Reconnective Healing


Reconnective Healing wat is dat? 

Ik leerder voor het eerst over Reconnective Healing door een intrigerend filmpje op You Tube over het werk van Eric Pearl.

Kort gezegd komt het erop neer dat Eric Pearl als medium optreed tussen de “patient”  en het zero energy field.  Dit veld, zo is de hypothese, bevat alle informatie over het leven.

Ik besloot de proef op de som te nemen toen ik in contact kwam met Caspar Veeger, van concious connection.  Caspar was al therapeut in Body Shift massages en heeft een praktijk in  Amsterdam, waar hij sinds zijn opleiding in 2009 door Eric Pearl ook Reconnective Healing doet. Casper nodigde mij uit bij hem een Reconnective Healing sessie te ondergaan.  Zien is geloven toch?

Voor ik erheen ging heb ik mij eerst verdiept in wat  Reconnective Healing vanuit de wetenschap kan verklaren.  Daar zijn inmiddels al heel veel mensen  mee aan de slag geweest en er is veel te lezen op internet over onderzoeken die zijn gedaan, zo heeft men kunnen aantonen dat Reconnective Healing een significante veranderingen in hersenenactiviteit (via EEG) en hartactiviteit (via ECG) laat zien, van zowel de therapeut als de patiënt tijdens een sessie. De meetbare hartactiviteit van de therapeut beïnvloedt hierbij de hersenactiviteit van de patiënt. Klik voor meer info

Hoe werkt Reconnective Healing ?

We weten inmiddels dat alles wat we waarnemen (zien, voelen, ruiken, horen) terug te brengen is naar bepaalde trillingen. Voor geluid kunnen we dat makkelijk begrijpen, dat is een trilling. Licht snappen we ook nog wel, het zijn onzichtbare golven  tot het ergens op botst en dus erop schijnt. Tot die tijd is het er eigenlijk niet. Merkwaardig maar het is zo gewoon,  dat we er niet meer over nadenken.

Maar een steen, een boom, een lichaam?  Bestaan deze dingen echt? Of bestaan ze er soms of alleen onder bepaalde omstandigheden? Met andere woorden zouden de cellen van ons lichaam net als licht alleen soms en niet altijd zichtbaar, waarneembaar kunnen zijn? Als dat waar is, hoe kan dat dan?

In analogie met licht en geluid zou dit alleen kunnen wanneer iets de informatie draagt. En dat iets kun je pas transformeren naar een waarneembare staat, als je er licht op laat schijnen of wanneer je de elektromagnetisch golf (radio golf) omzet via een speaker naar een geluidstrilling die je kunt horen. Ok, maar wat heeft dit nu met Reconnective Healing te maken???

Als de informatie van de cel stukgaat, zou het fijn zijn als er nog ergens een backup van de informatie beschikbaar is..

Stel dat een cel alle informatie bevat over het leven van die cel, maar de cel gaat stuk. De energie lekt eruit of de cel kan niet meer communiceren met zijn omgeving omdat de harddisk beschadigd is geraakt. Dan zou het fijn zijn als er nog ergens een backup zou zijn, waar de cel aan zou kunnen worden gekoppeld, zodat de informatie hersteld zou worden. Ook fijn als er nog ergens reserve batterijen zijn, die we kunnen gebruiken.

We weten dat er vanuit de kosmos zuiver energie in de vorm van fotonen op de aarde komen. Energie is dus het probleem niet. Dat is er in oneindige hoeveelheid. Wanneer fotonen in een vacuüm en met de snelheid van het licht zich verplaatsen zijn ze massaloos. Pas wanneer de snelheid wordt vertraagd ontstaat er ook massa. E=MC2 precies zoals Einstein het al bedacht heeft.

Laten we aannemen dat onze cellen daaruit hun levenskracht putten en dat dit niet alleen via voedsel tot stand komt. Niet geheel onaannemelijk toch? Wat hebben we dan nodig om deze energie tot ons te nemen?  Een ontvanger? Een soort antenne misschien?

Wat nu als hier behalve energie ook informatie op mee reist?  Geen nieuw concept, immers de informatie die in een milliseconde via het internet op ons beeldscherm wordt getoverd reist via glasvezelkabels het snelst over de wereld. De informatie wordt opgeslagen in licht en manifesteert  zich weer in een rangordening van woorden op een scherm of pixels in een bewegend beeld.

De wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat ons geheugen zich niet om onze hersenen bevindt, maar buiten ons lichaam aanwezig is in de vorm van licht. Als wat wij meemaken niet in ons lichaam wordt opgeslagen, dan is het niet zo vreemd om je voor te stellen dat de architectuur van onze cellen en ons volledige bewustzijn inclusief ons onderbewustzijn, zich ook buiten dat lichaam bevindt. Daarmee contact leggen is wat reconnective healing doet.  Net als we bij onze eigen computers doen even een upgraden downloaden.

Dat je de reconnection op verschillende manieren kunt maken laat dit filmpje zien van een presentatie van Gregg Braden in Milaan. Een van de mensen die prachtig kan uitleggen waar mind over body -of liever hart over body- precies over gaat. In deze film heeft hij een filmpje opgenomen waarin 3 Chinese artsen een blaastumor weg zingen, via de beelden op de echo kun je tumor voor je ogen zien verdwijnen.

Officiele Eric Pearl site: www.thereconnection.com

Ik ben zelf ook op onderzoek uit gegaan en heb eeb sessie gedaan bij Caspar Veeger. Je kunt hier lezen, wat mijn ervaringen waren met reconnective healig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s