaak ook saai is, doe ik er soms wat appelsap bij.
   Er is betere vitamine C te krijgen, gewonnen uit natuurlijke bron, maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Daarom is artificiele vitamine C niet zo’n groot probleem volgens mij en wegen de voordelen ruim voldoende op tegen de nadelen (vulstoffen).

   1. Hallo Linda
    Mag ik weten wat jij voor vitamine C gebruikt?
    Kan ik de mms ook met vers sinaasappel sap drinken?

   2. Beste T,
    Een van de basis dingen doe je moet weten over MMS is dat het een OXIDANT is en je, om de werkzaamheid mogelijk te maken, tot een uur na inname alle ANTI-oxidanten moet vermijden. Vitamine C is een anti-oxidant, die neem je tijdens de MMS kuur dus NIET!
    In sinaasappelsap zit vitamine C, daarom raden we appelsap of druivensap aan. 🙂

 30. wat leuk om dit allemaal te mogen lezen, heb weer veel geleerd, en ik zit zelf nu met een probleem maar dat is gelukkig niet kanker, ik heb een virus/parasiet opgelopen Hsv2(herpes) en gebruik nu zelf mms/cds om mijn zelf te oxideren en uiteindelijk te genezen, ik heb ook erg veel informatie opgezocht wat het precies is, wat het doet en waar het zo’n beetje uit bestaat.. de mms heeft mij heel erg geholpen en doet dat nu nog steeds aangezien mijn uitbraken sinds het gebruik niet meer zijn verschenen..ik voel zo nu en dan nog wel een tinteling of wat jeuk, maar dat is van korte duur.. nu is het zo dat ik een soort bepaalde dieet moet houden wat heeel erg veel met die van jou overeenkomt.. ik heb DMSO,vitamines/mineralen gehaald, zoals A,B,D3,C,Magnesium.. ik heb ook een parasieten/detox kuur gehaald, paratrex en oxy powder.. mijn vraag is dus eigenlijk of één van de mensen hier misschien weten of ik op de goeie weg ben en voor wat meer do’s and dont’s.. ik heb nu alleen nog mms genomen en wil van de week beginnen met de de rest.. is het verstandig om bijvoorbeeld wanneeer ik mms neem 8 uur per dag waarvan elk uur één of twee ML te nemen met DMSO,dan ook tussendoor vitamines A,B,D3 en Magnesium te nemen of juist dat allemaal doen wanneer ik mijn 8 uur voor de dag erop heb zitten,bijv. voor het slapen gaan.. Vit.C die kan ik natuurlijk niet nemen als ik aan me kuur zit van 8 uur.. en wat is het verstandigst om te doen met mijn parasieten/detox.. is het verstandig om dat eventueel samen met de rest van de supplementen voor het slapen gaan er bij in te nemen?

  Groetjes

  Jean-Paul

  1. Hai JP,
   Ik ben zelf altijd voor van een gescheiden aanpak, je kunt anders niet goed nagaan of wat je doet werkt en allerlei supplementen kunnen elkaar ook tegenwerken. Iig geen MMS met vit C dat had je al begrepen, maar ik twijfel bijvoorbeeld aan D? Iemand die het wel weet?
   MMS werkt in het lichaam 1 uur en 6 minuten dus na de laatste dosis kun je alle ander dingen weer innemen.
   Succes!

 31. Oeps,foutje,slip of the flemisch tong.vitamarket moet het zijn,selegiline hydrochloride (eldepryl) vraagt u gewoon zelfverzekerd/arrogant bij u arts.

 32. ivm melatonine wil ik het volgende delen,heb ooit een circa 1000 euro boete gekregen plus de verplichte labo analyse,nog eens 1200 euro om aan te tonen of ik het echte spul importeerde (hormonen dealer) vanuit de VS,slecht nieuws maar ook goed nieuws.’Shiff’ melatonine is 99,9% puur (idem voor DHEA)
  vitanet verdeelt dat ‘hassle/custom free’ in europa,die verkopen ook veel rommel,maar de melatonine/dhea is wel correct.geen enkele intentie om reklame te maken,mensen imformeren daar gaat het om.groeten uit vlaanderen.

 33. Goedendag,

  Kanker blijkt reeds sinds jaren te genezen (ook terminaal)!

  En wel zonder slopende chemokuren en ingrijpende (verminkende) operaties.

  Kijk, lees en sta versteld:

  http://naturalcancerremedies.com/31D/401CDnewsletter174002. (moderator heeft link verwijdert)

  &

  http://enews.cancerdefeated.com/q/w3xvZyIEbIuXrlgPhEuXUpsaPie9SgwFNhxkGF_ (moderator heeft link verwijdert)

  Wellicht een idee om deze links op uw website te zetten?

  Voor kankerpatienten moet het een zeer geruststellend en hoopgevende gedachte zijn dat er nu goede bruikbare alternatieven zijn met uitzicht op volledige genezing.
  Zelfs voor terminale patienten.

  Met vriendelijke groet,

  Koos Schuur

  1. Beste koos,
   Ik hou niet van dit soort betaalde links, daarom heb ik ze disabled. Mensen moeten elkaar van info willen voorzien omdat ze een halt willen toebrengen aan de ongebreidelde geldzucht die in deze industrie omgaat. Dan past het niet 50 dollar voor een boek te vragen en iemand eindeloos in spanning te houden met een filmpje waar geen eind aan komt. Dat zijn marketing technieken waar ik mij verre van houdt. De info die hier te lezen is moet dan ook direct beschikbaar zijn en gratis.
   Dus als je wilt uitleggen wat jij erover weet ben je vrij dit te doen, maar niet door verwijzen naar sites waar we eigenlijk niks aan hebben.
   TXS Linda

 34. Mijn moeder heeft longkanker kleincellig. De tumor zit in de linkse long ze heeft 4 chemokuren gehad (palliatieve) om de dood uit te stellen. Het was weg zoals verwacht, maar ze zeiden van te voren al dat het terug zou komen. En inderdaad na 3 maanden weer al groei te zien. Ze willen weer chemo,s gaan geven. Mijn moeder heeft heel haar leven al slecht tegen suplementen gekunt, last van misselijkheid etc. Daarom behandel ik ze met korrels van DNH Research.
  Ik heb ook de Multiwave Oscillator(Lakhovsky antennes) voor haar gekocht samen met de Rife tubes(De Rife Phanotron). Ze gaat 2 keer per dag onder de Multiwave en Rife tube en 3 maal daags haar korrels helaas toch weer terug. Weet iemand wat ik eventueel nog kan doen. Ik heb zelf een praktijk als natuurgeneeskundige, maar als het om je eigen moeder gaat zie je vaak door de bomen het bos niet meer.

  1. Beste Cees,
   Ik ben orthomoleculair geneeskundige met specialisatie in kanker en ik werk sinds ruim een jaar samen met Linda. Ik werk volgens het protocol van Peskin (op basis van de oorzaak van kanker) met veel resultaat d.m.v. voeding, voedingssuppletie en leefstijlmaatregelen. Op dit moment heb ik geen wachtlijst meer en zou ik je moeder (eventueel samen met jou) kunnen helpen met het verbeteren van de kwaliteit van haar leven…… Laat maar even weten of je dat wilt via e-mail info@mederi.nl of tel.nr 06-40201910

   Groeten,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair geneeskundige

  2. Cannabis olie van Mediwiet. Zie youtube filmpjes over mensen die van stadium 4 van welke kanker dan ook genezen zijn. Een arts heeft het gebruikt om van prostaatkanker te genezen. Je kunt ook de video Run from the cure kijken op youtube.

 35. Dag Ine,
  Nog even een reactie op je vraag waarom vitB17 wel voorkomt in lijnzaad, maar niet in lijnzaadolie. Ik hoop dat mijn antwoord doorkomt want ik heb altijd grote problemen met de blog.
  Even een opmerking vooraf: Vit, B17 is geen echte vitamine maar een product dat is ontstaan door chemische bewerking van Amygdaline en Laetril. De 3 stoffen zijn chemisch gezien practisch synoniem.
  Sommige vitamines zijn wateroplosbaar, andere in alcoholen en weer andere in vetten en olién.
  Vit B17, heeft een vaste aggregatietoestand en is oplosbaar in water.
  Het is echter niet oplosbaar in vet.
  Dus als lijnzaad wordt uitgeperst dan blijft het achter in de uitgeperste lijnzaadpulp want het kan niet oplosen in de olie.
  Ik wens iedereen van harte heel veel warmt toe, maar ook veel verkoeling.
  Hartelijke groet
  Rev.Henk de Rooij,.

  1. Super bedankt Henk! Dat is precies wat we al vermoedden. Nu is het dan ook duidelijk.
   Dat stukje over ‘chemische bewerking’ dat begrijk ik niet. Lijnzaad is een natuurlijk product dus is dat een natuurlijke stof. Toch?

   Groetjes, Marie-José

   1. Daar heb je gelijk in Marie-Jose.
    De introductie van de naam vit. B17 heeft voor veel verwarring en onbegrip gezorgd. Ook de Ver. tegen de kwakzalverij is er over gestruikeld (overigens zeer tot mijn genoegen).
    De natuurlijke stof die in lijnzaad voorkomt is synoniem met Vit. B17, maar is niet de chemische stof die er mee bedoeld wordt. Ach ja, ‘what is in a name’, luidt een (te) veel gebruikt gezegde. Heel wat dus..
    Hartelijke groet
    Henk

 36. Ik heb ook nog een vraag aan de experts. Ik lees vaak goede dingen over chaga. Hoe denken jullie hierover? En kan chaga samen met reguliere medicijnen gebruikt worden?

  1. Beste Ine,

   Van Chage weet ik weinig…… Echter wel wat van betulinezuur, een ingrediënt van Chaga.
   Chaga kan dus een erg interessant middel zijn vanwege dat betulinezuur maar ook vanwege de werkzame polysacchariden die in alle medicinale paddenstoelen zitten, dus ook in de Agaricus en de Reishi. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat betulinezuur tumorremend werkt.
   Er zijn kankerpatiënten die het ook gebruiken om de bijwerkingen van de chemo te stoppen en dat werkte prima…, Enige nadeel is dat er een zeer hoge dosis nodig is om goed werkzaam te zijn. En dan wordt het een dure grap…

   Groeten en een fijne dag!

   Jack van Dijk (Orthomoleculair therapeut)

   1. Hartelijk dank Jack! Weer wat geleerd. 🙂 Het is inderdaad erg duur! Ik dacht, ik ga de thee drinken als extra ondersteuning voor mijn immuunsysteem (2 jaar geleden borstkanker gehad en probeer nu gezond te blijven) maar de prijs houdt me wel een beetje tegen…

 37. Beste Linda,
  Bedankt voor je informatieve site, ik heb er al veel informatie vandaan!
  Ik heb een vraag over mms in combinatie met de gerson therapie.
  In hoeverre is dit samen te gebruiken? Gaat om mijn moeder die een uitgezaaid melanoom heeft. Heeft wel bestraling gehad, maar onvoldoende geholpen en daarna meer het orthomoleculaire pad gekozen met allerlei supplementen, maar ook dit heeft de kanker niet kunnen stoppen. Nu gedeeltelijk met de gerson therapie bezig. Maar ik ben op zoek naar aanvullingen…

  1. Hallo xjox
   MMS/CDS is heel moeilijk te combineren met de Gersontherapie, omdat bij de Gersontherapie veel gebruik wordt gemaakt van fruitsappen, groente-sappen, sterke koffie (klisma’s) en extra vitamines, waaronder vit.C. en dat zijn allemaal sterke anti-oxidanten, die MMS/CDS neutraliseren, want MMS/CDS zijn oxidanten, Een MMS-kuur van minimaal 3 weken moet je doen met zo weinig mogelijk, liefst geen additaiva.
   Mogelijke andere aanvullingen zijn: Klassieke homeopathie, gemmo’s, Schuesslerzouten en zeker ook Zeodetox.
   Het allerbeste met je moeder en succes met je zoektocht.
   Henk de Rooij

  2. Hallo xjox
   MMS/CDS is heel moeilijk te combineren met de Gersontherapie, omdat bij de Gersontherapie veel gebruik wordt gemaakt van fruitsappen, groente-sappen, sterke koffie (klisma’s) en extra vitamines, waaronder vit.C. en dat zijn allemaal sterke anti-oxidanten, die MMS/CDS neutraliseren, want MMS/CDS zijn oxidanten, Een MMS-kuur van minimaal 3 weken moet je doen met zo weinig mogelijk, liefst geen additaiva.
   Mogelijke andere aanvullingen zijn: Klassieke homeopathie, gemmo’s, Schuesslerzouten en zeker ook Zeodetox.
   Het allerbeste met je moeder en succes met je zoektocht.
   Henk de Rooij

 38. Hallo Jack,
  Zou ik je een vraagje mogen stellen? Gaan salvestrolen samen met het zg budwig papje? Ik heb begrepen dat er veel vitamine B17 in lijnzaad zit en dat dit niet samen gaat met salvestrolen? Of gaat het alleen om produkten met een zeer hoog gehalte aan vitamine B17, zoals bijvoorbeeld amandelpitten?
  Met vriendelijke groet,
  Ine

  1. Beste Ine,

   Salvestrolen zijn een goed product in de strijd tegen kanker. Ik ben niet zo’n voorstander van het eten van abrikozen- perzik- of amandelpitten i.v.m. de “vitamine B17” (dat eigenlijk geen vitamine is, maar de chemische stof laetrile).
   Het eten van veel pitten van vruchten die rijk zijn aan amygdaline moet ook worden afgeraden. Het betreft pitten van met name abrikozen en perziken. Let wel, pitten, niet het gewone vruchtvlees. Voor abrikozenpitten bestaat inmiddels een waarschuwing van de VWA (nu de NVWA). Ze kunnen ruim 800 tot 3000 milligram blauwzuur (cyanide) per kilogram vrij maken. Dertig gram abrikozenpitkernen kunnen al dodelijk zijn. Voor kinderen geldt naar gelang het lichaamsgewicht een kleinere hoeveelheid. Het Bureau Risicobeoordeling van de VWA noemde dit in januari 2007 een hoog risico. Maatregelen om het risico te beperken zijn er echter nog steeds niet genomen.

   Abrikozenpitten lijken erg veel op amandelen en hebben dezelfde geur! Juist abrikozenpitten worden aangeboden als middel tegen kanker. Er is echter geen enkel bewijs van hun werkzaamheid tegen deze ziekte……

   Het enzym CYP1B1 in Salvestrol wordt sterk geremd door o.a.
   – koolmonoxide (bv. in tabaks rook)
   – vitamine B17 (zoals in de pitten van abrikozen en bittere amandelen of als amygdalin of laetrile),
   – resveratrol in hogere doseringen
   – bepaalde chemische schimmelwerende middelen.

   Mijn advies is om beide producten, te weten “vitamine B17” en salvestrolen niet tegelijkertijd te gebruiken. Zorg dat er een paar uur tussen zit of neem het om de dag.

   Pas tot slot op met hoge doseringen van “vitamine B17” i.v.m. het vrijkomende cyanide. Het voornaamste bijverschijnsel van laetrile en ook van amygdaline, is cyanidevergiftiging. De vergiftiging openbaart zich als misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, beschadiging van de lever, gebrek aan zuurstof, verlaging van de bloeddruk, koorts, verlies van het evenwicht en moeite met wandelen, verwarring, coma en uiteindelijk overlijden. Vergiftiging is voornamelijk het gevolg van hoge dosis slikken van laetrile zowel als van amygdaline,

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   1. Er zijn ook hele andere geluiden te horen over het gebruik van B17! Er zijn klinieken in de US die hiermee juist speciaal werken en ik ken ook mensen die het er heel goed op hebben gedaan.

    groetjes, Marie-José

   2. Hallo Jack,
    Heel hartelijk dank voor je antwoord. Ik waardeer dat zeer. Amandelpitten of andere pitten met een hoog gehalte aan B17 kan ik dan maar beter vermijden, lijkt me! Ik wil graag dat de salvestrolen optimaal kunnen werken. Maar betekent dit dat lijnzaad wel kan? Zoals in het budwig papje?
    Met vriendelijke groet,
    Ine

   3. Liever niet Marie-José…. Ik weet dat er gevallen bekend zijn, maar dat komt echt niet alleen van de B17. Bij kankerpatiënten, die al een verzwakt immuunsysteem hebben, moet je zorgen voor zo min mogelijk toxische belasting van het lichaam. Daarom zet ik al dagelijks een ontgifter in om het lichaam te ontdoen van alle toxische belasting van virussen, schimmels, parasieten en parasieten.

    Groeten,

    Jack

   4. Beste Ine,
    Lijnzaad is prima; lijnzaadolie is zelfs nog beter…….
    Eén theelepeltje door het Budwig-papje, samen met een theelepeltje zonnebloemolie (of saffloerolie of teunisbloemolie).

    Het gaat om de juiste verhouding van deze essentiële vetuzren.

    Groeten,

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   5. Oke, dank je wel wel Jack. Dan blijf ik ook lijnzaad gebruiken. Marie-José, salvestrolen hebben mijn voorkeur. Gevoelsmatig gezien lijkt het mij een stuk gezonder dan B17, wat ik toch een beetje als gif beschouw. Het gaat trouwens verder heel goed hoor. Maar af en toe word ik weer angstig voor terugkeer van de borstkanker en neem ik mijn voeding weer even goed onder de loep. Ben nu ook over kurkuma aan het lezen. Dat schijnt ook goed te zijn. Maar aan de andere kant moet ik niet vergeten te leven, ipv altijd maar met de angst voor terugkeer bezig te zijn…:(

   6. Beste Ine, Dat laatste is misschien wel het belangrijkste! dat je niet meer bang bent om kanker te krijgen of het te hebben. We komen er misschien nooit meer helemaal vanaf maar dat is iets anders dan er aan dood gaan 🙂 Dus leef en vermijd stress! Liefs Linda

    Hartelijks,

    *Linda Woudstra*

   7. Jack, we raken in een welles nietes spelletje verzeild als we niet uitkijken. Dat wil ik niet. Ik zie graag meningen naast elkaar. De mening van anderen is dat B17 juist niet toxisch is. Hiervoor is ook wetenschappelijk bewijs (kweet dat jij dat belangrijk vindt), ik moet er te lang voor zoeken. De cyanidevorming in het lichaam ruimt juist kankercellen op. Zit een heel verhaal achter, maar een ander verhaal dan wat jij hier deelt. Is beide prima. Maar anders.

    Ine. Fantastisch volg vooral je gevoel. Dat doe ik ook aangaande mijn behandelplan.
    Kurkuma is bewezen werkzaam bij verschillende vormen van kanker, waaronder borstkanker. Gebruik ik zelf ook.

    Ook ik volg Peskin en gebruik lijnzaadolie en saffloerolie. Saffloer vind ik het lekkerste.
    Er gaan genoeg stemmen op tegen gebruik van omega 6 (zou ontstekingsversterkend zijn) ik vind dat te kort door de bocht.
    Deze olieën NIET verhitten. Alleen koud gebruiken a.u.b.!

    In de lijnzaadjes zit wel de B17 in de lijnzaadolie niet.

    Succes maar weer iedereen.
    Hartelijke groet,
    Marie-José
    natuurgeneeskundig therapeut en ervaringsdeskundige

   8. Ik ben het niet met Jack van Dijk eens. Ik heb zelf kilo’s bittere abrikozenpitten gegeten. Mijn zoon heeft dagelijks Amygdaline infusen gehad om zijn kanker te bestrijden, zonder enige bijwerkingen.

    Dat je cyanidevergiftiging kan krijgen van laetrile (amygdaline) is een fabeltje. In de wereld gebracht door de FDA. Laetrile bevat de cyanide radicaal CN. Dezelfde cyanide radicaal die voorkomt in vitamine B12 en in bessen zoals zwartebessen en aardbeien. Je overlijdt niet van hoge dosis “vitamine B17”, zoals je ook niet overlijdt van hoge hoeveelheden bessen of aardbeien. De cyanide radicaal (CW) en waterstofcyanide (HCN) zijn twee totaal verschillende verbindingen, zoals zuiver natrium (Na +) – een van de giftigste stoffen die de mensheid kent – en natriumchloride (NaCl), dat keukenzout is, twee totaal verschillende verbindingen zijn. Hieronder wat Dr. Philip Binzel te zeggen heeft over cyanide en laetrile:

    “A doctor from the U.S. FDA once said that Laetrile contains “free” hydrogen cyanide and, thus, is toxic. I would like to correct that misconception:

    There is no “free” hydrogen cyanide in Laetrile. When Laetrile comes in contact with the enzyme beta-glucosidase, the Laetrile is broken down to form two molecules of glucose, one molecule of benzaldehyde and one molecule of hydrogen cyanide (HCN). Within the body, the cancer cell-and only the cancer cell-contains that enzyme. The key word here is that the HCN must be FORMED. It is not floating around freely in the Laetrile and then released. It must be manufactured. The enzyme beta glucosidase, and only that enzyme, is capable of manufacturing the HCN from Laetrile. If there are no cancer cells in the body, there is no beta-glucosidase. If there is no beta-glucosidase, no HCN will be formed from the Laetrile.

    Laetrile does contain the cyanide radical (CN). This same cyanide radical is contained in Vitamin B12, and in berries such as blackberries, blueberries and strawberries. You never hear of anyone getting cyanide poisoning from 12 or any of the above-mentioned berries, because they do not. The cyanide radical (CW) and hydrogen cyanide (HCN) are two completely different compounds, just as pure sodium (Na+) – one of the most toxic substances known to mankind – and sodium chloride (NaCl), which is table salt, are two completely different compounds.”

   9. Interessante toevoeging op de discussie. Op dezelfde wijze is er ook een discussie over chloordioxide of MMS.

    Het luistert met de de molecuulverbindingen heel nauw, dus wil ik er wel aan toevoegen, dat ik het ZEER ONVERSTANDIG vindt om allerlei zaken door elkaar te nemen!

    Concentreer je op 1 therapie en ga niet expirimenteren met abrikozen pitten en MMS en en Ozon en waterstofperoixe en colodiaal zilver, ect…

    Voor je er erg in hebt ontstaat er een verbinding die NIET goed voor je is.

    Neem voor elke therapie je rust en voel of het voor je werkt. Hou het zuiver zodat je ook kunt voelen.
    Succes! Linda

   10. Dank je Margadb voor je aanvulling aangaande abrikozenpitten en duidelijke uiteenzetten.
    En ook ik ben voorstander van blijven voelen en super zoals Linda dat hier neerzet! Evt. kun je ook na een behandeling voelen.

    Iedereen weer heel veel succes gewenst!!!
    En iedereen moet en mag het doen volgens eigen gevoel!

   11. Hoi Marie-José,
    Misschien is het zo dat de B17 in het harde stuk, dus in de zaadjes, zit? Maar niet in de olie die je eruit kunt persen? Ik roep maar wat..:))

   1. Beste Ine,

    Dit puzzelt mij ook al lang. Ik kan het gehalte B17 in lijnzaadolie nergens vinden of er staat 0. En van vroeger weet ik dat het lijnzaad voor de paarden gekookt moest worden omdat ze anders teveel cyanide binnenkregen. Helaas weet ik ook niet meer.
    Succes!
    Greetz, Marie-José

    Misschien weet iemand anders iets zinnigs te zeggen over het gehalte B17??

    Hier is nog een link naar goede info: http://www.fonteine.com/b17_kanker.html

 39. Hartelijk bedankt Jack voor je duidelijke uiteenzetting over melatonine. De melatonine die in de apotheek in A’dam gemaakt wordt is deze synthetisch dat je weet?
  Dan zou ik toch iedereen een arts om een recept laten vragen!
  Greetz, Marie-José

 40. Hoi Martine,
  Ik heb van mijn natuurarts Johan Bolhuis in Dieren 25 mg melatonine voorgeschreven gekregen en van d’r Valstar uit Den Haag. Kosten voor 100 dagen 107 euro.
  Heb jij een website? Die zou ik graag van je willen weten. Hartelijke groet,
  Wouthiera Crommelin

 41. Hallo Linda,
  Onlangs las ik in een artikel over Rick Simson, een canadees die claimt dat canabisolie ook kanker kan genezen. Hij heeft hier ook een film over gemaakt ‘Run for the cure’. In Nederland is er een Stichting Mediwiet die hier informatie over verstrekt. Mijn vraag is of je dit kent, of dat er wellicht iemand is die hier ervaring mee heeft, en ook wat je mening hierover is.
  Alvast hartelijk dank voor je reactie!
  groeten Alida

  1. Beste Alida,

   Mijn naam is Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut (met specialisatie: kanker) en ik werk samen met Linda.
   Het verhaal van Rick Simson ken ik en ook van de Cannabis.
   Het verhaal moet ook iets genuanceerd worden, aangezien de cannabisolie geen kanker geneest. Kankercellen kunnen namelijk op drie manieren worden vernietigd. Door deze direct te doden middels chemotherapie, curcuma of andere natuurlijke stoffen, door ze uit te hongeren en ze geen koolhydraten (suiker) meer te geven en tot slot door ze te laten stikken en ze veel zuurstof te geven.
   Cannabisolie pakt deze oorzaken niet aan………..
   Het kan de tumorgroei vertragen door de VEGF te reduceren, de faktoren die een groei van haarvaten mogelijk maken die kankercellen voeden. De patient leeft daardoor langer.

   Cannabisolie reduceert de mogelijke bijwerkingen van chemo en bestralingen zoals misselijkheid en neuropatische pijn.

   Cannabisolie reduceert de pijn van de kanker zelf zodat patiënten minder morfine achtigen nodig hebben.

   Kanker patienten zijn vaak depressief, met pure Cannabisolie blijft hij/zij in een betere stemming, slaapt en eet goed. De olie geeft rust, opgewektheid en afstandelijkheid een stemming die heel nuttig kan zijn.

   Als er al mensen van kanker genezen door Cannabisolie is dat een uitzondering, een soort wondertje…..

   Cannabisolie geeft wel goede resultaten bij huidkanker, simpelweg door het op de aangetaste huid te smeren.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

   1. Dag Jack,
    Hartelijk dank voor dit informatieve antwoord. Het is mij helder waar cannabisolie wel en niet voor in te zetten is.
    vriendelijke groet, Alids

  2. Om Jack aan te vullen

   Onderzoekers aan de Harvard University testten de actieve stof in cannabis, THC, in zowel laboratorium als muis studies. De eerste reeks experimenten lieten zien dat THC de natuurlijk geproduceerde receptoren activeert longkanker te reduceren.

   De enige klinische proef testen met THC als een behandeling tegen kanker groei was een onlangs voltooide Britse pilot studie. Drie weken injecteerde, onderzoekers standaard doses THC in muizen die geïmplanteerd waren met menselijke longkankercellen, Men vond dat tumoren in omvang en gewicht werden verminderd met ongeveer 50 procent in behandelde dieren in vergelijking met een controlegroep. Er was ook een 60% verlaging van kanker littekenweefsel de longen in deze muizen evenals een significante vermindering van eiwit markers geassocieerd metde groei van kanker cellen.

   Maar je mag niet veronderstellen dat actieve stof THC alleen de job in mensen aan kan. Te vaak wordt vergeten dat we als patiënt als vol zitten met opgeslagen gifstoffen en bacterien die zich echt thuis voelen in de voedings bodem van gifstoffen afkomstig uit onze voeding en cosmetica etc De ontgifting en afdoding van bacteriën die te samen met de gifstoffen mogelijk de kankercel groei veroorzaken is van essentieel belang. Het is niet bekend welke biochemische werking de THC heeft op de kankercel groei.
   Wat het onderzoek niet verteld dat de THC zich ophoopt in de vetcellen rond de eierstokken. We hebben meer dan eens kunnen testen ( in Nieuw Zeeland ) dat de babies & kleuters allergische reacties vertoonden welke de oorzaak zijn van de THC als gevolg van het vroegere gebruik van Cannabis.
   Groetjes Martin

   1. Hoi Jack,

    Welke melatonine schrijf jij voor (merk en aantal mg)? M.a.w. hoe kunnen jou cliënten er aan komen?
    Dank voor de info.

    Marie-José Thijssen
    Natuurgeneeskundig therapeut

   2. Dag allemaal,

    Het ligt niet zo eenvoudig. 1. wat is wetenschappelijk onderzoek: de resultaten van ELK onderzoek wrodt beïnvloed door de onderzoekers. Hoeveel waarde heeft wetenschappelijk onderzoek dan nog?
    2. kanker is een complex iets.
    3. er spelen altijd ‘onnoembare factoren’ bij het ontstaan van kanker.
    4. kanker wordt door sommigen juist gezien als laatste redmiddel van het systeem om gifstoffen kwijt te kunnen.
    5. zolang we niet weten wat kanker nu precies is… hoe kunnen we dan behandelen (dit geldt regulier en alternatief).
    Mijn oplossing voor mij (omdat ik naast therapeut ook ervaringsdeskundige ben) is blijf voor jezelf als individu voelen. Wat triggert wat bij jou en wat niet of in negatieve zin. Neem je eigen beslissingen en stel je eigen behandelplan op vanuit je HART! En laat je door niemand anders wat wijs maken. Informeer je goed en neem dan beslissingen.

    Ik werk zelf erg graag vanuit de psychosomatiek om inzicht te krijgen in mijn eigen aandoeningen, kwaaltjes en pijntjes. Ik zet dit ook in voor anderen.

    Succes iedereen! De diagnose kanker heeft een enorme impact en is een forse uitdaging.

    Hartelijke groet, Marie-José
    natuurgeneeskundig therapeut

   3. Dag Martin,
    Dank voor je aanvullende informatie. Is altijd goed om te weten dat er onderzoeken worden gedaan.Ook interessant te weten dat er wel werkzame stoffen in zitten, maar ook dat hier voorzichtig mee moet worden omgegaan. Dat laatste lijkt me overigens altijd raadzaam 🙂
    hartelijke groet, Alida

   4. Hi Marie-José,

    Je vroeg het wel aan Jack……..
    Wellicht voor dosering kijk op
    http://www.melatonin-info.net/dosierung.html

    Zelf zou ik voor kruiden in poedervorm gaan gaan die deze stof zelf reeds bezitten of de actieve stof bezitten melatonine te stimuleren door hormoon activering.
    Maar goed dat komt wellicht vanwege mijn scholing uit die tijd.

    groetjes
    Martin

   5. Super bedankt Marin van Leeuwen voor je reactie over melatonine! Heb jij een idee waar het in NL gekocht kan worden?
    Wat is jouw achtergrond? Misschien goed om een keer contact te hebben? Ik ben easy te vinden op internet.
    Greetz, Marie-José

   6. Beste Marie-José,

    De 25 mg tabletten Melatonine worden slechts op recpet gemaakt door één apotheek in Nederland (Amsterdam). Aangezien ik als orthomoleculair therapeut geen recepten mag uitschrijven ben ik aangewezen op de Melatonine als voedingssupplement in doseringen van 1 – 5 mg. Ik gebruik voor mijn kankerpatiënten veelal de 3 mg zuigtabletten van Solgar, maar je kunt ook andere goede merken nemen.

    Melatonine is een krachtige antioxidant, die zowel vetoplosbaar als wateroplosbaar is, het is een chelator van zware metalen en kan rechtstreeks vrije radicalen vernietigen. Deze eigenschappen maken van melatonine een ideale stof om de oxidatieve stress in het chaotische tumormicromilieu tegen te gaan.

    Melatonine verhoogt ook de immuniteit, wat uiterst belangrijk is in de strijd tegen kanker.

    Uit experimentele studies blijkt dat melatonine de groei van tumoren remt. Verwijdering van de epifyse of pijnappelklier, die instaat voor de melatonineproductie, stimuleert tumorgroei. Suppletie met melatonine keert dit proces om en remt ook het ontstaan van tumoren door kankerverwekkende stoffen.

    Melatonine remt de proliferatie van oestrogeengevoelige borstkankercellen in vitro en onderdrukt de groei van borsttumoren in vivo. De antiproliferatieve eigenschappen van melatonine worden ondermeer gereguleerd door stimulatie van de melatoninereceptor MT1 en door mechanismen die de oestrogeenpathway moduleren.

    Melatonine gaat het tumorgroeistimulerende effect van een overmaat linolzuur tegen.

    Melatonine heeft een antiproliferatief effect op prostaatkankercellen. Het hersynchroniseert een ontregelt circadiaans ritme in prostaatkankercellen, dat mee aan de basis ligt van het ontstaan van prostaatkanker. (17) Melatonine remt de groei en de proliferatie van melanoom of huidkankercellen.

    Melatonine remt angiogenese. Gebrek aan zuurstof in een tumor (hypoxie) stimuleert de aanmaak van nieuwe bloedvaten om de tumor van zuurstof en voedingsstoffen te voorzien (angiogenese). De sleutelregulator van angiogenese is de transcriptiefactor hypoxia-inducible factor-1 (HIF-1).

    HIF-1 alfa is een proteïne die wordt aangemaakt onder impuls van de verhoogde vrije radicalenproductie bij hypoxie. Melatonine verlaagt de HIF-1 alfa niveaus in menselijke darmkankercellijnen, door de antioxidatieve werking tegen de vrije radicalen. Melatonine remt bovendien de transcriptieactiviteit van HIF-1.

    Melatonine vermindert de bijwerkingen van chemotherapie en bestraling. Toediening van melatonine resulteert in minder nierschade door methotrexaat, zowel histologisch als biochemisch.

    Doxorubicine (adriamycine) verhoogt de vrije radicalenpathologie en heeft daardoor een vernietigend effect op het antioxidantsysteem. Het leidt tot hartschade en veroorzaakt ook ernstige letsels wanneer het uit de bloedvaten lekt (extravasatie). Dit resulteert vaak in het afsterven van de huid en zweervorming, waardoor een operatie noodzakelijk is. Melatoninesuppletie (5mg/kg lichaamsgewicht) 2 dagen voor en 7 dagen na een eenmalige dosis doxorubicine vermindert alle negatieve effecten van dit chemotherapeuticum. Melatonine reduceert oxidatieve stress, stimuleert de activiteit van antioxidant enzymen, reduceert lipidperoxidatie, vermindert neutrofieleninfiltratie.

    Melatonine voorkomt ook neuropathie als gevolg van taxane (borstkanker). Gelijktijdige toediening van 21 mg melatonine voor het slapengaan vermindert de incidentie en de ernst van de neuropathie aanzienlijk en verbetert de levenskwaliteit.

    Mijn orthomoleculaiar advies:
    – 3 á 50 mg melatonine voor het slapengaan. De dosis kan na het beëindigen van chemotherapie gereduceerd worden tot 3 à 20 mg als er teveel ochtendmisselijkheid optreedt.

    Melatonine is een lichaamseigen stof en niet-toxisch, zelfs niet in hoge doses. In klinische onderzoeken werden doses tot zelfs 700 mg gebruikt zonder toxische bijwerkingen.

    Melatonine moet steeds onder toezicht van een orthomoleculaire arts/therapeut genomen worden.

    Waarschuwing:
    Neem geen melatonine als je zwaar depressief bent: melatonine kan de symptomen verergeren!

    Neem ook geen Melatonine als je probeert zwanger te geraken; meer dan 10 mg kan de ovulatie remmen.
    Als je zwanger bent (onvoldoende onderzocht) of borstvoeding geeft (kleine hoeveelheden komen in de moedermelk terecht)

    Neem ook geen Melatonine als je corticosteroïden neemt: melatonine neutraliseert het effect van corticosteroïden.

    Neem ook geen Melatonine als je aan ernstige allergie lijdt: melatonine stimuleert het immuunsysteem en kan de allergische respons verhogen.

    Neem ook geen Melatonine als je een auto-immuunziekte hebt, om dezelfde reden als bij allergie.

    Geef geen Melatonine aan patiënten met leukemie.

    Geef geen melatonine aan kinderen.

    Melatonine kan ochtendduizeligheid, een katergevoel of zwaar hoofd en maagdarmklachten, zoals misselijkheid en diarree, veroorzaken.

   7. Graag wil ik een citaat hier weergeven van Margit Hoffmann, Homaja Stiftung zur Förderung natürlicher Heilweisen, Kongreß des Internationalen Arbeitskreises für Geobiologie im Oktober 1998, gekürzt, aktualisiert im Nov. 2000.

    Mw. Dr Clark een Amerikaans PhD in Fysiologie en natuurgeneeskundige, een wetenschapper in 1990 vond de werkelijke oorzaak van kanker en is sindsdien bewezen in honderden gevallen dat zij niet mis mee was geweest. Volgens haar vroegere ontdekking ontwikkelde zij een passende medische behandeling en wachtte tot zij 100 gevallen genezen had voordat ze haar bevindingen wilde publiceren. Eind 1992 had ze al haar doel bereikt. Dus, op basis van deze ontdekking, de behandeling voor elke kanker had zij testen gedaan. En het maakt niet uit hoe ver de kanker gevorderd was en of men stelde het is ongeneeslijk. Het kan worden gestopt in slechts 5 dagen, en kan de patiënt zijn aandacht richten op weer gezond te worden.
    Dr Clark gaat zelfs zo ver om te zeggen dat de patiënt, ongeacht in welke fase hij is in, chirurgie, radiotherapie, chemotherapie kan annuleren. Haar methode is in feite geen behandeling voor kanker, is een behandeling .
    Ze zegt: “Men geloofd dat kanker zich gedraagt ​​als een wild vuur dat je niet kunt stoppen, als het eenmaal brandt, en dat een kankercel kan nooit meer normaal. Verre van dat! En men geloofd dat verschillende soorten kanker zoals leukemie en borstkanker verschillende oorzaken hebben. Opnieuw mis! ”

    Helaas hoor ik erg weinig over haar therapie in Nederland terwijl ik zelf van uit mijn werkervaring duidelijke aanwijzingen heb dat zij gelijk heeft. Ik zal in de komende tijd stukje bij beetje het een en ander aangeven. Overigens zijn er in Zwitserland en Duitsland verschillende. therapeuten. Helaas onbetaalbaar voor de lagere inkomens klassen. Terwijl het eigenlijk zo eenvoudig is en voor de patiënt eenvoudig te volgen. Het was voor Hulda Clark persoonlijk een opdracht het weer gezond te worden zo te vertalen dat het voor iedere persoon haalbaar is.
    groeten
    Martin

   8. Hai martin, Ik hor er graag meer van, met zeggen dat ik haar zienswijze onvoldoende ken. Ik kan je als mede auteur toevoegen, dan kun je het als bericht hier posten? Gr.linda

    Verstuurd vanaf mijn iPad

   9. Mijn korte samenvatting van het werk van Hulda Clark zou zijn: zuur/basen balans, goede voeding, stress vermijden, emo’s oplossen. En ze werkt met een stuk psychosomatiek. Er is mij 1 NL boek bekend: handboek zelfgenezing
    Dit is de website: http://www.drclark.net/en/drclark_protocol/illnesses.php
    Er is een boek ‘the cure for all cancers’. Dit moet daar ergens te downloaden zijn (Engels). Als het niet lukt… ik heb het digitaal.

    Hier zijn een aantal boeken te downloaden. Hulda Clark werkt overigens met alle ziektes en niet alleen met kanker.

    Groetjes, Marie-José

   10. Txs marie jose! Geldt trouwens ook voor jou als je veel reageert is het denk ik goed idee je als auter toe te voegen? Dan kun jeberichten plaatsen en krijgen belamgrijke onderwerpen meer aandacht. Gr linda

    Verstuurd vanaf mijn iPad

   11. Beste Maire-José,

    Hulda Clark ontdekte dat 100% van de kankerpatiënten die ze met de Synchrometer onderzocht allemaal dezelfde parasiet (een platworm) in hun lichaam hadden met ook allemaal dezelfde gifstof (Isopropyl alcohol), is het balletje gaan rollen. Dit was meer dan 15 jaar geleden.

    Dat er zeer veel mensen zijn die Isopropyl alcohol in hun lichaam hebben, verwonderd mij niet…. Het is een giftig oplosmiddel dat wordt gemaakt van propylene (een derivaat van petroleum, het is een bij-product van de petroleum- en benzine-industrie.) en komt voor in zeer veel huid- en haarverzorgingsproducten, parfums, antibacteriële handzeep en ook in en antivries. Het wordt ook verkocht als cosmetische alcohol. Het kan de volgende klachten veroorzaken: vroegtijdige huidveroudering, bruine vlekken op de huid, hoofdpijn, duizeligheid, mentale depressie, misselijkheid, overgeven, narcose, anesthesie en uiteindelijk coma en de dood. De fatale dosis is ongeveer 28,4 milliliter. Het heeft de neiging zich in het menselijk lichaam op te stapelen, mede door de giftigheid van zijn eigen oxidatieproduct: acetone (m.a.w. het produceert aceton in het lichaam). Het wordt ook in zeer veel medicijnen toegepast.

    De parasiet (of de platworm) die Clark heeft ontdekt is de Fasciolopsis Buski. Het is een menselijke parasiet die normaal gesproken alleen in de darmen voorkomt. In het geval van kanker kan hij echter, met behulp van o.a de Isopropylalcohol, ook zijn weg vinden naar andere delen van het lichaam.
    De Fasciolopsis scheidt een stof af die Orthophosphotyrosine wordt genoemd. Orthophosphotyrosine is een celdelingstimulerende stof en is uiteindelijk verantwoordelijk voor de overdreven celdeling en dus de kwaadaardigheid van kanker.
    Uit de vindingen met de Syncrometer blijkt dat zonder de Fasciolopsis geen sprake meer is van de kwaadaardigheid van kanker. Dat wil zeggen dat wanneer je de Fasciolopsis doodt de groei van de kanker stopt. ECHTER……… daarmee ben je nog niet genezen van kanker!
    Ik heb dan ook zeer mijn twijfels bij de genezing van kanker door Hulda Clarke met alleen het verwijderen van deze gifstoffen uit het lichaam.

    Dit zijn beide secundaire oorzaken van kanker, net zoals roken, asbest etc. ook secundaire oorzaken zijn van kanker.
    Het is veel beter én effectiever om de primaire oorzaak van kanker aan te pakken, zoals ik toepas met het zogenaamde Peskin protocol. De primaire oorzaak, zoals die al bijna een eeuw bekend is, is een tekort aan ZUURSTOF in de cellen.

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   12. Lieve Mensen,
    Sedert 1995 ben ik in Nieuw Zeeland wat betreft onderzoek betrokken geweest en nu nog met parasitaire fenomenen in niet alleen mensen maar alles wat organisch is.
    Ik raakte bekend met Dr Hulda Clark en ofschoon Jack ten dele correct is moet ik wel aangeven dat Dr Clark.veel breder werkzaam was. Als ik nu voor een hulpvragende een test in Duitsland laat doen dan worden tenminste 40 testen gedaan wat betreft parasieten virussen en gifstoffen. zelf doe ik testen over het gehele frequentie gebied waar onder schimmels, mijten, bacteriën, virussen vallen.
    Uit onderzoek en uit eigen ervaring blijkt dat bepaalde pathogenen een voorkeur hebben voor bepaalde gifstoffen die zich vreemd genoeg in andere delen of organen van het lichaam opgeslagen wordt

    Dr. Clark heeft zich niet alleen bezig gehouden met het afdoden doch ook met de orthomoleculaire ondersteuning doch deze materie is in mindere mate in haar boeken beschreven. Persoonlijk denk ik ook dat deze blog niet bestemd is voor “welles nietes dialog maar om anderen die naar oplossingen zoeken een kiickstart te geven en verder te gaan zoeken. Groeten Martin

 42. Hallo,

  Mijn naam is Safdar en heb hodgkin.
  Ik heb 4 chemokuren erop zitten en heb daar veel last van ondervonden.
  Ik kwam op deze site en ben ook van plan om op deze alternatieve manier verder te gaan. Alleen zit ik met een probleem.

  – Hoe moet ik dit mijn behandelde arts vertellen en stel hij gaat hier niet mee akkoord wat zijn dan de vervolgstappen die ik moet nemen.?

  – Daarnaast zou ik ook graag willen weten hoe je kan weten wanneer de ziekte helemaal weg is? want stel dat mijn arts geen ct scan wil laten uitvoeren, want zijn dan de stappen die ik moet nemen.

  – En moet ik de huisarts hier ook van op de hoogte stellen?

  Ik hoop spoedig op uw antwoord. Alvast bedankt.

  Groet,

  1. Beste Safdar,

   Goed te horen dat je op een natuurlijke manier verder wilt gaan met het herstellen van jouw ziekte, te weten Hodgkin.

   Ik ben orthomoleculair therapeut (gespecialiseerd in kanker) en ik werk samen met Linda op haar blog.
   De orthomoleculaire geneeskunde is een zogenaamde complementaire geneeskunde (aanvullend) en ik werk ook samen met artsen en zelfs oncologen. Dat is geen probleem en het zorgt zelfs voor een kwalitatief en beter herstel.
   Ik vind dat je altijd jouw behandelend arts moet informeren als je een andere therapie ernaast doet. Jouw arts kan dat in principe ook niet weigeren…… Hij kan het hooguit lastig vinden of (wanneer hij de kennis niet heeft) jou vertellen dat het geen baat heeft.
   Ook je huisarts kun je informeren, maar dat hoeft niet.

   Ik hoop dat ik je zo voldoende heb geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Jack van Dijk
   Orthomooleculair therapeut

 43. Hoi Linda,
  Leuk dat je zo enthousiast regeert! De Prof heet Hans Westerhof en hij is prof systeembiologie aan de UvA en VU. Als je zijn naam intoetst op google met Pauw en Witteman dan krijg je het fragment nog te zien. Heb het net gecheckt.
  Het is baanbrekend en echt top om te zien. In de Volkskrant stond twee weken geleden twee artikelen erover. Als je die wil lezen, dan wil ik ze graag voor kopiëren en opsturen.
  In heb een vriend die prof in het AMC is en die ga ik binnenkort ook bellen of die meer weet.
  Groetjes,
  Wouthiera

  1. Hallo Wouthiera, zou je deze artikelen willen kopieren en naar mij toe opsturen. Voor iemand die kanker heeft. hartelijke dank en voor mezelf

 44. Hoi Jack,
  Tuurlijk moeten we ons daar niet teveel op focussen maar ik moest wel even de vraag die me geteld werd beantwoorden. Overigens is het mooi dat er vanuit de systeembiologie nu goed nieuws is wat betreft voeding bij ziektes. Je kunt een DNA kaart laten maken waarop je kunt zien voor welke ziektes je meer aanleg hebt en dus preventief maatregelen nemen maar ook als je ziek bent is het nog te keren met voeding en supplementen. In het fragment dat ik als link mee stuur is het dolkomisch om de reactie van Paul Witteman te zien. Hij geeft triomfantelijk aan dat de alternatieven ook dit soort dingen roepen en vraagt zich af of de prof dus niet alternatief bezig is. Vervolgens ze de prof dat het inderdaad exact is wat de alternatieven al jaren op ervaring gebaseerd doen en dat dat nu dus wetenschappelijk bewezen is!
  http://pauwenwitteman.vara.nl/Fragment-detail.1548.0.html?&tx_ttnews%5Btt_news%5D=29542&tx_ttnews%5BbackPid%5D=116&cHash=ff8140c7a7ef1f13037258b24122cdb4
  Veel kijk plezier
  Wouthiera

  1. Ik heb net gelezen over dit baanbrekende onderzoek! Ga er binnenkort over publiceren op de blog, zou graag het fragment zien, maar delink werkt niet meer fragment is verwijdert, weet je er nog iets meer van wouthiera? Txs!

   Verstuurd vanaf mijn iPad

 45. Hoi,
  Ik ben bij Avero Achmea en de apotheek kon het zo indienen. Ik weet van een psychiater dat je het ook kunt slikken als je pillen van 50 mg, dat is de standaard van de pillen, oplost en dan druppels neemt in plaats van in een capsule die speciaal gemaakt wordt. Die pillen zijn absoluut erg goedkoop en prima elf te betalen. Paar euro. De capsules zijn duurder maar worden dus zoals gezegd door mijn zorgverzekeraar vergoed.
  Succes

  1. Allemaal prima Wouthiera!
   Maar laten we ons niet teveel focussen op LDN. Het is vele malen belangrijker dat we ons focussen op de primaire middelen om te genezen van kanker. Naast een goed immuunsysteem moeten we ervoor zorgen dat de tumorcellen worden vernietigd en de goede cellen worden beschermd. Dit doen we met voeding: minimale inname van koolhydraten, essentiële vetzuren, dierlijke eiwitten, essentiële mineralen, vitamine C, vitamine D etc.

   Groeten,

   Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   1. LDN is volgens mijn niet toxische tumor therapie arts een belangrijk middel om bij kanker in te zetten omdat het je immuunsysteem versterkt,,dit naast het rijtje dat jij noemt…er gaan steeds meer artsen met LDN werken vanwege de mooie resultaten die patienten melden..ook bij veel auto-immuunaandoeningen.

   2. Jack, jij zegt minimale inname Koolhydraten. Linda zegt helemaal géén koolhydraten. Daar zit een marge. kan je dat uitleg
    gen?

   3. Beste Tim,
    Ik ben gewoon wat reëeler. Natuurlijk is koolhydraatarm het beste, maar een voedingspatroon zonder koolhydraten gaat helaas niet lukken, omdat we ook groente en fruit ( moeten) eten en daar zitten ook koolhydraten in. Ik leg de grens bij 50-60 gram koolhydraten per dag voor mijn patiënten, dat is haalbaar.

    Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

    Groeten en een fijne dag1

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 46. Beste Mar,
  Dat is niet jammer…… Dat is mijn keuze.
  LDN is nu éénmaal een medicijn en ik werk, als orthomoleculair therapeut, alleen met natuurlijke middelen. Voor ieder medicijn is er namelijk een natuurlijk alternatief.

  Groeten,

  Jack van Dijk
  Orthomoleculair therapeut

  1. Beste Jack..vraag jij je dan niet af waarom orthomoleculaire artsen (die bekend zijn met dit middel) er wel graag met mee werken??

   1. Beste Mar,
    Ik vraag mij dat niet af, omdat ik het antwoord al weet….
    Het zijn artsen, en die werken nu eenmaal (ook) met medicijnen. Ik ben therapeut en ik kan/mag/wil géén medicijnen voorschrijven.

    Groeten,

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   1. Beste Marie-José,
    In 1999 is een groep van 450 kankerpatienten met LDN behandeld, bij wie de traditionele kankerbehandelmethoden niet waren aangeslagen. Bij ruim 60% van de patienten uit die groep sloeg de LDN wel aan. Bij een kwart daarvan was een significante verkleining van de tumor een feit (de omvang van de tumor nam minstens 75% in omvang af). Bij iets minder dan een derde van de patienten stabiliseerde de ziekte.

    LDN werkt dus niet goed. Slechts bij 60% van de patiënten en de tumor nam maar 75% af in omvang. Ook DCA (Dichloorazijnzuur) werkt niet goed, omdat de tumor in 3 weken maar 70% kleiner wordt.

    Er zijn stoffen zoals curcumine en MMS die beter werken.
    Maar het allerbelangrijkste zijn toch wel de essentiële vetzuren. De juiste verhouding van basis omega-3 en basis omega-6 vetzuren vernietigen de kankercellen voorgoed. Een kankercel moet namelijk geheel vernietigd worden, aangezien deze cellen nooit meer hersteld kunnen worden.

    Groet,

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 47. Beste Marie-José,
  Ik werk met een basis-protocol, maar daarnaast lever ik juist maatwerk, vanwege de biochemische individualiteit van het lichaam…… Mijn laboratorium onderzoekt welke tekorten mijn patiënten hebben. Want meten = weten.

  Groeten,

  Jack van Dijk
  Orthomoleculair therapeut

  1. Beste Ine,
   Dit lijkt mij onwaarschijnlijk, daar Melatonine juist (als anti-oxidant) de cellen beschermt tegen (borst)kanker. Een tekort aan Melatonine kan onder andere tumorgroei bevorderen. Het is daarom belangrijk een goede melatonineproductie te hebben. Na het 40e jaar vermindert de aanmaak van de Melatonine productie.
   Hoe lager het Melatonine gehalte hoe groter het risico op krijgen van borstkanker en het verschil kan oplopen tot wel 40%.

   Een van de belangrijkste aanvullingen voor borstkankerpatiënten is een hoge dosis medisch toegediende Melatonine vlak voor het slapengaan. Melatonine blokkeert de oestrogeenreceptoren op een bijna gelijkaardige wijze als Tamoxifen dat doet, maar dan zonder de lange termijns bijwerkingen van Tamoxifen. Melatonine kan op een veilige wijze gedurende een zeer lange periode ingenomen worden. De geadviseerde dosis voor de behandeling van borstkanker bedraagt 5 tot 50 milligram voor het slapengaan. Melatonine blokkeert niet alleen de oestrogeenreceptoren op borstkankercellen, maar verhindert ook rechtstreeks de proliferatie van borstkankercellen. Tot slot zorgt melatonine ervoor dat het immuunsysteem drastisch wordt versterkt, waardoor het kankercellen die willen uitzaaien gedood worden.

   Verder bevestigd een nieuwe meta analyse van tientallen gerandomiseerde studies de meerwaarde van Melatonine bij vele verschillende vormen van kanker, al of niet als aanvulling op chemo en bestraling – radiotherapie. Zo blijkt bv. dat de bijwerkingen van chemo en bestraling dramatisch minder zijn als daarbij 20 mg. melatonine per dag wordt gebruikt.

   Zelf schrijf ik als orthomoleculair therapeut daarom regelmatig hoge dosering Melatonine voor bij (borst)kankerpatiënten.

   Met vriendelijke groet,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

   1. Dank Jack voor je heldere antwoord. Weet je of er ook een manier is om zelf je eigen melatonineproductie te versterken? Ik heb het 3 jaar geleden gebruikt ivm borstkanker en gebruik het inmiddels niet meer (slaap goed en probeer niet meer te laat naar bed te gaan, zoals ik altijd deed).

   2. Beste Winnie,
    WAt je o.a. kunt doen om je eigen melatonineproductie te versterken is het volgende:
    – Zonlicht stimuleert de aanmaak van melatonine; dus zorg dat je elke dag even in de zon bent. Een goede oefening om veel “zon te vangen” is om met je ogen dicht 10 minuten richting de zon te kijken. Het meeste zonlicht komt namelijk binnen via de kruin en de iris;
    – Door dagelijks te mediteren verhoog je de melatonineproductie doordat ontspanning dit hormonale proces stimuleert;
    – Je kunt d.m.v. een regelmatig slaappatroon je lichaam “aanleren” om meer melatonine te producren;
    – Tot slot zijn er diverse vitaminen en mineralen die de productie van melatonine kunnen verhogen o.a. vitamine B3, B5, B6 en B12 en de mineralen calcium en magnesium

    Factoren die de melatonineproductie verlagen zijn:
    cafeïne, nicotine, tabak, alcohol, paracetamol, aspirine, ibuprofen, slaappillen, tranquillizers, antidepressiva, elektromagnetische straling.

    Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

    Groeten,

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   3. Hoi Jack, ik heb je antwoord over melatonine helemaal over het hoofd gezien! Zie het nu pas! Is het raadzaam om melatonine te gaan gebruiken om terugkeer van borstkanker te voorkomen? En gaat dit samen met tamoxifen? Ik wil geen misbruik maken van je vriendelijkheid, dus ik vind het best vervelend om steeds vragen te stellen. Sorry!

 48. Hoi,
  Ik heb me op verschillende plekken laten adviseren en mijn eigen keuzes op gevoel gemaakt en de kosten zijn zeker niet heel hoog. LDN wordt door de zorgverzekeraars betaald, sporten kun je met weinig middelen, gezond biologisch eten kost niets meer omdat je alle dure snacks uit de supermarkt niet meer eer en het geld dat hè daardoor uitspaart kun je besteden aan supplementen en eventuele aanvullende behandelingen. Het vraagt inzet en dat is niet altijd makkelijk! Kijk wat WEL kan en niet naar wat niet kan! En ………….. Het is een soms hele lastige weg maar het verrijkt ook, is mijn ervaring tenminste!
  Succes!
  Wouthiera

  1. Ik ken LDN redelijk goed. Het wordt tegenwoordig voor veel andere ziekten (waaronder Multiple Sclerose) ook gebruikt. Kan dus niet echt een goede bijdrage leveren als anti-kankermedicijn. Het blijft een medicijn en daarom niet geschikt als middel om kanker te voorkomen en genezen. Ieder medicijn is “gif” voor het lichaam, omdat het veelal lichaamsvreemde stoffen zijn, die het lichaam wil afstoten. Dit levert stress op in het lichaam. En zoals we inmiddels weten is stress de secundaire oorzaak van kanker. Stress rooft zuurstoif uit ons lichaam. En zuurstoftekort van onze cellen is DE oorzaak van kanker.

   Groeten,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

   1. Goed nieuws op de voorpagina van De Volkskrant vanochtend!!! Het wordt steeds duidelijker dat voeding de sleutel is naar een gezond lichaam . Is gebleken na langdurig onderzoek! Joepie!
    Wouthiera

   2. Jammer Jack, dat jij je niet inleest over de tumorremmende werking van LDN..dat het immunsystem versterkt en daardoor ook bij bv MS werk… veel orthomoleculair artsen gebruiken het wel graag als middel tegen kanker.

  2. Ik lees, dat LDN door de zorgverzekeraar wordt betaald. Welke is dat dan? Die van mij vergoedt het nl. niet. Wij hebben de ONVZ met Topfit.

   1. Beste Dorothe,
    De kosten van LDN worden niet altijd vergoed door de zorgverzekeraar, omdat Naltrexone in de lage dosering nog niet geregistreerd is en daarom een zogenaam Z-indexnummer ontbreekt.

    Voor het verkrijgen van LDN is altijd een recept nodig. Dit is dan ook gelijk de grootste hobbel die je als patiënt moet nemen, want vanwege de off-label status van LDN durven maar weining artsen hun nek uit te steken.

    Groeten,

    Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut)

 49. Misschien een belangrijk aandachtspunt: melatonine wordt afgeraden bij hormoongevoelige kankers. Ik weet er het fijne niet van, maar het schijnt dat melatonine invloed heeft op hormonen…
  Misschien dat de therapeuten hier daar nog meer over kunnen vertellen?
  Vriendelijke groet van Ine

  1. ja, en ik heb er ook nog een vraag bij. Als je het lichaam melatonine geeft gaat het zelf steeds minder aanmaken. Dus is mijn vraag of het wel zo goed is om dit langdurig te gebruiken?
   Dan gebruik ik liever Linidol van Nutriphyt om de oestrogeenlevels te normaliseren!

   Wie d’r meer verstand van heeft?? Graag op schieten. Samen weten we meer.

   1. oeps… en nog 1. Is het een natuurlijk of chemische melatonine? Als het via de apotheek komt… dan zou ik daar ook nog eens erg voorzichtig mee willen zijn.

   2. Beste Marie-José,
    Zie mijn vorige antwoord over Melatonine.
    Het is daarom belangrijk om af en toe even te stoppen met Melatonine. Er zijn nog zoveel meer goede stoffen om in te zetten als anti-oxidant (waaronder zink, selenium, curcumine, vitamine D, vitamine C etc.).

    Groeten,

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   3. Beste Jack,

    Het is m.i. niet goed om op elke cliënt eenzelfde protocol los te laten. Ook dan kijken we niet holistisch. Dat is juist de sterke kant van de complementaire werkwijze!

    Ik kan nog wel meer middeltjes opnoemen die goed werken in algemene zin. En ik kan een lijst neerzetten die voor mij goed werken. Daar schiet niet iedereen wat mee op. Het is juist belangrijk dat iedereen voor zichzelf nagaat wat goed voelt. Niets klakkeloos aannemen van wie dan ook is mijn advies!

    Met vriendelijke groet,
    Marie-José Thijssen
    natuurgeneeskundig therapeut en en ex-BK patiënt

  2. oeps! Daar ben ik wel heel benieuwd naar want ik heb het destijds gebruitk, op advies natuurarts en verkregen van een natuurapotheek, bij hormoongevoelige borstkanker. Gebruik het nu niet meer, slaap prima zonder.

   1. Hoi Winnie, Als je prima slaapt zonder, dan is er geen probleem volgens mij, dan maakt je lichaam voldoende aan om goed te kunenn slapen. If there is no problem… there is nothing to fix. Dus ik zou d’r nix aan doen.

 50. Hoi allemaal,
  Ik slik ook inderdaad 25 mg melatonine voor het slapen en samen met de LDN ga ik een keer slaapwandelend naar de wc en slaap ik 8 à 9 uur per nacht.
  Moet wel op recept maar de zorgverzeraars vergoeden het dan meestal wel.
  Groetjes, Wouthiera

 51. Hoi, ik heb het via een natuurarts in Dieren, johan Bolhuis maar hij heeft een enorme wachtlijst. Ik weet dat de Lucas Paulingkliniek in Waalre het ook voorschrijft. Ik doe geen MMS omdat ik daar bij voel dat het me te belastend is. Maar ik moet zeggen dat ik me en suer de voel! Erg blij , opgewekt en ik slaap als een marmot. Ik slik ook veel supplementen zoals vit D3 , magnesium, selenium, antroposofische injecties , en ik ben bij een homeopaat. Verder sport ik veel en ban ik zoveel mogelijk de stress uit mijn lijf. Ik ben wel benieuwd hoe jij de MMS ervaart!
  Hartelijke groet,
  Wouthiera

  1. Hallo Wouthiera, dank je wel voor je snelle reactie.
   Het klinkt allemaal goed, ben ook een slechte slaper. Probeer stress te vermijden en probeer opgewekt te zijn maar dat lukt niet altijd even goed, zeker niet als je vaak gebroken nachten hebt.
   Ik heb vorig jaar november MMS uit Mexico besteld (wist toen helemaal niet dat het ook in Nederland te verkrijgen is) en kreeg het protocol 1000 en duurde 5 weken. Was vreselijk aan de diarree, voelde me sommige dagen moe en grieperig. Heb het aantal druppels verminderd en dan langzaam weer opgebouwd. Ik was dan ook heel blij dat de 5 weken voorbij waren en heb na een week mijn tumormarker laten meten, helaas was die weer gestegen.
   Na een twee weken heb ik contact opgenomen met Henk de Rooij en het blijkt dat ik niet het juiste protocol heb gedaan.
   Hij begeleid me nu en kan hem altijd bellen als ik weer een reactie heb op de MMS. Het is best zwaar en je moet steeds de tijd in de gaten houden om alles op tijd in te nemen maar ik weet waar ik het voor doe en hoop deze keer wel een positief resultaat te zien.
   Groetjes Ina

   1. Hoi Ina

    Misschien een tip voor het slapen, melatonine in hoge dosis (moet op recept). Ik kreeg het op voorschrift dr. Valstar destijds (borstca.) 25 mg. per avond. Melatonine schijnt ook een sterke antioxidant te zijn, en je slaapt er goed op zonder suf te zijn overdag. het heeft mij goed gedaan. Sterkte!

  2. Lucas Paulingkliniek schrijft dat inderdaad voor. Samen met een behandelplan van 31.000 euro voor het 1e jaar en 3 a 4 wekelijkse bezoeken aan hun kliniek met veel behandelingen (ozontherapie met eigen bloed, vit c injecties, enz. enz.). Onhaalbaar voor mij dus :S

   1. Beste Mar,
    Het is echt zo. Als je interesse hebt, mail me even (via FB) en ik zal je het hele behandelplan mailen.
    Ik ben er erg van gescrhokken. En er zijn veel mensen die wegen vinden. Het is er druk.
    Greetz, Marie-José

   2. ik zet de hele hap hier maar even neer voor de volledigheid. Kun je zelf even meekijken.

    – gebruik van PH vitality, 3x per dag een theelepel. (PH Vitality = natriumbicarbonaat) – kosten?
    – LDN gebruiken, 1,5mg voor het slapen gaan (immuunregulatie via endorfine systeem. LDN gaat beste samen met infusen alfa liponzuur kosten alfa lip↓
    – Injectie met Gc-MAF , 1x per week (235 euro per injectie. Is wel de beste te verkrijgen in NL, die van Yamamoto met 100 nanogram vlgs linus pauling)
    – Trainen met een Personal trainer, 2x per week. dien ik zelf te zoeken – kosten?
    – Infusen met alfa liponzuur 600mg per infuus , 2x per week (± 40 euro per infuus)
    – Infusen met vitamine C1000, 50 gram 1x per week (135 euro per infuus, dit is een pro-oxidant)
    – Infusen met Ozon, 2x per week (grote eigen bloed infuus, 65 euro per infuus)
    – eventueel ontgiften van zware metalen (er wordt gekeken of er zware metalen in mijn bloed zitten. als dit niet zo is, dan dient ook gekeken te worden of ze in mijn vetweefsel zitten, dit kan bekeken worden door een chelator te nemen (er is aluminium aangetroffen) kosten?
    -chelatie therapie- en dan na 2 of 3 uur de urine op te vangen- kosten?
    – Streng regime mbt voeding, in de bijlage vindt u een compleet zuur/base voedingsoverzicht .
    – Veel schoon en zuiver water drinken, minimaal 3 liter per dag
    – Veel groene smoothies drinken. (als ontbijt)
    – ondersteunend supplementen regime –> afhankelijk van de uitkomsten van het bloedonderzoek – kosten?

    Kosten zijn minimaal per week: 235,- + 80,- + 135,- + 130,- = 580,-
    X 52 weken: 30.160,=
    En dan komt er dus nog teen en tander bij waarvan de kosten onbekend zijn!

    Het zit um vlgs mij allemaal in angst. Winst door angst. Laten we aub allemaal terug naar ons gevoel gaan en voelen wat voor elk individu goed is. Zo ben ik nu ook bezig. Uit bovenstaande heb ik wat dingen opgenomen omdat het voor mij goed voelt.
    De kanker voor mij een boodschap en niet de vijand. Don’t shoot the messenger.

    Iedereen heel veel succes en sterkte gewenst. Want ja… het blijft een heel proces!

 52. Hoi allemaal,
  Ik slik sinds een paar weken een lage dosis Naltrexone en voel me in een woord geweldig! Mijn natuurarts vertelde dat hij verschillende mensen met een hersentumor al lange tijd stabiel heeft! Ik slik het als voorzorg om recidive kans te verkleinen na een darmtumoroperartie en zes maanden chemo.
  Ik slik 2 mg voor het slapen! Heb geen bijwerkingen gehad , slaap veel dieper , heb overdag meer energie en voel me vrolijk!
  Een aanrader!
  Hartelijke groet,
  Wouthiera

  1. Dat jij je zo goed voelt komt door extra endorfine die je lichaam aanmaakt ..mijn natuurarst heeft ook heel veel goede ervaringen met dit middel..bij mij heeft het geweldig geholpen voor een chronisch pijnsyndroom

   1. Hallo Mar, dank je wel voor het doorgeven van de link. Heb ldn gegoogeld en veel positieve dingen hierover gelezen. Ik ga het er zeker met mijn arts over hebben!
    Groetjes Ina

   2. Succes Ina,. mocht het niet lukken bij jouw oncoloog dan kun je altid nog naar de door ons genoemde natuurartsen gaan

  2. Hallo Wouthiera gebruik je dat samen met mms ? Ik heb acht jaar eierstok kanker en net anderhalf jaar chemo gehad, mijn immuun systeem is erg laag. Op dit moment gebruik ik mms en vraag me af of dat samen kan. En heb je het via je huisarts/specialist of de natuur arts?
   Groetjes Ina

   1. Hallo Ina , hierboven heeft Wouthera al een aantal adressen genoemd,..ik krijg het ook van een natuurarts en niet toxische tumortherapie arts, Kees Rhee in Appelternen Zutphen.er is ook onderzoek gedaan naar eierstokkanker en LDn met goed resultaat..dat heb ik uitgeprint en aan mijn oncoloog laten zien,..hij was verbaasd dat hij nog nooit van dit middel had gehoord en zei me na het lezen van dat ondezoek dat ik er vooral mee door moest gaan.. hier kun je dat onderzoek lezen:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21685240 lezen:http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21685240

   2. Hallo Ina, slik je ook salvestrolen? Die werken juist erg goed tegen eierstokkanker, omdat in dit type kanker een bepaald enzym veel voorkomt. Dat is een enzym dat de werking van salvestrolen activeert (als ik het goed begrepen heb). En de salvestrolen vernietigen vervolgens de kankercel. Maar dan moet je wel salvestrol platinum nemen, want alleen die is bedoeld voor kankertherapie en heeft een enorm hoge dosis aan salvestrolen. Er worden zeer goede resultaten mee bereikt. Maar Jack zal je er vast meer over kunnen vertellen? Ik neem salvestrolen om de terugkeer van borstkanker te voorkomen.

    Groetjes en succes,
    Ine

 53. Beste Mar,
  Naltrexon is een geneesmiddel.
  Als natuurgeneeskundige gebruik ik natuurlijke middelen, zoals voeding en voedingssupplementen. Ook Linda heeft geen medicijnen gebruikt, omdat we hier de mensen bewust willen maken van de natuurlijke geneeswijze. Het zelfherstellend vermogen van het lichaam…

  Artsen schrijven Naltrexone voor bij verslaving aan alcohol of opiaten (verdovende middelen) en bij jeuk.
  De belangrijkste bijwerkingen zijn de volgendë:
  – Misselijkheid, buikpijn, buikkrampen en soms diarree of verstopping.
  – Slaapstoornissen, onrust, nervositeit en angstgevoelens.
  – Gewrichts- en spierpijn.
  – Hoofdpijn.
  – Verminderde eetlust.
  – Huiduitslag.
  – Duizeligheid
  – Impotentie en vertraagde zaadlozing.
  – Er kunnen epileptische aanvallen optreden bij mensen met epilepsie

  Dit lijkt mij dus geen écht geschikt middel om in te zetten voor diverse vormen van kanker.

  Groeten,

  Jack van Dijk
  Orthomoleculair therapeut

  1. Beste Jack van Dijk..jij hebt het over de hoge dosis Naltrexon 50/300 mg) ..de lage dosis Naltrexon(1/4,5 mg) wordt nou juist ingezet bij kanker door natuurartsen en niet toxische tumortherapie artsen vanwege de fantastische werking op het immunsysteem..het heeft een compleet andere werking dan de hoge dosis,,,het zorgt ervoor dat je heel veel extra endorphine aanmaakt…een lichaamseigen hormoon dat het immunsysteem verbetert…ik hoop dat je de nederlandse webiste wil bekijken..

 54. Beste Jack,
  Dank voor je reactie. Nu weet ik waar je de verkeerde info vandaan hebt.
  Meditech is een commerciele instelling, niet gecertificeerd door Jim Humble en absoluut niet op de hoogte met de juiste protocollen. Voor elke ziekte is een apart protocol beschikbaar, dus een algemeen protocol kan niet gegeven worden. Er zijn ook protocollen voor uitwendig gebruik, Sprays, gebitsverzorging, klisma’s, vaginale spoelingen, oor-en oogontstekingen, speciale protocollen voor kinderen en dieren en intraveneuze toepassingen. te veel om op te noemen. Er is inmiddels een groot MMS-kuurcentrum geopend in Bulgarije.
  Ik ben waarschijnlijk een van de weinigen in Nederland die de opleiding van Jim Humble hebben gedaan en dus volledig gecertificeerd. Ik ben momenteel even druk bezig, maar zal je binnenkort adequate infolinks toesturen. Ik zal straks het algemene kankerprotocol naar je E-mailadres sturen, alleen ter info. Ik wil dit niet op de blog publiceren, want elke kankerptient en elke soort kanker heeft zijn eigen invulling.
  Hartelijke groet
  Henk

  1. Beste Henk, mijn ouders hebben beiden gezondheidsproblemen en willen binnenkort beginnen met een MMS kuur. Ik denk dat het verstandig is dat ze hierin worden begeleid door een therapeut die hier verstand van heeft. Heb jij een lijst met therapeuten in NL en België?
   Alvast bedankt.
   Met vriendelijke groet, Annemarie

   1. Dag Annemarie.
    Het klinkt gek, maar ik heb zo’n lijst niet.Ik heb al en paar keer nagevraagd bij Jim en ook bij Bishop Mark Grennon, maar nog niets vernomen helaas. Zodra ik wat hoor zet ik het meteen op Linda’s Blog.
    Ik ben natuurlijk bereid om met je ouders aan de slag te gaan. Ik begeleidt allen de MMS-protocollen, ik heb met Jack afgesproken dat hij de voeding en de supplementen voor zijn rekening neemt.
    Ik woon in Weert. Mijn telnr. is: 0495-542090 of 06-30814995

  2. Ben in november aan longkanker geopereerd, geen uitzaaiingen ook niet in de lympheklieren, heb geen chemo genomen, wat zijn de aanbevelingen inzake het gebruik van aanvullende supplementen.

   1. Beste Andries,
    Fijn om te horen dat er tot nog toe geen uitzaaiingen zijn.
    Voor supplementen kun je het best bij Jack te rade gaan, hij is daar beter in dan ik. Ik doe vnl MMS , met als invalshoeken Kl. Homeopathie, Biochemie(Schuessler), gemmotherapie e.d.
    Ik wens je het allerbeste toe.
    H.

  3. Hoi Henk,
   Gisteren sprak ik met Jack, ik ben onder behandeling van hem. En ik vertelde dat ik a.s. zaterdag met de mms kuur wil beginnen om van mijn parasieten en schimmels af te komen. Ik heb uitgezaaide borstkanker in de longen, botten en op de bijnier. Ik ben al 1,5 jaar aan het zoeken naar alternatieve geneeswijzen daar ik er van overtuigd ben dat mijn lichaam zichzelf kan genezen.
   Via Linda’s blog las ik van de mms, kun jij contact met mij opnemen over welk protocol ik het beste kan gebruiken? Mijn tel nr is 06-24964590 ik kreeg van Jack te horen dat jij er veel van af weet.
   Groetjes Sandra

 55. Mijn complimenten over de informatie en behulpzaamheid aan mensen aangaande deze blog, die ik via de The Soulsiter Vitamins uit Amsterdam op Facebook doorkreeg. Als aanvulling op de berichten alhier wil ik hier de boeken van Dr. F. Batmanghelidj over water, je bent niet ziek, je heb dorst attenderen. De boeken w.o. “Overgewicht/ kanker/ depressie” staan op het antipsychiatrie startpagina prikbord onder de topic: Water en zout, de basis voor een goede gezondheid. Water wordt alhier op de site al genoemd, maar naar mijn mening is dit de absolute basis voor een goed transport van voedingsstoffen en niet te vergeten om de afvalstoffen goed af te kunnen voeren. Ik hoop dat mensen hier tevens hun voordeel mee doen! Met Vriendelijke Groet van Theo Stam (nickname: Hyperactief A-P.)

 56. Beste Linda,

  Ik heb een paar korte vragen nog nav je dieet toen je kanker had.
  1) Je schrijft op je blog dat je suikervrij ben gaan eten. Hoe zag dit er precies uit? Kun je een soort van voorbeeld dieet aangeven voor een dag? Wat eet je wel en wat eet je niet?
  2) Ik voel nog wat angst voor MMS omdat het volgens mij zo heftig werkt. Hoe lang slik je het eigenlijk? Val je er veel vanaf? Heb je daarna bijwerkingen gehad?

  1. Beste Thilly,
   Hoe is het met je?
   Ik zag dat jouw reactie van 13-12-2012 nog niet was beantwoord.
   Wanneer je gediagnosticeerd bent met kanker is het inderdaad belangrijk om zoveel mogelijk koolhydraten te vermijden. Koolhydraten voeden namelijk de tumorcellen. Eet dus vooral vetten en eiwitten. Als je voorbeelden wilt van ontbijt, lunch, avondeten en gezonde snacks, dan kan ik je die verstrekken.

   Ik begrijp je angst voor MMS. Het is een heftig en agressief middel. Veel patiënten die ik begeleid hebben veel last van de geur (chloor), krijgen een misselijk gevoel of zelfs braakneigingen. Er zijn eventueel ook andere middelen die dezelfde werking hebben als MMS, maar milder in hun werking zijn….
   MMS bouw je per dosering op van 1 druppel naar 30 druppels in ongeveer 15 tot 30 dagen. De dosering is tweemaal daags omdat het 12 uur werkzaam is. In principe val je er niet vanaf. Het is een ontgifter en doodt daarnaast alle schimmels, bacteriën, virussen en parasieten.

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Met vriendelijke groet,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

  2. Beste Jack,
   Ik zal het op prijs stellen als je ophoudt met het vertellen van onzinverhalen over MMS. Je geeft blijk er totaal niets van af te weten en je informatie is onjuist. MMS werkt pas heftig als je het verkeerd gebruikt. Dat geldt trouwens voor alle middelen. Het misselijke gevoel en de braakneigingen zijn gevolgen van de Herxheimer reactie, waarbij zoveel ziektekiemen zijn gedood dat het lichaam ze niet normaal krijgt afgevoerd. In feite dus een goede reactie. Via aanpassing van het protocol zijn deze klachten snel voorbij. Er zijn geen andere middelen die dezelfde werking als MMS hebben. Je bouwt niet op van 1 druppel tot 30 per dag, dat is een verzinsel, een niet bestaand protocol. De dosering is niet tweemaal per dag en het blijft niet 12uur, maar een tot anderhalf uur werkzaam. Ik merk aan veel postings dat MMS verkeerd wordt gebruikt. Voor elke ziekte is een protocol, ook voor kanker en dat is een zwaar protocol dat onder begeleiding van een therapeut, die bij Jim Humble is opgeleid, wordt samengesteld.
   Ik heb gemerkt op Linda’s blog dat veel mensen MMS verkeerd gebruiken of verkeerd gebruikt hebben. Bijv. het protocol 2×15 dr.per dag is al jaren achterhaald.
   Blijf je indrukwekkende wetenschappelijke betogen over je eigen vak publiceren, maar zwijg over therapieen waar je geen kennis van hebt.

   1. Beste Henk,

    Met alle respect, maar ik vertel géén onzin…….
    Ik heb alle informatie doorgekregen van de leverancier Meditech. Zo staat het ook in hun handleiding (versie 1.5 d.d. 28-8-2011),
    Ik ken de Herxheimer reactie en heb al veel patiënten begeleid met MMS. Het is geen simpel kuurtje (patiënten krijgen hoofdpijn, diarree, misselijkheid en braakneigingen). Ik weet zelf ook dat sommige mensen het verkeerd gebruiken door te weinig water te drinken, te weinig rust te nemen of te snel op te bouwen……. Ik ken de “ëxperience” omdat ik het middel zelf ook heb gebruikt.

    Ook Linda heeft MMS volgens deze gebruiksaanwijzing gebruikt.
    Als het volgens jou op een andere manier gebruikt dient te worden dan hoor ik dat graag, want ik wil mijn patiënten goed begeleiden en voorbereiden. Henk, ik wil het juiste protocol leren en sta hier voor open. We hebben het toch, hoop ik, wel over hetzelfde product, te weten MMS1 en niet over MMS2 of andere MMS-vormen.
    Nogmaals, als leveranciers in Nederland deze gebruiksaanwijzing c.q. dosering voorschrijven zoals ik vertelde en dit is niet het juiste, dan gaat er dus veel mis.
    Henk, kun je ons s.v.p. voorzien van de juiste informatie?
    Bijvoorbaat dank!

    Met vriendelijke groet,

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

 57. Er is dan toch wel sprake van netwerkmarketing als de fabrikant wil dat de natuurapotheek het uit zijn assortiment haalt? Groet wouthiera

  1. Bij de natuurapotheek (www.dutchhealthstore.com) is geen sprake van netwerkmarketing en kopen particulieren, artsen en therapeuten producten online.
   Ambrotose is maar één van de vele artikelen die worden aangeboden.
   Het is niet mogelijk om bij De Natuurapotheek middels netwerkmarketing producten te kopen.

  1. Beste Marie-José,
   Wat wil je weten over het voedingssupplement Ambrotose?
   Ik heb het eens bekeken en vind het belachelijk dat de leverancier hiervoor € 130,- durft te vragen voor een supplement met “essentiële” suikers??
   Even een korte uitleg……
   Het woord “essentiëel” wil zeggen dat het lichaam deze suikers niet zelf aanmaakt en dus nodig heeft. Dit is het geval bij bepaalde aminozuren en vetzuren, maar NIET bij suikers (lees: koolhydraten). Ons lichaam heeft van nature (en schrik niet….) géén koolhydraten nodig in het voedingspatroon; ons lichaam maakt ze zelf naar behoefte aan uit vetten en eiwitten!
   Dit voedingssupplement is dus onzin…….

   Ik hoop je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

   Groeten,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

  2. Dag Marie-Jose,
   Ik merk dat nog niet alle therapeuten op de hoogte zijn van het feit dat de term essentiele suikers wel degelijk ingang heeft gevonden op het gebied van de alternatieve gezondheidszorg, ook in het ortho-moleculaire domein.
   Een antwoord op al je vragen vind je op de volgende sites:
   1.www.pgpraktijk.nl/orthomoleculaire-geneeskunde/essentiele suikers
   2.www.warriorsforhealth.com.
   Bij deze laatste de nieuwsbrief van febr. 2009 aanklikken en bij het onderwerp sukers vind je alle door jou gewenste info.
   Hartelijke groet
   H. de Rooij, klassiek homeopaat

   1. Dank je Henk! Voor je reactie. Ik ben zelf natuurgeneeskundig therapeut en ik had er al een paar keer wat over gehoord. De site pgpraktijk heb ik bezocht. De andere site ga ik bezoeken en de info lezen.

    Groetjes, Marie-José

   2. Beste Henk en Marie-José,

    Nogmaals voor de duidelijkheid, we praten hier (op deze website) over kanker. Vanuit divers wetenschappelijk onderzoek weten we inmiddels dat er géén koolhydraten (lees: suikers c.q. glucose) nodig zijn in het voedingspatroon. Ik wil jullie met alle plezier de verwijzingen geven naar de onderzoeksresultaten.
    In het menselijk lichaam bevind zich van nature niet meer dan 1 theelepel suiker (glucose). Met de 60% koolhydraten die voedingsdeskundigen, artsen en de Overheid (Voedingscentrum) ons de afgelopen 50 jaar hebben aanbevolen, hebben we ons systeem met 60 maal teveel suiker overspoeld.
    In Ambrotose zitten maar liefst 9 suikers, waaronder glucose.
    Suiker (lees: glucose) is het primaire voedsel voor kanker.
    Een bestaande kankercel kan niet gelukkiger zijn…..

    Groeten,

    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   3. Jammer, ik kan niet reageren op Jack van Dijk zijn reactie. Dus daarom maar even hier. Ik wil graag 2 kanttekeningen plaatsen op het verhaal van Jack. Overigens erg bedankt voor je info! En de mogelijkheid om hierover te discussiëren.

    Mijn problemen tegen ambrotose zijn
    1. de prijs van het product.
    2. MLM verkoop
    3. er is geen

    Reactie op Jack zijn verhaal:
    1. In ambrotose zit geen glucose! Dit krijgen we genoeg binnen. Wel de andere 8 suikers.

    2. het gaat juist om het bestrijden van kanker.
    Rita Elkins concludeert in haar boek, Miracle Sugars, dat essentiele suikers op 4 manieren kanker bestrijden.
    1. Essentiële suikers stimuleren macrofagen en NK cellen om de kankercellen te vernietigen (eerste lijns verdediging)
    2. Essentiële suikers verhogen de productie van interferon om zodoende kwaadaardige cellen te vernietigen.
    3. Essentiële suikers activeren T-cellen om pathogenen en tumorcellen sneller te herkennen en vernietigen ze (tweede lijns verdediging)
    4. Essentiële suikers reguleren het proces van apoptose (celdood). Als die veiligheidsmechanisme faalt, kunnen kankercellen opnieuw delen.

  3. De Natuurapotheek van Dutch Health Store zal begin 2013 een gratis PDF uitgeven over de glycobiologie en Ambrotose.
   Ambrotose is hier gewoon los te kopen en voor de laagste prijs in Europa. Adviesprijs fabrikant € 132,50 en hier voor € 109,98
   Geen sprake van netwerkmarketing. Integendeel de fabrikant probeert op dit moment (december 2012) ervoor zorg te dragen dat De Natuurapotheek Ambrotose uit het assortiment haalt zodat de wederverkopers die zich bezig houden met netwerkmarketing niet worden beconcurreerd.

   1. Dank voor alle reacties! Ik ben er ondertussen mee begonnen. Ik vind het heel erg vies. En ik vind op diverse plekken informatie dat dit product er echt toe doet bij kanker! Ook de injecties Gc-Maf van Yamamoto zijn deels op dit principe gebaseerd… en zo vind ik nog wel meer.

    via de normale weg kun je ook een formulier invullen en krijg je meteen 20% korting op de producten. Dan kom je nog net lager uit dan 109,98. En wat ik ook ontdek… en dat scheelt voor mij enorm in de kosten. In tegenstelling tot wat Mannatech vertelt en hoe zij mensen opleiden is het meestal niet nodig om 3 of 5 potten per maand te gebruiken!!! Maar heeft het een homeopatische werking. E.e.a. is natuurlijk wel uit te testen door een natuurgeneeskundig therapeut (of zo).
    succes iedereen!

 58. Beste Linda,

  Ik zit er al een hele tijd mee dat mijn lymfestelsel in de war is. Ik heb ze zitten onder m’n kaak onder m’n oksel en bij mijn liezen. Ik ben met deze klachten naar de huisarts geweest en die zegt dat het een reactie is op ontstekingen die in mijn lichaam zijn en dat het vanzelf wel overgaat. Na vele male zoeken op het internet maakt het me gewoon nerveus, vooral om het feit dat ik hele enge dingen tegenkom.

  Mijn vraag is welke behandeling het beste kan doen om mijn lymfes weer normaal te krijgen omdat ik er al bijna 8 maanden mee zit.

  Ik hoop zo snel mogelijk reactie van je te krijgen,

  Groetjes

  Kevin

  1. Beste Kevin,
   Je ben niet heel erg duidelijk wat er precies in je lymfen mis gaat , maar ik verondertsel dat je last heb van knobbels?
   In je lymfen wordt de rotzooi opgeruimd, dus als het daar verstopt raakt of ophoopt, denk ik dat je de volgende concluisies kunt trekken:
   1) er zijn ontstekingshaarden in je lichaam actief die een grote opruim activiteit veroorzaken in de lymfen
   2) de doorvoer van afvalstoffen gaat niet snel genoeg je lichaam uit.

   Of simpel gesteld: Aan de ingang is er teveel en bij de uitgang kan het er niet snel genoeg uit.

   Ik stel iig het volgende voor:

  2. Aanpakken van de oorzaak, ga een reinigingskuur met MMS proberen of als je dat nog niet aandurft voer je vitamine C inname op tot 7-10 gr per dag. Probeer zoveel mogelijk je vitamine C uit groente en fruit te halen omdat je daarmee ook sporenelementen en andere vitamines binnen krijgt. Maar slik ook vitamine C bij. Voer de dosis geleidelijk op naar iig 7 gr p/dg.

   Afvoeren van je afvalstoffen: je lymfen worden gereinigd door beweging, er zit geen pomp achter zoals bij je bloedstroom. Beweeg dus voldonende en drink minimaal 1,5-2 liter zuiver water per dag!!! Neem daarbij af en toe een snufje zeezout erbij om je zoutgehalte op pijl te houden.

   1. Beste Linda,

    Bedankt voor je reactie, ik heb direct vitamine C gehaald bij de etos.. Is dat een goede of raad jij mij andere aan?

    Verder heb ik nog vragen over die mms kuur, je praat over als ik dat aandurf.. Ik durf het zeker aan, zijn hier enige gevolgen aan?

    Mvg

    Kevin

   2. Beste Kevin,
    De bijwerkingen van MMS zijn meestal gering, hoewel mensen wel eens last hebben van hun maag, hoor ik verdre weinig echte klachten. Ik vermoed dat motivatie een belangrijke rol speelt, omdat de geur van MMS nogal tegen natuurlijk is. En dat is een understatement! De geur kun je echter uitstekend maskeren met druivensap (letop!! zonder toevoeging van vitamine C)
    Succes en we horen graag je ervaringen.
    Linda

 59. Hallo Linda, ik schrijf je nog een keer omdat ik zie dat de link van Andreas Kalcker die ik je gister heb gestuurd een punt te veel heeft n.l. achter “com” staat nog een punt en zodoende gaat zijn pagina natuurlijk niet open.
  Ik dring een beetje aan omdat er ook veel mensen zijn die geen nederlands verstaan en zijn link in drie andere talen is. Ook zou ik iedereen willen zeggen de documentatie te zien die hij aan zijn pagina heeft toegevoegd. Het is ontzettend interesant! De naam is “Thrive” deze is in youtube in ontzettend veel talen vertaald, óók in het nederlands.
  Ik wil je nog zeggen, door ziekte in de familie van mijn schoondochter, zijn we de laatste maanden veel bezig geweest met “MMS” en “CDS” het is soms moeilijk om goede begeleiding te krijgen, we wonen in Spanje en ikzelf ben net terug van Canada, waar ik een half jaar was, ook daar heb ik veel over mms opgezocht. Toch vind ik jouw blog een van de duidelijkste die wij tot nu toe zijn tegengekomen vooral ook omdat jij jouw eigen ervaring verteld, geweldig van je! En ook omdat de mensen die een probleem hebben jou zo direkt kunnen benaderen en ook antwoord krijgen, ook van allerlei anderen geintereseerden. Dit geeft de mensen veel steun en houvast. Ik hoop dat je snel een goede vertaal methode zult vinden. Nogmaal hartelijk bedankt voor je geweldige werk ! Greta de Bruin

 60. Beste Linda, je blog is geweldig en van veel hulp. Ik was pas geleden in Spanje op een conferentie over mms van “Andreas Kalcker”, hij heeft direkt met “Jim Humble” samen gewerkt en geeft lezingen overal ter wereld, het was erg interesant. Ik kan zeer zijn blog aanbevelen het is in engels duits en spaans. Zijn er misschien ook ergens vertalingen van jouw werk? Ik vind je vraag en antwoord rubriek geweldig! Hartelijk bedankt voor al je moeite! Je doet erg belangrijk werk! Greta de Bruin

  1. Beste Greta,
   Bedankt voor je bemoedigende woorden! Ja, dat zou wel wat zijn in andere talen, Ik zal eens kijen of ik een google translate functie op mijn pagina’s kan krijgen.
   Bedankt voor de link!
   Linda

 61. Ik ben wel geinteresseerd in wat meer info over de mnesen in Nederland die opgeleid zijn door Jum Hubble. Zou ik een site adres kunnen krijgen van iemand? Hartelijke groet, Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,

   Ik weet dat er op dit moment meer dan 100 getrainde Health Ministers in 40 landen zijn die de opleiding van Jim Humble hebben gevolgd. Als je wilt weten welke mensen in Nederland zijn opgeleid, dien je even een mail te sturen naar het volgende mail-adres: gmark777@gmail.com

   Groeten en een fijne avond!

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

  2. Hallo Wouthiera,
   Ik ben opgeleid door Jim Humble en ben gecertificeerd voor toepassing van alle protocollen waarover ik, als Minister of Health, vrij beschik.
   Voor info ben ik via E-mail bereikbaar.(henkderooij@home.nl).
   Hartelijke groet
   H.de Rooij, Reverend of the Genesis2 Church of Health and Healing.

 62. Lieve Linda,

  Ik lees deze ochtend al een tijdje al jou informatie hier door. Het heeft me gepakt wat jou zienswijze op kanker is. Dat je weet hoe het immuunsysteem is opgebouwd en welke processen zich er afspelen. Wij hebben inmiddels ook al erg veel ervaringen opgedaan met mensen die aan verschillende soorten van auto immuunziekten leden of nog leiden. Graag willen we in contact met je komen om hierover een keer van gedachten te wisselen. Zou jij ons een mailtje kunnen sturen? info@biozar.nl Groetjes!

 63. Mooie informatieve website Linda! Ik heb hem gedeeld op Facebook.Ik wil het graag ook proberen vanwege paradontose,aangezien dat ook anaërobe beestjes zijn zou het kunnen helpen. Moet eerst nog uitzoeken op je site hoe en wat ik het moet doen denk ik. Het zal wel belangrijk zijn om ook de lever te reinigen, niet? Alvast veel dank voor al die informatie,, daar moet tijd ingestoken hebben:-) xx

  1. Hallo,
   Paradontose is met behulp van MMS1 of CDS, eventueel met DMSO, uitstekend te behandelen. Hiervoor zijn protocollen beschikbaar. Zorg wel dat je aan goede info komt. Veel internetverhalen over MMS zijn niet juist of verouderd. Het gevaar dreigt dat MMS (net zoals de homeopathie) een speeltuin voor de leek gaat worden. Bij ernstige ziekten is begeleiding door iemand die is opgeleid bij het MMS-centrum van Jim Humble aan te bevelen.
   Deze ministers of Health beschikken over alle protocollen en de nieuwste ontwikkelingen.
   Good health!
   Rev. H. de Rooij (Min. of health).

  2. Beste avalonbelgium,

   Ik ben, als orthomoleculair therapeut, geen voorstander om paradontose te verhelpen middels MMS of het protocol van Linda voor kanker.
   Paradontose duidt vooral op een vitaminen- of mineralentekort.

   Een totale aanpak van tand(vlees)problemen bestaat niet alleen uit tanden poetsen, maar begint met een gezonde voeding. Een goede samenstelling van het speeksel is al een eerste verdedigingslinie tegen bacteriën. Dat bereik je met mineraalrijke voeding, met respect voor het zuur-base evenwicht: veel groenten en fruit, weinig dierlijke voeding en geen geraffineerde suikers en koolhydraten.

   Daarnaast kunnen antibacteriële, antioxidantrijke nutriënten, oraal ingenomen, lokaal aangebracht of in tandpasta verwerkt, een goede ondersteuning bieden.

   Een probiotica voedingssupplement na elke maaltijd beschermt tegen schadelijke bacteriën die spruw, tandvleesaandoeningen, tandbederf, ontstoken mondweefsel en een slechte adem veroorzaken.

   Voor wat betreft de tandpasta…. Fluor hoort niet thuis in tandpasta. De schadelijke gevolgen van een overmaat aan fluor kunnen niet blijven genegeerd worden door officiële instanties en vroeg of laat zal fluor verboden worden. Tot het zover is, raad ik je aan om goed op de verpakking te kijken of er geen fluor in je tandpasta zit.
   Wat goed helpt is poetsten met kokosolie/vet….

   Je tanden laten witten en mondwater en sprays gebruiken voor een frisse adem, verdoezelt alleen maar de onderliggende ontstekingen en infecties die je niet ziet, maar die wel kunnen bijdragen aan gevaarlijke ontstekingsprocessen in heel je lichaam.

   Granaatappel krijgt de laatste tijd veel aandacht omwille van zijn hoge gehalte aan polyfenolen, vooral de anthocyanidinen, die een sterke antibacteriële werking hebben. In 2003 ontdekten Thaise onderzoekers dat locale toepassing van ondermeer granaatappelextract sterke verbeteringen gaf bij 20 patiënten met vergevorderde tandvleesontsteking.

   CoQ10 staat in de orthomoleculaire geneeskunde al langer bekend om zijn gunstige werking tegen tand- en mondaandoeningen. In een experiment uit 1975 had CoQ10 al na een week behandeling zulke spectaculaire genezing van het tandvlees tot gevolg, dat de onderzoekers moeilijkheden hadden om het aangetaste weefsel terug te vinden. Een capsule CoQ10 in je mond kapot bijten en zo lang mogelijk op de ontstoken of zere plek houden, geeft onmiddellijk verlichting.

   Tea tree oil staat bekend om zijn ontsmettende, antibacteriële en antischimmel werking en bestrijdt mondbacteriën. Bij mensen met ernstige tandvleesontsteking verminderde een lokaal aangebrachte gel met tea tree oil de ontsteking en het bloeden aanzienlijk. Een druppeltje tea tree oil op de aangetaste plaats inwrijven geeft onmiddellijk een verzachtend en pijnstillend effect.

   Foliumzuur speelt een belangrijke rol in het behoud van gezond tandvlees. Een mondspoeling met foliumzuur blijkt heel effectief tegen tandvleesontsteking. Foliumzuur vermindert roodheid en bloeden van het tandvlees.

   Ik hoop dat je iets hebt aan deze informatie.

   Groeten en een fijne dag!

   Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 64. een heel interessant iets kwam ik tegen en heb inmiddels een lezing erover gevolgd.nl. Germaanse Geneeskunde van dr. Hamer. Het is even omschakelen maar alles is biologisch te verklaren en GOOGLE maar eens op Pleun Snoek, ook heel goed om te weten!!

  Mijn schoonmoeder heeft altijd erg gezond gegeten was erg positief maar is toch gestorven aan “kanker” mede omdat zij erg gestresd was, angst had en het niet meer zag zitten. Haar geest heeft het dus opgegeven. Daarom gezond voedsel is erg belangrijk maar de psyche het meest heb ik wel ervaren inmiddels.

 65. Sinds bij mijn man kanker werd ontdekt(13 september jl) ben ik het hele internet af aan het struinen naar mogelijke manieren om hem te helpen met genezen.
  Waar de kanker zit weten we niet wel dat er uitzaaiingen op zijn lever zitten, hij weigert verder elk onderzoek de ct scan etc ik sta daar volledig achter,door alle informatie over het zelf genezen van kanker zie ik bijna door de bomen het bos niet meer.
  We zijn nu bezig met keltisch zeezout vitamine c het budwigpapje, abrikozenpitten, veel verse biologische groente enz
  Maar op de ene site staat dat wortelen en rode bieten zo gezond zijn op een andere juist weer het tegenovergestelde. dan lees ik dat brood en aardappelen vermeden dienen te worden, ik weet het niet meer,wat is nu gezond en wat niet, en wat kan mijn man het beste nemen om in elk geval weer gezond te worden?
  Mag pindakaas op brood wel?

  Groetjes Sonja

  1. Beste Sonja,
   Ten eerste sterkte met deze voor jullie nieuwe situatie en wat fijn dat je voor je man op zoek gaat naar informatie! In het stappenplan staat het al beschreven hoe ik erover denk. Kan er nog wat regels aan toevoegen:
   1) vermijd zoveel mogelijk en zolang mogelijk alle suikers en koolhydraten, dus ook geen brood, pasta, rijst, alcohol etc. kanker leeft van suikers!
   2) neem elke dag minimaal een dessertlepel 50/50 omega 3 (koud geperste lijnzaadolie) en omega 6 (koudgeperste saffloerolie of zonnebloemolie) essentiele olien.
   3) zorg dat je de essentiele mineralen zink, magnesium, selenium en calcium voldoende binnenkrijgt let ook op fosfor (eet de schalen van de garnaal of gamba op die zijn rijk aan fosfor)! neem bijvoorbeeld heilaarde zie reformwinkel of google.
   4) drink veel en (ge)zuiver(d) water! Met af en toe wat extra (keltisch) zeezout erin prima! Of een schijfje citroen!
   5) eet zoveel mogelijk verse groenten (maak sappen en voeg chlorella en spirulina toe om te ontgiften) en vorlopig vooral zuur fruit, citroen, bessen, zure appels, gapefruit. En denk ook eens aan zeewier!
   6) eet noten! walnoten, amandelen, abrikozen pitten, alle soorten zijn goed behalve PINDA’s daar zitten vaak schimmels op die leverkanker veroorzaken.
   7) wil je vlees, beperk het dan zoveel mogelijk en kies voor biologisch en combineer het met zoeveel mogelijk groente en verse kruiden. Overal kan rode peper en knoflook op en uien zijn ook om heerlijk erbij te combineren. En vergeet niet op veel kurkumma (altijd combineren met olie en zwarte peper!) te gebruiken, maak minstens twee keer per week een indiaase currie bijvoorbeeld, heerlijk!
   8) wil je vis? kijk ook daar mee uit wat je kiest, maar kies dan vette vis en zo klein mogelijk, sardientjes, haring, wilde zalm, makreel, neem ook viseitjes!
   9) wil je zuivel? kies dan volle (!!!) biologische kwark en yochurt en kies voor biologische grasboter en graskaas! GEEN melk (vanwege de casseine!) alleen RAUWE melk.

   Wortelen zijn overigens uitstekende groenten als bron voor beta-caroteen en bieten ook, er zijn altijd sites die bang willen maken en het gevoel willen geven dat je volledig afhankelijk bent van pillen, dat is GEWOON NIET WAAR!
   Genezen van kanker kan! Je moet er alleen wel wat voor doen.
   > Je cel moet kunnen ademen (omega 3en 6 olien),
   > je bloed moet zuurstof kunnen opnemen (ijzer en PH waarde, beweging 🙂 maar ook stress vermijden!)
   > je cel moet voedingsstoffen kunnen opnemen zodat de ATP pomp werkt http://nl.wikipedia.org/wiki/Natrium-kaliumpomp , naast zout heb je dus vooral kalium nodig (in het engels Potassium)
   > maar ook gifstoffen kunnen uitstoten! die weer uit je bloed moeten worden gehaald door je lever! Chlorella en veel water drinken helpen je daarbij 🙂
   > en moet je ook nog je darmen reinigen, zodat je alles wat je eet goed kunt opnemen. Veel vitamine C (min 4-5 gram per dag) helpt daar ook weer bij, maar ook overweeg ook een hoge darmspoeling en doe een keer een lever reiniging. Dat laatste zou ik in jullie geval nu nog even niet doen, maar bespreek dat met een (natuur) arts.

   En blijf Googelen naar meer info er staan ook een paar goeie links op mijn blog over mensen met heel veel informatie op hun site.
   Succes!
   Linda

   1. Hoi Linda

    Bedankt voor je antwoord, ik zal er zeker rekening mee gaan houden, wat ik me wel afvraag, als mijn man geen brood rijst en aardappels meer mag eten wat dan wel? Hij is al heel veel afgevallen en meer afvallen is bijna onmogelijk dan blijft er niks meer over, mag hij dan alleen nog groente eten de hele dag, ben bang dat hij dat ook niet vol kan houden.

    Groetjes Sonja

   2. Eet vette vis en noten, volle kwark. Je zult echt zien dat je daar heel goed op kunt leven en daar maak je gewoon door veel te varieren ook een feestje van. Groenten zijn heerlijk, zoveel smaken, grill ze even heel kort (niet laten verbranden) en dan met een beetje zoete balsamico azijn. HEERLIJK! Neem als je honger hebt een handje walnoten noten of neem een stukje brie erbij (zonder de schimmelkorst).
    Och er zijn zoveel lekkere dingen te maken!
    Succes Linda

  2. Dag Sonja,
   Ik vroeg mij af hoe het gaat met de ziekte (kanker) van je man en of ik wellicht, met mijn kennis en kunde, kan helpen met de (natuurlijke) begeleiding. Ik werk samen met Linda Woudstra en begeleid ondertussen al diverse patiënten die zich hebben gemeld op Linda’s Blog. Ik werk volledig met het Peskin protocol. Misschien kunnen we eens een vrijblijvend gesprek plannen?
   Ik hoor het graag……

   Groeten,
   Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

   1. Hoi Jack

    Bedankt voor het aanbod, zou je me wat meer kunnen vertellen daarover.
    wat is het Peskin protocol, wat houdt dat in, wat zijn de kosten etc
    Met mijn man gaat het op t moment redelijk, wel heeft hij vaak pijn in de rechter rug schouder streek, schijnt een uitstraling van de lever te zijn.

    Groetjes Sonja

   2. Beste Sonja,
    Natuurlijk wil ik je graag wat meer vertellen.
    Ik gebruik bij de behandeling van kanker vooral alle wetenschappelijke onderzoeken over voeding/voedingsstoffen (lees: PubMed) en het boek “Het verzwegen verhaal over kanker” van Professor Brian Scott Peskin neem ik als uitgangspunt omdat zijn visie en onderzoeken nauw aansluiten bij de Orthomoleculaire geneeskunde (lees: natuurgeneeskunde) en de laatste nieuwe ontwikkelingen zijn, alsmede de primaire oorzaak laat zien. Het gaat hierbij vooral om het voorkomen en genezen van kanker d.m.v. voeding, voedingssupplementen en leefstijlmaatregelen.
    Dit zogenaamde Peskin protocol bestaat uit 5 á 6 stappen waarmee kanker te voorkomen en te genezen is….

    Aangezien ik als orthomoleculair therapeut in het bezit ben van een A-licentie en ben aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG worden vrijwel al mijn consulten volledig, danwel gedeeltelijk vergoed.
    Voor een intakegesprek van 2 uur, inclusief testen, reken ik € 80,- en voor alle vervolgconsulten wordt € 65,- gedeclareerd. Ik kan eventueel op huisbezoek komen en tevens geef ik telefonische c.q. e-mail consulten.

    Laat maar even weten of dit interessant is en of we in een vrijblijvend gesprek wat meer informatie kunnen uitwisselen. Of wellicht wil je direct een afspraak maken voor een intake?

    Groeten en een fijne dag!

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   3. Hallo Jack

    Klinkt allemaal erg goed, en in die methode geloven wij ook heilig, alleen zal ik eerst uit moeten zoeken of ons ziekenfonds dat vergoed, helaas zijn we daarvan afhankelijk.

    Groetjes Sonja

   4. Hoi Jack

    Ik heb geïnformeerd bij het ziekenfonds, op t moment krijgt mijn man niks vergoed omdat hij alleen een basisverzekering heeft, nu kan hij voor het komende jaar wel de aanvullende pakken en krijgt dan tot €300 per kalenderjaar vergoed, maar is dat voldoende?
    Graag advies

    Groetjes Sonja

   5. Beste Sonja,
    Wellicht kunnen we dit even off-topic regelen, aangezien dit soort berichten niet zinvol zijn voor dit blog….
    Ik geef je mijn telefoonnummer 06-27855098 en mijn e-mail info@mederi.nl

    Groeten,
    Jack van Dijk, orthomoleculair therapeut

 66. Hoi Jack,
  Ik heb Vit D3 geslikt en dat potje is op. Ik wil nu nieuwe bestellen maar lees dat het misschien veel beter is om Vit D totaal te slikken? Ik las een studie van Gert Schuitemaker die vertelde ook belangrijk Vit D is bij kanker.
  Welke hoeveelheid raad jij aan? Hij had het over 50 of 100 MCG.
  Ben benieuwd om van je te horen. En natuurlijk alvast dank!
  Hartelijke groet,
  Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,
   Vitamine D schrijf ik altijd voor als anti-kanker vitamine. Vooral bij borst- en darmkanker. Het lichaam gebruikt vitamine D3 voor de normale functie van het immuunsysteem, om celgroei te controleren, en calcium te absorberen uit het spijsverteringskanaal. Vitamine D3 kan de groei van kwaadaardige melanomen, borstkanker, leukemie, en borsttumoren remmen. Het kan ook de groei van nieuwe bloedvaten remmen (angiogenese), die kankercellen door het lichaam doen verspreiden.

   Wouthiera, er zijn verschillende vormen van vitamine D, waarvan vitamine D2 en vitamine D3 de belangrijkste zijn. Voor de mens is vitamine D3 veel effectiever dan D2 in het verhogen van het calcidiol in de bloedsomloop. Vitamine D3 is ten minste drie en waarschijnlijk eerder 10 maal sterker dan vitamine D2, onder meer vanwege een sterkere bindingsaffiniteit met de vitamine D-receptor. Vitamine D3 heeft voor de mens dan ook de voorkeur in geval van suppletie. Hoewel vitamine D2 nog veelvuldig gebruikt wordt, wordt het tegenwoordig door deskundigen niet meer als gelijkwaardig beschouwd aan vitamine D3.

   Voeding levert ongeveer 5% op van de dagelijks benodigde hoeveelheid vitamine D3.
   Voor een vitamine D gehalte in het bloed van 100-150 nmol/L moet je het hele jaar extra vitamine D3 innemen. Hoeveel extra vitamine D3 je per dag nodig hebt blijkt zeer individueel.

   Laat in september bloed afnemen, dan is het vitamine D gehalte van nature het hoogst. In eind februari is de waarde van nature het laagst en in Nederland ongeveer 40% lager dan in september. Zorg dat je, zonodig, de dosis extra vitamine D3 in september aanpast om de winter-D-dip te voorkomen. Het is van belang dat het vitamine D gehalte het gehele jaar boven 75 nmol/L blijft.

   Het duurt drie tot vier maanden voordat de vitamine-D-waarde een stabiele piekwaarde bereikt, die bij de dosis extra vitamine D past. Daarnaast duurt het wel 9 maanden eer alle hormonen en enzymen zich daaraan hebben aangepast. Kortom voor een stabiele waarde van tenminste 75 nmol/L moet de inname van vitamine D3 liefst niet onderbroken worden.

   Het vitamine D gehalte wisselt niet alleen per seizoen, maar ook per individu. Het vitamine D gehalte kan je via je huisarts laten bepalen.

   Voor wat betreft de dosering raad ik minimaal 25 mcg D3 (als cholecalciferol) aan, liefst in druppelvorm vanwege de betere opneembaarheid. Indien je niet regelmatig/dagelijks in de zon komt en weinig vette vis eet, raad ik nog meer vitamine D3 aan tot 50 mcg.

   Groeten en een fijne dag,

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

   1. Beste Jack,

    Ik las met zeer veel interesse je antwoord aan Wouthiera. Ik slik nu een complete voedingssupplement waar ook Vit D inzit, ergocalciferol. Is dit Vit D3? Of moet je dit er bij gaan slikken? Is het raadzaam om bij mijn eigen huisarts informatie hierover in te winnen? Ik weet wel bij voorbaat dat zij voor deze aanpak, net als de internist, niet open staat. Na het gesprek met de internist ging ik zo vol ongeloof naar buiten! Hij vertelde o.a. dat je dus gewoon iedere dag frituur, vet voedsel enzovoort kan eten want dat heeft niets met kanker te maken. Biologisch eten ….allemaal onzin, nooit bewezen, roken…..och…..als je het maar niet samen doet met alcohol, de pil, overgewicht……ik werd er naar van!
    Ik kan dus geen gesprek aangaan met hem over mijn visie. Ben maar niet over het feit van stress begonnen tegen deze man want ik heb een HEL meegemaakt de laatste 2 jaar en wijt dit hele gebeuren daaraan. Dat zal hij ook niet erkennen. Steeds werd er op gehamerd dat uit onderzoeken is geconcludeerd dat dit er helemaal niets mee te maken heeft. Ik ben wel veel buien, tuinieren, en beweeg veel. Ik hoop dat je mij wat meer kan vertellen over Vit D3.

    Vriendelijke groeten,
    Silvana.

   2. Beste Silvana,
    In een compleet voedingspreparaat zoals jij die gebruikt, zit dus ergocalciferol. Dit is de synthetische vorm van vitamine D2. Waarschijnlijk ook een veel te lage dosis….. Maar buiten dat, moet vitamine D2, of ergocalciferol, niet worden beschouwd als een nutriënt geschikt voor suppletie of verrijking. Vitamine D3, of cholecalciferol is vele malen beter (lees: effectiever) dan D2.

    Vitamine D is eigenlijk niet echt een vitamine, maar eerder een hormoon, of liever een pro-hormoon. Het belang van vitamine D voor onze gezondheid is de laatste decennia gebleken uit talloze onderzoeken en er komen steeds meer wetenschappelijke bewijzen voor het verband tussen lage vitamine D-waarden en alle degeneratieziekten. Het kankerbestrijdende mechanisme van vitamine D is vrij goed gekend.

    Vitamine D:
    – beschermt het genoom door rechtstreekse regulatie van meer dan 1000 genen
    – beschermt tegen DNA-schade door een verhoogde genexpressie van het G6PD-gen waardoor de activiteit van het enzym glucose-6-fosfaat-dehydronase sterk toeneemt. Dit enzym vermindert vrije radicalen schade.
    – induceert celdifferentiatie
    – verhoogt apoptose of geprogrammeerde celdood van kankercellen
    – voorkomt proliferatie en metastase
    – remt de angiogenese (het ontstaan van nieuwe bloedvaten die de tumor van bloed, zuurstof en voedingsstoffen voorziet)
    – verhoogt de immuniteit
    – remt inflammatie, verlaagt de concentratie van C-reactief proteïne
    – verhoogt de concentratie van de geslachthormonen testosteron en oestrogeen
    – verhoogt de calciumabsorptie
    – remt de telomerase activiteit in kankercellen, zodat deze zich niet meer oneindig blijven delen, maar kunnen afsterven

    Het is belangrijk de juiste vorm van vitamine D binnen te krijgen, namelijk D3 of cholecalciferol. Dat is de actieve vorm van vitamine D die we zelf kunnen aanmaken onder invloed van zonlicht. Zonlicht is niet alleen de meest effectieve, maar ook de goedkoopste kankerbestrijder die we tot onze beschikking hebben. Je kan een voorraad vitamine D voor een heel leven gratis van de zon krijgen. Voorwaarde is wel dat je voldoende cholesterol hebt om om te zetten in vitamine D en dat het cholesterolmechanisme optimaal werkt. Dat is niet bij iedereen het geval. Bovendien komt bijna niemand meer lang genoeg in de zon om voldoende vitamine D aan te maken. Men heeft ons bang gemaakt voor de schadelijke straling. Volledig onterecht, want UV-straling is alleen schadelijk wanneer onze huid niet genoeg antioxidanten bevat. Maar dat is een ander verhaal…

    Silvana, wanneer je iets wilt weten over voeding c.q. voedingssupplementen, vraag dit dan niet aan je huisarts, maar aan een orthomoleculair arts/therapeut. Deze mensen zijn deskundig en weten op celniveau het belang van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen etc.

    Tot slot nog iets over het advies inzake vitamine D3
    Preventief: 800 à 5.000 IE
    Curatief: 2.000 à 10.000 IE (en meer)
    Bij extreme deficiëntie: 50.000 IE/week gedurende 8 weken
    De vloeibare/emulsievorm van vitamine D3 is de best opneembare en meest bioactieve
    De verhouding vitamine A/vitamine D is uiterst belangrijk voor een goede werking van vitamine D. Te hoge doses vitamine A, in combinatie met te lage doses vitamine D, doen de positieve eigenschappen van vitamine D teniet. De ideale verhouding is 1/3 (vb. 3000 IE vitamine A en 10.000 IE vitamine D)

    Het beste is dus via bloedonderzoek te meten hoeveel vitamine D je nodig hebt.
    Ik schrijf meestal 25 mcg (1000 IE) of 50 mcg (2000 IE) voor bij kankerpatienten.

    Ik hoop je zo voldoende te hebben geïnformeerd.

    Groeten en een fijne dag!

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

  2. Zelf gebruik ik al en half jaar 500o ie en zit nu op 159..dat was goed volgens mijn huisarts en ik mag doorgaan met mijn hoge dosis

   Zijn jullie bekend met middelen als Gc-maff http://www.tegenkanker.nl/behandeling/complementaire-behandelingen/gc-maf-injecties.html

   lage dosis Naltrexon om het immunsysteem te versterken:
   http://www.lowdosenaltrexone.nl/ldn-bij-kanker/

   En druivenpitextract ? ;
   http://www.naturalnews.com/034893_grape_seed_extract_cancer_cells_DNA.html

   http://www.ergo-log.com/aromatasegse.html

 67. Beste Jack,
  Dank voor je reactie en ik begrijp waarvanuit je je bezorgdheid uitspreekt. Ook ik heb die angst voor het wel doen en de mogelijke gevolgen daarvan enorm gevoeld en nog wel eens. Toch ben ik er aan begonnen omdat ik wist van mezelf dat het me veel stress zou opleveren om dit varkentje helemaal vanuit mezelf te wassen.Dit zou dan gebaseerd zijn op dat ik aan mezelf en vooral aan de wereld moet laten zien en bewijzen dat het anders kan. Ik voelde me daarvoor niet sterk genoeg en heb daarom gekozen voor deze weg waarbij ik erop vertrouw dat mijn lichaam zelf gaat aangeven wanneer het genoeg is.

  Wel heb ik het besluit genomen dat er na deze kuur niet nog een kuur zal volgen in de situatie van eventuele uitzaaiingen. Na deze periode ( en al nu!) richt ik me naast de chemo op mijn voeding, stress vermindering, plezier maken, ontspanning, alternatieve wegen zoals antroposofische injecties, voedingssupplementen en behandelingen met bioresonantie.

  Het allerbelangrijkste voor mij op dit moment is het dealen met het diepe besef dat het leven een einde op aarde heeft en dat ik God niet hoef en kan zijn. Ook het besef dat je alleen komt en allen gaat houdt me bezig!

  Het is een heel proces dat ik helemaal aanga en steeds per stapje voel wat klopt en niet klopt. Mensen zoals jij voeden mij en ik ben dankbaar daarvoor!
  Maar uiteindelijk ben ik zelf degene die met mezelf leeft en zal ikzelf de beslissingen moeten nemen. Dan kies ik voor beslissingen die me op dat moment het meeste rust geven.

  dank voor je betrokken reactie Jack!
  Lieve groet,
  Wouthiera

  1. Wat een verademing dat ik deze reacties heb gevonden!!
   Alles wat ik tot nu toe gelezen heb; komt allemaal van toepassing op mijn situatie. Idd, zelf de tumor gevoeld, de mammografie, de echo, en daarna de punctie……het sussen van ” het zal niets zijn, hoor, 95% kans op een goede uitslag” Toch een nare uitslag. Eerst borstbesparend maar na MRI scan toch de gehele linkerborst eraf. En dit in nog geen 3 weken tijd….. lymfe en poortwachterklier gelukkig schoon! Maar…… volgens de artsen toch het advies voor chemo. Ach, je leeftijd (52) en de iets wat onrustige ( niet hormonale) tumor….. beter van wel. Nu ga ik heel veel op mijn gevoel af en die vertelde mij: nee, niet doen. Die ene 1% dat ik twijfelde na de ‘mooie’ gesprekken van de internist, is nu na dit alles gelezen te hebben als sneeuw voor de zon verdwenen!! Hartelijk dank voor alle informatie die ik kan vinden op je weblog en ik ga ervoor maar dan zonder de chemo!

   Vriendelijke groeten,
   Silvana.

   1. Beste Silvana!
    Wat ben ik blij dat je op mijn blog bent gekomenm je kunt jezelf de ellende inderdaad beter besparen. Maar lees nog even door, want kanker heeft een oorzaak en als je die niet wegneemt of tenminste beperkt, kun je opnieuw in de problemen komen. In de 6 stappen om te genezen lees wat je sowieso moet doen om je kansen te keren. Daar kan ik aan toevoegen dat je het omega 3 en 6 verhaal van Brain Peskin en Weston Price goed moet bestuderen. Hier op mijn blog lees je erover maar google ook zelf naar info of bestel het boek via succesboeken.nl
    Heel veel succes de komende tijd! Linda

   2. Lieve Silvana,
    Welkom op het blog van Linda….
    Ik sluit mij aan bij de woorden die Linda al tegen je zei.
    Wanneer je hulp nodig hebt in de vorm van advies of therapie, dan ben ik gaarne bereid om die te geven. Mijn naam is Jack van Dijk, ik ben orthomoleculair therapeut en heb de nodige ervaring in het geven van orthomoleculaire therapie voor kanker (o.a. met voeding, voedingssupplementen en leefstijlmaatregelen) zoals het “protocol” van Linda.. Succes Silvana!

 68. Hoi Linda,
  Dan zou je toch eigenlijk ook geen rauwmelkse kaas moeten eten? Of is het zo dat koeien die biologisch worden gevoed en behandeld ook op goede grassen grazen?
  liefs, Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,
   Wellicht mag ik dit antwoord voor mijn rekening nemen, als voedingsdeskundige….. 😉

   Biologische koeien eten gras dat niet groeit door kunstmest maar door echte mest. Het krachtvoer (brokken) die ze krijgen is ook biologisch geproduceerd en bevat geen onnatuurlijk ingrediënten. Verder krijgen deze koeien zo min mogelijk medicijnen. Veel biologische koeien zijn zelfs antibiotica-vrij!

   Het verschil tussen gewone en biologische kaas is dat de melk biologisch is, maar niet alleen dat is anders. Bij biologische kaas wordt ook speciaal zuursel gebruikt en er mogen geen chemische stoffen gebruikt worden. De kaas wordt gepekeld in zeezout en de coating (het plastic) op de kaas is ook op basis van natuurlijk producten. Geen kleurstoffen en chemische stoffen. Hierdoor schimmelt de korst vaak wel wat sneller. Sommige kazen hebben zelfs een eetbare korst……

   Rauwe melk betekent dat de melk niet gepasteuriseerd is en al het vet er nog in zit. Rauwmelkse kazen zijn dus heerlijk romig. Rauwe melk is volle melk (bevat vet). Vet heeft de laatste tijd een slechte naam omdat het een dikmaker is. Maar vet is ook gezond en bij voldoende beweging en een gezond voedingspatroon hoort vet. Zo zit er in rauwe melk ook van nature omega 3 vetzuren. In rauwe melk zitten ook bacteriën en vitaminen die niet in gepasteuriseerde melk zitten omdat die door de verhitting dood gaan. Bacteriën zijn goed voor het lichaam, zo hebben je darmen bacteriën nodig om goed te werken.

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

  2. Beste Wouthiera,
   In rauwe melk zitten alle goede voedingstoffen nog in. De essentiele vetten omega 3 en 6 maar ook allerlei vitaminen zoals C 🙂 Dit zijn namelijk de producten die als je ze eruit haalt zoals de melkfabriek doet, je ze in een pil kunt stoppen en voor 300% meer kunt verkopen dan wanneer je het in de melk laat zitten. Daarom is alles uit de fabrieksmelk verdwenen en drink je eigenlijk een wit afval product.

   Natuurlijk is rauwe melk van stalkoeien iets anders dan van biologische koeien. Je moet zelf ook blijven nadenken en je beslissingen logisch proberen op te bouwen, begin daarom al je beslissingen met biologisch, organisch en ga op zoek naar de oer producten en kies dan wat: melk, kaas, vlees, etc.
   Ik adviseer je de boeken van Brian Peskin en Weston Price te gaan lezen dan heb je de juiste bagage om zelfstandig te beslissingen te nemen. Zie http://www.succesboeken.nl
   Succes! Linda

 69. Mooi!!
  Ik merk ook dat er steeds meer bekend wordt over de negatieve gevolgen en zelfs over de mogelijkheden dat chemo kanker veroorzaakt! In mijn geval ben ik enorm beinvloed door de statistieken die mij op 35% na de operatie met de chemo nog 10 a 15 % geven op de kans dat er geen uitzaaingen komen. ( van de 28 lymphekliertjes die zijn weggehaald waren er 7 aangetast) Ik weet dat dat statistieken zijn en ik daar als individu niet onder te vangen ben en ik weet ook dat het hele statiskieke verhaal een wazig geheel is want is er werkelijk een hele groep geweest die geen chemo heeft gedaan of is dat ooit ( honderd jaar geleden ) zo geweest en vergelijken ze nu van alles en nog wat met elkaar maar snijdt het eigenlijk geen hout.
  Het grappige en mooie is ook dat ik nu in derde kuur steeds meer vertrouwen en stevigheid voel om een andere beslissing te nemen maar ik wacht af tot het zover is en geef me over. Vanuit angst beslissingen nemen is altijd slecht zoals jij zegt.
  Wat me ook een beetje verontrust is dat er eigenlijk op internet alleen verhalen van mensen staan die borstkanker hebben (gehad) en niet van darmkanker. MIsschien moet ik één van de eerste zijn die dat gaat vertellen hoe dat alternatief ook kan. Ook heb ik weleens het gevoel dat bortskanker beter te behandelen en te genezen ( wat dat ook moge zijn ) is.
  Liefs,
  Wouthiera

  1. Helaas krijgen er veel meer vrouwen borstkanker, het komt gewoon meer voor en daarom lees je er meer over. Nederland staat al jaren met Belgie, Denemarken en Nieuwzeeland in de top 3 van landen met het meest aantal vrouwen met borstkanker. Niet toevallig zijn dit de top zuivel producerende landen van de wereld. Mara onze melk en kaas is allang niet meer wat het geweest is en de mestinspuitingen in de grond hebben de grassen kapotgemaakt waardoor de koeien nu ook overwoekerd worden door schimmels. Alleen bij koeien noemen ze dit dan weer slijtersziekte… Die schimmels zitten ook in de melk en yochurt en kaas…
   Gr. Linda

  2. Beste Wouthiera,

   Nog even een opmerking van mij…..
   Ik vind het als natuurgeneeskundige uiteraard vreselijk om te vernemen dat je met chemotherapie bent begonnen.
   Wil je alsjeblieft op Internet het verhaal lezen van Dr. Guiseppe Nacci over het falen van de chemotherapie en onderstaand verhaal in de Ode van Lothar Hirneise uit zijn boek “Chemotherapie helpt tegen kanker en de aarde is plat”.
   http://nl.odemagazine.com/doc/0060/Chemotherapie-helpt-tegen-kanker-en-de-aarde-is-plat/

   En tot slot het verhaal van Dr. Tulio Simoncini “Waarom 75% van de artsen (oncologen) zelf chemotherapie weigert.
   http://www.curenaturalicancro.nl/artsen-zelf-geen-chemotherapie.html

   Wouthiera, ik wil je niet verbieden om geen chemo te nemen, maar ik wil je wel graag op andere gedachten brengen. Er is namelijk nog meer dan chemo…. En sommige (alternatieve) behandelingen helpen zelfs beter met minder schade en bijwerkingen.

   Wanneer je hierover nog vragen hebt hoor ik het graag!

   Jack van Dijk
   Orthomoleculaiir therapeut

 70. Lieve Linda,
  Dank voor je antwoord! Nu is het me duidelijker en je hebt helemaal gelijk dat je soms even gewoon iets moet kunnen nemen dat niet “goed” is.
  En inderdaad is de stress nummer 1! Mijn eerste reactie na de diagnose was : “God dank nu hoef ik niet meer !”. Dat zegt wel genoeg!
  Inmiddels ben ik wel begonnen met chemo omdat mijn situatie niet heel gunstig is en ik vond dat ik niets kon afwijzen dat ik niet zelf heb ervaren. ( stiekum had ik gewild dat ik zo veel zelfvertrouwen had dat ik dat wel had gedurfd maar dat lag nu eenmaal niet voor op dat moment!) Mijn eerste twee kuren gingen goed en voor de derde bleken mijn leverwardes zo hoog te zijn dat ik nog niet verder mocht. Inmiddels is het beter en ben ik weer begonnen maar voel ik aan alles dat mijn lichaam mij gaat aangeven wanneer het genoeg is.
  Het is een superproces en op alle vlakken vinden er veranderingen en groekansen plaats. Wel heel mooi!
  Dank voor al het mooie werk dat je doet! Zelf ben ik van plan om eens te kijken of ik volgend jaar een site kan opzetten met mijn ervaringen. Het is werkelijk erg behulpzaam als mensen die wat meer met bewust-zijn leven hun verhaal doen ter inspiratie voor anderen!
  Liefs,
  Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,
   Ik wens je veel sterkte. Je weet dat je elk moment gewoon kunt stoppen en een ander keuze kunt maken! Ik zal deze week nog publiceren over de negatieve effecten van chemo, waar de laatste tijd ook steeds meer over bekend wordt. Het is moeilijk voor te stellen maar ik geloof dat men willens en wetens chemo blijft voorschrijven omdat daar in Nederland per patient zo’n 100-150.000 euro mee te verdienen valt. A patient cured is a customer lost. In America kost borstkanker 300.000 dollar, als je niet verzekerd bent moet je dat dus zien op te hoesten. Hier is het vergoed en zijn mensen dus wellicht ook minder kritisch. MMS kost 20 euro per kuur, wie gaat daar z’n porsche van betalen?
   Ik hoop dat ik mensen kan helpen de dingen op een rijtje te krijgen en vooral het zelfvertrouwen om eigen keuzes te maken.
   Je hebt maar 1 leven en dat te vroeg uit handen geven zodat je je tijd in apparaten en aan infusen doorbrengt, was voor mij destijds geen optie. Dat is voor mij geen leven. Hoe het dan wel moest ben ik nog steeds aan het uitzoeken, maar ik ben gezond heb nergens last van, al mijn kleine kwalen zijn verdwenen, lage rugpijnen zijn weg, hartkloppingen zijn weg, opvliegers zijn weg, PMS is weg, huiduitslag en talgknobbeltjes zijn weg, slechte adem en aanslag op mijn tong zijn weg, en last but not least mijn angst voor kanker is weg. 🙂
   Durf je hart te volgen!
   Liefs Linda

   1. Beste Linda,
    Als eerste super deze blog met veel info
    In mijn geval (stem hees) ben ik door de KNO arts na een kijkoperatie doorverwezen naar het UMC. Hier dezelfde operatie ondergang met hetzelfde resultaat …kanker aan de stembanden
    Ikzelf heb verder nergens last van op mijn stem na
    Hierna in Deventer een CT scan gemaakt. Ook niet goed vlekje op de longen
    Nu vervolgonderzoeken in Apeldoorn en Arnhem…Bloed/longfunctie/CT scan/broncoscopie enz
    Naar mijn mening heb ik gewoon een enorm vitamine C tekort (kiezen donderen er zo uit)
    Dus gestopt met roken en als een malle vitamine C naar binnen aan het werken
    Natriumbicarbonaat elke dag 2 glazen moet ook helpen om de schimmels te doden (PH verhogend) dus dat doe ik ook
    MMS besteld dus dat wordt de volgende stap
    Ik denk erover om alle vervolgonderzoeken te annuleren en met een voedingsdeskundige tegaan overleggen. Wat vindt jij?

    Bedankt,

    Peter

   2. Sorry Peter, ik zie bericht wat laat. Ik denk dat je de juiste diagnose stelt als je tanden uitvallen heb je zeker vit C tekort!! Ga zo hoog doseren als je kunt neem 3x per dag vit C van 1000 mg en hoog het iedere keer op totdat je minimaal op 10.000 mg of 10 gr. zit. probeer zoveel mogelijk uit verse rauwe groenten je energie te halen, combineer met goed vlees,vette vis en eieren, laat zuivel ook even voor wat het is. En laat alle suikers voorlopig staan.
    Neem natrium bicarbonaat een half uur voor de maaltijd en voor je naar bed gaat het verhoogt de PH van je maag en kan er dus voor zorgen sta je je voedsel niet goed verteerd. Nog beter is het om de natrium bicarbonaat te mengen met citroensap. Hou dit strenge dieet tenminste 6 weken vol en kijk dan nog een hoe het met je stembanden gaat. Besluit dan wat je gaat doen.

 71. Hoi Jack,
  Dank je wel voor je uitgebreide antwoord en lijst. Ik heb geen borstkanker maar ben aan darmkanker geopereerd. Ik neem aan dat ongeveer dezelfde voedingsadviezen gelden. Wat ik nog niet zo goed begrijp is dat je zegt helemaal geen koolhydraten aan te raden maar toch zie ik op de lijst veel voedingsmiddelen met koolhydraten zelfs ook met een hoge GI zoals bijv. rode bieten. En alle groenten bevatten toch koolhydraten? Terwijl die juist zo belangrijk zijn toch? Vandaar mijn eerdere vraag over wat je dan moet eten als je helemaal geen koolhydraten zou mogen eten.
  Ik hoor weer graag van je en waardeer de moeite die je steeds neemt om te antwoorden!
  Lieve groet,
  Wouthiera

  PS overigens vind ik ook vaak dat er onduidelijk is over welke voedeingsmiddelen wel en niet in een ontgiftingsdieet cq anti schimmel dieet genoemd worden. Ik lees ook vaak helemaal geen kool en noten bijvoorbeeld.

  1. Beste Wouthiera,
   Het is heel simpel vermijd zoveel mogelijk suikers en koolhydraten, hoe meer je weet wat je eet, hoe beter je beslissingen. Ik leer ook elke dag bij.
   Maar nog iets wat heel belangrijks is…ik zet stress bovenaan. Ik zeg daarom ook altijd; je moet niet al te hysterisch gaan doen over je eten, geniet ervan ook als je een keertje niet zelf kunt kiezen, neem dan die biefstuk een keer of dat toetje maar laat het daarbij.
   Je hebt gelijk in alle groenten zitten koolhydraten, maar de boon en de biet zijn zeer complex qua structuur en voedingsmiddelen, waardoor dit voor je lichaam iets heel anders is dan wit brood.
   Daarom mijn laatste advies over de koolhydraten: Kies zo bewust mogelijk als je iets te kiezen hebt en als dat even niet kan geniet er dan van!! OK?
   Liefs Linda

  2. Beste Wouthiera,
   Voor darmkanker geldt in grote lijn hetzelfde voedingsadvies…..
   Wat Linda overigens zegt over de koolhydraten is helemaal waar. Wat ik daar nog aan kan toevoegen is, dat de koolhydraten in groenten, de betere koolhydraten zijn…. Bovendien zitten er maar weinig koolhydraten in groenten. Probeer alle slechte enkelvoudige koolhydraten zoals: witmeel producten (koek, gebak, witbrood) witte pasta, witte rijst, bloem, frites, chips, noedels, popcorn, cornflakes, pizza etc. te vermijden.
   Helemaal koolhydraatarm eten is weliswaar het beste, maar bijna onmogelijk. Groente, fruit, noten, yoghurt, biogarde, vette vis, groene thee en uiteraard mineraalwater zijn de belangrijkste dingen. Alles zoveel mogelijk biologisch, vers en onbewerkt.
   Succes!

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

 72. Hoi Martin,
  Goed verhaal! Ik hoorde van iemand die 6 jaar in Nieuw Zeeland heeft gewoond dat ze daar veel holistischer kijken.
  Ik ben benieuwd wat voor scan je hebt laten maken , een pet of CT?
  Het is wel erg eigenlijk wat we als mensheid hebben gedaan met alle prachtige grondstoffen en planten ter meerdere glorie van ons zelf en van de gedachte na ons de zondvloed!
  Hartelijke groet,
  Wouthiera

 73. Hoi Jack,
  Dank je wel voor je antwoord. Als je alle koolhydratenweg zou laten , wat kun je dan nog wel eten?
  Wel erg inzichtelijk jouw link want ik zie bepaalde dingen zoals rode biet die ik s’ochtends door de slowjuicer doe, dat die een veel hoger GI hebben dan ik dacht!
  Dank je wel weer,
  Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,

   OK, als je geen koolhydraten meer mag eten, wat blijft er dan over?
   Uiteraard eiwitten en vetten…..
   Het voert te ver om hier een overzicht neer te zetten van alle goede voedingsmiddelen bij borstkanker, maar mijn antikanker-dieet voor borstkanker bevat o.a. globaal de volgende zéér belangrijke voedingsmiddelen: knoflook, prei, (bos)ui, spruiten, bloemkool, groene kool, broccoli, radijs, boerenkool, knolletjes, sperziebonen, rode kool, asperges, spinazie, rode bieten, aardappels, rode pepers, rode sla, komkommer, rode paprika, bleekselderij, pompoen, peulvruchten (linzen, erwten, bonen, kikkererwten), speltbrood, zuurdesembrood, zilvervliesrijst, quinoa, bulgur, havermoutpap, biologische yoghurt, kefir, aardbeien, frambozen, bessen, kersen, bramen, granaatappel, abrikozen, lijnzaad, lijnzaadolie, vette vis (zalm, haring, paling, ansjovis, makreel, sardientjes, tonijn etc.), eieren, walnoten, amandelen, hazelnoten, pecannoten, olijfolie, roomboter, paddenstoelen, kurkuma, kerrie, kaneel, gember, zeewier, en…… gezuiverd mineraalwater .

   Ik hoop dat dit voldoende leuze bied en je enig inzicht geeft in je mogelijkheden.

   Jack van Dijk
   Orthomoleculair therapeut

 74. Dank Jack! Zo’n lijst als die je stuurde bedoelde ik. Als ik je goed begrijp moeten alle koolhydraten met een hoge GI geweerd worden ( zeker tijdens een kankerproces) en mogen de koolhydraten met een lage GI wel?
  Dank weer voor je antwoord
  Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,
   Het aller-allerbeste is uiteraard om alle koolhydraten te bannen. Dus ook die met de lage GI….. Ik begrijp en weet uit de praktijk dat dit voor sommige mensen wel heel moeilijk wordt, dus vandaar deze tabel, om in ieder geval de voedingsmiddelen met de hoge GI te mijden.
   Succes!

   Groeten,
   Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut)

 75. Dank je Jack! Dat geeft een hoop meer mogelijkheden als peulvruchten wel mogen. Als je eenmaal wat routine hebt dan is het best vol te houden vind ik. Heb jij tips voor een goed boek of site waar alle dingen goed in benoemd staan?
  Hartelijke groet,
  Wouthiera

 76. Beste Linda,

  Ik las dat jij die chloordioxide ingenomen hebt met tomatensap en dit ook adviseert aan iedereen.
  Hmmmm…., weet je dat tomaten niet zo’n hoge voedingswaarde als andere groenten heeft, maar ze wel de koning in het vitamine C gehalte zijn?

  Mijn advies zou zijn om die vruchtensappen te nemen met de laagste hoeveelheid vitamine C, te weten (in volgorde): druivensap, perensap of appelsap.

  Groeten,
  Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut)

  1. Wellicht een domme vraag. spreken jullie over zelf gemaakt vruchtensap of reeds verpakt gekocht? Verpakt maakt geen fluit uit wat Vit-C betreft. ( max 30mg per liter vanwege reductie van kwaliteit )

   Verder iets wat ik sinds de mid 1995 heb bestudeerd gedurende mijn werk aan de universiteit in Nieuw Zeeland is de algehele vervuiling die iedereen oppikt bewust of onbewust.
   De thans overleden Dr. Hulda Regher Clark was als een van de weinige die het duidelijk aan de leek heeft willen duidelijk maken..
   Uit mijn research en proeven op mijzelf en planten of vruchten is het ongelooflijk wat wij zoal binnen krijgen.
   De laatse scan vorige maand op mij zelf bleek dat er van de 44 vervuiling en pathogene parasiten er toch maar 6 verschillende kankerverwekkende stoffen in bepaalde organen van mijn lijf terug te vinden waren met daarbij een 8tal verschillende pathogene parasiten. De scan heb ik achteraf laten doen nadat ik een preventieve orthodoxe medical overall check heb laten doen op o.a. kanker etc. Daaruit bleek dat ik gezond zou moeten zijn haha. Ben dan gestart met de druppels en wil ik over een 3 mnd weer een scan doen en kijken wat het resultaat is.

   Wellicht is het voor anderen de moeite waard om dit zelf te laten doen. groetjes Martin

 77. Beste Linda,
  Graag zou ik van je vernemen of chlorella fyto oestrogenen bevat? Ik slik het al een tijdje en dit bevalt me goed. Ik ben herstellende van borstkanker en heb chemotherapie en bestralingen achter de rug. Maar nu ga ik toch twijfelen, omdat ik een hormoongevoelige borstkanker had en ik niet wil dat de chlorella dit nadelig beïnvloedt! Ik hoop dat jij het antwoord weet. Alvast bedankt.

   1. Weet je wat ik zo verwarrend vind? Al die verschillende visies. Ik heb net weer een beetje op internet zitten speuren en volgens de nieuwste wetenschappelijke studies zijn fyto-oestrogenen juist gezond, ook voor behandelde vrouwen met borstkanker. Het bleek dat (aan borstkanker behandelde) vrouwen die veel soja-produkten gebruikten, juist minder kans hadden op terugkeer van de ziekte. Het idee dat fyto-oestrogenen in dit opzicht slecht zouden zijn schijnt dus alweer achterhaald te zijn. Dat bevestigt ook het “goede” gevoel dat ik bij chlorella had. Deze alg bezit verder zoveel goede eigenschappen!
    En toch durf ik het voorlopig niet te gebruiken. Het is dan toch de angst die me parten speelt. Ik heb maar een goede multivitamine gekocht. Het is best eng om volledig op je eigen intuïtie te vertrouwen in dit proces. De angst om het “verkeerde” te doen is groot. Ik, en vele vrouwen met mij, willen tenslotte zo graag gezond zijn en blijven.
    Ik denk dat het in elk geval erg belangrijk is om niet al te gestresst te raken van alle tegenstrijdige berichten, en vooral je eigen intuïtie (en verstand) te gebruiken. Stress is nooit goed. Angst ook niet.
    Ik wil je trouwens complimenteren met je geweldige en hoopvolle site Linda! Ik bewonder ook de manier waarop jij je eigen weg hebt gevolgd en hoe je nu weer gezond en krachtig in het leven staat!
    Groetjes

   2. Het lijkt verwarrender dan het is. De stappen die ik heb gevolgd beginne met reiniging van alles dat aan het woekeren is. Daarvoor heb ik MMS gebruikt maar andere middelen zijn ook bruikbaar. Ga ik nu even niet op in. Als je dan de kolonie indringers, woekeraars, tijdelijk hebt terug gedrongen en dat lukt met MMS meestal in een paar weken. Daarnaast ga je ze uithongeren, door geen suikers en koolhydraten en geen alcohol te eten. Je kunt je prima voeden met noten, eieren, biologisch vlees, vis en groenten. Fruit kan maar kies een periode alleen de zure soorten. Verder kun je kwark, yoghurt en (rauw melkse) kaas eten.
    Supplementen die je beslist wel moeten nemen zijn vit. A,E,C,K en D magnesium, calcium en fosfor. Vermijd alleen tijdens de MMS kuur de anti-oxidanten C en E
    Daarnaast heb je de belasting door allerhande ander pathogenen (virussen, bacteriën, parasieten) met de MMS kuur geminimaliseerd zodat je immuunsysteem zich op de belangrijke zaken kan gaan richten.

    Als je zo een tijdje leeft, doe je wat het beste is voor je lichaam en maak je de leefomstandigheden voor kanker heel lastig! Je moet daar weer geloof in krijgen en geloof me dat duurt een tijdje bij mij een jaar. Er was bij mij ook van tijd tot tijd een stemmetje dat me probeerde bang te maken 🙂 die heb ik tot zwijgen gebracht.
    Let daarvoor op de goede dingen! Richt je op de liefde! Kijk om je heen, zie de kleuren en geuren van al het goede dat er is en volg je intuitie. Laat je hart weer spreken.
    Liefs Linda

   3. Beste Ine,

    Nog even iets over die fyto-oestrogenen.
    Fyto-oestrogenen zijn plantsubstanties die een oestrogeen werking hebben. Hun chemische structuur is gelijk aan die van het vrouwelijke geslachtshormoon, maar de fyto-oestrogenen zijn veel minder sterk werkend dan dit vrouwelijke geslachtshormoon. De oestrogeen potentie van deze substanties loopt uiteen van 0,01% tot 0,5% van oestradiol. Fyto-oestrogenen komen in zeer kleine hoeveelheden voor in bijna elke plant, maar vooral soja en rode klaver bevatten duidelijk hogere concentraties. De fyto-oestrogeen-fenolen is het dominant type fyto-oestrogeen en zijn in de gehele plant aanwezig, tot 7% van het droge gewicht. Deze fyto-oestrogeen-fenolen behoren tot de Flavonoïden familie en maken onder meer deel uit van 7 subfamilies, te weten:
    – Isoflavonen
    – Flavonen
    – Flavonolen
    – Flavononen
    – Coumestanen
    – Lignanen
    – Chalconen

    De meeste fyto-oestrogeen fenolen hebben de eigenschap dat bij een hoge concentratie oestrogeen (premenopauze) door competitie om de receptorplaatsen een oestrogeen verlaging plaatsvindt en omgekeerd, bij een lage concentratie oestrogeen (postmenopauze) de fyto-oestrogenen juist voor een verhoging zorgen. Bepaalde onderzoeken laten zien dat voeding rijk aan isoflavonen (soja) en lignanen (lijnzaad) een duidelijke verbetering geven van menopausale klachten als opvliegers en ook vaginale droogheid bij perimenopausale vrouwen.

    Flavonoïden in het algemeen en fyto-oestrogenen in het bijzonder hebben een zeer positief effect bij het voorkomen van cardiovasculaire complicaties. Isoflavonen laten een verbetering zien bij cardiovasculaire risicofactoren zoals hoog cholesterol en atherosclerose (aderverkalking)

    De meeste flavonoïden hebben een antioxidant effect. Genisteïne in het bijzonder verhoogt de activiteit van de antioxidant enzymen in vooral de darmen en de huid.

    Fyto-oestrogeen fenolen reguleren de calciumuitwisseling door celmembranen en calciumopslag in een groot aantal cellen en stimuleert de botmineralisatie.

    Genisteïne en Quercitine laten in vitro een inhibitie zien van de volgende menselijke kankercel types: melanomen, leukemie, borstkanker, prostaatkanker, neuroblastoma, eierstokkanker, maagkanker, darmkanker en ewings sarcoma. Een van de belangrijkste effecten van Genisteïne en Quercitine op de groei van tumorcellen is het tegengaan van nieuwe vaatvorming. Isoflavonen en lignanen spelen een belangrijke rol bij de vorming van het lichaamseiwit SHBG (=geslachtshormoon bindend globuline). Lage concentraties van vrije geslachtshormonen in het bloed verlagen de kans op onder andere borst-, baarmoeder- en prostaatkanker.

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   4. Hallo Jack en Linda,
    Sorry voor mijn late reactie, ben op vakantie geweest. Jack, heel hartelijk dank voor de informatie over fyto-oestrogenen en salvestrolen. Een verkoopster in een natuurvoedingwinkel had mij salvestrolen aangeraden, en gezien de positieve verhalen op internet was ik er maar mee begonnen. Maar mijn therapeut was (is) niet echt op de hoogte van salvestrolen, dus ik ben ze op eigen initiatief gaan slikken. Daarom slaan af en toe ook de twijfels toe, maar na jouw extra informatie meen ik toch op de goede weg te zijn!
    Wat betreft de chlorella, begrijp ik nou goed uit jouw verhaal dat het zo slecht nog niet is, voor vrouwen die borstkanker hebben gehad? De fyto-oestrogenen beschermen juist?
    En Linda, jij ook hartelijk dank voor de uitgebreide informatie, echt heel waardevol. Ik heb nog wel een vraagje over MMS. In principe, voor zover men kan zien, ben ik ‘genezen’ en daar ga ik ook voor 100% van uit. Heeft een mms-kuur dan nog zin, gewoon voor de zekerheid, als preventie?
    Groetjes, Ine

   5. Beste Ine,

    Die Chlorella is zelfs heel goed voor je…. 😉 Er zit een grote hoeveel organisch Germanium in. Het is een spoorelement; een fantastische stof die o.a. de immuniteit verhoogt, beschermt tegen virussen en kanker en het verlicht artritis…..
    Begin 21e eeuw heeft onderzoek aangetoond dat enkele organische germaniumverbindingen een gunstige invloed kunnen hebben op de aanmaak van bloedcellen (rode en witte). Hierdoor kunnen deze verbindingen mogelijk worden gebruikt om bijvoorbeeld schade die na chemotherapie ontstaat, sneller te herstellen. Aangezien deze verbindingen een remmende werking op neurotransmitters kunnen hebben, kunnen zij ook worden ingezet als pijnstillers.
    Japanse studies geven aanwijzingen dat Germanium helpt bij de behandeling van leverkanker, longkanker, blaaskanker, baarmoederhalskanker en teelbalkanker. Germanium neemt namelijk waterstof ionen af van de kankercellen, en wanneer kankercellen hun waterstofionen verliezen nemen ze af in sterkte en kunnen zelfs afsterven.

    Chlorella stimuleert het immuunsysteem en ondersteunt het lichaam in de strijd tegen virussen, verhoogt macrofagen activiteit, activeert B-cellen en T-cellen en laat in diverse studies anti-tumoreffecten zien. Het kan ondersteuning bieden bij chemotherapie en bestraling. Chlorella verhoogt het aantal rode bloedcellen, witte bloedcellen, bloedplaatjes en albumine. Deze laatste stof is belangrijk omdat mensen met kanker veelal een verlaagd albumine-gehalte laten zien en dit correleert met een slechte prognose.

    Begin voorzichtig met 1 theelepel (eventueel langzaam opvoeren naar 1 eetlepel per dag of meer) door vers geperste groetensap (met pulp).
    Het advies is om de dosering langzaam op te voeren en de ontlasting in de gaten te houden. Omdat chlorella kan resulteren in milde diarree bij sommige gevoelige personen, wordt geadviseerd om langzaam te beginnen. Het lichaam heeft een periode van een paar weken nodig om aan chlorella te wennen. De ontlasting zal groen kleuren. Dit is een indicatie dat de hoeveelheid chlorella genoeg is. Als de ontlasting niet groen is, mag de dosering opgevoerd worden.

    Ine, verder is het fijn te horen, dat je bent ‘genezen’. Ter preventie heeft het zeker zin om bepaalde dingen nog te gebruiken, waaronder de MMS, zoals Linda zelf ook doet.

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   1. Ik heb het nog even nagelopen en het klopt dat chlorella ook fyto-oestrogenen bevat. Dank je Jack voor jouw bevestiging. Ine, je hebt gelijk om met een oestrogeen gevoelige kanker dan even terughoudend te zijn met gebruik totdat je denkt dat je je kanker onder controle hebt.
    Chlorella gebruik ik vooral voor het afdrijvende vermogen van zware metalen en voor de mineralen en sporen elementen. Als je uit de reinigingsfase komt en je voelt dat het goed gaat kun je overwegen de goede eigenschappen van chlorella aan te spreken.

   2. Hallo Jack en Linda,
    Hartelijk dank voor de informatie! Dan stop ik voorlopig maar met de chlorella. Soms zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik wil zo graag gezond blijven nu, het is moeilijk keuzes te maken.
    Ik hoop niet dat het feit dat ik chlorella heb gebruikt schadelijke gevolgen heeft. Ik had er op zich wel een heel erg goed gevoel bij. Maar liever laat ik het voorlopig dan maar even staan…

   3. Beste Jack,
    Ik ben blij met je antwoord, want ik had zelf intuïtief al het idee dat chlorella erg goed voor me is. Ik slikte het al een tijdje en voelde mij er erg goed bij. Maar toen ik weer hoorde dat het een fyto-oestrogeen is sloegen de twijfels weer toe. Ik mag namelijk geen soja-produkten van de oncoloog, omdat deze fyto-oestrogenen bevatten. Maar volgens mij is deze informatie ook al lang weer achterhaald, toch? Ik las dat recente onderzoeken aangeven dat het gebruik van soja produkten de kans op terugkeer van borstkanker vermindert, terwijl men eerder het tegenovergestelde dacht. Ik had ook het idee dat de oncoloog niet echt op de hoogte is van deze dingen en voor de zekerheid maar zegt dat ik fyto-oestrogenen moet vermijden. Ik ga mooi door met de chlorella, want het voelt erg goed.
    Nog even een vraagje over de salvestrolen. Ik gebruik nu ook de salvestrolen creme (van Vitals) om het litteken en het gebied daar omheen mee in te smeren. Is dit zinvol, denk je? Of werkt een creme niet zo diep? Ik dacht dat het misschien een mooie aanvulling was op de salvestrolen platinum.
    Hartelijk dank voor de informatie, ik waardeer het zeer.
    Met vriendelijke groeten,
    Ine

   4. Beste Ine,
    Nogmaals…… fyto-oestrogenen zijn goed voor je 😉
    Dan iets over de salvestrolen créme. Deze zal goed werken ter preventie, aangezien de créme direct in de huid trekt en op de juiste plaats aangebracht kan worden. Echter, deze créme is niet geschikt om littekenweefsel te verminderen. Daarvoor zijn andere goede middelen zoals DMSO (Dimerthyl Sulfoxide) Littekens van operaties, kun je mooi esthetisch plat krijgen door ze drie maal per dag in te strijken met 50 à 75% DMSO gel gedurende drie maanden. Daarnaast is MSM gel (methylsulfonylmethaan), vitamine E, zink en Silicium (kiezelzuur) zeer goed bij het verminderen van littekenweefsel.

    Groeten en een fijne dag!

    Jack van Dijk
    Orthomoleculair therapeut

   5. Hoi Jack,
    Nog bedankt voor je tips om het littekenweefsel te behandelen. Nu moet ik zeggen dat het litteken bij mij gelukkig een lange dunne streep is en het is verder erg mooi genezen. Dus ik denk dat ik dan toch maar verder ga met de salvestrolencreme om de kans op terugkeer te verkleinen.
    Ik las ook over Q10? Het schijnt de werking van tamoxifen te versterken en de kans op terugkeer van de borstkanker te verkleinen. Ik ben maar 30 mg per dag gaan slikken, want dat staat op het doosje, maar ik heb geen idee of dat een gangbare dosis is bij preventie.
    Verder slik ik ongeveer 10000 mg vitamine C per dag, dmv van een soort poeder dat ik van mijn therapeut heb gekregen. (Ik neem gedurende de hele dag slokjes) Maar ik ben ook weer geschrokken van de berichten dat vitamine C schade aan je DNA kan toebrengen, en dat het voor ex-kankerpatienten juist heel erg ongeschikt is? Ik had er juist zo’n ongelooflijk goed gevoel bij en dan lees ik weer zoiets! Gek word ik ervan!
    Soms ben ik erg verdrietig dat mijn leven nog zo beheerst wordt door de borstkanker die ik heb gehad. Ik ben altijd in mijn hoofd bezig met voeding…wat wel, wat niet… Ik zou willen dat mijn leven weer wat zorgelozer was. Vaak ben ik vol vertrouwen maar soms vliegt de angst me weer aan. Er is ook zoveel te verwerken. Maar ik zou graag die bagage van me afgooien en een nieuw mens zijn, in het hier en nu.

    Bedankt voor het lezen! Linda, ga zo door met je site! Hier word ik blijer van dan de troosteloze sfeer in het ziekenhuis en de kille houding van de oncoloog!

    Groetjes Ine

   1. Hallo Jack,
    Ik loop op zich bij een natuurgeneeskundige, maar die chlorella was mijn eigen idee. Ik slik een hoge dosis vitamine C en ook salvestrolen. Advies is altijd welkom natuurlijk!!

   2. Dag Ine,
    Goed te horen dat je al bij een natuurgeneeskundige onder behandeling bent…. Ik wil je best advies geven, maar wordt wellicht lastig omdat ik niet weet wat je op dit moment al doet en het kan indruisen tegen het advies van jouw natuurgeneeskundige 😉

    Groeten, Jack

   3. Daar heb je gelijk in Jack. Ben trouwens wel benieuwd wat jouw mening over salvestrolen is. Ik ben er zelf nogal enthousiast over.

   4. Beste Ine,
    Jij wilde weten wat mijn mening is over salvestrolen.
    Welnu, ik heb o.a. de lezing bijgewoond van de Britse emeritus hoogleraar Pharmaceutical Metabolism dr. Dan Burke. Hij vertelde in een prachtig, lang en gloedvol betoog over de salvestrolen. Ik heb geboeid zitten luisteren naar het aangrijpende verhaal over zijn gezamenlijke onderzoek met Gerry Potter dat uiteindelijk leidde tot de ontdekking van de salvestrolen. Uit in vitro onderzoek blijken deze fytoalexinen in staat een geprogrammeerde celdood te bewerkstelligen in humane tumorcellen. Vitals Voedingssupplementen uit Zaandam is éen van de weinige leveranciers die salvestrolen volgens het concept van Burke is gaan verkopen.

    Met in-vitro studies is voor iedere salvestrol vastgesteld dat deze:
    – tumorcellen vernietigt via apoptose;
    – meer tumorcellen doodt bij een hogere dosering (dosis-respons curve);
    – in tumorcellen wordt geactiveerd door het enzym CYP1B1 (na blokkering van het CYP1B1 enzym in tumorcellen verliest de salvestrol zijn werkzaamheid);
    – gezonde cellen geen enkele schade toebrengt.

    In de loop van de afgelopen jaren zijn steeds betere supplementen met salvestrolen ontwikkeld die – af hankelijk van de dosering – preventief of therapeutisch kunnen worden ingezet. Ik gebruik zelf ook salvestrolen van Vitals voor mijn patiënten….

    Aangezien de voeding tegenwoordig arm is aan salvestrolen.
    Zonder dat we het in de gaten hebben gehad, is het gehalte aan salvestrolen in onze voeding de afgelopen vijftig jaar snel afgenomen. Dit betekent dat groenten en fruit ons minder goed beschermen tegen kanker dan vroeger.

    Salvestrolen zijn, als voedingssupplement, zeker aan te bevelen.
    Ze zijn rijk aan natuurlijke celbeschermende stoffen, ondersteunen het natuurlijke afweersysteem van de cellen, zijn volkomen veilig en natuurlijk en hebben een extra hoge therapeutische dosering.
    Enige nadeel is dat deze stoffen c.q. concentraten bijzonder duur zijn.

    Jack van Dijk,
    Orthomoleculair therapeut

 78. Hoi Linda,
  Ik vind het ook nog steeds lastig welke voedingsmiddelen nu wel en niet gegeten mogen worden in de zienswijze van Brian Perskink. Peulvruchten zoals bonen, linzen nu wel of niet? Er wordt vaak gezegd dat de laag glykimische ( goed geschreven) koolhydraten niet okay zijn en daar vallen peulvruchten niet onder.
  Ook de vraag over de zonnebloemolie wekte mijn interesse. Je leest ook op plekken dat zonnebloemolie niet goed is.
  Jij schreef in een eerdere blog dat je s’ochtends roggebrood eet. Is dat okay in dit dieet? Lijkt me ook koolhydraten of is het de bedoeling dat je een half jaar heel streng aan het dieet houdt en daarna wat minder ook goed is?
  Ik vind het fijn om weer van je te horen.
  Lieve groet,
  Wouthiera

  1. Beste Wouthiera,

   Peulvruchten vallen onder de goede koolhydraten, dit zijn die met een lage GI of Glycemische index.

   In roggebrood zit per plak ongeveer zo’n 40% koolhydraten, dat is erg veel….
   Mijn advies is om zeker alle koolhydraten zoveel mogelijk te bannen uit het voedingspatroon totdat er “genezing” is van de kanker.
   Ik weet dat dit voor veel mensen zeer moeilijk is om vol te houden.
   Maar het is wel één van de beste methoden om de kankercellen uit te hongeren…

   Groeten,
   Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut)

 79. Beste Linda,
  Nog enkele bijkomende vragen…
  In je 6 stappenplan staat: lichaam zuiveren met vezels, daar gaat Peskin toch ook tegenin als ik het me goed herinner, ook al wordt het niet opgenomen….
  Stevia als zoetmiddel is wel ok, dacht ik, niet?
  Peulvruchten, zijn dat noten? Ik ben van België… 😉
  Veel water drinken, klopt, maar kraantjeswater is zowat het slechtste water dat er bestaat: chloride, fluor,… kankerverwekkend. Beter is water uit de fles, alkalisch gemaakt tot een ph van 9 (vb door druppels Alka-life).
  Dank ook voor de kaastip, dat was ook een verhaal van ja-neen-welles-nietes, harde of zachte (geiten)kaas, prima dus.
  Peskin spreekt er ook over dat rood vlees beter is dan vis… hoe sta jij ertegenover?
  Dank je,
  Kristin

 80. Beste Linda,
  Het doet goed om te horen dat zoveel meer mensen hun eigen weg zoeken in het genezingsproces. Ikzelf heb op 33 jarige leeftijd borstkanker gekregen, amputatie, geen chemo, geen bestraling, geen hormonentherapie. Mijn weg. Na een reconstructie-operatie is de bom gebarsten en zijn er uitzaaiingen gekomen. Er was inderdaad een besmet kliertje opgemerkt, verwijderd en waarschijnlijk instrumentarium niet vervangen. Ik ben dan wel overgegaan op hormonenbehandeling, en verder ben ik mijn eigen weg verder blijven gaan. Eerst Chinese kruiden, nu mineralentherapie waarbij er op cellulair niveau gewerkt word, de man voorziet dat ik spoedig kan stoppen met de hormonentherapie. Nadeel is wel dat de diepgaande transformatie met de nodige pijnen, zwaktes gaan,… het gebruikt alles van mijn lichaam. Ik ben ook al vele jaren bezig met het uitzoeken wat betreft voeding, ik kan je zeggen, hoe meer je opzoekt, hoe meer tegenstrijdigheden je tegenkomt, tot je het helemaal niet meer weet. Ik was teruggegaan tot het aannemelijke verhaal dat kanker zich enkel kan ontwikkelen in een zuur lichaam, maar toen ik Brian Peskin hoorde, ging hij nog één stap verder. Ik heb een goed gevoel bij wat de man vertelt hoewel zijn boek een naslagwerk van onderzoeken is, ik had graag wat meer concrete info… Zo is vb ook heel belangrijk niet te gaan liggen na het eten of voor het slapen gaan, want dat zorgt op zijn beurt weer voor het gisten van wat je hebt gegeten. Ik at veel fruit en groenten, geen kaas, spelt, geen vlees, dus het was in alle opzichten 360° draaien.
  Natuurlijk ben ik je blog niet voor niets tegengekomen, er is namelijk iets dat ik niet begreep, iets dat ik elders ook had gelezen en ik wilde Peskin er zelf mee confronteren, alleen, ik kon het niet terugvinden…. tot ik het op je blog terugvond… Op de home-page, onder de bijdrage van Ton Claessens… zonnebloemolie maakt de cel luchtdicht!! Net heztelfde las ik in een boek door Sang Whang over zuur/basisch lichaam… En Peskin raadt ons aan (wat ik ook doe) zonnebloemolie te benuttigen. Wat te doen met deze tegenstrijdigheid? Heb jij daar een verklaring voor.
  Verder ga ik zeker ook de MMS therapie bespreken met mijn arts van de mineralen. Dank voor die bijkomende informatie.
  Ook een krachtig middel is Graviola, een ‘wonderboom’ uit het Amazonewoud dat in staat is op een selectieve manier enkel kankercellen te doden en niet om te kijken naar de goede cellen. Een ‘slimme’ plant.
  Tja, en verder is uit mijn ervaring gebleken dat stress en emoties de grote boosdoeners zijn, dat allemaal op een rijtje krijgen gaat echter niet over 1 dag ijs.
  Dank en benieuwd naar je antwoord,
  Kristin

 81. Hoi Linda,
  Bedankt voor alle informatie die je met ons deelt.
  Ik heb ook al het een en ander gehoord en gelezen over MMS. Op zich zou ik het wel eens willen proberen vanwege het Herpes virus waar ik al mn hele leven last van heb maar dat even terzijde. Mijn schoonmoeder heeft botkanker (walderstrom) en ik zou haar graag wat meer willen informeren over dit middeltje. Heb jij al wat ervaringen met MMS mbt de ziekte van Waldenstrom? Ik kan er weinig over vinden op Internet ook op de Engelstalige sites. Op dit moment heeft ze gewrichtpijn, erg moe en veel last van Psoriasis. Denk jij dat zij hier baat bij zou hebben of zelf mogelijkheid tot genezing? Afgezien van alle succes verhalen op de sites zelf over HIV en Malaria lees ik weinig succes verhalen over dit middel. Op dit moment heeft ze dr chemo gehad en moet ze over een tijdje pas gaat ze weer voor een nieuwe sessie dus wellicht dat ze in de tussen tijd dit middel kan proberen. (?)
  Alvast bedankt voor je reactie!
  Mvr.gr. R.

  1. Beste R,
   Ik heb het hier al een paar keer gezegd op de blog, combineren van allerelei middelen lijkt me niet handig! Je moet een principiele keuze maken, mixen leidt niet per definitie tot een beter resultaat.
   Meer doen ook niet, vaak moet je juist minder doen om een beter resultaat te bereiken.

   Waarom je MMS niet met chemo moet combineren (naar mijn mening):
   1) chemo is een loodzware belasting voor je lichaam, die dosis is vaak zo hoog dat je net niet bezwijkt. Daar nog meer ontgiftende middelen aan toevoegen, kan wel eens teveel zijn voor je lichaam en dan maak ik me vooral zorgen over uitdroging.
   2) chemo dood alle snel delende cellen, terwijl MMS alleen de anaerobe, snel delende cellen aanpakt en niet je gezonde aerobe cellen. Als MMS de ellende al heeft opgeruimd wat gaat de chemo dan nog vernietigen? Juist, je gezonde snel delende cellen…. van de regen in de drup dus.
   3) als je meerdere dingen tegelijk doet, kun je het effect niet meten van de afzonderlijke middelen. Je moet dus kiezen, wat klinkt het meest logische, waar geloof je het meest in dat je gaat helpen?

   Ik wens je veel wijsheid toe.
   Linda

   1. Hoi Linda,
    Bedankt voor je snelle reactie! Zij heeft nu haar laatste chemo waardoor ze hierna evt met MMS zou kunnen beginnen dus Ik heb dat niet goed vermeld. Excuus daarvoor. Combineren leek mij sowieso al niet wijs om te doen en dat was ook niet hetgeen ik bedoelde. Als ze met MMS zou beginnen zal dat ruime tijd na de chemo zijn en wanneer ze goed aangesterkt is.
    Maar wat ik van jou hoop te weten is of zij baat zou kunnen hebben bij het gebruik van MMS bij dit type van beenmergkanker (Waldenstrom) waardoor bepaalde symptomen verminderen en uitstel van erger of zelfs genezing mogelijk is. Ook mbt de psoriasis.
    Alvast bedankt voor je reactie!
    Mvr.gr. R.

  2. Beste R.,
   MMS is prima voor alle soorten kanker….
   Ik zou graag wat willen doen voor je schoonmoeder. Weet wel iets van de ziekte van Walderström en zie genoeg mogelijkheden om haar kwaliteit van leven te verbeteren.

   Groeten,
   Jack van Dijk (orthomoleculair therapeut)

 82. Hoi Linda, wat enorm veel informatie op je blog! Heel fijn en dank daarvoor! Ik ben benieuwd of jij mij van advies kan voorzien. Ik heb mij niet eerder op ‘het internet’ met mijn verhaal begeven, maar ik wil graag mijn achtergrond delen zodat ik gericht advies kan ontvangen. Want eerlijk is eerlijk, ik zie door de bomen het bos niet meer wat goed voor me is! Haha. Daar gaat ie:
  Ik ben 36 jaar en vorig jaar is tijdens mijn zwangerschap van 24 weken uitgezaaide borstkanker ontdekt. Ik kreeg de diagnose van 15% genezingskans te horen. Een triple negatieve tumor (dus niet hormoongevoelig) en 2 laesies in de lever. Er is direct gestart met chemotherapie. 3 behandelingen heb ik met mijn kindje in mijn buik doorstaan. Lars is 6 weken te vroeg geboren. Hij doet het gelukkig nu erg goed, na een moeilijke start. Wat een feest mijn kleine kerel om me heen te hebben! Dat biedt vreselijk veel troost en geluk!
  Na de bevalling heb ik een zeer heftige chemo boost gehad (diverse CTC kuren). Middels leukafarese zijn er stamcellen geoogst en direct na de intensieve chemo teruggegeven. In januari van dit jaar heb ik een borstbesparende operatie gehad en zijn lymfelieren verwijderd. Die waren gelukkig schoon. En vervolgens radiotherapie met boost gehad van 6 weken. Tot slot hebben ze de plekken op mijn lever uitgekookt (RFA). Dat waren voorlopig de behandelingen. Nu ben ik in gesprek over borstamputaties en verwijderen eierstokken. Er is geen BRCA 1 of 2 gen aangetoond, maar mijn moeder heeft 2 keer borstkanker gehad (hormoon en niet-hormoon gevoelig) en ze achten de kans erg groot op terugkeer. Dat is in een notendop mijn verhaal. Naast de reguliere geneeskunde loop ik bij een psychologe die werkt met hypnotherapie en ademtherapie en ik loop ook bij een natuurarts (inmiddels de 2e). Ik kreeg advies om te starten met reinigen van de diverse vaccinaties (ik heb veel gereisd) dmv homeopathische pilletjes en het laten weghalen van mijn amalgaam vullingen bij de tandarts. Nu neem ik nog dagelijks selenium, mariadistel, vita d3, (van fish lever oils) d12, vit b complex, 2 stuks antioxidanten van royal green en 5 pillen vit C1000 (time released). Hij heeft met mij niet gesproken over MMS. Mijn vragen aan jou zijn:
  1. heeft het zin om alsnog een kuur MMS te starten? Inmiddels ben ik een jaar verder na diagnose.
  2. hoe lang duurt een kuur en welke dosering raad je dan aan? (methode 2, nieuwe protocol?)
  3. hoe krijg ik de basis vetten; linolzuur (omega 6) en alpha-linoleenzuur (omega 3) binnen? Hoe haal ik dat uit voeding of supplementen? En wat is je advies mbt melatonine? (nooit van gehoord!)
  4. ik kook tegenwoordig zoveel mogelijk biologisch. Mag ik wel volkoren brood, pasta en rijst eten? Of zijn dat ook verkeerde koolhydraten?
  5. het boek ‘ het verzwegen verhaal over kanker’ spreekt mij erg aan, maar ik ben een slechte lezer en ook vind ik 50,- euro best veel geld… Zijn er tips te delen met oog op voedingsadvies? Want begrijp ik goed dat hij de huidige kankerwerende aanbevelingen om zee helpt? In kader van biologisch eten, veel groeten en fruit. Want zijn dan zijn adviezen?
  6. er wordt gesproken dat kanker niet genetisch is. Dat is een uitspraak waar ik zeker geïnteresseerd in ben met het oog op wel/niet amputeren van beide borsten en weghalen van de eierstokken. (Daarmee is de kans op een tweede helemaal van de baan…) heb jij meer kennis genoten tijdens de presentatie of een soort samenvatting mbt deze uitspraak?
  7. en tot slot heb jij antwoorden gekregen op je vragen tijdens zijn presentatie in de Bilt? Niet onbelangrijk lijkt me!

  Zoals je leest is het een heel epistel geworden en een waslijst aan vragen…

  Ik kijk er naar uit om je reactie te lezen! En wil je op voorhand heel erg danken!

  Warme groet, Leontien

  1. Beste Leontien,
   Even heel kort mijn reactie, wat een shitverhaal weer en wat goed te lezen dat je zo strijdbaar bent en het met je zoontje goed gaat!!

   Lezing Brian Peskin en boek verzwegen oorzaak kanker
   Het boek ga ik nog op reageren evenals de lezing, ik ben nog niet uitgeresearched!
   Je kunt je alvast zelf meer verdiepen op de site http://wwww.brianpeskin.com en het forum van Mike Donkers, Mike schrijft ook over de lezing van Brian Peskin http://www.westonprice.nl/topic/over-mike-donkers

   Mijn vraag bij de lezing ging over de invloed van zwangerschap en menopauze en dus hormonen, maar hij gaf eerlijk antwoord dat hij daar niks van weet. En ja kanker is niet genetisch! Preventief amputeren is naar mijn mening volkomen onnodig. In plaats van je borsten weghalen zou ik kiezen om je gebit te reviseren en alle kwik uit je lichaam te verwijderen. Neem daarvoor chlorella en spirulina dat bindt zware metalen.
   Overigens ik heb diverse studies gelezen dat het weghalen van de eierstokken juist leidde tot meer kans en dus overlijden door uitzaaiingen. Daar is men dan ook mee gestopt. Het werd een periode standaard gedaan bij vrouwen met baarmoederhalskanker en dat bleek toch niet goed te bevallen. Probeer je lijf zoveel mogelijk in tact te laten!!!

   Ja, het heeft altijd zin om de MMS kuur een keer te doen. Beiden methodes zijn qua werkzaamheid denk ik gelijk, methode 1 is wat heftiger dan methode 2.

   En geen koolhydraten is GEEN koolhydraten, simpel. probeer dat minimaal 3 maanden vol te houden, je zult versteld staan hoeveel energie je gaat krijgen!!!

   Jouw vraag: hoe krijg ik de basis vetten; linolzuur (omega 6) en alpha-linoleenzuur (omega 3) binnen? Hoe haal ik dat uit voeding of supplementen?
   Omega 3 uit lijnzaadolie, omega 6 uit biologische zonnebloemolie, rijstolie en noten met name walnoten, essentiele vetten zitten vooral in zaden en noten. En als secundaire bron uit vlees, eieren, roomboter, rauwmelkse kaas, etc. even googlen!!!

   Melatonine: slaap in een 100% verduisterde kamer en je lichaam maakt het zelf aan. verder kun je bijslikken.

   De rest van je vragen lees je her en der op de blog!
   Heel veel sterkte!
   Liefs Linda

 83. Hoi Linda,
  Dank voor je reactie! In groenten zitten ook koolhydraten dacht ik en daarom vroeg ik me af waarom wel groenten en geen peulvruchten.

  Mijn gevoel zegt me dat de kanker is ontstaan door mijn verzwakt immuumsysteem hetgeen een gevolg is van te weinig lichaamsbeweging maar als belangrijkste factor innerlijke stress aangevuld met niet helemaal uitgebalanceerde voeding. Ik wist al een paar jaar dat er dingen anders moeten maar schoof het voor me uit. Aan deze heb ik nu veel gewerkt en al veel weggewerkt.
  Met voeding was ik wel op zich goed bezig ( geen brood, wel peulvruchten) , geen vlees en melkproducten . Door jouw blog begrijp ik een andere visie op voeding en ik merk dat het soms in mijn hoofd door elkaar loopt. De een zegt bijv. geen paddestoelen ( schimmels) de ander zegt juist paddestoelen, de één zegt absoluut geen melkpoducten en de ander zegt juist wel.
  waar iedereen het over eens is is over groenten alhoewel er ook gezegd wordt door sommigen geen koolsoorten ( schimmels) en door anderen juist koolsoorten. Iedereen heeft een achterliggende theorie. Best lastig moet ik zeggen.

  Dank voor je opmerking over de chemo. Het blijft een zoektocht en ik ga mijn weg er in vinden.Iets in mij wil het het liefst niet doen maar het lijkt net alsof dat nog een stukje sterker moet worden.

  Hoe denk jij over eel leverspoeling en darmspoeilngen?

  Fijne dag,
  Wouthiera

  1. Hai Wouthiera,
   Het is ook niet eenduidig allemaal en ik leer ook nog steeds bij. Het klopt dat er in groenten en fruit ook koolhydraten zitten maar dat is voor het lichaam een heel ander proces om te verwerken dan granen en suikers. Ik eet nu zeker ook linzen, bonen, maar dat heb ik in het begin vermeden.
   Melk producten van rauwe melk is geen problemem het gaat om de verknipte leeggehaalde, kapot gemaakte witte drab die men als zuivel verkoopt. Het ziet er nog leuk uit dankzij alle toevoegingen en modificaties maar je lichaam kan er niks mee en voor je lichaam is het daarom gif, dat moet worden opgeslagen in vetcellen.

   Paddestoelen zijn verdacht, maar ook weer een bron van specifieke stoffen en vitamine C. Wie had dat gedacht? Maar in het begin heb ik alle producten met gisten en schimmels vermeden. Dat geldt ook voor sommige koolsoorten inderdaad en pinda’s.

   Er is een grappig truckje om heel individueel te bepalen of een voedingsstof jou kracht geeft of verzwakt (en let op dat kan in de tijd veranderen!)

   Neem in de ene hand een tomaat, of kaas of wat dan ook en sluit de wijsvinger en duim tot een ring druk ze stevig op elkaar vraag nu iemand om je vingers uit elkaar te trekken. Door twee vingers in het gat (jouw duim en wijsvinger) te steken en het uit elkaar te trekken. Dit doet geen pijn!!!
   Als het voedsel goed voor je is zal het zeer meoilijk gaan om je vingers uit elkaar trekken, maar neem je bijvoorbeeld suikers in de andere hand dan zul je merken dat je er werkelijk niets tegen kunt doen en dat je vingers als vanzelf uit elkaar worden getrokken.

   Suiker is redelijk universeel en verzwakt bijna iedereen. Maar de rest is dus zeer individueel te bepalen!!

 84. Hoi Linda,
  Ik ben 7 mei 2012 geopereerd aan darmkanker en er bleken 7 lymphkliertjes aangetast en vervolgens weggehaald te zijn. nu adviseren ze chemo omdat de statistieken uitwijzen dat er vaak alsnog uitzaaiingen komen. Ik heb enorm gewikt en gewogen en nu toch besloten om te beginnen alleen zonder het infuus en alleen met de pillen. Juist omdat het infuus de meeste bijwerkingen geeft en ook de meeste ellende achteraf. Mijn immuumsysteen wil ik uiteraard zo snel mogelijk weer op orde hebben en wordt ook tijdens de chemo ondersteund door iscador injecties, supplementen, dieet en een aantal homeopatsiche middelen. ook neem ik abrikozenpitten een aantal keer per dag. En ben ik oude rommel aan het opruimen en wegwerken, Er gebeuren mooie dingen!

  Mijn vraag aan jou is welke koolhydraten ik beter weg kan laten? Mogen bonen, linzen, quinoa, rijst en spelt zuurdesem brood? En wat eet jij voorbeeld als ontbijt? Ik heb een tijdje kwark gegeten maar hoor nu ook weer dat zuivel niet okay is. En kaas en boter mogen wel maar is dat geen zuivel?
  En hoe zit het met koffie? Mag dat?
  Ik zou het fijn vinden als ik van je hoor,\.

  Graag wil ik je nog zeggen dat ik het geweldig vindt dat je dit allemaal doet! Ik heb de MMS kuur in huis maar tijdens de chemo lijkt me dit niet okay! Dus dan maar daarna al lees ik ook dat je daarmee moet oppassen.
  Van een natuurgeneeskundige heb ik het reguliere middel Nystatine voorgescheven gekregen om dit naast een antischimmeldieet te doen. MIsschien een tip voor anderen? Ik doe dat ook pas na de chemo.

  een verbonden groet,
  Wouthiera Crommelin

  1. Beste Woutheira,
   Wat kan ik zeggen? Met chemo maak je je immuunsysteem kapot, om het daarna weer op te bouwen. De logica ontgaat me, sorry.
   Wat is de oorzaak van de kanker? Dat is de belangrijkste vraag om op te lossen.

   Wat heb je tot nu toe gedaan waardoor je darmen zijn verzwakt? Om die vraag te beantwoorden moet je weten waardoor kanker ontstaat, dan weet je ook wat je hebt gedaan waardoor het bij jou heeft kunnen ontstaan. Als je dat weet doe je die dingen dus niet meer. Dan moet je nog weten hoe je je lichaam de dingen geeft waar het wel goed op kan functioneren. Dan kun je niet alleen kanker overwinnen maar ook genezen. Zie je de logica?

   Wat is kanker? Kanker is een onregeling van cellen die van een aerobe verbranding over zijn gestapt op een anaerobe (suiker) verbranding of fermentatie.
   Waarom zijn ze van verbranding verandert? Omdat er niet genoeg zuurstof in de cellen aanwezig was.
   Waarom was er niet genoeg zuurstof in de cellen aanwezig? Omdat er niet genoeg zuurstof in het bloed aanwezig was of omdat de zuurstof niet door de celwand heen kon komen of omdat de cellen beschadigd zijn geraakt door vergiftiging of trauma.
   etc, etc. zoek deze sporen voor jezelf uit en kijk of het bij jou van toepassing was.

   Nu voor de korte termijn: kanker heeft suiker nodig, STOP MET ETEN VAN ALLE SUIKERS! Ik heb het hier overal al genoemd eet geen koolhydraten en suikers meer en stap over op een menu van noten, vis, wat vlees (alles biologisch, eieren, kaas, kwark of yochurt, rauwe melk, niet dat witte gif uit een pak. Geen alcohol en veel water drinken. En alleen zuur fruit.

   Ik heb zelf dit leefpatroon 5 maanden volgehouden, daarna ben ik weer wat koolhydraten gaan eten en drink ik ook weer alcohol. Op dit moment ben ik echter weer bijna koolhydraten vrij omdat ik merkte dat ik langzaam aan steeds weer meer van mijn vitaliteit inlever. Ik ontbijt nu met eieren, tomaat, uien, champignons of wat ik in huis heb en wissel dit af met een ontbijt met fruit, yochurt, lijnzaad, en noten.

   Lunch: met fruit en 2 sneetjes roggebrood met kaas of ik maak een salade.
   Avondeten: zo gevarieerd mogelijk met zo veel mogelijk groente een klein beetje vlees of vis. ca. 100 gr. bakken doe ik in kokosvet, roomboter of rijstolie. Voor de sla biologische olijfolie met 1/3 lijnzaadolie aangelengd met verse citroen.

   Voor de permeabiliteit van de celwand, zodat er voldoende zuurstof doorheen kan, is het belangrijk dat je voldoende essentiele vetten omega 3 en 6 binnenkrijgt in een verhouding 1:2,5. Het gaat dan om de basis vetten alfa-linoleenzuur (ALA) en linolzuur (LA). Dit zijn andere vetten dan in de visoliecapsules zit, let daarop!
   Lees hierover meer op de site http://wwww.brianpeskin.com en het forum van Mike Donkers http://www.westonprice.nl/topic/over-mike-donkers
   Succes!
   Linda

 85. Beste Linda,
  Eeder heb ik je over het MMS gebruik van mijn moeder. Zij is nu bijna 5 maanden bezig. Het gezwel wordt groter en nu wordt haar borts ook nog blauw. Dit baart ons vreselijke zorgen. Mama houdt vol dat dit niet zo erg is. Kunt u ons meer vertellen over deze symptomen en of ze erbij horen. Zij heeft zowel protocol 1 als protocol twee gebruikt. Voor ons gevole lopen we nu een beetje vast. Wat nu?
  Met vriendelijke groeten,
  Kaussar

  1. Beste Kaussar,
   Dat klinkt niet bepaald goed, het lijkt me verstandig een arts te raadplegen. Je kunt je eventueel wenden tot Henk Fransen, zie http://www.HenkFransen.nl Je laatste vraag hier dateert van 24 april, dat is nog geen 5 maanden geleden, hoe lang nemen jullie als MMS en volgens welk protocol?

 86. Heb op deze site alle reacties van de afgelopen 2 jaar gelezen maar geen enkele reactie vertelt een succesverhaal.
  Hoe succesvol is mms dan eigenlijk.

  1. Beste bezoeker,
   De meeste mensen komen voor informatie als ze het nodig hebben. Wat er daarna gebeurt vraag ik hen terug te rapporteren zowel positief als negatief, helaas gebeurt dat zelden.
   Ik weet het dus zelf helaas ook niet van geval tot geval. Ik zou zeggen dat het beeld dat ik heb gekregen over de afgelopen jaren ongeveer 50/50 is. Niet iedereen heeft er baat bij gehad en anderen juist weer wel. En dan gaat het niet perse om kanker maar om een range van ziektebeelden waarvoor mensen MMS hebben gebruikt.

 87. Beste Linda,
  Bij mijn moeder is borstkanker gediagnostiseert. Zij neem nu al een tijdje mms1. Zij is nieuwsgierig naar de behandeltermijn. Wij willen graag weten wat jou ervaring hierin is.
  Met vriendelijke groeten,
  kaussar

  1. Beste Kaussar,
   Lees even wat meer op mijn blog ik heb hier al veel over geschreven, in het kort ik heb zelf een jaar MMS gebruikt. Volgde toen het 1ste protocol en niet zoals nu de meeste mensen doen en en ik hen ook aanraadt het tweede protocol. Ik heb het hieronder nog maar even opgenomen! Ik heb zelf de kuur elke 3 maanden herhaald en dit een jaar gedaan en nam dan tussendoor nog 1x per week een dosis van 6 druppels. Nu neem ik alleen MMS (paar dagen 1×6 druppels) als ik voel dat ik onzeker wordt (gebeurt bijna nooit meer!) of echt iets onder de leden heb zoals een griep.
   Volg je gevoel! Heel veel succes!

   Methode 1 (oude protocol dat ikzelf ook heb gebruikt):
   Neem 2x per dag een dosis MMS. Begin met 1 druppel van elk flesje en bij elke volgende dosis neem je steeds 1 druppel erbij,
   dag 1: s’ochtends 1+1 druppel en rond 18.00 uur 2+2 druppels
   dag 2: s’ochtends 3+3 druppel en rond 18.00 uur 4+4 druppels
   etc..totdat je 15 druppels hebt bereikt.
   Dan slik je 5 dagen 3x per dag de dosis van 15 druppels. Dan kun je de kuur stoppen en alleen nog elk week 1x 5-6 druppels nemen als onderhoud.

   Methode 2: Nieuwe protocol
   Neem elk uur een dosis MMS van 3+3 druppels. Doe dit 10x per dag, Houdt dit 6 weken vol of stop als de klachten zijn verdwenen. Je kunt een fles aanmaken van 1,5 liter en deze verdelen in 10 delen, zet er streepjes op en maak de hoeveelheid MMS voor de de hele dag aan. Dus 10X 3+3 druppels (natriumchloriet + activator) je makat dus 30 + 30 druppels en vult de fles af met sap.
   Wanneer je niet geod op de 3 druppels reageert (misselijkheid), neem er dan 2 per keer of zelfs 1. Pas wanneer je gedurende een hele dag de dosis 10x kunt slikken zonder problemen kun je een druppel omhoog.

   Ga niet over de 3 druppels per dosis heen!!!

 88. Beste Linda – vond net dit blog – wat ontzettend goed!!! Complimenten!

  Een jaar lang zeiden de dokters dat mijn gekuch “niets” was (het zou tussen mijn oren zitten!) – toen na aandringen twee scans en endoscopie en diagnose: uitgezaaide longkanker: terminaal, nog enkele maanden! Misschien paar maanden meer met chemo. Praat over stress! Paniek! Van alles lopen zoeken. Ben er doodmoe van.

  Nu is het ruim een maand later. De chemo heb ik geweigerd – 0% kans op overleven, waar praat je dan over. Ik heb “reconnective healing” laten doen. Ik ga na naar een zgn. “energy healing” centrum in Veldhoven, en krijg daar ook drankjes met o.a. colloïdaal goud/zilver/platina, algen en MMS. Laat Chinese dokter met bollen vocht uit mijn longen trekken. Doe Jin Shi Jyutsu (Japans: energiestromen). Ontdekte zojuist de vrucht zuurzak die heilzaam schijnt te zijn tegen kanker – kan je vers proberen te krijgen op markt of toko’s (moeilijk), maar er zijn ook capsules te koop –

  Probeer nu ook mijn voeding aan te passen. Best moeilijk! Een paar vragen:
  – Kan ik wat spelt-brood eten – of beter niet (ik krijg zo’n honger!!! – ben flinke eter)
  – Geen melk, geen koolhydraten – dat betekent dus mijn (biologische) havermoutpap niet meer?…
  – Ik houd niet zo van yoghurt: mag kwark ook? En mag er Stevia in?
  – Ben vegetariër, eet ook geen vis. Kan ik wat meer (biologische) eieren nemen?
  – Hoe zit dat precies met kaas? Wat wel en niet? En sojakaas?
  – Kan ik wat biologische slasaus op mijn salade doen?
  – Is er toevallig een site met eenvoudige recepten voor vegetarische vechters tegen kanker? (eenvoudig: heb weinig energie om te koken!)

  Hoop op een reactie. En ga voor LEVEN – hoe dan ook!
  Anneke Smit

  1. Beste Anneke!
   Wat een verhaal, laat je niet gek maken hoor!Zo te zien ben je hartstikke goed bezig. Hoop van harte dat je dit glansrijk overwint! Wat betreft eten is mijn moto, ga er niet te spastisch mee om, houdt je zoveel mogelijk aan het eten van de juiste dingen die je lichaam versterken, maar als het er een keertje niet is of het is super onhandig geniet dan vooral van wat je wel eet. Stress is killing onthoud dat goed!

   Jouw vragen:
   – Kan ik wat spelt-brood eten – of beter niet (ik krijg zo’n honger!!! – ben flinke eter)> Speltbrood is prima je hoeft jezelf ook niet uit te hongeren. Alhoewel dat ook een therapie is om kanker te overwinnen 🙂
   – Geen melk, geen koolhydraten – dat betekent dus mijn (biologische) havermoutpap niet meer?… > Probeer de koolhydraten te vervangen door groente en fruit te eten daar zit gewoon nog veel meer in dan alleen suikers.
   – Ik houd niet zo van yoghurt: mag kwark ook? En mag er Stevia in? > Stevia is prima kwark ook
   – Ben vegetariër, eet ook geen vis. Kan ik wat meer (biologische) eieren nemen? > eiwitten uit eieren is ok, maar beter is uit noten!!
   – Hoe zit dat precies met kaas? Wat wel en niet? En sojakaas? Geen soja, daar zitten Phyto-oestrogenen in die gedragen zich als onze eigen oestrogenen en jagen de celdeling aan…en kaas geen probleem maar eet geen schimmelkazen!
   – Kan ik wat biologische slasaus op mijn salade doen?Tuurlijk waarom niet? Je moet vooral niet panisch met je eten omgaan!
   – Is er toevallig een site met eenvoudige recepten voor vegetarische vechters tegen kanker? (eenvoudig: heb weinig energie om te koken!)> Nee die site is er nog niet! Goed idee!

   Succes!
   Linda

 89. Hallo Linda,
  Anti-oxidanten worden in verband gebracht met het bestrijden van kanker. Het lijkt zo tegenstrijdig dat je met een oxidant moet gaan werken en het gebruik van de anti-oxidanten moet beperken. Wat is daar de verklaring voor?
  Cees

  1. Hallo Cees,
   MMS is een sterke oxidant, met de eigenschap dat het door de chemische reactie alleen bindt met anaerobe cellen. DWZ een oxidant heeft elektronen tekort (is negatief geladen) en steelt deze dus van andere atomen. De chemische reactie die optreed met MMS kenmerkt zich dat er uiteindelijk geen reactie plaatsvindt met allerlei willekeurige cellen er omheen, maar heel specifiek met de anaerobe cellen. Van deze cellen worden elektronen onttrokken en wel zo dat de cel sterft. Zou je nou tegelijkertijd veel anti-oxidanten gaan nemen zoals vitamine C dan reageert de MMS met de vitamine C en niet met de anaerobe cellen.

   Vitamine C: twee verschijningsvormen
   Een anti-oxidant zoals vitamine C heeft elektronen over en is positief geladen en zegt in feite neem de elektronen maar van mij! Vitamine C beschermt dus tegen oxidanten, zoals allerlei gifstoffen en zware metalen die het gemunt hebben op willekeurige cellen. En in plaats van een degeneratie van gezonden cellen waar een elektron van wordt gestolen biedt de vitamine C zich aan als leverancier en neutraliseert op deze manier de instabiele oxidant. Dus om geen kanker (degeneratie van cellen) te krijgen heb je veel vitamine C of anti-oxidanten nodig.

   Rol van het HCG hormoon
   Heb je kanker dan kun je met MMS deze gedegenereerde cellen opruimen. Dat gebeurt overigens ook met vitamine C, namelijk je witte bloedlichaampjes maken van vitamine C WATERSTOFPEROXIDE. Dat is ook een oxidant, maar iets minder sterk dan CHLOORDIOXIDE (of MMS). Het vervelende met kanker is echter dat ik denk dat het vooral om een woekering van schimmels gaat. Schimmels hebben de mogelijkheid het hormoon HCG aan te maken waarmee ze zich ongeslachtelijk kunnen vermenigvuldigen. HCG hormonen maakt het lichaam ook zelf aan bij een zwangerschap in de eerste 8 weken. Weet je waarom? Om het immuunsysteem plat te leggen om de vrucht met vreemd DNA te beschermen…

   Na 8 weken heeft de vrucht een beginnende alvleesklier ontwikkelt en zend zijn eigen signalen uit, waarna de productie van HCG stopt en het immuunsysteem weer volledig wordt geactiveerd.
   Begrijp je nu waarom zwangerschappen zo vaak tot kanker leiden? Zeker op latere leeftijd? Omdat het lichaam dan al een heel reservoir aan gemuteerde, gedegenereerde cellen heeft gekweekt, die onder invloed van de oestrogenen en het HCG welig gaan tieren?

   Let daarom ook op je voeding en vermijd allerlei (phyto-)oestrogenen! Vooral kippenvlees zit vol met oestrogenen, gek dat mannen als ze dik worden borsten krijgen?
   Veel succes!
   Linda

   1. Beste Linda,

    Bedankt voor de snelle reactie. Ik heb inmiddels MMS en het boek besteld en gelezen. In de bijsluiter staat een andere toepassing dan in het boek, maar ik denk dat ik die van het boek (8 x 3 druppels MMS) per dag gedurende drie weken volg gezien de klachten die ik heb. Ik heb mede naar aanleiding van mijn eerdere vraag, jouw antwoord en na lezing van het boek, toch nog geen duidelijk antwoord op mijn ‘ dilemma’. Ik begrijp van jou dat het beter is tijdens de MMS-kuur te stoppen met vitamnie C en andere anti-oxidanten (hoewel het boek hier met geen enkele woord over rept) en na de kuur van drie weken grote hoeveelheden vitamine C te gaan gebruiken. In het boek wordt echter een preventief gebruik van MMS geadviseerd afhankelijk van de leeftijd (jonger of ouder dan 60 jaar), maar dat zopu betekenen dat je nooit meer anti-oxidanten zou moeten gebruiken, terwijl die toch ook erg goed voor je zijn. Begrijp je mijn dilemma?

    Met vriendelijke groete,

    Cees

   2. Beste Cees,
    MMS kun je nog een tijdje blijven gebruiken als onderhoud. Ik heb dat zelf een tijd gedaan met 6 druppels op zondag. De rest van de week at ik dan mijn super dieet en verhoogde de dosis vitamine C tot 5 gr. per dag en deed het alleen wat rustiger aan met de anti-oxidanten op zondag.

    Op dit moment (het is nu bijna 4 jaar geleden) slik ik per dag ca. 3-4 gr vitamine C. Als ik iets voel opkomen een verkoudheid of zo dan beslis ik of een paar dagen 6 druppels per dag MMS ga nemen of ik ga naar 7-10 gr vitamine C.Allebei heb ik goede ervaringen mee. Ik heb niet altijd zin in MMS dat zal iedereen die het heeft gebruikt begrijpen 🙂 Ik zie het echt als medicijn terwijl ik vitamine C als veel natuurlijker ervaar.
    Ik probeer zoveel mogelijk uit mijn voeding te halen. Dat is en blijft de beste bron.

    MMS is voor mij een noodsprong om je lichaam te zuiveren. Met MMS moet je dus vooral kuren en dan stoppen om weer op te bouwen, met goede voeding en vooral ook belangrijk om een hoofdstuk af te sluiten en tegen je zelf te zeggen: zo ik ben nu schoon, nu gaan we weer bouwen en met het immuunsysteem aan de slag!
    Het is zooooooo belangrijk dat je ook uit je ziekte stapt en weer gaat geloven in de kracht van je lichaam!
    Heel veel sterkte!
    Linda

 90. Beste Linda,

  2,5 weken geleden werd bij mijn stiefvader het verschrikkelijke nieuws gemeld dat hij een agressieve vorm van kanker heeft. Een vorm van kanker dewelke niet zichtbaar is totdat deze explodeert. Door vlekken op de lever is men gaan zoeken en blijkt de ingang van de maag, pancreas, dunne darm, lever en longen aangetast te zijn. Therapieën zouden niet meer helpen, alleen de pijn verlengen. Momenteel heeft hij nog geen pijn, enkel heeft hij een gele kleur, vermagert hij en is snel moe. Sinds een week kan hij ook niet meer stappen. Eten doet hij zeer weinig, enkel sinaasappelsap met pulp smaakt hem nog en drinkt hij geregeld. Hij heeft zelf besloten om geen enkele therapie of medicatie te nemen en berust hij in zijn lot. Zo ben ik beginnen zoeken en kwam op uw site terecht. Dus mijn vraag is, of deze kuur, in zijn situatie baat kan hebben. Ik weet dat hij er vrij septisch tegenover staat, maar de familie heeft dit ook gelezen en vindt dit het proberen waard. Natuurlijk als hij dit zelf wil. Wat kunnen we doen? Waar kunnen we dit bestellen en welke dosis moet hij nemen, want ik vind verschillende dosissen en het is me niet heel duidelijk.
  Graag uw reactie.
  Alvast bedankt.

  1. Beste Linda,

   is het mogelijk om te reageren op mijn vraag?
   De dokters in de kliniek zeggen dat het te laat is en geloven hier niet in.

   Toch had ik graag uw mening geweten.
   MVG, VDB.

  2. Hallo VDB!
   Ik dacht dat ik al had gereageerd, sorry!
   Ik zou het protocol twee starten met (10X) 1+1 druppel en als dat een dag goed gaat de tweede fles maken met (10X)2+2 druppels en als dat ook goed gaat, de 3de met (10X) 3+3 druppels.
   Als je vader aan de diarree gaat en misselijk wordt verlaag dan de dosis of neem een grotere tussenpose. Je moet er niet zieker van worden. Diarree is op zichzelf een goed teken omdat het lichaam daarmee aangeeft dat het afvalstoffen uitscheid, maar het mag niet zo erg worden dat je er van verzwakt en uitdroogt bijvoorbeeld.

   Methode 2: Nieuwe protocol
   Neem elk uur een dosis MMS van 3+3 druppels. Doe dit 10x per dag, Houdt dit 6 weken vol of stop als de klachten zijn verdwenen. Je kunt een fles aanmaken van 1,5 liter en deze verdelen in 10 delen, zet er streepjes op en maak de hoeveelheid MMS voor de de hele dag aan. Dus 10X 3+3 druppels (natriumchloriet + activator) je makat dus 30 + 30 druppels en vult de fles af met sap.
   Wanneer je niet geod op de 3 druppels reageert (misselijkheid), neem er dan 2 per keer of zelfs 1. Pas wanneer je gedurende een hele dag de dosis 10x kunt slikken zonder problemen kun je een druppel omhoog.

   Ga niet over de 3 druppels per dosis heen!!!
   Laat ons horen wat jullie ervaringen zijn zowel positief/negatief! Heel veel succes!

 91. Beste Linda,

  mijn nonkel is getroffen door de vreselijke ziekte “kanker” het begon bij longkanker en is nu uitgezaaid naar het bot.. tot over een paar maanden is hij gestopt met alle chemo, omdat hij er te ziek van werd, en hij niet ‘als een plant’ wilde leven.
  hij is reeds 15 kg vermagerd, en de situatie ziet er nu dus zorgwekkend uit.
  Denkt u dat uw kuur nog verbetering kan doen optreden, evt in samenspraak met zijn oncoloog?
  mail mij aub, u mag een eerlijk antwoord geven?
  groetjes, Charlotte

  1. Beste Charlotte,
   Je krijgt hier altijd een eerlijk antwoord en ik raad je aan om de MMS kuur direct te starten. Kijk in de linkerkolom voor verkoopadressen en volg onderstaand protocol, dat is het minst belastend.
   Als je oom niet meer onder behandeling is bij de oncoloog kun je hetzelf doen, als je nog wel overleg voert kun je hem proberen hierover in te lichten. De meeste oncologen zullen het je afraden om zelf iets te gaan doen. Dus dat laat ik aan jullie over om daarover te beslissen of je hem wel of niet wil inlichten.
   Ik zou je verder aanraden om voldoende magnesium, calcium, zink te slikken en daarbij ook vitamine D3 te nemen, dit voor het versterken van de botten. Verder vooral ook goed drinken.

   Methode 2: Nieuwe protocol
   Neem elk uur een dosis MMS van 3+3 druppels. Doe dit 10x per dag, Houdt dit 6 weken vol of stop als de klachten zijn verdwenen. Je kunt een fles aanmaken van 1,5 liter en deze verdelen in 10 delen, zet er streepjes op en maak de hoeveelheid MMS voor de de hele dag aan. Dus 10X 3+3 druppels (natriumchloriet + activator) je makat dus 30 + 30 druppels en vult de fles af met sap.
   Wanneer je niet geod op de 3 druppels reageert (misselijkheid), neem er dan 2 per keer of zelfs 1. Pas wanneer je gedurende een hele dag de dosis 10x kunt slikken zonder problemen kun je een druppel omhoog.

   Ga niet over de 3 druppels per dosis heen!!!
   Laat ons horen wat jullie ervaringen zijn zowel positief/negatief! Heel veel succes!
   Linda

 92. 8x 3 druppels per uur, wat een verademing met het eerste protocol!
  goed te doen en geen klachten (dag 2)
  heb jij trouwens ervaring met leverreiniging? olijfolie en bitterzout, wat galstenen vrij zou moeten maken? Ik overweeg dit te doen maar zoek meer informatie.

 93. Hallo Linda,

  Mijn man is maandag begonnen met MMS.
  dosering: 3 x 1 druppel van ieder
  Dinsdag 4 x 1 druppel, en vandaag wil hij 2x 2 druppels en 2 x 1 druppel.
  Is dit een juiste opbouw of moet hij nog iets veranderen.

  Gr. Roelie

  1. Beste Roelie!
   Lees onderstaande uitleg en kies methode 1 of 2 maar gooi alsjeblieft niet alles door elkaar!

   Methode 1 (oude protocol dat ikzelf ook heb gebruikt):
   Neem 2x per dag een dosis MMS. Begin met 1 druppel van elk flesje en bij elke volgende dosis neem je steeds 1 druppel erbij,
   dag 1: s’ochtends 1+1 druppel en rond 18.00 uur 2+2 druppels
   dag 2: s’ochtends 3+3 druppel en rond 18.00 uur 4+4 druppels
   etc..totdat je 15 druppels hebt bereikt.
   Dan slik je 5 dagen 3x per dag de dosis van 15 druppels. Dan kun je de kuur stoppen en alleen nog elk week 1x 5-6 druppels nemen als onderhoud.

   Methode 2: Nieuwe protocol
   Neem elk uur een dosis MMS van 3+3 druppels. Doe dit 10x per dag, Houdt dit 6 weken vol of stop als de klachten zijn verdwenen. Je kunt een fles aanmaken van 1,5 liter en deze verdelen in 10 delen, zet er streepjes op en maak de hoeveelheid MMS voor de de hele dag aan. Dus 10X 3+3 druppels (natriumchloriet + activator) je makat dus 30 + 30 druppels en vult de fles af met sap.
   Wanneer je niet geod op de 3 druppels reageert (misselijkheid), neem er dan 2 per keer of zelfs 1. Pas wanneer je gedurende een hele dag de dosis 10x kunt slikken zonder problemen kun je een druppel omhoog.

   Ga niet over de 3 druppels per dosis heen!!!

   De meeste mensen kiezen voor methode 2, ik denk dat ik dat zelf nu ook zou doen, omdat het minder belastend is om te nemen. 3 druppels in een glas sap proef je en ruik je nauwelijks en is dus goed in te nemen.
   Ik wens jullie heel veel sterkte en laat ons horen hoe het is verlopen zowel positief /negatief!!

  2. Mijn man is nu 3,5 week bezig met MMS, protocol 2. Hoelang duurt het voor er resultaat te zien is? Vrijdag moet hij weer voor controle naar de longarts en wordt er weer een longfoto gemaakt. De longarts weet dat mijn man MMS gebruikt, heeft hem zelfs geadviseerd om dit middel te gebruiken

   Gr. Roelie

 94. Hallo Linda,

  Mijn man heeft uitgezaaide longkanker en kan niet meer geopereerd of bestraald worden. Via mijn nicht hoordden we over het middel MMS. Veel gelezen op internet en vervolgens via een kennis die bioresonantie doet het middel besteld. Zij heeft dmv de bicom vastgesteld hoeveel druppels mijn man moet innemen. Hij heeft vanochtend van ieder flesje 1 druppel ingenomen en doet dit vanavond nog een keer. Hoop zo dat het gaat werken.
  Gr. Roelie

   1. Hallo Linda,

    Hoe lang moet je MMS gebruiken om resultaat te zien? En hoe lang is een kuur. Mijn man is nu 5 weken bezig 1e week opgebouwd van 10 x 1+1 en nu 4 weken 10 uur 3+3

    Groeten Roelie

   2. Beste Roelie,
    Het is moeilijk voor mij vanaf hier aan te geven waaraan je resultaat kunt zien. Je man kan dat alleen aangeven of het moet zichtbaar worden uit scans of foto’s.
    Bemerk je geen veranderingen? Of verlichting? Als er geen klachten zijn met het innemen van de MMS, adviseert Jim Humble om het minimaal 6 weken vol te houden of zolang als de klachten aan houden. Dat is natuurlijk vaag, maar helaas heb ik nog geen betere gegevens van andere lotgenoten die ik je kan melden.
    Misschien is het een idee voor jullie om de arts Henk Fransen om een advies te vragen? zie zijn website http://www.henkfransen.nl
    Succes!
    Linda

 95. Hallo Linda,

  Wat een mooie site. Dankjewel. Je helpt ons smoren in de strijd tegen kanker! We zijn bezig voor de broer van een vriendin. Mede door jouw site hebben we nog hoop op herstel. Je bent een pionier! We gaan morgen beginnen met mms1 en mms2.

  Gr. Simone

  1. Simone!
   Heel veel succes met de kuren. Laat ons weten hoe het verloopt en wat je meemaakt, zodat we van elkaar kunnen leren!
   En heel veel sterkte en beterschap voor de broer van je vriendin.
   Linda

   1. Beste Linda,
    graag wil ik MMS gebruiken maar heb toch nog wat vragen. Kan ik telefonisch in contact met je komen. Dat zou fijn zijn.

 96. over stress gesproken,nu heb ik alles gelezen over MMS ,het 6 stappenplan enzo,en nu ik het wil bestellen zie ik dat je nog iets er bij nodig hebt : PROTOCOL 3000 .Waarom heb je PROTOCOL 3000 nodig ?Welke stap is dat dan ? kan iemand mij dat vertellen?Want als straks het MMS niet werkt wordt misschien gezegt dat ik natuurlijk wel PROTOCOL 3000 erbij moet gebruiken,op deze manier blijf ik stress houden.Waarom lees ik niets in het Nederlands over PROTOCOL 3000

  1. Nu lezend over MMS op Dutch Amazing Nieuws Blog zie ik helemaal door de bomen het bos niet meer!!! Het gaat over een gebrek aan glutathon,en het innemen van Acetylcysteine,en verder Lugol’s solution,en geactiveerde MMS en niet-geactiveerde MMS.En daar lees ik dat ;De werking van MMS op auto-immuunziektes heeft vooral te maken met de mogelijkheid van natriumchloriet om controle uit te oefenen over de pleomorfische microben,de veroorzakers van auto-immuunziektes en kanker.Daarom kunnen zowel auto-immuunziektes als kanker na een korte behandeling met geactiveerde MMS verder behandeld worden met een periodieke behandeling met niet-geactiveerde MMS……….Lieve help wat betekent dat??Kan iemand mij dit in eenvoudige taal vertellen?en het stukje eindigt met;
   Dit is veel minder schadelijk voor de anti-oxidanten in het lichaam dan langdurig gebruik van geactiveerde MMS en het maakt veel minder snel misselijk.

   1. Beste JP,
    Je heb de informatie gevonden op deze site: http://dutchamazingnewsblog.wordpress.com/2011/09/01/natriumchloriet-de-miracle-mineral-solution-mms/
    Daar staat inderdaad nog een hele boel extra informatie, die niet perse voor jouw situatie relevant is. Ik zou je willen vragen om even je case aan mij te beschrijven zodat ik en de andere lezers van dezeblog je kunnen adviseren! Geen paniek! Vertel ons wat er speelt bij jou, dan helpen we je.
    Linda

 97. Beste Linda,
  sinds maanden kijk ik regelmatig naar je blog en minstens even lang aarzel ik om ook MMS te nemen. Het lijkt te mooi om waar te zijn, en vaak zijn net die oplossingen te wantrouwen.
  Twee jaar geleden kreeg ik een vreselijke diagnose, maar ik houd stand. Veel chemo in het begin, dan stilaan zaken in mijn leven omgooien: veel wandelen, meditatie, qi gong, een anti-kanker dieet en inspuitingen met Iscador, een antroposofisch geneesmiddel. Het heeft mij en mijn leven veranderd; ik heb ook ontzettend veel geleerd.
  Voor mijn kinderen: een meisje van 8 en een jongen van 15 ben ik tot veel, om niet te zeggen tot alles bereid. De resultaten van de laatste scan waren goed, alleen stijgen de markerwaarden. Mocht ik die omlaag krijgen zonder chemo, dat zou echt geweldig zijn. Door de ziekte zijn mijn darmen heel gevoelig, vaak heftige buikkrampen, ik vrees een beetje dat MMS te agressief is voor mij. Maar ik zal het bestellen en ik houd je op de hoogte.
  veel sterkte aan iedereen, mooi eindejaar
  Martine

  1. Beste Martine,
   Ik kan me voorstellen dat je je darmen niet wil belasten, die zijn ook behoorlijk beschadigd na chemo. Ik weet niet zoveel van je, zla mij daarom beperken met advies. Maar MMS kun je in lage dorseringen gebruiken. Ik raad je aan het protocol 1000 te volgen waarbij je elk uur een dosering MMS neemt. Zie de site van http://mmswinkel.com/Protocollen.htm In jouw geval zou je misschien niet met de dosering van 3 druppels moeten beginnen, maar met 1 druppel. Bij dit protocol waarbij je MMS elk uur neemt krijgt je lichaam voortdurend extra oxidanten ter beschikking. Het idee is voor zich een neiuwe cel kan hebben gevormd deze alweer om zeep te helpen. Zoals je weet target MMS alleen anaerobe cellen en laat je andere cellen met rust. MMS is niet anders dan wat je lichaam zelf aan chemische stoffen produceert om pathogenen te bestrijden.

   Uit vitamine C wordt bijvoorbeeld waterstof peroxide gemaakt! Gaat je vitamine C op aan oxidatie met gifstoffen, dan heb je niks meer over om aan je immuunsysteem te geven en kunnen pathogenen niet meer door je macrofagen worden uitgeschakeld… waterstofperoxide (H2O2) is een milde opruimer, MMS of Chloordioxide (NaClO2) is vele malen sterker en werkt zo:
   In een chemische reactie wordt er uit de NaClO2 Hypochlorigzuur of HOCl geproduceerd dat ook door je immuunsysteem wordt aangemaakt maar nu dus in grote hoeveelheden:

   The Chemical Reaction of MMS – How it Works – Sodium Chlorite (MMS) + Citric Acid (lemon juice) + 3 min waiting (activation) = Chlorine Dioxide;
   In the body Chlorine Dioxide helps to create Myeloperoxidase; The bodies immune system uses Myeloperoxidase to generate Hypochlorous Acid;
   The body naturally produces and uses Hypochlorous Acid to kill (1) parasites (2) bacteria (3) fungi (4) viruses (5) tumor cells;

   TEN OVERVLOEDE gebruik geen anti-oxidanten samen met MMS, dan wordt het geneutraliseert en kan het zijn werk niet doen.
   Heel veel succes en laat ons weten hoe het gaat. Blijf op een lage dosering als je je daar goed bij voelt en ga pas omhoog tot maximaal 3 druppels per uur als je darmen daar ook blij mee zijn 🙂
   Linda

 98. Beste Linda,

  Graag zou ik over de MMS detox uitgebreider willen praten..Kan ik eens bellen met je? Of ken je iemand, een dokter of zo, die hier veel over weet die ik kan raadplegen? Ik ben net naar een orthomoleculaire arts gegaan en hij heeft me een hoop supplementen gegeven. Ik ben hier nog niet mee bezig en vraag me af of de MMS kuur voor de supplementen moet gedaan worden (maar hoe lang moet ik hier dan mee wachten?) of kan dat ook tijdens de MMS kuur? Hoe lang duurt zo’n kuur eigenlijk? Indien je de kuur een paar maanden doet, moet je dan een paar maanden wachten met de (belangrijke) supplementen? Hoe weet je dat het werkt? Ik ben Michèle, 1 maand geleden geopereerd : borstbesparende operatie en klieren ok.

  groetjes,

  Michèle

  1. Michele,
   De twee mensen die dagelijks in contact staan met MMS gebruikers zijn Hessel Hoornveld van http://www.meditecheurope.nl en Steven van http://www.natufarm.nl Kijk even via hun site hoe je ze kunt mailen. Zij kennen veel meer case van nabij dan ik. Het protocol is ook gewijzigd, zodat je nu de heel dag doro kleien hoeveelheden MMS neemt maar wel veel langer. Litk mij een uitstekende methode en ook beter dan wat ik gedaan heb opvoeren tot 15 druppels is namelijk echt geen pretje 😉
   Het enige waar je met MMS rekening mee moet houden is, dat je :
   1) geen anti-oxidanten neemt; want MMS is een oxidant en die reageert dan met de anti-oxidanten (vit. C, E etc) en dan is resulaat dus 0
   2) neenm het niet op een nuchtere maag maar eet eerst even iets kleins.
   je mag ook bellen zal mijn nummer even mailen. En vertel ons wat je bevindingen zijn!
   Succes Linda

 99. Hoi Linda,

  Dank je wel voor al je inspiratie! Ik wil je even laten weten dat mijn nieuwe website http://www.mijngenezing.com is geboren en dat ik een link naar je site heb gemaakt. Je bent een van mijn voorbeelden 🙂

  Zondag 13 november 2011 kom ik in een uitzending / documentaire van VPRO-thema over kanker en zelfmanagement. Ik heb als enige patient gekozen voor een deels regulier, deels complementaire/oosterse aanpak. Hier kun je meer lezen over de uitzending http://programma.vpro.nl/themakanker en hier lees je meer over de Taoistische sessie die (hopelijk) ook uitgezonden wordt op TV.

  http://www.liefdedelen.nl/alles-is-energie-een-bijzondere-taoistische-helingssessie/

  Vanaf 13 november is mijn gratis e-book over mijn genezing te downloaden vanaf mijn site. Ter inspiratie en ondersteuning.

  hartegroet en keep up the good work!

  Leonie

 100. Heb ik toch nog een vraag over koolhydraatarm eten.Overal lees ik dat het effect is dat je afvalt,dat vetreserves worden verbrand. Ik heb geen vetreserves,althans onvoldoende.Tnt at ik alleen complexe koolhydraten,en geen tarwe,alleen spelt.Nu een aantal dagen helemaal geen koolhydraten meer, in combi met MMS en ik heb het gevoel dat ik op eieren loop,het zweeft in mijn hoofd en op de fiets kom ik niet meer vooruit,alsof mijn spieren verzuren.Heb jij ervaring met mensen met ondergewicht mbt het (tijdelijk) weglaten van koolhydraten?

  dank,groet Winnie

  1. Beste Winnie,
   Je hebt koolhydraten nodig om je energie uit te halen, en deze zitten ook in groente en fruit. Is er geen andere oorzaak waarom je geen energie hebt?
   Eet je wel genoeg? Noten zijn een prima bron van energie. Je moet jezelf beslist niet uithongeren. Je hebt minder last van MMS als je gewoon goed eet, van gied voedsel wordt je niet dik maar haal je energie uit. Ooit een dikke Gorilla gezien in het wild? Eet uitsluitend plantaardig voedsel en is beresterk 🙂

 101. wat goed om te lezen wat je gedurft en bereikt hebt.
  Heb zlef vorig jaar borstkanker gehad en na heel veel twijfel enweerstand tegen de medische plannen alternatieven gestart.(vit.C-infusie,hyperthermie,Nabicarbonaat en een scala aan supplementen).uiteindelijk toch het reguliere pad gevolgd. Begeleid door supplementen,ontstressen en dieet ben ik er aardig goed doorgekomen vind ik. Maar ik heb nu toch het gevoel dat de oorzaak nog steeds niet is aangepakt. De theorie schimmel/parasieten sprak me al erg aan, temeer omdat ik spruw in de borsten heb gehad en schimmelgevoelig ben. Ik ga nu beginnen met MMS om daar echt vanaf te komen. Voeding alleen blijkt niet toereikend.In hoeverre eet jij helemaal geen koolhydraten meer?dit vind ik het moeilijkste,brood laten staan.Tips kwa eten zijn erg welkom!Ook hoor ik graag van dat congres in september. Dank!!

  1. Beste Winnie,
   Ik hoor steeds van mensen dat ze iets moeilijk vinden om te laten, het gaat erom wat je bereidt bent voor jezellf, jij , ik herhaal het nog maar eens: voor jezelf te doen!
   Als je jezelf zoet wilt houden, ga je de werkelijke en onderliggende problemen misschien uit de weg? Wees eerlijk tegenover jezelf en kies niet voor niet, maar wat je vooral wel wilt!
   Gezond zijn, trots zijn op jezelf, in balans zijn, evenwichtig, sterk.
   Als zich in jouw lichaam uitbundige schimmel families hebben gevestigd die je uit balans brengen, dan kun je daar paal en perk aan stellen door ze geen koolhydraten en suikers meer te voeren. Je voelt je onmiddelijk beter als je suikers en koolhydraten uit je voeding schrapt… geen alchohol, geen brood, suikers. Ik heb het 5 maanden gedaan en ben toen beetje bij beetje weer zoet fruit, en volkoren granen gaan eten, maar tot op de dag van vandaag vermijd ik deze stoffen zoveel mogelijk. Ik drink wel weer een lekker glas wijn!
   MMS helpt je om de kolonie te minimaliseren, maar als je vervolgens je voeding niet op orde hebt vermenigvuldigen ze zich in no time weer naar het oude niveau en verder!!
   Dus ga met jezelf aan de slag en pak je patronen en gewoontes aan, waarom eet je wat je eet? waarom doe je wat je doet? Om erbij te horen, je verdriet weg te eten? Pak het aan en eis je plek op in deze wereld.
   Heel veel sterkte!
   Liefs Linda

   1. Hoi Linda

    Bedankt voor je reactie.
    Helemaal waar. Ik stuit op veel onbegrip in omgeving, ben mager (dus heb veel nodig!)en ik vind het lastig om te koken voor mijn gezin. Maar het lukt steeds beter,suiker is er al 1,5 jaar uit,evenals rood vlees en zuivel.Merk wel dat hongergevoel afneemt door minder koolhydraten te eten.
    Wat is jouw visie op tamoxifen?
    Ik was altijd fel tegenstander van alle reguliere kankertherapieen, en heb uiteindelijk alles wel gedaan,in combi met alternatieven.Angst is wat me in de weg zit,zowel voor als tegen reguliere behehandeling.

    Dank je wel
    Ben nu met MMS bezig en heb er vertrouwen in.
    Laat hier weten wat de reacties zullen zijn

    groet Winnie

   2. Beste Winnie,
    Het is heel belangrijk dat je gezin je steunt en dus ook met jouw dieet meeet! Ik heb mijn kinderen vertelt dat ik de volledige vverantwoordelijkheid neem voor mijn kanker en dat ze zich er dus ook geen zorgen over moeten maken, dat het mijn probleem is, maar… ik wel van hen verwacht dat ze eten wat ik hen voorschotel, omdat ik het beste voedsel uitkies voor ons allemaal.
    Langzaamaan ben ik de porties vlees gaan verminderen, en het is nu chili sin carne geworden en niemand die er nog erg in heeft!
    Ik heb zelf ook last gehad van de angst, het is nog al niet wat wat je moet verwerken!! Ondanks mijn heldhaftige houding kon ik soms ergens mee bezig zijn en ineens overvallen worden door angst, die mij dan vertelde dat ik een trut was om te denken dat ik het wel even in mijn eentje anders zou kunnen gaan doen???

    Ik heb die gevoelens nu niet meer. Mijn redding is daarbij geweest dat ik mijn kennis steeds verder heb uitgebreid en daardoor alles stuk voor stuk rationeel kon weerleggen. Daarnaast heb ik geleerd naar mijn lichaam te luisteren. Als je dan merkt dat je die signalen goed interpreteert, begin je je weer zekerder te voelen over elk knobbeltje en bobbeltje. En last but not least ik heb de steun van mijn omgeving gekregen, maar heb daar soms ook expliciet om gevraagd!
    Heel veel sterkte met alles.
    Linda

   3. Nog even over tamoxifen…
    Het wordt gebruikt om de receptoren op de kankercel te foppen met nep oestrogenen… zodat de celdeling wordt vertraagd omdat de cel geen echt oestrogeen krijgt…
    Tja, weg met die verkeerde cel zou ik zeggen en daar heb je MMS voor en nog veeeeeel meer middelen, zonder vreselijke neurologische bijwerkingen zoals tamoxifen.
    Een dramatisch medicijn die vrouwen nog jarenlang schade toebrengt…

 102. Kanker kan inderdaad genezen worden. Ik ben hypnotherapeut en werk ongeveer op de wijze methode van Gerald Kein, hypnotherapeut uit Florida.
  2 sessies en de kanker is verdwenen. Genezen door het eigen immuunsysteem. Het geheim hierachter is dat kanker een veelal emotionele oorzaak heeft, gebaseerd op wat gebeurtenissen en meer nog personen je hebben aangedaan. Deze oorzaak sporen we op en behandelen we. Daarna heeft de kanker geen reden van bestaan meer (kanker is inderdaad een signaal en niets meer).

  1. Beste Bernard,
   Houd jij van je patienten ook bij wat ze hebben en hoe ze genezen? Maw houd je hun cases bij? En heb je bewijs materiaal, zoals getuigenissen, foto’s of scans?
   Hoeveel kankerpatienten heb je al succesvol behandelt? En misschien wil je een poging doen om uit te leggen hoe de geest het immuunsysteem beinvloed en waarom dit gebeurt?
   Ben benieuwd naar je bijdrage!
   Linda

 103. L.s.

  Inderdaad is stress een bijzonder negatieve factor voor ons allemaal, ontspanning c.q. echte diepe ontspanning is de basis en het uitgangspunt voor herstel.

  Zelf heb ik bijzonder goede ervaringen met het gebruik van een MindSpa, een apparaatje dat lichtsignalen geeft via een speciale bril en geluid via een oorsetje / koptelefoon. Je ontspant werkelijk razendsnel en leert dat steeds sneller te doen met de MindSpa.

  Kijk bij belangstelling op http://www.company4you-coaching.nl

  Veel succes en BETERSCHAP voorzover nodig.

  Gijs

 104. Dank je voor de wijsheid.
  Het zet in ieder geval mij aan het denken…. en doen.
  Heb zelf geen kanker, maar mijn kleine nichtje wel (leukemie).
  Op mijn zoektocht kwam ik zo op jouw blog.

  Veel sterkte…wijsheid…. en vondsten die ons allemaal kunnen helpen, genezen, voorkomen en verder kijken dan onze neus lang is.

  lieve groeten,
  Lucille

 105. Het advies was : een mms kuur= met 2 dr. beginnen, langzaam opwerken naar 30 dr, een paar weken volhouden, daarna overgaan op onderhoudsdosis van 6 dr. Ik heb er veel baat bij gehad, voel me gezonder, ben nooit meer grieperig, herpes is verdwenen, restles legs, spierpijnen enz.
  De 6 dr. die ik nu gebruik zijn om te voorkomen dat er weer schimmels in de darm nestelen en andere ‘vervuilers’ zodat er geen bodem is voor de ontwikkeling van kanker in de toekomst. (zoals je weet krijgt kanker een kans wanneer je een combinatie hebt van schimmels en virussen (of parasieten)
  Mijn therapeut neemt mms al 4 jaren, er is geen reden om te stoppen, je gebruikt mms als preventie, alleen weet ik niet of er teveel bacterien doodgaan? Volgens hem kan dat niet met mms en komen de klachten die ik nu heb , door het loslaten van de zware metalen uit de lever. (opgelopen door inentingen en antibioticakuren in het verleden)

 106. Hai Linda, na ruim een jaar mms, (+2 weken 30 dr,) zit ik inmiddels op de onderhoudsdosis van 6 dr. per dag. Gek genoeg ben ik nu pas erg aan de diarree (5 weken) Mijn vraag is dan ook of misschien de ‘goede’ bacterien in de darm zijn aagetast? Of is het mogelijk dat de zware metalen nu pas aan het verdwijnen zijn? In dat geval is mijn vraag: welke dosis moet ik nu aanhouden?

  alvast bedankt voor je reactie,
  Greta.

  1. Beste Greta,
   Over het langdurig gebruiken van MMS zoals jij aangeeft te doen, heb ik geen ervaring. Waarom gebruik je het al zo lang? Graag hoor ik iets meer van je achtergrond!
   Gr. Linda

 107. Ben heel zwaar teleurgesteld omdat u mijn reactie niet publiceerde.

  Een Ex- kankerpatient genezen dankzij uw javelkuur

 108. Beste Linda
  In 2005 werd borstkanker bij me vastgesteld, heb chemo ondergaan maar hormoon- en radiotherapie geweigerd. Nu, bijna 5,5j later is er weer een tumor vastgesteld in dezelfde borst, maar wel een andere soort. Ondertussen is er reeds een mastectomie uitgevoerd. Volgens de artsen is er herval omdat ik radiotherapie weigerde. In ieder geval weiger ik opnieuw elke vorm van reguliere behandeling. Ik wil graag jouw 6-stappenplan, maar waar koop ik chloordioxide en hoe gebruik ik het? Verder wil ik graag ook hier in Belgie ijveren voor therapievrijheid, hoe ga ik aan de slag?

  1. Beste Astrid,
   Op deze blog kun je in de linker kolom diverse links vinden van leveranciers van MMS! Ook heb ik de handleidngen en mijn eigen ervaring beschreven. Ga er even voorzitten en lees het allemaal goed door, dat vind ik wel heel belangrijk zodat je zelf een oordeel kunt vormen!
   Wij zijn met 4 vrouwen in nederland bezig een congres voor te bereiden over therapie vrijheid, dat staat gepland voor september 2011. We kunnen je daarin betrekken zodat we het ook een Belgisch tintje kunnen geven?

   1. Dag Linda,
    is er al iets bekend over het congres dat je voornemens bent te organiseren in september 2011?

   2. We hebben de datum opgeschoven naar het voorjaar van 2012! We willen goed voor de dag komen en de voorbereidingen vergen meer werk, maar hoe dan ook zal het congres er komen, via deze blog houd ik iedereen op de hoogte!
    gr. Linda

   3. Is er inmiddels bekend wanneer het congres dat voor het voorjaar gepland staat, gaat plaatsvinden?

   4. We gaan binnekort live met onze site http://www.inkazo.nl Innovatie Kanker Patienten Zorg. We zijn nog bezig met het samenstellen van het programma. We kunnen dit maar 1 keer doen, want het moet absoluut helemaal goed gaan. Dat wil zeggen dat het congres de eerste stap zal kunnen zijn voor de twijffelaars om zich open te gaan stellen, dat ze merken dat hun hart sneller gaat kloppen wanneer ze met deze nieuwe denkrichtingen aan de gang gaan. Dat ze weer het verlangen krijgen om mensen bij te staan en te helpen te genezen. Dat ze daarbij dienend horen te zijn en dankbaar dat ze daarbij een rol mogen spelen. Als we dat voor elkaar weten te krijgen… dat we niet bedreigend zijn maar uitnodigend, dan heetf het een kans van slagen om de gezondheidszorg om te buigen.
    Tzt informeren we iedereen via dit blog en zullen we ook vrijwilligers nodig hebben, maar dat laten we nog weten!
    Gr. Linda

 109. Hoi, Zou je mij willen helpen?

  Mijn tante heeft borstkanker en dit is uitgezaaid naar haar botten.
  ribben,onderrug,been en schouders.

  Zij krijgt nu hormoontherapie, maar dit vertrouw ik niet.
  Hoe krijg je kanker wat door je lichaam zit stil met een medicijn??

  Helpt dit echt???? Kan dit er bij gebruikt worden??

  please mail mij even terug!!

  sharonterbeekxx@hotmail.com

  Of mag ik je bellen??

  liefs, Sharon

 110. Hallo Linda,

  Fijn om te weten dat ik niet een van de weinigen ben die alternatief gaan. Ikzelf heb blaaskanker en volg ook het mms reinigingsdieet en orthomoleculair ben ik ook bezig. Ik heb al een opziendbarend resultaat geboekt, mijn vorige tumoren waren opengebroken, pas op de operatiekamer ontdekt en natuurlijk ontkent door de medici. Ik wil graag contact houden, ook om anderen hiermee van dienst te zijn. Sterkte en bedankt voor dit initiatief. Groetjes Claudette

  1. Hai Claudette,
   Ik wens je heel veel sterkte toe en hoop dat je baat hebt bij de MMS kuur. Kun je iets meer vertellen over het verloop van de reinigingskuur, wat merk je ervan?
   Ik begrijp de zin in je bericht niet helemaal “mijn vorige tumoren waren opengebroken, pas op de operatiekamer ontdekt en natuurlijk ontkent door de medici.” Wat ontkenden ze precies? En wat bedoel je met opengebroken, misschien wil je hier iets meer over vertellen?
   Verder ben ik benieuwd naar je leeftijd en gezondheidstoestand en wat je verdre nog doet om weer gezond te worden.
   Waaraan merkte je dat je blaaskanker had en heb je daarvoor nog meer klachten gehad, die je achteraf in verband kunt brengen met de blaaskanker?
   Alleen als je het wil beantwoorden! gr. Linda

 111. dag Linda,

  wat een openbaring om je blog te lezen … !

  In december 2007 werd er bij mij ook hormoongevoelige borstkanker met uitzaaiingen ontdekt … ik heb 7 maanden chemo ondergaan, om daarna op anti-hormonale medicatie te worden gezet …
  Het is echter pas tijdens mijn chemokuur dat ik ben beginnen lezen én ontdekken wat kanker precies is, en welke alternatieve geneeswijzen er voor bestaan … en vooral, dat de klassieke geneeskunde niet dé enige oplossing is, en dat zij ook niet altijd de waarheid in pacht hebben !

  Dus ben ik begonnen met stress uit mijn leven te bannen, een gezonde en anti-kanker voeding te eten, sport te doen, … en vooral mijn gevoel te volgen … geest en lichaam zijn één, en dus dienen beiden op dezelfde lijn te liggen.

  Ik heb daardoor veel ongelovige reacties gekregen, en ik had dus de indruk dat ik de enige kankerpatiënt was die niet klakkeloos geloofde wat de oncologen vertellen.
  Dus doen ik je blog ontdekte was ik aangenaam verrast !

  Ik heb een tijdje Nolvadex (bevat Tamoxifen) genomen, en ben 8 maanden later hervallen !! En net verscheen er een persartikel waaruit blijkt dat “Tamoxifen Shockingly Found to Cause Aggressive Breast Cancer” !!??

  De klassieke geneeskunde heeft een zeer beperkende opvatting over kanker, en dat terwijl er eigenlijk al zoveel meer geweten is over de oorzaken en werking van kanker … dus ben ik ook de mening aangedaan dat je kanker op een pluristische wijze moet aanpakken (holistisch) … en vooral … het immuunsysteem opkrikken !

  Bedankt voor de info over MMS … ik heb er net een boek over gelezen … weer iets nieuws om te ontdekken !

  Groetjes,
  Anne-Catherine

 112. Hallo Linda,

  Bedankt voor al je informatie, zoekwerk, en tips! Ook voor een “gezond” mens als ik kan dit veel goeds gaan doen. En preventief vast veel engs voorkomen.

  Op mijn beurt is het minste wat ik voor jou kan doen een schietgebedje opzeggen. Want ook spiritualiteit en meditatie zijn belangrijk en kunnen het genezend vermogen van ons lichaam ondersteunen en stimuleren. Al ga je maar eventjes zitten en maak je je hoofd leeg van alle nare, slechte, niet-fijne gedachten…Dan maak je plaats voor fijnere zaken!

  Liefs van Anneke (Groningen)

  1. Hai Anneke,
   Meditatie is geweldig om stress kwijt te raken. Ik probeer mijn leven minder vol te proppen, minder verantwoordelijkheden en werken met mensen die je leuk vindt en graag mag, helpt ook! En als ik dan toch een keer over mijn toeren raak, probeer ik 10 keer diep adem te halen en OOOOHHMMM.
   Liefs Linda

   1. Dag Linda,

    Ik heb zelf geen kanker, mijn schoonvader wel en steun ook je zoektocht naar andere kijk op kanker en ruimte daarvoor in ‘reguliere circuit’. Wordt moedeloos van het gebrek aan visie. Vandaar dus dat ik op je site rondstruin.

    Ik ben geïnteresseerd in bovenstaand stappenplan en wil daar ook mee aan de slag gaan. Ben benieuwd wat betreft eten, geen brood/pasta/rijst meer? Ik eet alleen biologisch zuurdesem met hele volkoren of spelt. En weinig pasta ed, in navolging van het gezonde eten van south beach.

    En is het belangrijk om dit onder begeleiding te doen, of kun je er zo mee aan de slag?

   2. Hallo Minouche,
    Het stappenplan is voor iedereen direct uit te voeren. Je moet echter wel in de gaten houden dat de chloordioxiode kuur niet gecombineerd moet worden met hoge doses vitamine C en andere antioxidanten.

    Je moet je dieeet wanneer je de chloordioxode kuur volgt vitamine vrij houden. Daar is een logische verklaring voor: chloordioxide is een hele sterke oxidant, vitamine C een anti-oxidant, deze heffen elkaar dus op. Vandaar dat je de chloordioxide ook niet moet innemen met vruchtensappen met veel vitamine C! Ik neem altijd tomatensap of groentensap.

    Alle andere stappen uit het plan zijn daarna gewoon uit te voeren. Succes!
    Groetjes Linda

   3. dat stress een grote boosdoener is ben ik van overtuigd!
    Een hoge adrenalinespiegel zet je weerstand op een lager pitje.En ik ben gaan inzien dat stress niet zozeer te maken heeft met omgevingsfactoren,mar meer met hoe je daar mee omgaat.

    Om mijn stress buiten de deur te houden ben ik Past reality Integration (PRI) -therapie gaan volgen, volgens de visie van INgeborg Bosch. Een korte toelichting:
    PRI gaat ervan uit dat we als klein kindje situaties hebben meegemaakt die toen te bedreigend voor ons om echt te voelen zodat we daarop afweren hebben ontwikkeld. Als volwassene worden deze afweren geactiveerd door symbolische situaties,die ons onbewust herinneren aan die momenten in onze vroege jeugd waarin er niet aan onze behoeften werd voldaan.Door de symbolen en afweren te herkennen, leer je deze afweren om te keren om de oude pijn in de ogen te kunnen kijken,zodat je deze los kunt koppelen van de huidige situatie.
    Voor meer info lees http://www.pastrealityintegration.com/

    het is niet makkelijk, maar beetje bij beetje krijg ik meer inzicht in mijn eigen emoties en reacties (waaronder angst,onvrede en boosheid)en heb ik een middel in handen mijn stress-reacties te stoppen en bewuster door het leven te gaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s