Discussieer mee! Nieuwe inzichten over kanker!


Het artikel “Genezen van kanker in 6 stappen” dat hier al vanaf het begin in 2009 op de website staat, is nog steeds interessant om te lezen, zeker ook vanwege alle vragen en commentaren en ik laat het daarom ook staan.

Een aantal van mijn inzichten zijn echter geheel verandert!

Ik wil dan ook de discussie en vragen over genezing, bij deze nieuwe post voortzetten! Dat is een stuk overzichtelijker, voor iedereen. Er staan soms honderden comments bij oude artikelen! Ik ga daarom de belangrijke discussies splitsen naar onderwerp zodat ze makkelijker te volgen zijn.

Het is vandaag 22 april 2017 en mijn nieuwe website is gelanceerd! Daar deel ik mijn laatste inzichten over wat ik denk dat kanker is. Zie het artikel ‘Wat is kanker?

Een aantal van de inzichten genoemd in mijn eerste stappenplan Genezen van kanker in 6 stappen heb ik (deels) moeten bijstellen.

Ik deel graag mijn herziene visie op de belangrijkste punten:

 1. Ik geloof niet meer dat kanker wordt veroorzaakt door een infectie met een schimmel.
  Schimmels spelen nog zeker een rol in de celdeling van de kankercel en zijn ook altijd bij tumoren aanwezig, maar zij zijn niet de oorzaak! Er is een buitengewoon interessant boek, waar de rol van schimmels het best wordt beschreven. Het is het boek Cancer: Cause, Cure and Cover-up door Ron Gdanski. Schimmels werken in symbiose met de kankercel, zodat hij veel sneller kan delen. En de schimmel verschaft de kankercel eiwitten om het harde panser dat hem beschermd tegen detectie van het imuunsysteem, mee te bouwen. (Waarom zijn tumoren altijd hard?) De agressiviteit van een kankercel wordt naar mijn idee bepaalt door de aanwezigheid van schimmels. De ernst van de toestand van de patient bepaalt hoe sterk de invloed van deze schimmels op het delingsproces zijn. Misschien is daarmee ook wel de gradatie in agressiviteit verklaard?Heeft Dr. Simoncini daarmee dan ook helemaal afgedaan? Nee, zeker niet. Natrium-BiCarbonaat kan bij sommmige kankers een geweldige verandering teweeg brengen. Voornamelijk omdat het het melkzuur dat de kanker uitscheid, neutraliseert en daarmee de lever ongeloofelijk ontlast!! Dat is de voornaamste reden dat Simoncine met zijn therapie succes heeft, naar mijn mening. Wanneer hij patienten behandelt die door eenmalig trauma en verdriet zoveel stress hebben gehad dat ze er kanker van hebben gekregen, en zij kunnen genezen op deze wijze, dan zullen zij niet snel opnieuw kanker ontwikkelen,  omdat de stress weg is. Kankerpatienten waar de stressbron nog wel aanwezig is, krijgen vaak opnieuw kanker. Maar ook dit, kan ik niet bewijzen. Het komt voort uit de logica, wanneer je begrijpt hoe kanker werkt en het lichaam in feite helpt.
 2. Ik geloof niet meer dat zuurstof gebrek de oorzaak is van kanker.
  In het experiment van Otto Warburg is wel aangetoond, dat wanneer je een cel zuurstof onthoudt er een kankercel ontstaat, maar dit wil nog niet zo zeggen dat dit in het menselijk lichaam ook de reden is voor een cel om te muteren naar zodat hij suikers gaat fermenteren. Wat sinds Warburg de echte definitie van een kankercel is! De verandering in energie huishouding van oxidatie naar fermentatie.
  The term Warburg effect describes the observation that cancer cells, and many cells grown in-vitro, exhibit glucose fermentation even when enough oxygen is present to properly respire.
  Dus wat hier duidelijk staat, is dat zuurstof niet de oorzaak is van de mutatie. Je kunt het er wel mee forceren, maar zelfs in de aanwezigheid van zuurstof gaat een cel over naar fermentatie. Dat is het enige wat echt belangrijk is.Waarom doet die cel dat? En waarom doet hij dat in het menselijk lichaam? Want een petri-schaaltje is echt totaal iets anders dan ons eigen lijf. Er is japans onderzoek gedaan, dat wanneer je cellen maar genoeg pest, met zuren, basen, mechanische druk, electrische spanning en wat je maar kan bedenken, dan transformeren ze naar een kankercel! Je moet ze dus pesten!!! Onder stress zetten. He, wat betekent dat?
 3. Ik geloof niet dat het bestrijden van microben en dus het gebruik van MMS de oplossing voor kanker is.
  Is MMS dan helemaal afgeschreven als middel in de strijd tegen kanker? Ja en nee. Ja, als inwendig middel om kankercellen mee te bestrijden, zeg ik, dat heeft geen zin. Kanker komt atijd terug als je de oorzaal niet hebt aangepakt. En de oorzaak is geen virus, geen bacterie en geen schimmel! Ze spelen allemaal een rol, dat klopt. Ze worden daarom ook steeds waargenomen bij kanker dat klopt ook en soms verwarren we dan oorzaak en gevolg. Omdat we niet weten wat er eerder was! We maken dan een verhaal wat klopt bij onze waarneming. Dit heet narratieve misleiding. De wereld is er vol van! Lees hier wat Nassim Nicholas Taleb auteur van het boek  Zwarte Zwaan er zelf over zegt; klik hier.Nee, ik wil MMS nog niet volledig afschrijven, maar het eerdre inzetten als hulpmiddel! Om je darmen eens goed mee te reinigen is het uitstekend! Om een wond mee te ontsmetten is het ook uitstekend in zetbaar! En om kankercellen af te breken die van buitenaf bereikbaar zijn, is het een optie om het proces te versnellen of de deling van cellen te beperken. Dit gebeurt vooral omdat MMS de schimmels die de kankercel helpen delen dood. En mogelijk ook de harde schaal van de kankercel kan openbreken, waardor de kankercel door het imuunsysteem wordt opgeruimd. Maar nog steeds geldt, als de onderliggende oorzaak niet aangepakt wordt is het alleen maar een doekje voor het bloeden.

Het lichaam zal steeds weer opnieuw kankercellen inzetten om jou te helpen overleven! Totdat bij jou de oorzaak weg is, is kanker nodig. Nodig om je van een nog groter probleem af te helpen. Dat probleem is suiker, suiker, suiker en suiker.

De eindconclusie bij het artikel deel ik daarom nog steeds: Geen stress, geen suikers en geen snelle koolhydraten in je voeding en reinigen van je lichaam. Alleen goede dingen eten waar alle vitaminen en mineralen inzitten en 30 minuten bewegen en mediteren per dag! De zon in en een goede nachtrust nemen.

Heb je nog vragen?

Kijk ook op mijn nieuwe site voor achtergrond info! http://www.lindawoudstra.nl Of stel je vraag hieronder!

23 reacties op ‘Discussieer mee! Nieuwe inzichten over kanker!

 1. Goedemorgen! Dit is een dringend berichtje. Ik ben zojuist op deze website gestuit. Een paar dagen geleden is de diagnose galwegkanker geconstateerd bij mijn vader met uitzaaiingen naar de lever en longen. Het ziekenhuis heeft besloten mijn vader niet te behandelen daar mijn vader bij de laatste stadium is beland. Wij zijn er thuis echt helemaal kapot van en weten ons geen raad. Hij heeft een stel medicijnen gekregen en moet zijn dood maar thuis afwachten. Er zijn volgens het ziekenhuis geen behandelingen voor deze agressieve vorm van kanker. Het MDO overleg bij het LUMC betreft enkel een overleg voor een betere palliatieve behandeling. Ik heb nog HOOP!! Echter, de tijd dringt en ik wil mijn vader nog niet kwijt!!!! Kunnen jullie me alstublieft helpen met meer informatie over eventuele alternatieve behandelingen. Kennen jullie eventuele goede dokter/ziekenhuizen/klinieken??? Bij voorbaat dank! Ik zet hier tevens mijn mailadres neer mocht iemand mij willen benaderen: kawtar538@hotmail.com.

  1. Beste K, Door vakantie ben ik niet eerdre in de gelegenheid geweest je te antwoorden. Ik hoop dat je nog steeds goed gaat met je vader? En de eerste schrik een beetje is weggebd?
   De gal wegen staan in contact met de lever. Via de galwegen wordt gal verzameld in de galblaas. De meest waarschijnlijke reden voor galwegkanker is dat de kwaliteit van de gal onvoldoende is. Gal wordt gemaakt in de lever en om dat goed te kunnen doen, moet de lever over voldoende zouten kunnen beschikken. Gal is eigenlijk een soort zeep, waarmee vetten worden opgelost. En het lichaam uit het vet de vitamines kan halen, hormonen kan maken, etc. Erg belangrijk is he dus dat de lever kan doen wat hij moet doen.
   De basis van elke complementaire aanpak zou dus moeten gaan over het versterken van de lever. Het recept hiervoor is steeds wer hetzelfde: eet veel meer rauwe onbewerkte groen groenten, verhoog de inname van zouten en dan met name KALIUM zout. Reinig de lever eventueel door in de morgen eerst een glas lauwarm water te drinken met daarin een uitgeperste citroen en twee theelepels natrium bicarbonaat. Dat er uitzaaiingen zijn betekent nog helemaal niet dat de strijd gestreden is. Maar het is wel heel belangirijk om nu echt roigorues anders te gaan eten (geen suikers en koolhydraten!!!) en te kijken naar de stress bronnen in zijn leven. Alleen door beiden aan te pakken kun je kanker voorblijven. Laat even weten of dit antwoord geeft op je vraag?

   1. Ook mijn schoonvader is sinds kort geconfronteerd met kanker, de agressieve vorm daarvan: pancreas kanker en is na veel onderzoeken al lichtjes uitgezaaid naar de buikvlies en dokters kunnen niks meer doen, enkel chemo om zijn levensduur iets te verlengen 😞 ook ik wil hem echt nog niet afgeven en kan het niet apprecieren! Kan je mij ook zeggen wat ik eventueel kan doen?

   2. Sorry voor mijn late antwoord, ik ben wat afwezig op internet… Lees alles over stress reductie lees de comments hier ook op de blog je vind hier de antwoorden op je vragen.

 2. Hoi!
  het middenstuk uit mijn verhaal ontbrak en verstuur ik nog een keer.
  Veel Succes!

  Met vriendelijke groet,
  Harald
  (Voorburg)

  CANCER
  BEKIJK DIT GOED :
  ==> How Not to Die from Cancer <==
  https://nutritionfacts.org/video/how-not-to-die-from-cancer/

  = Slowing the Growth of Cancer (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/slowing-the-growth-of-cancer-3/
  = Cancer Reversal Through Diet? (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/cancer-reversal-through-diet/
  = Anti-Angiogenesis: Cutting Off Tumor Supply Lines (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/anti-angiogenesis-cutting-off-tumor-supply-lines/
  = #1 Anticancer Vegetable !!
  http://nutritionfacts.org/video/1-anticancer-vegetable/
  = Cancer, Interrupted: Garlic & Flavonoids
  https://nutritionfacts.org/video/cancer-interrupted-garlic-flavonoids/
  = Which Dietary Factors Affect Breast Cancer Most?
  https://nutritionfacts.org/video/which-dietary-factors-affect-breast-cancer-most/
  Which Fruit Fights Cancer Better? Cranberries, citroen, appel.
  https://nutritionfacts.org/video/which-fruit-fights-cancer-better/
  = Which Fruits & Vegetables Boost DNA Repair? (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/fruits-vegetables-boost-dna-repair/
  = Cholesterol Feeds Breast Cancer Cells
  https://nutritionfacts.org/video/cholesterol-feeds-breast-cancer-cells/
  = How Our Gut Bacteria Can Use Eggs to Accelerate Cancer
  https://nutritionfacts.org/video/how-our-gut-bacteria-can-use-eggs-to-accelerate-cancer/
  = Carnitine, Choline, Cancer, & Cholesterol: The TMAO Connection
  https://nutritionfacts.org/video/carnitine-choline-cancer-and-cholesterol-the-tmao-connection/
  = Eggs, Choline, & Cancer (October 14th, 2013)
  https://nutritionfacts.org/video/eggs-choline-and-cancer/
  = BRCA Breast Cancer Genes & Soy !!!
  https://nutritionfacts.org/video/brca-breast-cancer-genes-and-soy/
  = Should Women at High Risk for Breast Cancer Avoid Soy?
  https://nutritionfacts.org/video/should-women-at-high-risk-for-breast-cancer-avoid-soy/
  = Best Diet To Prevent Cancer? Paleo? Ketogenic? Vegan? Dr Michael Greger

  = Boosting Immunity while Reducing Inflammation (Amla = kruisbessen)
  https://nutritionfacts.org/video/boosting-immunity-while-reducing-inflammation/
  = How to Boost Your Immune System with Wakame Seaweed (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/how-to-boost-your-immune-system-with-wakame-seaweed/

  Meer informatie:
  = Breast Cancer Survival !
  https://nutritionfacts.org/topics/breast-cancer-survival/
  = Cancer
  https://nutritionfacts.org/topics/cancer/

  DE GEVAREN VAN VETTEN EN OLIE
  Gezonde vetten zitten met de correcte proporties in vooral noten & zaden, avocado en in algen (voor DHA (docosahexaenoic acid) lange keten omega-3 vetzuren, goed voor o.a. de hersenen). Er is slechts heel weinig natuurlijke olie nodig voor optimale absorptie van de fytonutriënten. Vetten en olie veroorzaken verstopping in de aderen.
  Bronnen:
  = Atkins Diet: Trouble Keeping It Up (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/atkins-diet-trouble-keeping-it-up/
  = What Causes Insulin Resistance? (NL) Diabetes is een VET VERGIFTIGING!
  https://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/
  = Low-Carb Diets & Coronary Blood Flow
  https://nutritionfacts.org/video/low-carb-diets-and-coronary-blood-flow/
  = Trans Fat, Saturated Fat, & Cholesterol: Tolerable Upper Intake of Zero!!
  https://nutritionfacts.org/video/trans-fat-saturated-fat-and-cholesterol-tolerable-upper-intake-of-zero/
  = NO OIL!!!!! No Oil — Not Even Olive Oil! – Caldwell Esselstyn MD:

  = Olive Oil Is Not Healthy – Michael Klaper MD
  (Heeft 9 calorieën in elke gram olijfolie en is 13.5gr vet/eetlepel = 121 calorieën/eetlepel!)

  = Forego Fat-Free Dressings? Slechts heel weinig plantaardig vet is nodig voor absorptie.
  https://nutritionfacts.org/video/forego-fat-free-dressings/
  = Fatty Meals May Impair Artery Function !!
  https://nutritionfacts.org/video/fatty-meals-may-impair-artery-function/
  = Are Plant Fats As Dangerous As Animal Fats? Dr Michael Klaper

  = DANGERS OF OLIVE OIL & MEDITERRANEAN DIET! Dr Michael Greger & Dr Klaper

  = DANGERS Of A High Fat Diet! Dr Doug Graham

  = Plant-Based Atkins Diet
  https://nutritionfacts.org/video/plant-based-atkins-diet/
  = Inflammatory Remarks about Arachidonic Acid
  https://nutritionfacts.org/video/inflammatory-remarks-about-arachidonic-acid/
  More:
  = Low-carb Diets
  https://nutritionfacts.org/topics/low-carb-diets/

  DETOX?
  Bij een normale plantaardige voeding met voldoende planten VEZELS zal de frequentie v.d. stoelgang automatisch hoger worden. De lever is er speciaal voor gemaakt om het lichaam op een natuurlijke manier te reinigen. Dat wordt versterkt met een gezonde voeding bestaande uit vers fruit en verse groeten, bonen, zilvervliesrijst enz..
  Bronnen:
  = The Best Detox !!
  https://nutritionfacts.org/video/the-best-detox/
  = Gut Dysbiosis: Starving our Microbial Self (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/gut-dysbiosis-starving-microbial-self/
  = What’s your Gut Microbiome Enterotype? (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/whats-your-gut-microbiome-enterotype/
  = How to Develop a Healthy Gut Ecosystem?
  https://nutritionfacts.org/video/how-to-develop-a-healthy-gut-ecosystem/
  = Gut Microbiome – Strike It Rich with Whole Grains (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/gut-microbiome-strike-it-rich-with-whole-grains/
  = Specific Receptors for Specific Fruits & Vegetables (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/1-specific-receptors-specific-fruits-vegetables/
  = Boosting Good Bacteria in the Colon without Probiotics
  https://nutritionfacts.org/video/boosting-good-bacteria-in-the-colon-without-probiotics/
  = Microbiome: We Are What They Eat (June 12th, 2017)
  https://nutritionfacts.org/video/microbiome-we-are-what-they-eat/

  PLANTEN SYNERGIE
  Ook is er synergie met vooral kruiden, die de genezende effecten flink kunnen versterken!
  Zoals: per dag ½-1 TL(kurkuma+gemalen zwarte peper+kardemom-poeder+avocado). Deze vier versterken elkaar voor een beter werkend immuunsysteem en DNA reparatie. Kan in de soep, saus, of glas warm water enz. De ½-1 avocado bevat gezonde vetten waardoor de kruiden beter worden opgenomen in het lichaam. Vooral in landen zoals India wordt het veel gebruikt en zien we positieve effecten en nog relatief weinig westerse ziekten. Ook is er synergie tussen (Blauwe Bessen+Kardemom-poeder).
  Bronnen:
  = Food Synergy (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/food-synergy/
  = Boosting the Bioavailability of Curcumin
  http://nutritionfacts.org/video/boosting-the-bioavailability-of-curcumin/
  = Boosting Natural Killer Cell Activity
  https://nutritionfacts.org/video/boosting-natural-killer-cell-activity/
  = Using the Produce Aisle to Boost Immune Function (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/using-the-produce-aisle-to-boost-immune-function/
  = Second Strategy to Cooking Broccoli
  http://nutritionfacts.org/video/second-strategy-to-cooking-broccoli/

  EIWITTEN
  Niet de eiwitten zijn zo belangrijk, maar het gaat juist om dagelijks voldoende VEZELS, die per definitie alleen in planten zitten!
  Bronnen:
  = The Great Protein Fiasco (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/the-great-protein-fiasco/
  = The Protein Combining Myth (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/the-protein-combining-myth/
  = Do Vegetarians Get Enough Protein?
  http://nutritionfacts.org/video/do-vegetarians-get-enough-protein/
  = Animal Protein Compared to Cirgarette Smoking (NL)
  http://nutritionfacts.org/video/animal-protein-compared-cigarette-smoking/

  KOEMELK
  is per definitie alleen geschikt gedurende 8 maanden voor babykalveren die van ongeveer 27kg moeten groeien naar 300kg. Daarna eten ze uitsluitend hooi en gras en groeien door tot ongeveer 600kg. Mensen kunnen den duur ziek worden.
  Zuivelproducten zijn niet alleen hoog in verzadigd vet, maar ze bevatten zeer weinig goede voedingsstoffen, zoals antioxidanten, ergothionine (een aminozuur dat onze cellen kan helpen beschermen) en vezels, een voedingsstof dat 97% van de Amerikanen onvoldoende heeft. Zuivelproducten bevatten ook cholesterol, transvetten, endotoxinen, Neu5Ge en choline, die allemaal het risico op ontsteking, hartziekte, diabetes, kanker en verhoogd risico op algemene sterfte kunnen verhogen.

  Hormonen in Melk
  De hormonen in zuivelproducten (met inbegrip van afgeroomde melk) kunnen acne bevorderen en bijdragen ook tot het risico op vroegtijdige puberteit, meerdere zwangerschappen (die risicovoller zijn voor zowel moeder als kinderen), borstkanker, prostaatkanker, andere hormoon- Afhankelijke kankers, dalende sperma, overmaat oestrogeen en hartziekte.

  Pesticiden en Dioxinen in zuivel
  Industriële toxinen zoals dioxinen, brandvertragende chemicaliën, PCB's en perfluorkemikalieën in de zuivelfabricatie kunnen voor een deel verantwoordelijk zijn voor de relatie tussen zuivelfabriek en verhoogd risico op kanker, de ziekte van Parkinson, lagere testosteronniveaus en obesitas. Pesticiden en antibiotica kunnen ook opgebouwd worden in melkvet. Een analyse van de diëten van Californië kinderen vond de meeste hoeveelheid aan lood, evenals verboden pesticiden en dioxines in zuivelproducten.

  Zuivelinname is gekoppeld aan een brede groep aandoeningen, waaronder versnelde veroudering, overgewicht, kankerzweren, nierstenen, astma van de kindertijd, obstipatie, pre-diabetes en diabetes, prostaat- en andere vormen van kanker, hartziekte, onevenwichtige hormonen, de ziekte van Parkinson, Reumatoïde arthritis, hoge bloeddruk, huid rimpeling, plotselinge wiegendood, ulceratieve colitis, bacteriële vaginose, multiple sclerose en autisme.

  = The Role of Bovine Leukemia Virus in Breast Cancer (NL)
  https://nutritionfacts.org/video/the-role-of-bovine-leukemia-virus-in-breast-cancer/

  Bronnen:
  = Dairy
  https://nutritionfacts.org/topics/dairy/
  = Milk
  https://nutritionfacts.org/topics/milk/

  1. Beste Harald, dank voor je bijdrage aan de discussie. je hebt nogal veel links toegveogd, dus dat kost even tijd ze te bekijken. Je links zijn steeds uit dezelfde bron Nutrition facts en hoewel ik deze bron meestal zeer valide vind, ben ik het lang niet eens met de conclusies die worden getrokken. Het feit dat hij wetenschappelijke onderzoeken aanhaalt is geen garantie voor de juistheid van conclusies…zie https://nutritionfacts.org/video/what-causes-insulin-resistance/ Ik heb zelf mijn bloedglucose nauwkeurig gemeten tijdens het ketogene dieet en er was op geen enkel moment sprake van glucose toename alleen afname. Mijn observatie komt dus niet overeen met de bevindingen van nurtritionfacts. Dat zou aan de rest van het dieet kunnen liggen namelijk door het weglaten van suikers en koolhydraten gaan mensen vaak veel meer eiwitten eten. Eiwitten kunnen door de lever ogezte worden in suikers. Echter het ketogene dieet bestaat voor een zeer gering deel maar uit vlees en eiwitten. Het is onduidelijk of het dieet wel juist is toegepast naar mijn mening.

 3. Hoi Linda, dank je voor de informatie. Ik had veel ervan al eerder gelezen en vind het apart dat je niet meer gelooft in de zuurstof tekort theorie. Wat heeft jou hieraan doen twijfelen? Groetjes Luuk

  1. Heel simpel Luuk, omdat tumoren haarvaten aanleggen die de zuurstof tot in de tumor brengen…ook warburg zelf en Seyfriend geven in hun onderzoek aan dat ONDANKS de aanwezigheid van zuurstof, kanker ontstaat. Er moet dus wel een andere oorzaak aan ten grondslag liggen. Uitgangspunt is dat het lichaam de juiste maatregelen neemt. Waartegen vecht het lichaam dan wel? De overmaat aan suikers, in het bloed is het enige zinvolle antwoord op die vraag.

   1. Hoi Linda!

    Een tijdje geleden kreeg ik een automatische email van Linda’s blog en ik reageer nu hierop.

    INLEIDING

    Mijn oprechte compliment en heel dapper dat je een eigen website hebt gemaakt met de bedoeling om mensen in te lichten over borstkanker! Maar het zou helemaal optimaal zijn als er ook de best beschikbare nieuwste wetenschappelijke informatie te lezen zou zijn.
    Echter, na het bekijken van je nieuwe website en het interview ben ik geschrokken van de inhoud, omdat het onbedoeld toch ernstig gevaarlijke dwalingen en tegenstrijdige informatie bevat, en schade zou ook andere mensen kunnen treffen die de adviezen gaan opvolgen. Een schadeclaim door nabestaanden van een ziek geworden of overleden patiënt wil niemand aan zijn broek krijgen.

    Vanwege ziekte in mijn familie en overlijden aan uitgezaaide borstkanker 4 jaren later, kijk ik al sinds 2002 intens naar dit onderwerp. Wat zijn de oorzaken en wat is er zelf nog tegen te doen. Vroeger wisten wij niets over de oorzaken van borstkanker en ook niet over het grote belang van voeding. Mijn zoektocht is sindsdien niet gestopt. Ik heb na erg veel omzwervingen en veel nonsense gelezen te hebben eindelijk actuele zinnige onafhankelijke internationale wetenschappelijke onderzoeken gevonden en bestudeerd en online lezingen gevolgd van diverse Lifestyle Medicine artsen uit de lijst hieronder. Inmiddels ben ik geheel overtuigd van het grote belang van de nieuwe onderzoeken en de praktijk bevindingen van onderstaande artsen en het maakt nu zeer duidelijk waarom mensen ziek worden en wat men er zelf tegen kan doen.
    Hierover zal ik je hieronder uitgebreid inlichten, maar het blijft slechts een tipje van de sluier. De rest moet je zelf opzoeken en bestuderen.
    Ruim 875 wetenschappelijke lezingen heb ik inmiddels bestudeerd en heb voor referentie- en studie materiaal inmiddels 835 korte en lange lezingen opgeslagen op mijn smartphone, om snel te kunnen opzoeken.

    Neem er rustig de tijd voor want het is tamelijk veel ineens, maar het is waarschijnlijk wel een eye opener!!!

    VEEL TEGENSTRIJDIGE INFORMATIE

    Het is overigens geen wonder dat men snel op een dwaalspoor terecht kan komen! Dit is vanwege de vele tegenstrijdige onzin die men hoort! Al decennia lang wordt het publiek vanwege zeer grote commerciële belangen en reclame dagelijkse opzettelijk(!) in verwarring gebracht en dom gehouden met tegenstrijdige informatie! De westerse zeer ongezonde voedingscultuur wordt vooral aangestuurd door optimale winst en imitatie & gewoonte, helaas NIET door gezondheidsoverwegingen! Er is breed over de bevolking een ernstig groot gebrek aan degelijke wetenschappelijke kennis bij zowel het publiek, de commercie en de reguliere geneeskunde, over wat wel gezond is en wat niet.
    De huidige vele chronische ziekten noemt men ook wel welvaartsziekten, die men vooral ziet in rijkere welvaartslanden. Over wat gezond zou zijn, wordt dikwijls grote onzin of halve waarheden verteld, meestal door lui die totaal NIET serieus naar de nieuwste wetenschappelijke literatuur hebben gekeken over de cruciale relatie tussen voeding & ziekten! Ook kijkt de reguliere geneeskunde er niet naar en voeding zit niet in hun universitaire opleiding, terwijl het toch (bewezen!) zeer belangrijk blijkt te zijn voor de gezondheid. Ook het Voedingscentrum loopt achter. Wat zijn hun belangen en wie zijn hun sponsors? De ziekte-industrie is een kartel van Verzekeringen, Farmaceutische industrie en de Artsen/Ziekenhuizen en zij hebben hun verdienmodel bij zieke mensen en niet bij gezonde mensen. Er is dus geen financieel belang voor eerlijke adequate voorlichting over levensstijl en voeding. Zo ook in de gruwelijke bio-industrie, die de meest trieste plekken op deze aardbodem zijn, gaan grote financiële belangen voor alles en worden vaak de onderzoeksresultaten (NOS 18:00u nieuws b.v. WHO op 26-10-2015 enz.) gebagatelliseerd, ontkend en verdraaid. Men gaat hier dagelijks letterlijk over lijken en het publiek mag die beelden niet zien.
    Tussen de reclames door worden wij ook niet veel wijzer van de NPO en NOS.
    Het publiek weet het dus ook niet meer en haalt de schouders op en eet gewoon wat ze lekker vinden…. En dat was nou precies de bedoeling, om de omzet van de industrie hoog te houden!
    En de restaurants maken wat het beste verkoopt en hebben zelf ook hun waanzinnige ideeën over hoe je voedsel zou moeten klaarmaken, niet gehinderd door enige kennis! En bewerken hun voeding zelfs met bunsenbranders, met alle schadelijke medische gevolgen….., bunsenbranders die normaal worden gebruikt door loodgieters.

    Wetenschappelijke onderzoeken kunnen meer vertrouwen geven omdat ze door serieuze mensen worden uitgevoerd in een team van universitair opgeleide onderzoekers. Belangrijk is of er over een bepaald onderwerp meerdere eensluidende onafhankelijke onderzoeken zijn uitgevoerd, ook op mensen. Meerdere eensluidende onderzoeksresultaten geven meer inzicht en vertrouwen of een bewering ook daadwerkelijk waar is.

    Jouw Website
    Het verse plantaardige deel op je website lijkt OK! Dit is volgens vele nieuwe studies en praktijk ervaringen van artsen namelijk precies wat genezing heeft gebracht bij vele patiënten!!

    Helaas komt NIET overeen met vele wetenschappelijke onderzoeken voor een optimale gezondheid, wat er verder op je website staat:
    Vooral het extra VET-verhaal: [“Wil je weten wat kanker is?”, “Vet, de beste brandstof voor je cellen!” en b.v. “verwennen met slagroom”, “Daarvoor moet je dieet voor 70% uit vetten bestaan, 20% uit eiwitten en 10% uit koolhydraten”, gebakken eieren, wat spek, feta of andere kaas en natuurlijk een dressing met veel olijfolie, kokosvet, MCT C-8 Olie, leverworst, kippedijen, kaas, kabeljouw filet met kruidenroomsaus, bakvet van de vis, die ik in roomboter langzaam had laten smoren, los met room, witlof langzaam gebakken in roomboter, enz. …de enige weg die ik nu nog loop op het pad naar genezing.]…!!
    Was dat maar waar! Integendeel!
    Je noemt hier precies de oorzaken op van een aantal verhoogde risico’s voor kanker!

    Het z.g. Ketonisch dieet en eveneens het Atkins dieet zijn een gevaarlijke dwaling en hype verzonnen door lui die er geen fluit van hebben begrepen.
    Inderdaad blijkt geraffineerde suiker, wat veel en vaak in vele kunstmatige fabrieksvoeding is toegevoegd, geen gezonde voeding. Echter, suikers in fruit en dus de gehele verse vruchten blijken wel heel gezond!! Daarvan moet je zoveel mogelijk eten en er is geen upper intake limit.
    De Low Carb(ohydrates) hype is een gevaarlijke dwaling.
    In de medische literatuur wordt ook een relatief hoge vet/olie consumptie risicovol genoemd. Er zijn verschillende soorten vetten. Het is algemeen bekend dat dierlijk- verzadigd vet & transvet & cholesterol (max. upper limit=0), en een rijkelijke consumptie van zelfs plantenolie zoals olijfolie zonder antioxidanten in de maaltijd, staan bekend dat zij grote ellende kunnen veroorzaken zoals: Een snel sterk verminderde aderfunctie en slechte doorbloeding na iedere vette maaltijd, vooral in de haarvaten die verstopt kunnen raken en is de oorzaak van o.a. zuurstof tekort en slechte afvoer van afvalstoffen. Als men dit dagelijks doet dan zal op den duur atherosclerose in de aderen ontstaan, hart- en vaatziekten, verhoogd risico op een hartinfarct na een vette maaltijd, insuline resistentie & type-2 diabetes (=vet vergiftiging!) en kanker, enz.
    Iedere vette maaltijd geeft dus een verhoogd risico en is direct meetbaar in het bloed en is ook zichtbaar te maken in het bloedbezinksel in een reageerbuis. Na een vette maaltijd verandert namelijk het bovenste gedeelte van het bloedbezinksel van helder geel naar troebel geel. Ook kunnen er ontstekingen in de aderen en weefsels ontstaan. Een ontsteking is een natuurlijke afweer van het lichaam om schadelijke stoffen weg te werken. Een andere studie zegt dat Borstkanker voedt zich o.a. met dierlijk cholesterol (=80%vet+20%eiwit), en moet worden vermeden!
    Ook verzamelt industrieel gif zoals Dioxine, DDT, PCB, pesticides zich gemakkelijk in dierlijk vet. In verschillende voeding van dierlijke oorsprong kan de maximale toegestane dosis gif ongeveer met een factor 400-1000x worden overschreden.
    Planteneters hebben de aller laagste hoeveelheden gif in hun lichaam!

    WETENSCHAPPELIJKE BRONNEN

    Zeer leerzame en betrouwbare gratis, voor de leek begrijpelijke, wetenschappelijke publicaties (non-profit) zijn te vinden bij de zeer ervaren arts dr. Michael Greger (MD) https://nutritionfacts.org/
    Hij publiceert uit de grootste medische database ter wereld: http://www.PubMed.gov
    YouTube kanaal: https://www.youtube.com/user/NutritionFactsOrg
    Greger heeft zich vooral gespecialiseerd in voeding in relatie met ziekten.
    Hiermee neemt dr. Greger zeer veel werk uit handen van het publiek en hij geeft zeer goede duidelijke begrijpelijke informatie over de mogelijke oorzaken van ziekten zoals borstkanker.
    Dit is de beste en meest duidelijke mij bekende wetenschappelijk onderbouwde medische website!!
    Voor meer informatie zie: Video Library, Browse Videos by Topic, Health Topics: https://nutritionfacts.org/topics/
    Het is zeer lonend en informatief deze website heel goed te gaan bestuderen.

    [Sommige video’s zijn door vrijwilligers voorzien van een Nederlandse ondertiteling (NL) (Dutch).
    Er is altijd een Engelse ondertiteling (Transcript) aanwezig die met Auto-translate kan worden vertaald.
    (tandwieltje rechts onderaan v.d. video).]
    Ik heb zoveel als mogelijk NL ondertitelde video’s opgezocht.

    Wie is dr. Michael Greger? Wat is zijn 1e advies? Hoe publiceert hij samen met zijn team van extra 19 mensen?
    = Why You Should Care About Nutrition (NL)
    http://nutritionfacts.org/video/why-you-should-care-about-nutrition/
    = Behind the Scenes at NutritionFacts.org (NL)
    http://nutritionfacts.org/video/behind-the-scenes-at-nutritionfacts-org/
    = The Philosophy of NutritionFacts.org (NL)
    http://nutritionfacts.org/video/the-philosophy-of-nutritionfacts-org/

    Er sterven dagelijks vele mensen onnodig door ziekte, vergelijkbaar met dagelijks vele neerstortende jumbojets. Hierover zouden alle nieuwsberichten ter wereld een melding maken. Maar over voeding hoor je heel weinig verstandigs, terwijl het aantal slachtoffers erg groot is. Er zouden miljarden Euro’s in de gezondheidszorg kunnen worden bespaard als iedereen eerlijke goede voorlichting zou krijgen over voeding.

    Welvaartsziekten
    Hieronder staan de top 15 doodsoorzaken in de VS (ook in NL!).
    1. Ziekten van het hart
    2. Kwaadaardige neoplasma (kanker)
    3. Chronische lagere luchtwegen (zoals chronische bronchitis, emfyseem en astma)
    4. Cerebrovasculaire aandoeningen (beroerte)
    5. Ongevallen (eventuele verwondingen die onbedoeld zijn)
    6. De ziekte van Alzheimer
    7. Diabetes mellitus
    8. Nefritis, nefrotisch syndroom en nefrose (nierziekte)
    9. Influenza en longontsteking
    10. Opzettelijke zelfbeschadiging (zelfmoord) (VIS kan ernstige depressie veroorzaken.)
    11. Septicemia
    12. Chronische leverziekte en cirrose
    13. Essentiële hypertensie en hypertensieve nierziekte
    14. De ziekte van Parkinson
    15. Pneumonitis gevolg van vaste stoffen en vloeistoffen

    Bronnen:
    = Uprooting the Leading Causes of Death (NL) Jaarlezing 2012
    https://nutritionfacts.org/video/uprooting-the-leading-causes-of-death/
    = Voedsel als Medicijn: Het voorkomen en behandelen van de meest gevreesde ziekten met Diet
    Food as Medicine: Preventing & Treating the Most Dreaded Diseases with Diet (NL) Jaarlezing 2015.
    https://nutritionfacts.org/video/food-as-medicine/

    Bescherming krijgen wij door antioxidanten en van fytonutriënten en vezels direct uit verse planten. Hoe meer je hiervan eet, des te beter de bescherming tegen genetische fouten en ziekten. Vooral de meest kleurrijke vruchten en kruiden bevatten de meeste antioxidanten en zorgen voor de beste bescherming van onze gezondheid.

    Mensen die ziek worden, blijkt uit studies, hebben VOORAL een zeer groot gebrek aan dagelijks: VEZELS, ANTIOXIDANTEN uit FRUIT, GROENTE, NOTEN, ZADEN, VOLKOREN GRANEN, KRUIDEN en BONEN & SOJA, enzovoorts.
    De oermens was miljoenen jaren geleden geen omnivoor, ook geen carnivoor, maar voornamelijk een planteneter van vooral fruit (frugivore) en daarom zien we genezing bij hen die plant-Aardig gaan eten!

    BRON:
    = Paleopoo: What We Can Learn from Fossilized Feces (NL)
    http://nutritionfacts.org/video/paleopoo-what-we-can-learn-from-fossilized-feces/
    = What’s the “Natural” Human Diet?
    http://nutritionfacts.org/video/whats-the-natural-human-diet/
    = The Okinawa Diet: Living to 100
    http://nutritionfacts.org/video/the-okinawa-diet-living-to-100/
    = 35 jaar TV Show, Ivo Niehe over de Blue Zones en Okinawa Japan.
    Zie dit: vanaf ca. 16:40 min.
    https://www.npo.nl/35-jaar-tv-show/13-06-2017/AT_2081058
    = Hartchirurg Dr. Ellsworth Wareham deed tot zijn 95e jaar nog 40 hartoperaties per week. Hij leeft nog steeds en is nu 102 jaar.

    Alles met MATE hoor je vaak zeggen, maar ook dat gaat niet werken in de praktijk en zeker niet als er al medische indicaties zijn van een ziekte zoals kanker. Het is van cruciaal belang om acuut te gaan stoppen met alle ziekteverwekkers (zoals eieren(!), zuivel(!), vis(!), vlees, gevogelte(!), geraffineerde olie enz.!!
    Ga gezond eten met verse plantaardige producten en te beginnen met dagelijks vetarm, cholesterolarm, zoveel mogelijk verse, vooraf de verhitting fijn gehakte knoflookteentjes=kanker-remmer no. 1, evenals de andere allium groenten zoals look, rode ui, prei, rode kool enz.., 40 minuten vooraf de verhitting fijn gesneden broccoli, 2 EL/dag lijnzaad, 5 gekookte witte champignons, vele soorten bessen, bio-appels MET schil en zaden enz. voor een optimaal werkend afweersysteem PER DAG.

    ARTSEN EN ONDERZOEKERS IN DE PRAKTIJK
    Onderstaande artsen en onderzoekers hadden in de VS groot succes bij hun patiënten met verzadigd vetarme en eiwitarme plantaardige diëten.
    – Walter Kempner M.D. (1903-1997, Rice diet) USA.
    – Dr. Roy Laver Swank M.D. PhD. (1909-2008, MS diet) USA.
    – Nathan Pritikin (1915-1985, American inventor, nutritionist and longevity researcher).
    – Caldwell Blakeman Esselstyn Jr. M.D. (1933, American physician)
    – Prof. T Colin Campbell (1934, American biochemist)
    – Dr. Michael Klaper M.D.
    – John Mcdougall M.D. (1947, Health and Medical Center, Santa Rosa USA)
    – Dr. Dean Michael Ornish M.D. (1953, American physician and researcher, founder of the nonprofit Preventive Medicine Research Institute in Sausalito, California USA)
    – Dr. Neal Barnard M.D. (1953, American doctor, author, clinical researcher, and founding president of the Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM) USA.)
    – Dr. William W. Li M.D. (Chief Executive Officer, President, Medical Director, and Co-founder of the Angiogenesis Foundation. 1994, Headquarters, Cambridge, MA USA,
    – Prof. Dr. med. Richard Beliveau (1953, Canada, director of the Molecular Medicine Laboratory and a researcher in the Department of Neurosurgery at Notre-Dame Hospital.)
    enzovoorts. Lezingen te vinden op o.a. YouTube.

    CANCER
    BEKIJK DIT GOED :
    ==> How Not to Die from Cancer > Fisch ist das giftigste Lebensmittel – Die große Gesundheitslüge, ORF Weltjournal vom 26 11 2014

    Is Fish Oil Just Snake Oil? De vis industrie vertelt al decennia lang oude gevaarlijke sprookjes!
    https://nutritionfacts.org/video/is-fish-oil-just-snake-oil/
    = Plant-Based Diets & Artery Function (NL)
    https://nutritionfacts.org/video/plant-based-diets-and-artery-function/
    …en als zwangere vrouw kan je maar beter zeker geen vis eten!
    How Long to Detox from Fish before Pregnancy?
    https://nutritionfacts.org/video/how-long-to-detox-from-fish-before-pregnancy/
    Starving Cancer with Methionine Restriction (Nederlandse ondertiteling)
    https://nutritionfacts.org/video/starving-cancer-with-methionine-restriction/

    ANTIOXIDANTEN
    Gemiddeld bevat plantaardige voeding 64x meer antioxidanten power dan dierlijke producten. Maar er zijn planten en kruiden die aanzienlijk hoger scoren zoals kruidnagel bovenaan vergeleken met zalm geheel onderaan in de ORAC lijst.
    Bron:
    = ANTIOXIDANTS
    https://nutritionfacts.org/topics/antioxidants/

    ORAC
    = Dit zijn de ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity) units
    http://www.superfoodly.com/orac-values/
    Zie wat bovenaan staat (kruidnagel) en wat onderaan staat (beef, ei, zalm enz.).
    = NL Top 100 gezondste kruiden ORAC-waarde
    https://www.ahealthylife.nl/top-100-gezondste-kruiden-orac-waarde/

    De beste leverancier van deze antioxidanten is de groenteboer!
    Kunstmatige pillen werken nauwelijks en kunnen schadelijk zijn!

    = Food Antioxidants & Cancer (no pills)
    https://nutritionfacts.org/video/food-antioxidants-and-cancer/
    = Using the Produce Aisle to Boost Immune Function (NL)
    https://nutritionfacts.org/video/using-the-produce-aisle-to-boost-immune-function/
    = Which Fruits & Vegetables Boost DNA Repair? (NL)
    https://nutritionfacts.org/video/fruits-vegetables-boost-dna-repair/
    = Antioxidant Power of Plant Foods vs. Animal Foods (NL)
    http://nutritionfacts.org/video/antioxidant-power-of-plant-foods-versus-animal-foods/

    = Fruits, Veggies, & Longevity: How Many Minutes Per Mouthful?
    https://nutritionfacts.org/video/fruits-veggies-and-longevity-how-many-minutes-per-mouthful/
    = How Much Fruit is Too Much?
    https://nutritionfacts.org/video/how-much-fruit-is-too-much/
    = If Fructose is Bad, What About Fruit?
    https://nutritionfacts.org/video/if-fructose-is-bad-what-about-fruit/

    PILLEN?
    B12
    De enige pil die wel moet is Vit B12 1000µg (mcg)/dag.
    Methylcobalamine wordt het beste opgenomen in de darmen vergeleken met de goedkopere cyanocobalamine. Overal te koop. Overdosis is onschadelijk en plas je weer uit.
    B12 wordt in de natuur aangemaakt door microben die in de bodem zitten, (waarover ook ons drinkwater loopt, maar drinkwater wordt gefilterd) en zitten in dieren en in de darmen van mensen, maar het wordt matig geabsorbeerd. Daarom is bij een planten dieet beslist extra aanvulling nodig.
    Eventueel aanvulling in de winter Vit. D10 10µg/dag.

    CO2?
    Diet & Climate Change: Cooking Up a Storm
    https://nutritionfacts.org/video/diet-and-climate-change-cooking-up-a-storm/

    Boek
    Tot slot moet ik kwijt dat het boek: “CANCER Curing The Incurable” van dr. William Donald Kelly, dat ik hier ook al 11 jaren heb liggen, is totaal achterhaald. Er staan fouten in. De goede man is tenslotte zelf ook gestorven aan kanker.

    Veel beter is dan HOW NOT TO DIE
    Dr. Michael Greger heeft in 2016 zijn dikke boek HOW NOT TO DIE uitgegeven en is zeer leerzaam!
    Heb ik gekocht.

    CONCLUSIE

    Voeding van dierlijke oorsprong blijkt op den duur ziekmakend te zijn. Een operatie voor het verwijderen van een gezwel kan tijdelijk helpen (symptoom bestrijding), maar doet niets aan de oorzaken van het ontstaan van kanker.
    Echter een rijk gevarieerde zo min mogelijk bewerkte plantaardige voeding met gehele planten en kruiden in alle kleuren en geuren, noten&zaden, volkoren granen, bonen in alle variaties, werken genezend. Vooral de meest donkere kleurrijke vruchten en kruiden bevatten de meeste antioxidanten en zorgen voor de beste bescherming van onze gezondheid. Ook hebben planteters een gezond normaal gewicht en een gezonde bloeddruk en schone aderen. Overschakelen naar plantaardige voeding verhoogt vanzelf de noodzakelijke hoeveelheid VEZELS voor een optimale detox van het lichaam en is de kans op genezing van kanker aanzienlijk groter, mits men er niet te lang mee wacht. Er is een heerlijke en zeer grote gevarieerde plantaardige voedingskeuze beschikbaar, en er bestaan vele heerlijke vegan gerechten (zie onder). Er bestaan vele heerlijke vleesvervangers, koemelkvervangers en plantaardige yoghurt. Belangrijk zijn sojaproducten en een rijke variatie met bonen. Sojabonen, lijnzaad en broccoli, knoflook, witte champignons en andere allium groenten evenals kruisbloemige groenten hebben een zeer positief effect tegen borstkanker. Het is belangrijk dagelijks te zoeken naar een snack of maaltijd met de meeste antioxidanten. Ook is synergie tussen planten belangrijk en wordt aanbevolen hiervan dagelijks optimaal gebruik te maken door toevoeging van verschillende kruiden. Hot is: per dag ½-1 TL(kurkuma+gemalen zwarte peper+kardemompoeder+avocado/noten).
    Dit is de sleutel tot genezing, indien consequent wordt volgehouden!!
    We moeten onze armzalige voeding en de jarenlange leugens over voeding uit het verleden totaal vergeten en opnieuw leren gezond te gaan eten met de hulp van de huidige nieuwe wetenschappelijke bewezen kennis.

    Het is niet anders!

    Recept voor een lekker veganistisch gerecht?
    Na wat Googlen:

    http://www.foody.nl/tag/veganistisch.html
    http://www.jamiemagazine.nl/recepten/dieetwensen/veganistische-recepten/index.html
    http://veganchallenge.nl/zoek-recept/

    Tot zover.

    Iedereen kan omnivoor zijn!
    Maar welke prijs willen wij hiervoor betalen??

    Heel veel succes!
    Fijne zomer!
    Met vriendelijke groet,
    Harald
    (Voorburg)

    PS
    Zelf was ik al sinds 1993 vegetariër, maar sinds 2014 volg ik alle Science & Evidence-Based Nutrition adviezen op van Greger en mijn gezondheid is inderdaad nog verder significant verbeterd. Een aantal oude klachten zijn totaal verdwenen en ook beter zicht (zonder bril). BMI=21.4, bloeddruk 110/70 in rust enz. AANRADER! Mijn ontbijt bestaat iedere dag uit een dikke verse fruitmix schotel!

   2. Beste Harald,
    Dank voor je enthousiaste bijdrage. Nurtionfacts is ook een van mijn gewaardeerde bronne, maar in het geval van vet en ketogeen en de conclusies die jij trekt ben ik het niet met je eens. Ik heb daarvoor te weinig indicatie dat Micheal Greger inderdaan het echte ketogene dieet zoals voorgesteld door Seyfried wel in de onderzoeken zijn betrokken. Atkins dieet bevatte veel te veel eiwitten die in afwezigheid van suikers omgezte worden naar suikers en aldus in COMBINATIE met de grote hoeveelheid vetten inderdaad problemen kan veroorzaken die kunnen leiden tot diabetes type 2. Zoals ook het eten van overvloedig suikers en koolhydraten dat ook doet.
    Het ketogeen dieet is niet een dieet dat je maanden lag zou moeten volgen, Het is nodog om het lichaam te resetten naar het activeren van de andere energie genererende functie. Als je dat bereikt hebt kun je met een normaal eetpatroon waarin ook weer koolhydraten uit bonen, zoete aardappelen en fruit genuttigd kunnen worden. Maar om te genezen van de bloedsuikerproblemen waar je lichaam mee kampt kun je dit alleen doen als je dit combineert met een periode van vasten. In die periode dat je niet eet (20 uur per dag) draait het lichaam dan op ketonen. Dat is de reset die je lichamelijk zou moeten maken en daarnaast en dat schat ikzef op 80% is het geestelijke aspect van doorslaggevend belang op de bloedsuikerspiegel, maar ook in de keuze van het lijf voor de transcriptiefactor. Bij stress produceert je lichaam zonder enige twijfel kankercellen. Die weer worden opgeruimd als de stress voorbij is…

 4. Heeft iemand ervarimg met ‘Transfer factors’ van 4-Life? Transfer factors (of overdrachtsfactoren) zijn minuscule natuurlijke moleculen die in het lichaam van alle zoogdieren voorkomen en essentiele immuuninformatie an onze cellen doorgeven. Ze werken tussen verschillende soorten – van dier naar mens of van dier naar dier – en geven het onwetende immuunsysteem de kennis die het nodig heeft.

 5. Hoi Linda, top omschreven en nogmaals complimenten daarvoor. Ik ga alles wederom goed doorpluizen om voor mijzelf een eigen vertaalslag te maken, daarna kom ik terug met wat vragen zodat ieder kan meelezen en inzicht verkrijgen;) Groetjes van Manon.

 6. Hallo,
  Al eens onderzoek naar Amegdaline(vit B17),DMG(vit B15)en thee van de bladeren van de zuurzakboom gedaan?

  Mvg, Ivo

  1. De B-vitamines alle 24(!) zijn voor iedereen waanzinnig belangrijk! Eet daarom lever 1x per week dan krijg je het allemaal binnen! heb je daar een probleem mee dan is cataplex B van standard proces een alternatief. Thee van zuurzak heb ik gebruikt, maar geen resultaat van gezien. Maar het is de moeite waard om zuurzak supplementen nog een keer erbij te proberen. Dat staat op mijn bestellijstje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s