Enquête: Wat denk jij dat kanker is?


Wat the F**k is nu toch kanker?

 • Waarom na zoveel jaren onderzoek in de hele wereld, kan niemand nog met zekerheid zeggen wat kanker is???
 • Waarom lijden zoveel mensen aan kanker en wordt er bijna niemand beter?
 • Waarom gaan er in Nederland meer mensen dood aan kanker dan in de buurlanden?
 • Waarom verliezen we de strijd tegen kanker keer op keer?
 • Waarom heb ik eigenlijk kanker?
 • En waarom is het nog niet gelukt, ook bij mij, om het te overwinnen ondanks alle reguliere en alternatieve behandelingen die ik al bijna 9 jaar volg?

Voordat jullie mijn hypothese, wat ik denk dat kanker is, gaat lezen, ben ik eerst heel benieuwd naar wat jullie denken dat de oorzaak is?  Daarom heb ik een simpele enquête opgezet om dat te inventariseren. Ik hoop dat je hem wilt invullen?

Wil je de resultaten zien van de enquête? Klik dan op VIEW RESULTS!

Wil je weten wat ik denk dat kanker is?

Klik dan hier door naar mijn artikel ‘Wat is kanker‘ op mijn nieuwe site!

 

Advertentie

22 gedachten over “Enquête: Wat denk jij dat kanker is?

 1. Ik heb het afgelopen uur heel wat gelezen op deze site,
  En vind de informatie en levenservaringen erg indrukwekkend,
  Ik ben 28 heb 2 kinderen en heb gelukkig geen ervaringen met kanker.
  Maar ben wel aan het verdiepen in de werking van ons lichaam.
  Het begon bij mij door de vermoeidheid na de geboorte van mijn 2de kind,
  maar goed , dat neem je voor lief. hoort er allemaal bij denk je dan.
  lage bloeddruk , sufheid en noem maar op.
  heb het altijd behouden, maar lees enorm veel over gezondheid,
  ik dronk liters cola en energiedrankjes of thee met scheppen suiker!
  Ik ben er nu al een jaar mee gestopt. en merkte vrij wel meteen een verschil.
  Heb nogsteeds een te lage bloeddruk,
  Nu ga ik met mijn een reeks leverzuiveringen doen,Galstenen verwijderen
  volgens de theorie van dokter andreas mortiz.
  Dit raad ik iedereen aan .
  en om zijn boek de grote gal en leverzuivering te lezen,
  Ook het verdiepen in de werking van het lymfestelsel ,
  kijk eens op youtube ) dr robert morse , great lympfatic system´
  Zo onderschat en ongelooflijk belangrijk onderdeel van ons immuunsysteem.

  Ik wens iedereen succes

  rebeca

 2. google eens op dca alberta, in canada heeft prof onkoloog al kanker patienten genezen , in belgie hebben 2 terminalen zichzelf genezen met dca
  ja de dokters zitten pharmacologisch gegijzeld door pharma industrie die gigantisch veel geld verdient met hun chemos, en manu militari wordt elke concurentie gecriminaliseerd!! mijn ex heef tnaief geloofd da ze haar longkanker konden ‘genezen’ met hun protokol, na a4 maand was ze dood
  overal opschriften ‘laat u nie misleiden door alternaatieve therapieen’!!!
  je mag monopolie opeisen op behandeling als je echt mensen geneest, maar een licence to kill die krijgen ze, en 6% efficientie dwz dat mogelijk zij die t halen ondanks de behandeling is….

 3. EMF, Melatonine en Kanker
  Melatonine is reeds wel bekend bij u. Graag zou ik het volgende er aan toevoegen. Want ik ervaar helaas een te grote onbekendheid van de meest stille en 24 uur 7 dagen in de weekse beinvloeding van onze gezondheid.

  Melatonine zoals u wellicht al weet is een essentiële natuurlijke neurohormoon dat de dagelijkse circadiane ritme bij zoogdieren reguleert.
  Melatonine is de meest potente bekende antioxidant. Melatonine wordt via het circulatiesysteem door het lichaam gedragen, dringt via het celmembraan in de cel om de DNA te beschermen tegen de vrije radicalen. Melatonine heeft ook vele andere vitale functies om met behulp van het immuunsysteem de immunocompetentie te behouden en het reguleert de slaap activiteit inclusief aspecten van REM slaap en efficiency. Vandaar dat stoffen of activiteiten die de melatonine productie verkorten vele ernstige biologische effecten veroorzaken bij mensen en andere zoogdieren, zoals slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, DNA schade en mortaliteit.
  Verminderde melatonine wordt ook geassocieerd met artritis, depressie en zelfmoord, seizoensgebonden affectieve stoornis (SAD), miskraam, wiegendood (SIDS), schizofrenie, ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson.

  Meerdere onafhankelijke studies hebben echter aangetoond dat Elektromagnetische velden ( EMF) vermindert de Melatonine productie bij dieren, vissen en mensen.
  Het bewijs bevestigd ook dat naast de gegenereerde EMF straling rondom ons er een correlatie is met geomagnetische activiteit van de zon en de aarde zoals het Schumann Resonantie effect in de vermindering van de menselijke melatonine productie. Het wijst er sterk op dat de productie van melatonine veroorzaakt door EMF en blootstelling aan straling aanzienlijk bijdraagt aan de verhoging van vele nadelige gezondheidseffecten in de gemeenschap.
  Vele onafhankelijke studies tonen aan dat signalen en EMF van zeer lage frequenties tot microwaves straling DNA breuk veroorzaken. Epidemiologische studies tonen ook tevens het aantal gevallen van Kanker in vele delen van het lichaam is gestegen. Daarnaast blijkt een overduidelijke stijging uit een grote aantal gepubliceerde onderzoekingen van cardiacale, neurologische en gynaecologische klachten. Het Duitse Robert Koch Instituut geeft aan dat de chronische rugpijn en neurologische klachten een epidemisch niveau heeft bereikt.

  Kijken we nu naar de Nederlandse infrastructuur en woningbouw dan is de populatie dichtheid vrij groot waaraan we bijna kunnen stellen dat tevens de EMF vervuiling evenredig groot is. Velen kunnen dan ook zeker meerdere draadloze netwerkverbindingen vinden op de PC thuis. Om zeker niet te vergeten de dect telefoons in de buurt die regelmatig signalen uitzenden. Daarnaast de elektrische vervuiling op het elektriciteitsnet dat door het hele huis straalt. Deze laatste vervuiling wordt veroorzaakt door spaarlampen, elektrische voedingsapparaten, elektrische wekkers radio naast het bed, TV etc. Dit allemaal gratis bij de aankoop van het elektrische apparaat.

  In mijn volgende bijdrage wil ik voorstellen wat meer in detail uit te leggen hoe EMF mogelijk inwerkt op het lichaam zodat u begrijpt wat er in u lichaam aan de hand is. Natuurlijk wil ik tevens uitleggen welke maatregels genomen kunnen worden om de effecten te reduceren.

  1. …toch vraag ik me af, hoe je elektromagnetische velden (die ons inderdaad “omringen”) wilt vermijden. Het aardmagnetisch veld kun je buiten beschouwing laten, dat is onwaarschijnlijk zwak vergeleken bij de kunstmatig opgewekte energie. Maar al onze stedelijke omgeving tot ver daarbuiten is doortrokken van elektrische leidingen en installaties. Dan zul je eerder midden in de woestijn domicilie moeten kiezen of in de Amazonewouden. En dan nog krijg je er te maken met EM straling. Ik denk eerder dat kanker vooral het gevolg is van onze moderne comfortabele leefstijl, die niet bij onze diersoort past. We eten teveel en teveel kunstmatig (ik zeker), we roken (ik ook, maar daar wil ik wel vanaf…), we drinken, we bewegen te weinig. En…we worden steeds ouder. En dat laatste vind ik geen fijne gedachte. Laat ons lichaam het nou maar lekker opgeven als we 80+ zijn, de jonge lichamen krabbelen al aan de deur en hebben “recht” op hun deel in het leven.

   Succes !

 4. Beste Linda,
  Erg moedig van je om op deze wijze met je ziekte om te gaan en het te willen delen in deze blog.

  Heb net een boek gekocht ,geschreven door Professor Brian S.Peskin,”Het verzwegen verhaal over kanker.Het is leesbaar voor iedereen.
  Dit boek zou iedere dokter moeten lezen.
  Waarom is er zo weinig samenwerking tussen klassieke en alternatieve behandelingen?de ene kan de andere toch aanvullen?
  Hopelijk verbeterd dat eindelijk eens in het voordeel van de patient.
  Aan iedereen die met kanker te maken heeft,wens ik veel sterkte en de moed en de kracht om jouw eigen keuze te kunnen maken na voldoende en juiste info te krijgen i.v.m. met mogelijke behandelingen.

  Veel succes

 5. Hoi Henriëtte,
  Ik lees net je bericht hier op Linda’s Blog, bij mij is december jl. borstkanker vastgesteld (hormoongevoelig), biopten afgenomen en schildwachtklier verwijderd (schoon) en ik zit inmiddels op hetzelfde punt als jij, moet ik nou wel of niet laten opereren, ben me al een tijd aan het inlezen via deze blog en die van manon en andere sites waar naar verwezen wordt. Ook bij mij rees de vraag aan Linda, wat zou jij doen als je opnieuw voorstond de keuze te maken, wel of niet opereren?
  Ik vraag me bovendien af hoe het inmiddels met jou is? Jouw bericht is alweer van 19 augustus 2011, ik zie ook geen (openbare) reactie van Linda.
  In mijn hart wil ik geen chemo’s die mijn afweersysteem kapot maken en nog meer ellende naderhand kunnen veroorzaken, hetzelfde met bestralingen, maar ook voor mij geldt dat ik kinderen heb die ik dat wel duidelijk moet kunnen uitleggen en ik ben zelf nog steeds zoekende.
  Misschien een beetje vaag verhaal maar dat is wat me ff te binnenschiet, mijn gedachten gaan ook werkelijk alle kanten op!

  Groetjes,
  Marie-José

 6. Met grote verbazing kom ik op deze site terecht… Hoe kunnen mensen van elkaar verschillen. Mijn kinderen waren nog net 11 en 13 toen ik borstkanker bleek te hebben, uitgezaaid. Terwijl de operatie voorbereid werd bleek 3 weken laten de kanker te zijn geexplodeerd. Ik veranderde van ziekenhuis, men wilde mij initieel alleen nog palliatief behandelen. Ik leef nog dankzij het toenmalig hoofd oncologie van de VU. Mijn motto was en is: “alles mag met mij gebeuren, als ik er maar blijf voor mijn kinderen”. Nu ze 17 en 18 zijn hebben ze me nog nodig. Ik heb het niet eens gehad over borstbesparend, zelfs niet direct na de diagnose. En ik zou het iedereen afraden. Hoe is het mogelijk ijdelheid te laten prevaleren?!
  Mijn behandeling: eerst uiterst zware chemo (ze zijn er in soorten en maten, en dit was er echt op of onder) daarna dubbele ablatio en ook nog plaatselijk (niet alle eerder geconstateerde uitzaaiingen waren operatief “bereikbaar”) extra zwaar bestraald. Tijdens de behandelperiode waren er complicaties en ben ik zelfs een aantal keer kritiek geweest. We zijn nu precies 5 jaar verder.

  Ik leef gezond, probeer veel te bewegen, rook niet, eet vleesloos, veel groenten etc. – allemaal prima preventief. In mijn overtuiging is er echter geen alternatief voor een goede medische behandeling als je eenmaal ziek bent. En als je zelf bepaalde behandelingen niet wil moet je dat zelf weten, maar als je kinderen hebt mag je niet spelen met hun recht op een moeder. Ik wou dat ik tamoxifen kon gebruiken, op mijn kanker heeft het geen invloed.

  En ik ben blij met elke dag dat ik er ben en dat ik mijn kinderen recht in de ogen kan kijken. Dat ik alles voor hen over heb gehad en nog heb.

  1. Beste T,
   Iedereen mag op mijn blog zijn mening verkondiging, we proberen alleen wel om iedereen in zijn waarde te laten en dat betekent dat we hier van mening zijn dat je niet moet oordelen. Je noemt de woorden ijdelheid en je hebt over het recht van kinderen op een moeder. Allemaal oordelen, jammer.
   Het betekent naar mijn idee dat je niet meer openstaat en vasthoud aan je eigen overtuigingen.

   Bernard Shaw zei iets wat mij nog elke dag inspireert; If you cant change your mind, you can’t change anything.
   Ik wens je alle goeds toe.
   Linda

   1. Beste Linda, het spijt me, maar je gaat geen ogenblik in op de essentie van T’s reactie. T laat iedereen in zijn waarde, maar jij veroordeelt T met fluwelen handschoen. T’s ervaringen staan haaks op die van jou. Het zijn T’s ervaringen, let wel, niet zijn of haar mening! Je moet niet té snel oordelen over kritische geluiden, Linda. Jij wordt niet persoonlijk bekritiseerd, wel de in jouw blog voorkomende methodes.
    Ik heb persoonlijk exact dezelfde ervaringen als T. Wat ik nooit heb begrepen heb van de mensen die alternatieve methodes zoeken, dat ze de reguliere allopathen meestal afschilderen als onverschillige betweters (en dat is vaak nog “positief” oordelen). Het spijt me (alweer), maar deze mensen hebben wel lijf en goed geïnvesteerd en een moeilijk vak geleerd om mensen te helpen, niet om ze zo snel mogelijk de grond in te krijgen. Het is nu eenmaal zo, dat we veel ziekten nog niet de baas kunnen. En dat zal ook wel nooit gebeuren. Maar als artsen ons niet kunnen genezen moeten we dat niet afwentelen op vermeende ondeskundigheid of vermeende onverschilligheid. Artsen zijn niet onverschillig. Het zijn vaklui. En mensen. En ook zij laten dus wel eens steken vallen. Soit.

   2. Beste Wim,
    Ik heb niets tegen artsen persoonlijk, maar ik heb wel wat tegen mensen die niet meer voor zichzelf kunnen nadenken of het om persoonlijke redenen uit de weg gaan. Dat geldt ook voor mensen met verantwoordelijkheden in andere beroepen. Ik roep alle mensen op om weer hun gezonde verstand te gebruiken en zich niet verschuilen achter regels en protocollen wanneer heel duidelijk is dat deze geen soelaas bieden. Ik pleit daarom op deze site ook voor therapie vrijheid voor patiënt EN arts, omdat ik dit de meeste artsen heel wel toevertrouw dat zij met deze vrijheid om weer te mogen experimenteren in overleg met de patiënt tot mooie resultaten kunnen komen. Zij moeten daar zelf ook naar zoeken en zich laten horen. Het kan niet zo zijn dat we tevreden zijn met deze dooie mus en daaraan ook nog eens onwaarschijnlijke sommen geld besteden, wat grotendeels verdwijnt naar farmaceutische bedrijven omdat zij zowat het alleen recht hebben om te experimenteren met medicijnen en therapieën. Het is dus comfort bij de dokters en angst om uit hun comfort zone te komen en dominantie van de farmacie waarvoor de patiënt de prijs betaald.

  2. dichloor azijzuur genereert apoptose v kankercellen, ik zou da eerst doen vooraleer chemo, maar dca is te goedkoop en kan nie geoctroierd worden,
   ik heb persoonlijk bij vele mensen metingen laten doen en daaruit blijken de
   theorieen v hulda clark volledig te kloppen, laatst een vrouw met beginnend borstkanker: fascolopsys buski , orto fosfo thyrosine , alles electrisch op resonantie gemeten en met tegenfrequenties behandeld, alles was weg op 1 maand , ook een diabetes1 genezen definitief va, 90 eenheden insuline op nul !!!de dokters op t uz ‘geloven’ t nog nie!!!eurytrema aprasiet op pancreas opgeruimd met tegenfrequenties, niacinamide b3 , zuivellvrij dieet
   op 2 maand hersteld, de dokters professoren hadden hem nochthans voorbereid op levenslang insuline spuit straf!!!! diagnose systemen v allopatie zijn uiterst ondermaats en medikatie veel te agressief en toxisch!!
   ik weet van internist da ze t allemaal weten en toegeven da ze DCA niemeer kunnen tegenhouden want kanker is epidemisch aan t worden!!!!

 7. Probeerde onderstaand bericht zowel via Linda’s blog als via Inkazo te versturen. Ben al bijna 30 min. bezig om dit voor elkaar te krijgen. De link naar Inkazo, omdat ik al mijn e-mail adres had opgegeven, werkt niet goed. Deprimerend en alleen voor de doorzetter te doen. Nu maar via deze weg.
  Hierbij mijn bericht:

  Beste Linda,
  In oktober a.s. komt mijn boek ‘Doet u het daarvoor, mevrouw?’ op de markt. De uitgever gaat een actie doen op Facebook, maar zelf wil een netwerkachtige bijeenkomst organiseren voor mensen die andere wegen zoeken om kanker te genezen. Dat sluit dus precies aan bij jouw thema ‘therapievrijheid’. Kunnen we van gedachten wisselen op een minder openbare manier dan via jouw blog? Dat zou ik op prijs stellen. Mijn e-mail: pamcomijs@snelnet.net
  Ik hoor graag van je.
  Hartelijke groeten,

  Pam Comijs

 8. hoi linda,ik ben mama van 3 schatten van kinderen en heb 6 weken geleden op 33 jarige leeftijd een abortus ondergaan (ons meisje had een open rugje) toen ik gisteren las dat er een verband tussen borstkanker en abortus zou bestaan sloeg ik helemaal in paniek ,alsof er nog geen tranen genoeg gevloeid zijn!kan ik mij wapenen tegen deze vreselijke ziekte,want ik ben er zeker van dat mijn dokter dit zal willen verbloemen

  groetjes eef-kristien

 9. Beste Linda

  Wat ik niet kan vinden op je blog is of je kanker helemaal verdwenen is,of hoe het verder is gegaan?ben je 2 keer geopereerd aan dezelfde kant en daarna preventief MMS gaan gebruiken?
  Sorry, misschien staat het er gewoon tussen maar ik kom het niet tegen en ben er wel erg benieuwd naar.

  Groet Winnie

  1. Ik ben wat mij betreft genezen. Ik ben inderdaad twee keer geopereerd, eigenlijk hadden ze de tweede keer min borst willen afzetten omdat ik inmiddels een multifocale tumor bleek te hebben en het protocol schrijft dan voor verwijderen, maar omdat ze fouten hadden gemaakt en ik mij op een professionele manier profileerde, durfde niemand mij nog amputatie voor te stellen en ben ik nog een keer geopereerd.

   Daarna ben ik mijn echt gaan verdiepen in alle voors en tegens van de behandeling die ze me voorschreven, 7 weken bestralen met boost, 6 chemokuren en 5 jaar tamoxifen.
   Ik ben toen eerst op mijn suikervrije dieet overgegaan en ontdekte later pas MMS. Toen had ik al besloten geen van de aangeboden therapieen te nemen omdat ik uitgezocht had dat geen van de therapieen werken (!) en alleen maar ellende opleveren.

   Ik heb een jaar later nog een keer een knobbel in mijn borst gehad en die succesvol weg gekregen met MMS. Ik vinnd dit niet meer dan logisch omdat ik litteken weefsel in dat gebied heb en de lymfe niet meer goed werken, het daar altijd kwetsbaar zal blijven voor ontstekingen. Als je niet uitkijkt zie je die knobbels aan voor tumoren, maar als je logisch nadenkt kunnen zich daar nu veel beter woekeringen voordoen omdat er geen goede zuurstof toevoer meer is en ook geen afvoer 🙂 Als er zich daar wat vormt is dat meestal na een periode van stress, ik had nu weer een pijnlijke borst aan het begin van de vakantie bijvoorbeeld. ( heb gevolgen wat ook niet echt helpt) Met veel fruit en vitamine C en D was dat na een week weer weg. Maar je schrikt altijd! Ik ook. Ik dacht als ik thuis kom neem ik wel weer mijn MMS maar nu is alles weer rustig en neem ik MMS misschien nog een extra keer preventief. Ik doe dat ca. elke 6 maanden en voel me daar uitstekend bij.

   Ik heb geen borstkanker meer en zal het naar mijn idee ook nooit meer krijgen, maar ik moet wel op mijn borst letten en zorgen dat mijn conditie goed blijft want door de operatie is het weefsel ernstig verstoord. Ik zoek nog naar manieren om dat ook te kunne herstellen. Er schijnt ook daarvoor al een behandeling te bestaan die de energie stromen kan herstellen!
   Ik houd je/jullie op de hoogte!
   Linda

   1. Hallo Linda,

    Bij mij is enkele weken gelden een borsttumor (hormoongevoelig) van bijna 2 cm gediagnosticeerd. Heb biopt gehad en advies borstbesparende operatie en daarna bestraling. Heb eerst maar eens een maand bedenktijd gevraagd nadat de arts zei dat er geen haast bij was…
    Ben van alles op gaan zoeken, heb verschillende boeken gelezen en kwam zo ook op jouw blog terecht. Geweldig overigens wat je allemaal hebt uitgezocht en met ons deelt!
    Ben zelf inmiddels onder behandeling bij praktijk integrale geneeskunde, krijg o.a. elektronische edelsteentherapie, voor milt, lever en borst. Verder doe ik een ontgiftigingskuur voor mijn darmen om parasieten e.d. te verwijderen (derma-clean van Juglandis, biologisch), 3000 mg Vit.C, abrikozenpittenolie (B17) en middelen om de lymfe afvoer te stimuleren en nog een middel om het immuunsysteem te versterken. Heb ook deze homeopaat naar MMS gevraagd maar hij was van mening dat het middel te zwaar voor me zou
    zijn.
    Verder ben ik bezig met de stress in mijn leven te elimineren. En natuurlijk heb ik mijn dieet ook aangepast, ik at bovendien al erg gezond..

    Ik lees nu je verhaal over littekenweefsel na je operatie en al de gevolgen van dien. Heb nu al wat littekenweefsel als gevolg van afname van het biopt, voel ik zelf en de homeopaat bevestigde dit. Ik zit niet te wachten op dit soort vervelende gevolgen van een operatie..
    Ik vind het erg moeilijk wat nu te doen, wel of geen operatie en doorgaan waar ik mee bezig ben, de andere reguliere behandelingen zie ik sowieso niet zo zitten. Nare bijwerkingen en ik heb net mijn lichaam op de rit door kwik-verwijdering, versterking immuunsysteem en ben net 3 maanden genezen van chronisch vermoeidheidssyndroom .Dus ik sta best wel voor een lastige beslissing. Dit wil ik je laten weten en ook hoor ik graag hou je over operaties denkt.. Ik twijfel vaak aan wat nu wijsheid is, in ieder geval heb ik besloten bij de arts in het ziekenhuis onder controle te blijven en eventueel een operatie als het echt niet anders kan, wil ook geen levensgevaar lopen… Tja het blijft lastig als je iets anders beslist dan gebruikelijk of in ieder geval de mogelijkheden wil onderzoeken…
    Groetjes Jet

   2. Ik heb een borstbesparende operatie gehad en ook mijn okselklieren zijn weg, en kon mijn arm nauwelijks omhoog krijgen. Ik ben nu fanatiek bezig met Yoga/Pilates bij Achmea healt center (2x per week even een momentje voor mezelf). Mijn arm is in 4 maanden tijd aanzienlijk flexibeler geworden! 🙂

    Sterkte en succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s