Wil je langer leven? Eet vet!


Ik ben zeer verheugd met jullie deze waanzinnig belangrijke publicatie van de Lancet te delen! Op 29 augustus 2017 publiceerde the Lancet het resultaat van deze omvangrijke (cohort)studie die over meer dan 10 jaar heeft gelopen en waar meer dan 130.000 mensen aan hebben deelgenomen.

De studie voor Prospectieve Urban Rural Epidemiology (PURE) is een grote epidemiologische cohortstudie van personen van 35 tot 70 jaar (ingeschreven tussen 1 januari 2003 en 31 maart 2013) in 18 landen met een mediane follow-up van 7,4 Jaren (IQR 5 · 3-9 · 3). De voedingsinname van 135 335 individuen werd geregistreerd aan de hand van gevalideerde vragenlijst over voedselfrequentie. De primaire resultaten waren de totale sterfte en de belangrijkste cardiovasculaire gebeurtenissen (fatale hart- en vaatziekten, non-fatale myocardinfarct, beroerte en hartfalen). Secundaire uitkomsten waren alle myocardinfarcten, beroerte, sterfte van hart- en vaatziekten en sterfte van niet-cardiovasculaire ziekte. Deelnemers werden gecategoriseerd in kwintielen van voedingsintake (koolhydraten, vetten en eiwitten) op basis van het percentage energie die door voedingsstoffen wordt verstrekt. De associaties tussen het verbruik van koolhydraten, totaal vet en elk type vet met hart- en vaatziekten en totale sterfte werd beoordeeld. De risico’s (HR’s) met behulp van een multivariabel Cox frailty model met willekeurige afsnijdingen om rekening te houden met het centrum clustering.

Wat was de conclusie?

Hoge koolhydraten inname was geassocieerd met een hoger risico op totale sterfte, terwijl de totale vet- en ook de individuele vet typen, verband houden met lagere totale sterfte. Totaal vet en de verschillende vet typen worden niet geassocieerd met hart- en vaatziekten, myocardinfarct of sterfte door hart- en vaatziekten, terwijl verzadigd vet een omgekeerde associatie met een beroerte had. Globale dieetrichtlijnen moeten opnieuw worden beoordeeld in het licht van deze bevindingen. 

Klik hier om het hele onderzoek te lezen.

Wat is hier zo bijzonder aan?

Dit onderzoek zet alles op zijn kop! De pro-koolhydraten lobby en de jarenlange hetze tegen met name verzadigde vetten, kan de prullenbak in!

Ook de hetze tegen alle dieeten die mensen juist adviseerden te minderen op het gebied van koolhydraten, zoals Atkins, Dr. Frank, Paleo en Keto, hebben gelijk gekregen. En zitten heel wat dichter op een gezonde levenstijl dan de brood en pasta liefhebbers.

De link met kanker is in dit onderzoek nog niet duidelijk gelegd. Het richtte zich voor namelijk op hart en vaatziekten, maar daar gaat verandering in komen. Dit onderzoek zal andere aansporen ook te gaan zoeken naar mogelijke connecties met dieet hoog in koolhydraten en suikers en kanker of andere ziekten.

Maar zo lang zou ik niet wachten! Ga aan de slag met het aanpassen van je eetgewoontes en bezuing drastisch op suikers en koolhydraten, vermeerder je vetinname, kies voor VERZADIGD vet en geniet!!!

Wil je meer lezen over vetrijke voeding?

Klik dan hier door naar mijn artikel “Vet de beste brandstof voor je cellen”

9 reacties op ‘Wil je langer leven? Eet vet!

 1. Dag Linda,
  Ik probeer alles te volgen op internet wat betreft voeding en suppletie. Na 2 hartaanvallen op vrij jonge leeftijd echtgenoot begreep ik dat we verder moesten dan de adviezen van de hartstichting en cardioloog. Wij zijn toen exorfine vrij gaan eten, verder puur natuur, geen suiker e.d. Eczeem verdween, ontstoken ogen, astma en verdere kwaaltjes. Daarna nog 1x een stent erbij, maar tot nog toe gaat het redelijk goed. Alleen de spanning die dit alles heeft gegeven en de angst voor het eventueel toch terug komen, gaat niet helemaal weg. Zou denk ik ook niet helemaal realistisch zijn, maar zou wel helpen om beter in vel te zitten. Zit genezing denk ik ook in de weg. Ontstoken bloedvaten zijn gevolg van ziek lichaam en dit heeft alles te maken met slechte vertering in de darmen. Mijn man is na verandering voedingspatroon ook in ketose gegaan, spieren werden duidelijk kleiner, viel erg af. Wat wij echt mijden is soja, melk en gluten. Eten wel schape-en of geitenkaas en heel veel eieren. Ook als lekkernij slagroom, maar hier pas weer mee begonnen nadat eczeem helemaal weg was. Mijn info haalde ik van de site van Exendo.be. Alles komt op zelfde neer, ontzuren, schimmels, darmbacteriën, Moerman dieet, enz. Zoeken wat voor jezelf het beste is, en van alle info voor jezelf een totaal plaatje maken. Zonder suppletie van actieve B-vitamine en extra vit B3, vit c , vit D3 enz, zal het denk ik niet meer gaan. Het genezen van de darmen en het ontgiften (vooral kwik) is een lang proces. Verder van alle kanten erfelijk belast, maar hier kun je verder niets mee. Ik wilde even verhaal kwijt, en begrijp je zoekproces.
  Heb een vriendin gehad met borstkanker, waar ik alles voor uitzocht, maar zij had zichzelf overgegeven aan de ziekte en de behandelingen van de artsen en zoals het gegaan is, is het gegaan.
  Hartelijke groet, Anke

  1. Beste Anke dank voor je verhaal. Wat super dat het beter gaat met je echtgenoot. Ik geloof dat een ketodieet erg goed kan helpen om de boel were te reseten. Ik denk echter niet dat je dit heel erg lang moet lijven doen en dat het berter is om je eetmomenten te beperken (tssen 14-18.00 uur) zodat je in de overige 20 uren dat je niet eet, licht ketonisch bent. In de uren dat je wel eet kun je dan gevarieerd eten en feitelijk alles eten. Maar hoe dan ook, zul je suikers, gluten en zuivel (casseine) moeten beperken en vetten, groenten en zouten verhogen. Ik zeg altijd wanneer je een grote groene salade maakt met makreel en een goede olijfolie dressing, dan heb je de juiste verhoudingen wel te pakken.

  1. Sesamolie wijn kip
   De belangrijkste ingrediënten van sesamolie wijn kip zijn sesamolie, kip, gember en wijn. Het belangrijkste effect van de ingrediënten van sesamkip is als volgt
   Sesamolie-effect: lever en nier, run vijf interne organen, vul de essentie, zware botten, ogen en oren, pijn genezen, samentrekking van de baarmoeder en uitsluiting van lochia enzovoort. In een recente studie bleek dat sesamolie is rijk aan onverzadigde vetzuur samenstelling en non-fat componenten. Kan anti-inflammatoire anti-oxidatie bieden, immuniteit verhogen, lever metabolisme van vet bevorderen, vitamine E-activiteit verhogen enzovoort. En
   Gember-effect: van koud naar warm, de stofwisseling te versterken, de inwendige organen te activeren, de preventie van de obesitas atherosclerose obstructie effect.
   Ginger effect: als maag- en antiperspiranten is orale toediening koud, sterilisatie, verfrissend, actueel met anti-inflammatoire pijnstillende middelen om het effect van suppuratief te voorkomen. Bij koude symptomen zoals het drinken van hete gembersoep kan het lichaam warm worden en het metabolisme bevorderen. Gember heeft ook de rol van warm en anti-inflammatoire, dus wordt het vaak gebruikt als extern medicijn.
   Rijstwijnseffect: qi bloed, bevallingsschotels om de bloedcirculatie van de postpartum te bevorderen, conditionering tonic kan het bloed koud houden, de cyclus van stofwisseling versterken, het lichaam schoonmaken, ook met rijstwijn wassen voor de moeders elke dag onontbeerlijk voedsel.
   Kippen-effectiviteit: Het aanvullen van de productie verbruikt veel energie en eiwitten.

   Waarom is dit eenvoudige recept zo belangrijk voor de vrouwelijke gezondheid en op welke moment?

   Je hebt 10 verschillende oorzaken van hormonenkanker.
   1) verkeerde medicatie voor verkoudheid tijdens menstruatie.
   — hier heb je kans op baarmoederkanker, baarmoederhalskanker, bloedverlies en Lupus.
   2) abortus
   — hier is de sesamolie wijn kip zeer gebruikelijk om het gevaar borstkanker en baarmoederkanker te voorkomen als nog genezen vlak na het abortus.
   3) keizersnee
   — idem 2.
   4) MIRENA spiraaltje of castreren
   5) jeuk in de vagina, abnormale afscheiding of geur
   6) ongewenste nazorg bevalling.
   — idem 2.
   7) airco tijdens de gemeenschap
   8) stress/trauma
   9) overgang
   — idem 2
   10) bloed verlies bij 60 +
   — idem 2.

 2. he he eindelijk wordt de zin van de onzin onderscheiden en zeker op het gebied van de vetten consumptie is het tijd dat de suiker en zetmeel industrie weer terug gedrongen wordt naar het kleine hoekje waar het hoort !!!
  Vanaf de dag dat ik kokosboter en veel BD (Biologisch dynamisch )room boter ben gaan consumeren is mijn gezondheid en gevoel van energie en fitheid met sprongen vooruit gegaan. Zelfs mijn vader heb ik weer aan de roomboter weten te krijgen ( 81 jaar )

 3. http://www.rudybrinkman.nl/krabbels/de-gevaren-van-soja-melk-en-vleesvervangers/
  De hartchirurg Dwight Lundell heeft na meer dan 5.000 open hart operaties te hebben uitgevoerd een aantal ontdekkingen gedaan met berekking tot hartziekten en cholesterol. Zijn ontdekkingen, in een boek gepubliceerd vijf jaar nadat hij stopte als hartchirurg, leidden tot een storm van kritiek.

  Zijn ontdekking is niet compleet. Hij had wel ontdekt dat ontstekingen in de aderwand de werkelijke oorzaak zijn van hartziekten. Maar hij weet totaal niet waar komt dit ontstekingen vandaan.

  Soja melk: Soja is een populaire vleesvervanger en Soja melk wordt veel gedronken door volwassenen en gegeven aan kinderen die lactose intolerantie hebben. Soja is gezond, zo claimt de industrie die deze producten als tofu en soja-melk maakt, al decennia lang.
  Niet is minder waar. Soja is een giftige boon. Dat weten de volken die Soja oorspronkelijk gebruikten al heel lang. Al duizenden jaren, om precies te zijn. Daarom wordt fermentatie toegepast om de toxische (=giftige) stoffen te verwijderen en/of de werking er van te verminderen.

  Soja melk
  Soja olie
  Sesam olie

  Zijn dit goed of slecht?
  Wij gaan de sojamelk en sojaolie even overslaan.

  Wat weet je van sesamolie voor een menselijke lichaam?
  Wat weet je van sesamolie met een eenvoudige recept dat veel hormonenkanker kan voorkomen alsnog genezen?
  Vooral voor borstkanker en baarmoederkanker te voorkomen als nog genezen.

  1. https://www.ed.nl/buitenland/kankerpatieneuml-nte-wint-lotto-dit-ging-om-overleven~a9054512/
   Bij Diane werd in april 2016 kanker vastgesteld, maar ondanks de behandeling keerde de ziekte terug en verspreidde die zich naar haar longen en haar heup. ,,Het is stadium 4,

   Ik weet waarom de uitzaaiingen in de longen en heupen en de juiste medicaties.
   Mijn zoon was in 2007 ook na het klassieke behandeling uitzaaiingen in de longen, in de botten en in de okselklieren. Met een juiste medicaties was dit na 2 maanden helemaal genezen. Nu 10 jaar later nog steeds kankervrij.

   1. Ongeveer 9 jaar geleden had mijn vrouw een knobbel ontdekt in haar borst. Eenmaal verdiept naar de oorzaak en de juiste behandeling had ik gelukkig 2 sites gevonden die de juiste informaties gegeven. Binnen 2 maanden was de knobbel spontaan verdwenen. 1 jaar later had een vriendin van mijn vrouw ook een knobbel in haar borst ontdekt, een de goede aanwijzing was de knobbel weer spontaan verdwenen.

    Een van de site was een TCM-arts in Amerika die specialist in allerlei Kanker en Chronische ziektes. Hij had een dagboek bijgehouden met goede uitleg en soms met de oplossing vermeld.

    Hieronder is een bijzondere geval over een borstkanker patiënte wiens een diagnose fase 4, zie de foto onder, de foto boven was na de behandeling van de TCM-arts.
    http://hantang.com/chinese/ch_Articles/09-09-08.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s