Over Linda


Ik ben Linda Woudstra (1962) terwijl ik dit schrijf ben ik 47 jaar, moeder van twee lieve meiden van 12 en 14 jaar. Ik ben getrouwd, heb al 15 jaar mij eigen zaak en sinds 2000 ook de oprichter van Regeltante.nl.

Ik ben in 1986 afgestudeerd aan de TU Delft Industrieel Ontwerpen, daarmee heb ik een opleiding gehad die mij in staat stelt over verschillende vakgebieden heen te kijken en innovatieve processen te leiden. Mijn carrière kenmerkt zich door een interesse om complexe problemen te doorgronden en om te werken naar nieuwe inzichten en werkbare nieuwe situaties.

Bij General Electric Plastics heb ik bijna 6 jaar gewerkt en ervaring op kunnen doen in het vermarkten van producten en diensten. Bij GEP heb ik geleerd dat het niet veel uitmaakt welk product je verkoopt. Consistentie in je boodschap en dus geloofwaardigheid (what you see is what you get), was uiteindelijk waarop GEP zijn producten verkocht. Dat hadden ook bakstenen kunnen zijn.

In 1994 ben ik met mijn eigen bedrijf begonnen en heb ik Yellow & Blue Consultancy BV opgericht. Daar heb ik mij vooral toegelegd op vormgeven en leiden van complexe veranderingsprocessen. Met veel plezier werkte ik in die tijd voor grote opdrachtgevers. Het project waar ik nog met veel trots op terug kijk was de publicatie van het eerste milieujaarverslag van Philips NV. Een jaar later ontving Philips de World Environmental Counsel Award voor zijn innovatieve aanpak van het milieubeleid.

Met de komst van mijn tweede kindje ging stortte mijn zorgvuldig gebouwde kaartenhuis ineen. Toen ik in oktober mijn kleine spruit naar de crèche bracht, had ik haar na een maand steeds weer thuis. Ze had het RS virus opgelopen en kon 4 maanden lang eigenlijk niet naar de crèche. Omdat ik onvoldoende mensen kende in de plaats waar wij woonden -we waren gewoon tussen onze beider werkplekken in gaan wonen- en mijn ouders en schoonmoeder allemaal te ver weg woonden had ik geen enkele extra mogelijkheid om bij nood oppas in te schakelen. Dat leidde tot extreme stress en teleurstelling. Mijn man en ik hadden in die tijd voortdurend ruzie over de rol en taakverdeling. Wanneer puntje bij paaltje kwam was ik het toch altijd weer die er voor de kinderen was. Of het nu om praktische redenen was (ik zat altijd het dichtst in de buurt en ik had natuurlijk geen baas om verantwoording aan af te leggen) of om financiële redenen (ik had toch even geen opdracht) ik was altijd de klos!

Het irriteerde mij dat ik dat zo voelde! Ongemerkt wordt de schuld zo bij de kinderen neergelegd. Uiteraard zonder kinderen waren als deze problemen er niet! Ik heb toen serieus overwogen om te scheiden of helemaal te stoppen met werk;  beiden heb ik niet gedaan. Achteraf gezien heb ik geen spijt dat ik niet gescheiden ben, maar wel dat ik niet gewoon echt een time out heb genomen. Dat was voor iedereen beter geweest. Ik zag dat echter als compleet falen. Nu denk ik, dom! Wat is nu twee jaar op een mensenleven om er even echt voor je kinderen te zijn? Of drie? Met mijn mentaliteit en ambitie had ik moeten weten dat ik ALTIJD weer terugkom.

Wordt vervolgd.

Advertentie

65 gedachten over “Over Linda

 1. Beste Linda,
  Mijn naam is Sarah en ik studeer aan de school voor Journalistiek. Voor mijn opleiding ga ik de komende 10 weken een blog bijhouden, waarbij ik als onderwerp heb gekozen; kinderen van kankerpatiënten. Ik richt me niet dus niet alleen op de ziekte of op mensen met de ziekte, maar juist op hoe kinderen omgaan met de ziekte van hun ouder(s). Ik heb een aantal van je posts gelezen en ik zou graag in contact met je willen komen. Ik ben namelijk op zoek naar iemand die eventueel een gastblog wilt schrijven voor mijn blog vanuit een andere invalshoek, namelijk van iemand die ziek is en kinderen heeft: wat zijn je gevoelens tegenover je kinderen wanneer je kanker hebt? In afwachting van je antwoord! Groetjes, Sarah
  sarah.termeulen@hotmail.com

  1. Beste Sarah,
   Ik heb niet geantwoord omdat ik het razend druk heb met mijn werk, mijn eigen genezing en ale vragen van mensen die op mij af komen. Ik zet je vraag op mijn blog voor iemand anders die dit misschien wil opvolgen. Ikzelf pas even! Succes met je onderzoek.
   Groetjes Linda

 2. Beste Linda, Ik ben je nog altijd diep dankbaar dat je mij antwoordde en wat tips gaf na mijn “terminaal” diagnose longkanker per 1/3/2012 (nog 2 maanden te leven). Dat deed me zo goed! Inmiddels ben ik dus niet overleden, maar daarentegen juist een beetje vooruit. Ik houd dieet, neem supplementen, volg resonantietherapie (NGC Energy Healing Veldhoven), doe aan gebed en meditatie. Sinds kort gebruik ik ook Artemisinin – best heftig spul. MMS was voor mij te sterk (oedeemvorming bij longkanker). Resonantietherapie helpt mij denk ik het meest – maar ik geloof daarnaast ook sterk in een mix van meerdere benaderingen. Op mijn website heb ik daarom echt zo veel mogelijk methoden gezet (www.kankerhoeverder.nl).
  Ik ben blij te horen dat je doorzet na tegenslagen. Zo blijf je een lichtend baken ook voor anderen! Wellicht was MMS alleen niet genoeg – en is het tijd om ook meer in te zetten! Ik wens je moed, wijsheid en kracht daarbij!
  Lieve groeten,
  Anneke Smit

  1. Lieve anneke, En zo werkt het kennelijk in het universum dat jouw woorden nu weer zo belangrijk zijn voor mij in deze fase. Ik ben blij dat je er nog bent om mij dit te vertellen. Fantastisch te horen dat je hebt doorgezet!! Als ik een ding hebt ontdekt over mijn lichaam is dat het niet dood wil. Elke cel wil leven en het lichaam doet alles om in leven te blijven. Het kan je dus ook met kanker eigenlijk nooit in de steek laten. Toch wordt ik nu weer op de proef gesteld en vraag ik me af welk stukje ik nog over het hoofd zie.. Met alle stukjes die mij hier enop FB worden aangereikt vind ik het uiteindelijk wel, daar ga ik voor. Heel veel sterkte en kracht op je reis! XL

   Verstuurd vanaf mijn iPad

   1. hallo Linda, wat een prachtige site heb je en wat een kracht en doorzetting vermogen! Was op zoek naar jou email adres.
    Weet wellicht nog wel een mogelijkheid waar je wat aan zou kunnen hebben.Kan daar nl. verder niks over vinden op jou site.
    ik wacht af, het komt vast allemaal goed.
    vr gr Harold

   2. Dag Harold, we horen graag wat voor mogelijkheden je nog ziet de we hier nog niet hebben genoemd. Zet het als comment hier onder! bedankt!

  2. Interessant dat jij in plaats van MMS Artemisin gebruikt. Ben ook benieuwd waar en van wie je het betrekt. In de MMS community wordt protocol 2000 aangewezen als gebruiksadvies bij levensbedreigende ziekten en aandoeningen. Standaard betekent dit het gebruik van MMS / CDS / CDH (zoveel mogelijk toedienen op zoveel mogelijk verschillende manieren) en 400-maximaal 2000 mg calciumhypochloriet = MMS2, dat maakt in hypochloorzuur aan zodra vermengd met water). Ook het activeren met zoutzuuroplossingen van 4% wordt geprefereerd boven citroenzuur. Ik denk dat MMS een onderdeel is van het hele spectrum. Een voorhoede of anders een spil in het leger om je immuunsysteem en zelfgenezend vermogen gezond en op peil te houden. Succes!

   1. 🙂 Ik vergeet te zeggen dat het gebruik van MMS2 in veel gevallen wordt vervangen door Artemisinine.

  3. Beste Anneke,

   Waar koop je artemisinin? En waarom is het heftig spul?
   Ik zou het graag kopen voor mijn nonkel. Hij heeft niercelcarcinoom.

   Alvast bedankt en veel geluk!

   Groetjes,
   Angélique

 3. Toevallig kwam ik hier terecht via een tip. Heel mooi en informatief, maar het belangrijkste ontbreekt! Er zijn in Nederland artsen voor Niet Toxische tumor therapie (NTTT) die op geheel verantwoorde wijze kunnen begeleiden bij een alternatieve of aanvullende behandeling van kanker. Dit zou altijd de basis moeten zijn, daarnaast zijn Simonton therapie en Helende Reis heel goede aanvullingen. Kanker is geen ziekte voor zelfdokteren. Vraag info en adressen 088-2424240.

 4. Er bestaat verwarring over de inname van vruchten en toegevoegde vitamine C enerzijds en het gebruik van MMS anderzijds. Vitamine C is essentieel voor een gezond immuunsysteem. Het komt onze gezondheid ten goede. Punt is dat Vitamine C een anti-oxidant is en dus de werking van MMS, een oxidant, tegen gaat. De oplossing is de inname van beide van elkaar te scheiden in tijd. Mijn advies is meestal: Neem je dagelijkse hoeveelheid vitamine C (vruchten) sochtends in met het ontbijt. Wacht dan minimaal een uur en begin dan je MMS protocol. Misschien kan je mij het protocol toezenden waarin staat dat je het gebruik van Vitamine C helemaal moet vermijden. Dat is niet zo. Bellen mag ook, dan kan ik je beter helpen. 0527-611333 (Steven)

 5. Hallo,

  Ik heb de MMS kuur in huis met protocol. Maar nu ben ik n beetje in de war: in het protocol staat dat je ABSOLUUT geen anti oxidanten tot je mag nemen tot 2 uur voor en na je inname. Groente en fruit mag wel, behalve sinaasappel ivm vitamine C. Maar in groenten en fruit zitten juist heel veel anti oxidanten???? Dus dat is een beetje tegenstrijdig?! Hoop dat jij me uitsluitsel kan geven hierover..

  1. Ja er zitten in groente en fruit anti-oxidanten, we vragen je deze tijdens de kuur zo te kiezen dat je de groenten eet met het minste vit c en fruit laat staan behalve appels en druiven. MMS is wat het is en dat betekent dat je het zijn werk moet laten doen maar je hoeft ook weer niet te vasten. We vragen je alleen GEEN supplementen met anti-oxidanten te slikken het heft de werking van MMS teveel op. En dan heeft het dus geen zin. Blijf vooral zelf logisch nadenken en maak je keuzes bewust.

   Volgens de laatste inzichten is MMS 1 uur en 6 minuten actief in het lichaam, na die tijd kun je dus of een nieuwe dosis MMS nemen of stop je voor die dag (na 8-10 uur) en kun je je supplementen bijvoorbeeld bij het avondeten innemen.

 6. Ik geloof erg in een holistische benadering van ziekte. Tussen mijn behandelingen door wilde ik een weekje rust of eigenlijk mijn energie weer opladen, middels yoga, meditatie, massages en macro-biotische voeding. Ik kwam terecht in Puyssentut in de mid Pyreneeën. Ik ben er vorige week geweest, in de oktoberzon.
  Ze organiseren retraites speciaal voor mensen met kanker. De enorm gastvrije eigenaren hebben een oude ruïne omgetoverd tot een waar chateau. Ze hebben veel gevoel voor detail. De kamers hebben allemaal dikke kasteelmuren en de inrichting houdt het midden tussen orientaals en modern design. Overal in het chateau hangt kunst en de gemeenschappelijke eetkamer is het gezellige hart van het huis.
  Het grenst aan de keuken waar we de kunst van de macrobiotische kookkunst afkeken van kok Melanie. Soms hielpen we mee, soms keken we maar heel vaak luisterden we naar haar voedingsadvies. Melanie is een wandelende encyclopedie op het gebied van de juiste voeding tegen kanker.

  Ik was hier met nog vijf lotgenoten, voornamelijk Engels en we hebben enorm veel gelachen maar het was ook heerlijk om ervaringen te kunnen delen met elkaar. Overigens is er ook genoeg ruimte om je even terug te trekken in een van de prachtige andere vertrekken of in je riante kamer. Ook is er een bibliotheek met boeken over uiteenlopende onderwerpen van Boedha tot Paulo coulho.

  Naast de gasten waren er gediplomeerde therapeuten. De dagen werden gevuld met massages, reflexologie, yoga en meditatie. Het programma is zorgvuldig samengesteld, de dagen zijn gevuld maar zijn niet volgeboekt.

  Ik hèb nooit geweten hoe helend zo’n week kan zijn. Ik heb de verstoorde band met mijn lichaam weer hersteld en voel me lichamelijk, geestelijk en spiritueel supersterk!!

  http://www.puyssentut.org

 7. Hoi Linda,
  Ik heb nu de tweede leverreiniging gedaan van Andreas Moritz en ik wil zaterdag a.s. de MMS kuur beginnen om van alle parasieten en virussen en schimmels af te komen die ik in mijn lijf heb, ( candida, blaas ontsteking ) ik wil de mms kuur tussen twee leverreinigingen in doen denk je dat dat kan? Ik heb al contact met Jack en Henk maar wil het ook graag van jou weten. Ik heb uitgezaaide borstkanker in de longen en botten. Maar dat had ik al eerder gemaild.
  groetjes Sandra

 8. Linda, met alle respect maar dat protocol is inmiddels achterhaald. Het beste resultaat bereik je door rustig te beginnen en het lichaam te laten wennen, door de hoeveelheid over 8 dagelijkse innames te verdelen. Antwoord op de vraag is dus: mengverhouding 1:1, 1e dag 1 druppel van beide, 20 seconden reageren, genoeg water/sap erbij voor 1 dag en in 8 keer (ca. 1 serving per uur) opdrinken. Bij gebruik van medicatie of het eten van fruit, vruchtensappen en voedingsmiddelen waar anti-oxidanten in zitten, 2 uur wachten en dan met mms inname beginnen/doorgaan. Let goed op lichamelijke reacties zoals misselijkheid, diarree e.d. Komt dit voor, dosering halveren, niet stoppen. Aanhoudende misselijkheid/diarree, dosering opnieuw halveren totdat klachten verdwijnen. Dan weer opbouwen. Meer informatie ? Bel: 0527-611333 Steven.

   1. Beste Linda ,even een vraagje over MMS als je begint met deze kuur is het de bedoeling om van beide flesjes iedere keer een druppel toe te voegen tot totaal 15 druppels of alleen een soort te verhogen

    gr John

   2. Hai John,
    je neemt 2x per dag een dosis en begint met 1 van elk de mms en activator, de tweede dosis neme je 2 van elk, de gaat zo door tot je 15 druppels hebt bereikt dan ga je over tot 3x per dag een dosis van 15 druppels van elk.
    Bij dit protocol, merk het reinigende effect vrij snel, succes!

   3. Beste Linda ,bedaqnkt voor je reactie zou het mogenlijk zijn om een keer met je te mogen bellen of emailen zonder dat het op de side komt wil graag je mening over mijn ziekte, heb even hulp nodig

    gr John

 9. Vergeet ik nog te vermelden…
  Mijn zwager heeft zuurstof gekregen en dat krijgt hij toegediend via de neus.
  Nu zeggen de specialisten dat hij niet meer zonder kan. Inmiddels is de zuurstof thuis gebracht voor als hij deze week naar huis mag. Onze vraag aan jou: wat vind jij daarvan en wat zou jij ons adviseren/meegeven?

  Groetjes Jolanda Moonen

  1. Beste jolanda,
   Dit lijkt me geen probleem. Maar begin zsm met de aanpassingen in dieet die ik heb voorgesteld zodat zijn zuurstoftoevoer naar de cel kan worden hersteld, anders helpt de extra zuurstof ook niet.
   1) vitamine C voor het vaatherstel en de trombose dagdosis naar minimaal 10 gram opvoeren in enkele dagen!! Je bloed kan nu de zuurstof (controleer je ijzer gehalte) weer opnemen en ook door het lichaam gaan distribueren.
   2) Omega 3 en omega 6 voor de zuurstofdoorlaatbaarheid van de celwand! 2x per dag een dessert lepel van 50/50 Omega 3 en 6 beiden koudgeperst.
   3) Hier moet je vrij snel iets van gaan merken, pijn in been moet minder worden en de ademhaling moet gaan verbeteren.

   Als hij weer wat is aangesterkt, kun je dan stoppen met de vitamine C en minimaal 6 weken MMS kuur gaan volgen. Elk uur minimaal 3 druppels MMS en dat minimaal 10 uur per dag. Is prima vol te houden zo. Je moet dan tijdelijk stoppen met vitamine C (anti-oxidant) omdat dat niet samengaat met de MMS (oxidant) kuur en elkaar dus opheft.

   Zowel met de vitamine kuur als met de MMS kun je af en toe diaree krijgen. Dat is een teken dat er afvalstoffen uit gaan. Je moet echter de dosis dan verminderen, omdat je sterk moet blijven er anders te veel vocht wordt afgedreven.
   Minder dan even de dosis of maak de tussenposes met een uur langer, totdat de diaree verdwenen is en ga dan weer langzaam omhoog.

   Succes!
   Linda

 10. Beste Linda,

  Ik heb je al eerder gemaild maar weet niet zeker of je mijn bericht hebt ontvangen en of je ook een antwoord terugstuurt.
  ik probeer het nog een x.

  Mijn zwager is 9 weken geleden gediagnosticeerd met longkanker, uitgezaaid naar onderrug en lever. Hij heeft inmiddels een bestraling gehad en volgende week krijgt hij zijn 2e kuur (van de 4).
  Al 9 weken krijgen de artsen zijn hevige pijnen niet onder controle en valt hij van de ene ellende in de andere. Er is geen profssionele tijd voor zijn persoonlijke en psychische gestel en heeft daar veel behoefte aan. Aan de andere kant helpt het hem ook niets want hij heeft en houdt zijn kanker.

  Naast het krijgen van zijn pijnen, en allerlei ‘kleine’ kwaaltjes, heeft hij een forse longontsteking gekregen na zijn eerste kuur en een trombosebeen. Daarnaast is hem tussen neus en lippen medegedeeld dat ze hem niet meer zullen behandelen als zijn hart ermee op houdt en bestaat ook nog de kans dat hij een dwarsleasie kan krijgen ivm uitzaaiingen in zijn rug waarvoor hij nu een korset aangemeten krijgt.

  Wij als familie zetten ook alles op alles om ze zoveel mogelijk te ondersteunen. Nu las ik jouw site en vroeg ik me af wat jij ons als ervaringsdeskundige zou kunnen adviseren.

  Ik hoop iets van je terug te lezen.

  Sterkte en groetjes Jolanda Moonen

  1. Zet mijn reactie ook hier nog even erbij:

   Beste Jolanda,
   Ik hoop dat Jack jou ook even zal antwoorden, hij is natuurarts en heeft heel veel kennis van zaken en blogt hier op de site mee. Maar ik zal graag de aftrap geven. Ik weet niet wat de voorgeschiedenis is van je zwager? Al eerder behandelt voor kanker?

   Aanpak van trombose
   Een van de meeste onbegrepen eigenschappen van vitamine C is de invloed ervan op je aderwand. Onvoldoende vitamine C leidt tot het oplossen van de collageen lagen in je aderwand die hem flexibel en sterk maakt.
   in de plaats ervan krijg je een suboptimale oplossing; er ontstaat en waterige laag waar calcium, cholestorol in neerslaan en omdat er altijd dan ook ontsteking bij zijn een ophoping van witte bloedlichaampjes die wanhopig de zaak proberen op te lossen! Zie daar de oorzaak van trombose…

   De beschikbare vitamine C in het lichaam is duidelijk te laag, voer dit zsm op naar 7-10 gram per dag. Je kunt het in poedervorm kopen bij de vitamin store onder andere en anders gewoon de 1000 mgr pillen nemen. Begin direct en neem 1000 mgr (1 gr) om de 3-4 uur. Voer de dosis in de komende dagen op tot zoveel als je kunt maar probeer iig 10 x 1 gr over de dag te halen!

   Je lichaam maakt dan nieuw collageen aan, zodat de aderwand weer wordt versterkt en de witte bloedlichaampjes kunnen de prop gaan opruimen die in het been pijnklachten geeft.
   Probeer in je voeding zoveel mogelijk groente en fruit te eten en maak sappen als gewoon eten niet lukt.

   Voor de longkanker geldt hetzelfde, vitamine C hebben je witte bloedlichaampjes nodig om waterstofperoxide te maken waarmee ze kankercellen kunnen doden. Als de trombose onder controle is, dat duurt misschien een week of twee, kun je daarna een MMS kuur overwegen ipv chemo. Kijk eerst maar eens of je baat hebt van de vitamine C en pas je voeding aan! Zorg dat je mineralen binnen krijgt iig calcium, zink en magnesium. En als je veel drinkt zorg dat je ook zouten opneemt, dus drink water met een klein mespuntje zeezout even wennen. Zorg voor voldoende kalium (bananen) en ga beginnen met de inname van 2 dessertlepels omega 3 (lijnzaadolie) en omega 6 (rijstolie, zonnebloemolie etc) per dag. KOUDGEPERST!!! Ga naar de reformzaak of Ekoplaza.

   Zie op deze blog de artikelen over Brian Peskin en lees alles!
   Heel veel succes en laat ons weten hoe het verloopt!
   Liefs Linda

 11. Beste Linda,
  Onder de indruk van je strijd tegen kanker en je moed om zelf voor een alternatieve geneeskunde te kiezen ben ik nu ook zover dat ik dit ook wil proberen. Na een aantal jaren intensieve behandelingen heb ik nu 3 maanden rust en het goed moment om dit te gaan proberen. Hieronder mijn verhaal en als laatste mijn vraag.

  Ik ben een vrouw van 45 jaar met een zoon van 15 en een dochter van 13 jaar. In 2007 gescheiden en in juli 2010 gaan samenwonen met mijn vriend. Bij mij is in juni 2010 endeldarmkanker geconstateerd met uitzaaiingen buitenkant baarmoeder en uitzaaiingen in mijn lever. Van juni 2010 t/m januari 2011 10 chemobehandelingen (3 combinatiebehandelingen oxaliplatin en xeloda-pillen en 7 behandelingen met alleen xeloda –pillen i.v.m. complicaties oxaliplatin) gehad, de tumormarker CEA gaf na deze behandelingen een daling van in het begin de waarde 1210 naar eindwaarde 17. Daarna in april en juni 2011 operaties aan mijn lever gehad waarbij alle tumorcellen zijn verwijderd. Daarna 25 bestralingen en in november 2011 een grote operatie waarbij ik een definitieve stoma heb gekregen en zowel baarmoeder en eierstokken zijn verwijderd. De patholoog anatoom vond helaas ook tumorcellen in één eierstok en dat was geen goed voorteken. Dit werd dan ook duidelijk bij de 1ste controle in maart 2012, want toen werden er weer uitzaaiingen gevonden en nu in mijn longen en ook in mijn kleine bekken een verontrustend plekje. Weer 6 chemo’s gehad, irinotecan (ook wel campto genoemd), maar deze chemo’s hebben geen effect gehad en alleen maar meer groei van tumorcellen in mijn longen en nu ook een plek in de overgang van nier naar blaas. Het wonderlijke van de ruime 2 jaar dat ik behandeld word is dat ik ondanks alles mijn energie nog steeds heb. Ik ben ook positief gebleven en rijd nog vrolijk rond op mijn fiets, vorige maand nog 53 km om de weerribben bij Giethoorn . Mijn lichaam is enorm sterk, ik denk dat dit komt door mijn leefstijl. Ik heb nooit gedronken of gerookt en eet gezond (maar kan gezonder, minder vlees en nog meer groente). Nu hebben de artsen besloten dat ik tot 2 januari niet meer in het ziekenhuis hoeft te komen, maar wanneer ik klachten heb moet ik gelijk bellen. Ik ben er bewust van dat ik op de reguliere manier niet meer beter kan worden, maar ik geloof in wonderen en ook geloof ik nog steeds in mijn lichaam. Dus ik ben gaan rondtoeren op internet en kom telkens weer het zuiveringszout met ahornsiroop en MMS (Miracle Mineral Solution) tegen. Dit met de oncoloog besproken, maar hij werd heel cynisch en mijn vriend deelt zijn mening. Hij begon over Simoncini en dat er patiënten waren overleden etc. etc. Ik heb me verdiept op internet en het boek van Andreas Moritz gelezen, op de site van jou en Manon er over gelezen en ik ken persoonlijk ook mensen die de wereld over reizen met een soortgelijk iets als MMS om ongedierte op gewassen te bestrijden en dieren te genezen. Zij hebben ook goede resultaten.

  Dus ik wil ook van start gaan. Alleen weet ik niet of ik met MMS en zuiveringszout tegelijk moet beginnen en of het verstandig is na alle chemo’s die ik heb gehad.
  Kunt u mij daar wat verder over vertellen waar ik wijs aan doe en/of ik toch een arts moet raadplegen aangezien ik misschien toch schade in mijn lichaam heb door alle chemo’s, ook al fuctioneert mijn spijsvertering heel goed en voel ik me goed.

  Budwigpapje heb ik vanochtend voor het eerst gegeten en vond ik echt heel vies, zelfs met honing. Heb je daar ook een tip voor?

  Ikzelf ben een nu afgekeurde scheikunde-docente en voorheen ook chemisch analiste, dus van chemie weet ik het een en ander af.

  Met vriendelijke groet,
  Jacqueline Peters

  1. Beste Jacqueline,
   Welkom op mijn blog. Je vraag heb ik al een paar keer hier beantwoord en dat is dat ik geen voorstander ben om allerlei zaken (kuren) door elkaar heen te gebruiken. Ik zou daarom beginnen met minimaal 6 weken MMS te gebruiken. Zo gezond mogelijk te eten (vegetarisch en veel goede omega 3 en 6 vetten gebruiken) veel water drinken (en aanvullen met voldoende zeezout!) zorg voor voldoende inname van sporen elementen en mineralen, daarvoor is het bijslikken van chlorella en spirulina heel geschikt, maar ook kun je HEILAARDE toevoegen aan je dieet en daarna eventueel nog vitamine supplementen nemen waarbij je tijdens de MMS kuur de ANTI-Oxidanten moet vermijden.
   En het belangrijkste, ik lees in jouw verhaal ook weer en scheiding ten tijden van het ontstaan van je ziekte, zorg dat je dat genoeg aandacht geeft in de zin dat je alle ellende rondom de scheiding, het verdriet, het schuldgevoel etc, verwerkt. Niks wegdrukken maar onder ogen zien wat je jezelf hebt aangedaan en je afvragen of je dat inmiddels niet meer doet? Old habits! Zorg dat je ze herkent, daarmee pleeg je namelijk roofbouw op jezelf.
   Succes!
   Linda

 12. Hi linda,

  Ik kwam toevallig op je blog. Ik vind het goed en dapper wat je doet en de beslissingen die je genomen hebt. Via mijn werk kom ik wel in aanraking met de behandeling van kanker. Wellicht zou je eens een kijkje kunnen nemen op de site: http://www.salvestrolen.nl Vriendelijke groet, Hans

 13. Hallo Linda,

  wat geweldig en dapper dat je aan deze zoektocht begonnen bent, maar je moet gewoon door!!
  Ik vind het inderdaad heel logisch klinken; jouw uitgangspunt, benadering en behandeling van kanker. Zoveel mensen zullen hierdoor ook nieuwe kansen krijgen en een beter gevoel t.o.v. kanker.

  Veel succes en kracht gewenst voor jou en je gezin!!

  Hartelijke groet, Ria Sanders-van Duuren

  1. Beste Ria,
   Ik hoop dat het mensen verder helpt. Ik had destijds niemand om het aan te vragen en vond het vreselijk naar om alle beslissingen allemaal zelf te moeten nemen. Maar uiteindelijk went dat natuurlijk en ga je gewoon je eigen gang. De eenzaamheid kan ik me echter nog goed herinneren en vandaar deze blog. Het mooie is te merken dat we er toch nog gewoon voor elkaar willen zijn. Dank voor je bemoedigende en versterkende woorden.
   Linda

 14. Beste Linda,

  Ik ben in het kader van mijn studie opzoek naar informatie omtrent het verwerkingsproces na de behandeling. Waar ben je op gaan laten na de diagnose? Hoe kom je terug in je oude rol? Zou jij mij hiermee willen helpen door het invullen van een enquête en ken je wellicht meer mensen die hier even de tijd voor willen nemen? Het zou mij ontzettend helpen.

  Een prettige dag,

  Ruben Mols

 15. Hallo Linda,
  Mijn schoonmoeder is gediagnotiseerd met maagkanker, uitzaaiingen naar de buikwand. We willen haar graag alle opties kunnen voorleggen en jouw verhaal spreekt ons heel erg aan. Mag ik je daarom 2 vragen stellen?:
  – Waar kun je MMS verkrijgen?
  – Weet je wellicht ook of: MMS werkzaam is bij elk type kanker en maakt het uit hoe agressief of vergevorded het al is.
  Alvast heel erg bedankt voor je snelle reactie.

  1. Beste Paula,
   Ik stuur je mijn reactie ook even persoonlijk door en zet deze ook voor anderen zichtbaar op de blog.
   Alle soorten kanker zijn naar mijn weten allemaal gevoelig voor MMS. Omdat het om anaerobe cellen of organismen gaat zullen zij niet aan de oxiderende werking van MMS kunnen ontsnappen.
   Over de dosering van MMS bij vergevorderde kanker lees je alles op de site van Jim Humble http://jimhumble.biz/index.php

   Echter er zijn twee belangrijke dingen die je ook in ogenschouw moet nemen.
   1. Het immuunsysteem moet weer worden geactiveerd en daarvoor heb je een goede leefstijl nodig, stress is het eerste onderwerp dat je bij de horens moet nemen. Mensen met kanker leven met vaak met grote angsten en frustraties of verdriet, zorg ervoor dat je schoonmoeder op zoek gaat naar deze ziekmakende gedachten of patronen. En ruim deze op!!
   2. Neem daarna je voeding en bewegingspatroon grondig onderhanden en neem of doe alleen nog maar dingen die je lichaam en geest versterken. Zonder een gezonde geest… geen gezond lichaam.
   Waar je MMS kunt kopen staat op deze blog in de linker kolom!!

   Succes!

  2. Beste Paula,
   Ik stuur je mijn reactie ook even persoonlijk door en zet deze ook voor anderen zichtbaar op de blog.
   Alle soorten kanker zijn naar mijn weten allemaal gevoelig voor MMS. Omdat het om anaerobe cellen of organismen gaat zullen zij niet aan de oxiderende werking van MMS kunnen ontsnappen.
   Over de dosering van MMS bij vergevorderde kanker lees je alles op de site van Jim Humble http://jimhumble.biz/index.php

   Echter er zijn twee belangrijke dingen die je ook in ogenschouw moet nemen.
   1. Het immuunsysteem moet weer worden geactiveerd en daarvoor heb je een goede leefstijl nodig, stress is het eerste onderwerp dat je bij de horens moet nemen. Mensen met kanker leven met vaak met grote angsten en frustraties of verdriet, zorg ervoor dat je schoonmoeder op zoek gaat naar deze ziekmakende gedachten of patronen. En ruim deze op!!
   2. Neem daarna je voeding en bewegingspatroon grondig onderhanden en neem of doe alleen nog maar dingen die je lichaam en geest versterken. Zonder een gezonde geest… geen gezond lichaam.

   Succes!
   Linda

 16. Hoi Linda en anderen,
  Wat een eyeopener die site van jou. Bij mij werd eind 2009 borstkanker geconstateerd, advies: borstbesp operatie, bestraling, chemo en hormoontherapie. Ik heb, na veel borstproblemen, rigoureus gekozen voor amputatie van beide borsten en verder van alles afgezien tegen de dringende reguliere adviezen in. Ik ben gaan inlezen en een natuurlijke weg ingeslagen. Ik voel me fantastisch. Voor ieder die ik kan ondersteunen met mijn ervaring is mijn verhaal te lezen op
  http://www.manon-schrijft.nl/index.php?page=3&schrijfsel_id=49
  met een lieve groet van Manon.

 17. Linda,

  Wij hebben in Flevoland en de NOP sinds 2005 de stichting behandelwijzer opgericht. In de stichting zijn ongeveer 25 professionals en praktijken alternatieve geneeskunde verenigd. De stichting houdt jaarlijkse bijeenkomsten waar lezingen gegeven worden. Wil je ons laten weten op welke manier we jou kunnen uitnodigen om een lezing te geven ?

  Groet,
  Steven

 18. Hoi Linda,
  Wat inspirerend om je blog te lezen. Je merkt aan de reacties dat je standpunten soms omstreden zijn. Iedereen houdt natuurlijk het liefste vast aan zijn eigen specialisme en overtuiging – jammer want zo hou je vooruitgang tegen.
  Hier nog een link naar een TED-Talk van een ex-collega van me Luuk Simons
  http://youtu.be/ukK-4UR3eRc
  Met det titel ‘From Disease Mgt to Health Mgt’. Ted-Maastricht was trouwens ooi een mooi podium voor jou geweest.
  Succes met je mooie plannen.
  Groet,
  Liliane

  1. Dank je Liliane!
   Ik ben bezig om een netwerk te bouwen waarin we alle frontrunners bij elkaar brengen. Als je je inschrijft op mijn blog houd ik je op de hoogte van onze vorderingen. Ik zal jullie namen alvast doorgeven aan de mensen achter deze groep: http://healthinnovation.ning.com/
   Ik geloof dat de wal het schip gewoon weer gaat keren of we nu willen of niet 🙂
   Overigens ben ik beschikbaar om lezingen te geven, mocht je interesse hebben.
   Gr. Linda

 19. Hallo Linda
  Ik wil je iets vragen over MMS.
  Ik lees er heel veel positieve dingen over, maar ook heel veel negatieve. Internet staat vol info, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet.
  Ik weet gewoon niet meer wat ik moet geloven. De een zegt dit de andere dat. Die MMS wordt door vele afgeraden, omdat het een schoonmaakmiddel is. Als je een wanhopig kankerpatient bent, weet je niet meer wat te doen.
  Ik wil geen chemo, want daar ben ik van overtuigd dat het gif is, maar is MMS dat ook? Jij zal natuurlijk zeggen van niet, maar als je op andere sites kijkt is het weer wel gif. Wat moet je nou als patient.
  Kun je mij helpen wat te doen.
  gr roos

  1. Dag Roos,
   Als je gaat zoeken kom je van alles tegen en is het moeilijk het kaf van het koren te scheiden om dat je nog nergens aan kunt refereren…
   Ik ben overtuigd dat kanker een systeem falen is, waardoor woekering van cellen mogelijk is. De eigen (kanker)cellen gaan in feite meedoen met alle andere anaerobe pathogene die vrij spel hebben gekregen doordat je lichaam is verzuurd en zuurstof arm is geworden.

   Deze anaerobe cellen kunnen niet tegen zuurstof, het immuunsysteem gebruikt zuurstof in alle soorten en maten om deze indringers te vernietigen. Lees mijn blog er op na! MMS is een zuurstofverbinding met twee vrije zuurstof radicalen, die hebben dus een elektron te weinig en zijn daardoor zeer reactief! MMS brengt die extra zuurstof atomen in je lijf, daar kan je lijf prima mee overweg en is beslist geen gif.
   Dan definieer ik gif al iets waar maar een zeer geringe hoeveelheid voor nodig is om je systeem te ontregelen zodat je kunt sterven. Water is ook giftig, maar pas in zeer grote hoeveelheden, suiker en alcohol ook..

   MMS wordt gebruikt als reinigingsmiddel dat klopt, om schimmels , virussenen bacteriën te doden! En dat is precies waar je met kanker ook last van hebt. Een gedegenereerde menselijke cel, gaat terug naar zijn oervorm en die was oorspronkelijk een bacterie, schimmel of virus en vertoont daar dus grote gelijkenis mee.

   Nu je angst om ergens voor te kiezen. Het verkeerde te kiezen misschien? Je leven hangt ervan af dus wil je niet fout zitten…
   Ik heb destijds in de eerste plaats gekozen voor kwaliteit van leven, ik zag niet in hoe een chemo of bestraling mij zouden gaan helpen om mijn verzuurde en ontregelde lichaam weer in conditie te brengen. Als de tijd mij gegeven zou zijn zou ik het op lange termijn alleen maar redden met een top immuunsysteem. Dus ik moest sowieso met mijn lijf en geest aan de slag.

   Als je dan kijkt naar de werking van chemo en bestraling (om effectief te zijn werkt bestraling alleen in op cellen waar zuurstofatomen in zitten…)
   Oh, ja hoe was het ook weer? Kankercellen gebruiken suikers en geen zuurstof om energie op te wekken…dat is dus redelijk kansloos, dat bestralen. En chemo maakt je immuunsysteem kapot en MMS alleen je kankercellen.
   Keus was voor mij heel erg makkelijk te maken.

  2. Beste Roos en Linda,

   Graag wijs ik jullie op de website van natuur arts Henk Fransen http://www.genezendvermogen.nl Hij heeft het immuunsysteemomderzocht en er prachtige boeken over geschreven vanuit het perspectief van de immuuncel. Hij heeft een praktijk in Groessen (bij Nijmegen) en is gespecialiseerd in het genezend vermogen ondersteunen bij kanker. Zeer boeiende man.

   Succes.

   Jolande

 20. Dag Linda,

  Ik ben een link met informatie toegestuurd over kanker en vitamine B17 (Amygdalin/Laetrile/geconcentreerde Nitriloside). Deze vitamine is terug te vinden in o.m. bittere abrikozenpitten. Je hebt de link vast al, maar zo niet: http://www.abrikozenpitten.nl
  Googelen op B17 en abrikozenpitten levert erg veel aanvullende info op.

  Groeten, Renée Daniëls

 21. Dat chloor goed kan werken bij ziektes,weten wij al jaren.Bij de opfok van kuikens hebben wij de meest besmettelijk ziektes kunnen genezen,o.a.
  coccydiosis.Dit in veel kortere periode dan voordien met de reguliere medicijnen.Na het programma van Radar ben ik gelijk begonnen met mms2 en voelde mij al snel een heel stuk beter.Nu gebruik ik mms1,om te zien wat dat doet.Mijn reeds lange lever en darmklachten(artsen konden niets vinden)zijn over.Voel mij nu veel en veel beter dan de laatste jaren.

  1. Beste Jac,
   We hebben al meer reacties op deze blog van succesvolle bestrijding van ziektes bij dieren met chloor. Ik wend mij vaak in mijn research tot de dieren geneeskunde omdat daar nog veel openlijker wordt gecommuniceerd dan bij mensen geneeskunde. 😉 en zo verschillend zijn we toch echt niet behalve dat onze lever geen vitamine C meer kan aanmaken, waar het immuunsysteem weer watersyofperoxide uit maakt, wat ook een vrije zuurtsof radicaal bevat, om pathogenen mee te doden.

   Dus tenaanzien van de dieren hebben wij al een achterstand, die we met intelligentie zouden moeten kunnen compenseren 🙂

 22. Linda, het is mijn stellige mening dat de redactie van Radar met haar rapportage een ander doel diende dan wat van een onbevooroordeeld, objectief en open-kritisch programma verwacht mag worden. Onder die categorie mag Radar zich niet scharen. Zij heeft zich volkomen ongeloofwaardig gemaakt. Ik neem daarom de reportage niet serieus, ook al raakte ze mijns inziens enkele gevoelige snaren en deelde ze niet geheel onterecht rake klappen uit. Het wordt misschien eens hoog tijd dat er iemand van enige invloed en competentie opstaat die instituten als Tros Radar op de vingers tikt en eens een koekje van eigen deeg uitdeelt. Want de ene vraag na de andere rijst in mij op naarmate de tijd verstrijkt en het negatieve, shockerende effect van de uitzending wat is geluwt. Het liefst zou ik een antwoord willen hebben op de vraag wie of wat de redactie van Tros Radar ertoe heeft bewogen om MMS en haar leveranciers tot zondebok te maken van de kwakzalvend Nederland. Daar klopt volgens mij helemaal niets van. Dus niet in de eerste plaats ‘wát wilde Radar bereiken’ maar juist ook ‘WIE wil datgene wat zonodig bereikt moest worden, bereiken’. Geen enkele Nederlander is volgens mij direct gebaat bij een media hetze tegen kwakzalverij. Van Nederlanders die MMS gebruiken mag gerust geacht worden dat zij over een gezond, zelfdenkend verstand en vermogen beschikken. Wij lezen ons namelijk in, maken daarbij onze eigen afwegingen en beslissen vervolgens zelf wat wij inzetten voor het doel dat wij nastreven. En daar hebben wij géén media politie bij nodig! Het feit dat de programmamakers van Tros Radar volkomen voorbijgaan aan de mogelijkheid een positieve bijdrage te leveren aan de levens van tienduizenden Nederlanders die MMS gebruiken, druist volgens mij in tegen iedereen die de reportage oplettend heeft gevolgd. Maar gebleken is dat Tros Radar gemaakt wordt voor de gesloten mind, of om die laatste restjes open mind te sluiten. En dat rechtvaardigt voor mij de vraag welke ‘heer’ – anders dan zij zelf – Radar hier nu feitelijk dient. En let op wat ik hier zeg hé.. want de kijkcijferbeluste commerciële persmuskiet is weldégelijk van puntje puntje invloed op ons aller denken en functioneren. In óns land kan je vervolgd worden wegens vermeende haatzaaierij als je alleen maar je eigen persoonlijke mening geeft ondanks het feit dat zowel het openbaar ministerie zij aan zij met jouw advocaat het voor je opnemen. Dat geeft toch te denken, nietwaar ? Met welke krachten en machten hebben wij hier te maken ? In ieder geval heb ik vanmorgen besloten om een aantal MMS publicaties tijdelijk maar van het internet te halen vanwege de haat-mailtjes die ik daarop heb mogen ontvangen. Voor Radar was die ‘energie’ volkomen absent.

 23. Lieve mens(en)
  Ik sta perplex. Heb de uitzending Tros MMS gezien.Wat mij direct opviel, was dat er alleen gesproken werd over de handel in MMS, maar niet met patienten die het gebruikt hadden en hun ervaring.
  Ik wil dit graag blijven volgen.
  Veel succes met napluizen!
  Kewes Blokhuis

  1. Beste Kees,
   Het is een gemiste kans dat men geen patienten aan het woord heeft gelaten. Ik heb mijn diensten wel aan Radar aangeboden maar heb niets van hen mogen vernemen. Mijn brief is ook niet door hen op het formum geplaatst dat heeft een van de blog bezoekers voor mij gedaan.
   Je kunt de ontwikkelingen het beste volgen door een abonnement te nemen op de blog!

 24. Doctors en farmaceutische bedrijven hebben er geen baat bij om te onderzoeken of mms of rauw en organisch te eten werkt tegen kanker want daar is geen geld mee te verdienen.

 25. Beste Linda,
  even toevallig als ik in 2008 op de Nieuwe Geneeskunde van dr Hamer stuitte, kwam ik vandaag op jouw site terecht. Eind 2007 is mijn vrouw overleden aan uitzaaiingen na een genezen borstkanker. Ik had mij in die jaren driftig in de materie verdiept en verbaasde mij meer en meer over onbewezen veronderstellingen en aannames waarop de reguliere kankerkennis, het kankeronderzoek en de kankerbehandeling berust.

  Zo worden wij in het huishouden, in onze voeding en in onze persoonlijke verzorging voortdurend blootgesteld aan stoffen waarvan verondersteld wordt dat ze giftig en kankerverwekkend kunnen zijn. Zelfs van de middelen uit de chemococtail en de bestraling, waarmee kanker bestreden wordt, is bekend dat ze kanker kunnen veroorzaken. Desondanks leven er gelukkig nog steeds mensen in Nederland, hoe kan dat toch? Waarom wordt de een wel en de ander niet ziek?

  Mijn persoonlijke conclusies over de reguliere visie over kanker zijn weinig rooskleurig en hoopgevend:
  • kanker een autoimmuunziekte noemen, is een blijk van onwetendheid over oorzaak en wat er werkelijk aan de hand is.
  • de oorzaken van kanker zijn onduidelijk; er wordt veel over gespeculeerd: kankerverwekkende stoffen, roken, levensstijl, psychische gesteldheid, genetische aanleg.
  • met dank aan de statistiek mag zoveel procent van de bevolking een bepaalde vorm van kanker krijgen en mag zoveel procent aan kanker overlijden, waarmee de reguliere behandelaars zijn gevrijwaard van: “dood door schuld” wegens de symptoombehandeling met kankerverwekkende, zwaar giftige chemopreparaten en kankerverwekkende bestraling.
  • bij de kankerbehandeling wordt, uit onwetendheid over de werkelijke oorzaken, vol overtuiging en bijna dwingend symptoombestrijding toegepast.
  • mij viel ook op dat de meeste alternatieve en complementaire kanker therapieën de theorie van de kwaadaardige celdeling en tumorgroei overnemen en als uitgangspunt hanteren; het verschil met het reguliere protocol is dat de behandeling minder agressief is en holistischer van aard.
  • Bij alle behandelmethoden zijn er altijd mensen die genezen. Ik mis, net als jij, serieus onderzoek naar de vraag, hoe het mogelijk is dat sommige mensen wel genezen van de autoimmuunziekte kanker die toch algemeen als ongeneeslijk te boek staat.

  Linda, omdat jij in de beschrijving van jezelf nadruk legt op jouw innovatieve kwaliteiten, vermoed ik dat je belangstelling kunt opbrengen voor de revolutionaire ondekkingen van dr Hamer met betrekking tot de algemene ziekteleer. Richt je daarbij op de werkelijke inhoudelijk kant, voor iemand die innovatief denken tot kunst verheft is het smullen dat verzeker ik je; de verhalen er omheen leiden alleen maar af en zetten mensen, al dan niet bewust, op het verkeerde been! Als er iemand binnen de geneeskunde innovatief is, dan is hij dat wel!

  Door zijn baanbrekende ontdekkingen heeft dr Hamer de complete ziekteleer biologisch logisch kunnen ordenen en indelen. Hij ontdekte 5 biologische natuurwetten die naar de maatstaven van de huidige wetenschap verifieerbaar dan wel falcificeerbaar zijn, en ook in de jaren 80 veelvuldig door collega’s voor 100% zijn geverifieerd!
  Hij heeft zijn ontdekkingen, naar mijn mening terecht, de Nieuwe Geneeskunde genoemd. De consequenties van de Nieuwe Geneeskunde zijn enorm. De reguliere geneeskunde wordt als het ware op zijn kop gezet. Al mijn bovengenoemde twijfels over de reguliere kankervisie zijn erdoor opgelost; alle vragen zijn beantwoord. Door de Nieuwe Geneeskunde wordt de symptoombestrijdende geneeskunde verheven tot een oorzaak gerichte en oorzaak oplossende geneeskunde. Door op het individuele niveau de oorzaken van ziektes te kennen en inzicht te hebben in het te verwachten genezingsproces, kan de GNM-arts zijn patiënt heel specifiek begeleiden naar werkelijke genezing.

  Iedereen in ons vrije Nederland zou door haar of zijn behandelende arts op de hoogte moeten worden gesteld van de visie over kanker en kankerbehandeling van zowel de reguliere geneeskunde en van de Nieuwe Geneeskunde. De patiënt moet vervolgens vrij mogen kiezen tussen deze twee en andere ondersteunende alternatieve en complementaire therapieën.

  Het vereist innovatieve geesten, Linda, om de dogma’s op welk gebied dan ook, te doorzien en te doorbreken. Jij deed en doet dat in jouw werk. Dr Hamer deed en doet dat in zijn werk: de geneeskunde.

  Behoudenheid, meer van hetzelfde, conservatisme, loyaliteit, consensus, zullen nooit tot belangrijke kennisdoorbraken en revolutionaire ontwikkelingen leiden. Leve de innovatieven, de dwarsdenkers, de vrijdenkers, de zelfstandige geesten onder ons.
  Dat jouw site een eerbetoon mag zijn aan de echte pioniers in de geneeskunde, die zo vaak miskend, verguisd en onderdrukt worden.

  1. Beste Hommo,
   Mijn excuus voor de late reactie op je bericht! Ik heb niet altijd de tijd om direct te kunnen reageren op alle reacties die via de blog binnenkomen!
   De inhoud van de meeste mails is ook van dien aard dat ik niet even snel wat opschrijf en klaar.
   Ik wil graag op de inhoud van jou mail ingaan.
   Ik ben voor het eerst met de theorie van dr. Hamer in aanraking gekomen doordat ik werd gebeld door een zoon van goede vrienden van mijn ouders die nu arts is in Portugal omdat hij niet meer kon werken in het Nederlandse symptoom bestrijdende systeem.

   Hij informeerde naar mijn kanker en vroeg expliciet in welke borst ik de tumor had. Bij mij was dat de rechter borst, waarop hij mij vertelde dat ik een probleem in mijn relatie met mijn partner had. De linker borst staat voor een probleem met je kinderen en rechts voor je partner. Hij legde mij uit dat ik blijkbaar teveel moest zorgen en geven aan mijn partner. Ik was natuurlijk totaal verbaasd, omdat dit voor mij volledig nieuw was, echter ik stond er ook niet direct afwijzend tegenover, omdat ik, zoals je terecht zegt een open geest meen te hebben en absoluut open sta voor nieuwe kennis en inzichten!

   Maar ik heb toch ook even achter mijn oren gekrabd, echter er kwamen direct 2 gedachten bij mij op; ik heb ALTIJD gezegd; het is mind over body en in die volgorde. En ten tweede ik riep al enige jaren tegen mijn man dat ik ZIEK werd van onze ruzies.

   Zo geloof ik ook dat je zelf besluit wanneer je dood gaat en dan is het niet onlogisch om ook te kiezen hoe. Sinds ik kanker heb gehad ben ik daar nog meer van overtuigd geraakt.
   In mijn relatie met mijn man, zat heel veel mis en het lukte mij niet dat te veranderen. De laatste 3 jaar riep ik in de vele ruzies tegen hem, dat ik ziek werd van de herhaling. Omdat we gevangen zaten in een rollenspel, wat zich steeds maar weer herhaalde en wij beiden bleken niet in staat hier iets in te veranderen. Vaak ging door mijn hoofd dat het enige dat ik zelf kon veranderen was weggaan, maar ik wilde mijn kinderen niet de dupe laten worden en ik ben geen quiter.

   Wat ik door mijn kanker heb geleerd en mijn man ook, is dat er echter ook aan mijn geduld en energie een eind zit. Ik ben en maak mij voor veel zaken verantwoordelijk. Zie ook weer deze blog, ik MOET mijn kennis weer zo nodig delen met anderen 😉

   Wat dat betreft kon ik natuurlijk zelf ook moeilijk maat houden. Er is dus geen schuldige in dit verhaal en zoals zo velen voor mij al eerder hebben gezegd, de kanker was uiteindelijk een zegening. Het heeft mij en iedereen om mij heen voor een duidelijke keuze gesteld: Wil je eigenlijk wel leven en hoe wil je dan leven?

   Ik heb gekozen voor het leven en ben mijn angsten kwijt. Ik maakte mij bijzonder druk over onze financiele situatie, vooral op de lange termijn waar je uiteindelijk geen bal aan kan doen. Ik heb mij fixatie op een pensioen en financiele zelfstandigheid ingeruild voor het begrip goodwill.

   Ik heb de zekerheid van geld niet meer nodig en werk er nu aan om mensen iets te geven, wat uiteindelijk wederkerig is: liefde.
   Dank je voor je bijdrage.
   Groetjes linda

 26. L.s.
  Mijn vrouw is van borstkanker genezen volgens de wetenschappelijke zienswijze van Dr.R.G.Hamer.(German New Medicin)
  Waarom mis ik hier de GNM als therapie? immers dit is de therapie met het hoogste genezingspercentage! Meer dan 90%!.
  De reguliere geneeskunde wil dit niet horen.
  Nader wetenschappelijk wordt/werd geweigerd in Duitsland en elders ondanks een gerechtelijk bevel.
  Ook een wetenschappelijke verantwoorde verificatie aan de universiteit van Trnava in Slowakye is/was voor het medische machtsblok niet genoeg.
  Waarschijnlijk omdat men dan weet in de toekomst voor 95% overbodig te zijn.
  Tevens realiseert men zich waarschijnlijk dat de tot nu toe aangeboden therapie meer weg heeft van:
  1-Een verminking aanbrengen door chir. ingrijpen, mentaal, door de doodsvonnisdiagnose die men medegedeeld krijgt…. Kanker!
  2-(Bijna) liquidatie; d.m.v. chemo/bestraling ,zodanig ondermijnend, dat men aan het eind van deze ‘ therapie’ zelf niet meer weet of men nog wel verder wil leven.
  Via de GNM komt u zeker te weten waarom men borstkanker krijgt. Het komt zeker niet doordat de natuur kwaadaardig is .t.o.v. de mens!
  Informeert u zich zolang u gezond bent of weer bent!
  Wanneer wij de wetenschappelijke biologische natuur(geneeskunde) gaan begrijpen weten we dat gezondheid een levenlang bij ons kan blijven.
  Een mens is n.l. tot zeer grote hoogte de dirigent over zijn eigen leven en de conflicten die daarin voorkomen!
  Alle relevante informatie over de GNM vindt u op de volgende link: http://WWW.GNM-NL.BE
  Vriendelijke groet,……………Ina en Pieter van Dijk.
  Tel.0345-575368
  Email: p.dijk@hccnet.nl
  Belangstelling gewekt? Zat.22 mei lazing te Eindhoven!

  1. Beste Ina en Pieter,
   Ik ben bekend met het gedachtegoed van de German New Medicin (GNM) therapie. Goed te horen dat jullie baat gevonden hebben bij deze therapie. Zoals elders op deze blog is te lezen stel ik na reiniging met chloordioxide stress op de tweede plaats in mijn stappenplan. Daarin zou de GNM aanpak een plaats in kunnen nemen. Het is niet aan mij om te beoordelen of GNM wel of niet werkt, daarvoor is mijn wens om naast deze site nog met een website te komen die alle therapieen die mensen gebruiken vergelijkt. Als het zo is dat 90% van de mensen met deze therapie geneest, zou dit ook aantoonbaar moeten zijn wanneer gebruikers van de GNM therapie daarvan verslag willen doen. Op deze wijze kunnen we eigen ervaringscijfers verzamelen en aldus hardere bewijzen opvoeren voor het succes van een therapie.
   Ik ben het met u eens dat het lichaam zich niet tegen ons keert of dat de natuur kwaadaardig zou zijn ten opzichte van de mens.

   Mijn hypothese is als volgt:
   Het lichaam raakt vervuild en uitgeput of krijgt te maken met ongekende stress situaties, waardoor trauma’s kunnen ontstaan, waardoor infecties een kans krijgen en microorganismen worden uitgenodigd hun biologische programma te starten, wat inhoudt dat zij ons zullen gaan opruimen. Ons lichaam dat wellicht misleid is door de activiteit van de indringers (schimmels kunnen hormonen aanmaken waardoor het imuunsysteem uitvalt) neemt zijn toevlucht tot het proberen in te kapselen van de indringers, waardoor een tumor ontstaat.

   Ik vind het aanemelijk dat het lichaam zijn signalen kan bijstellen en daarmee het programma van de microorganismen en de reactie van de eigen cellen daarop kan bijsturen. Ik raad dan ook iedereen aan diep in de eigen ziel te kijken wat zich daar aan denkbeelden en angsten heeft vastgezet en er alles aan te doen deze op te heffen. Daarbij kan het nuttig zijn de website van GNM te bekijken en zich in deze zienswijze te verdiepen.

 27. Dag,

  Ik ben arts in opleiding tot medisch specialist en vanuit mijn opvoeding wel enigzins bekend met benaderingen vanuit de alternatieve geneeskunde. Derhalve sta ik ook zeker niet afwijzend tegen alternatieve geneeskunde.

  Allereerst wil ik zeggen dat ik je strijdbare houding bewonder en je veel sterkte wens met je ziekte.

  Ik moet je echter wel zeggen dat ik een onbedwingbare neiging voel om op je teksten te reageren, misschien voor jezelf maar anders wel voor anderen die dit lezen. Hoewel ik als arts best begrijp dat mensen alternatieven zoeken voor de ge-ijkte paden met chemokuren en bestraling wil ik toch een paar opmerkingen plaatsen.

  UITGANGS PRINCIPES
  – Als arts heb ik de eed van Hippocrates afgelegd en doe ik persoonlijk mijn stinkende best om mensen zo goed mogelijk te behandelen/behandeld te krijgen. Dit geldt voor alle artsen die ik ken.

  – Patienten hebben altijd zelfbeschikkingsrecht en kunnen uiteraard elke behandeling die ze niet willen, weigeren.

  – Daar staat wel tegenover dat ze juist geïnformeerd moeten worden…

  WETENSCHAP
  – Kanker is niet 1 ziekte. Borstkanker is niet hetzelfde als prostaatkanker. Longkanker is niet hetzelfde als leverkanker. En omdat de ene kanker de andere niet is, is de ene kankerbehandeling niet de andere.

  – Kanker is de naam voor een groep ziekten die zich onderscheiden doordat ergens in het lichaam een bepaald soort cel zich vaker gaat delen dan eigenlijk de bedoeling was. Hierdoor ontstaat een groeiend cluster van deze afwijkende cellen, een tumor of gezwel.

  – De oorzaak van deze ontspoorde deling kan tal van oorzaken hebben. Erfelijke aanleg (bijv. het BRCA1 en BRCA2 gen voor borstkanker), veelvuldig blootstelling aan straling, spontane mutaties in het DNA, voor bepaalde tumoren is ook een verband aangetoond met virusinfecties (HPV-virus in baarmoederhalskanker). Meestal is er geen aanwijsbare oorzaak waarom iemand een kankertumor heeft. Voor zover ik weet is er geen verband aangetoond tussen een bepaald soort kanker en een bepaald soort schimmel, al sluit ik niet uit dat er wellicht ooit iets dergelijks wordt gevonden.

  – Op het moment dat iemand wordt gediagnosticeerd is natuurlijk de oorzaak van de tumor niet het meest interessante, en ook vaak niet te achterhalen. Er moet zo snel mogelijk worden ingegrepen, voordat een tumor gaat uitzaaien.

  – Chemotherapie en radiotherapie die worden gegeven, worden gegeven volgens bepaalde protocollen die vergeleken zijn met andere protocollen waarvan de resultaten over meerdere jaren zijn vergeleken. Er is echter geen enkel medicijn dat bij 100% van de patienten genezing biedt, dat geldt voor vrijwel elke ziekte. Er wordt nogsteeds veel onderzoek gedaan naar nieuwe benaderingen.

  – Uiteraard heeft iedereen een recht op een eigen mening, maar ik wil opmerken dat ik het BIJZONDER gevaarlijk vind als iemand roept dat kanker veroorzaakt wordt door schimmels. Alsof er maar 1 vorm van kanker is. En alsof alle kankers door schimmels worden veroorzaakt. Beiden zijn niet waar, en dit wordt ondersteund door jaren van wetenschappelijk onderzoek. Wat geloof je dan liever? Kies uit 1 of 2:
  1. Dat de hele biologie, genetica en medische wereld al jaren en haar nek kletst (al dan niet met opzet) en dat gelukkig 1 dokter uit Italie het licht heeft gezien.
  2. Dat wetenschappelijk onderzoek steeds betere therapien heeft geproduceerd waardoor overleving van diverse vormen van kanker sterk is verbeterd in de tijd. En ja, wat moet ik gissen naar de motieven van de italiaanse dokter om zijn verhaal de wereld in te sturen?

  – Even over bicarbonaat. Dosis facet venenum (latijn)…. oftewel alles is giftig afhankelijk hoeveel je er van inneemt. En ja, er bestaat zelfs zoiets als watervergiftiging. Ik heb geen idee van de doseringen van de bicarbonaat therapie, maar zou wel eens willen weten wat de gedachte achter deze therapie is. Bicarbonaat is namelijk vrijwel hetzelfde als koolzuur. Het feit dat spa rood een beetje zurig smaakt komt door bicarbonaat. In het lichaam is het bicarbonaat dat over de stabiliteit van de pH waarde van ons bloed “waakt”, door middel van de zogenaamde bicarbonaat buffer.
  Persoonlijk vind ik het ONTSTELLEND dat er wordt gesuggereerd dat toediening van bicarbonaat in mij overigens onbekende toedieningsvorm en onbekende toedieningsmethode, kanker zou kunnen genezen. Het is mijn inziens niet veel anders dan water toedienen om kanker te genezen.
  ( http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterstofcarbonaat_(ion) )

  ARTS & PATIENT
  – Van artsen in het ziekenhuis kan niet worden verwacht dat zij hetzelfde enthousiasme opbrengen voor een behandeling die ze niet kennen en waarvan (nog) niet voldoende aangetoond is dat de behandeling werkzaam is. Bovendien is de werkingsmechanismen van veel alternatieve geneesmiddelen onbekend. Derhalve komt een arts in een lastige spagaat als een kankerpatient zegt om naast de reguliere (chemo/bestralings)therapie ook alternatieve geneesmiddelen te willen gaan gebruiken. Ik kan me dan ook levendig voorstellen dat dit strubbelingen in een arts-patient contact kan geven.

  – Een van de weinige dingen waar ik het echt met de schrijfster van deze website eens ben, is dat u wel open bent naar uw oncoloog over eventuele andere therapie die u volgt of wilt volgen.

  TOT SLOT
  – De reden dat u deze website bezoekt zal ongetwijfeld liggen in het feit dat u of uw naaste in een vervelende medische omstandigheid is verraakt en wellicht kanker heeft. Ik kan u alleen maar aanraden om u goed te informeren en als u kritisch bent is dat uitstekend, maar wees dat niet alleen naar de reguliere zorg maar ook naar de alternatieve geneeskunde.

  – Op internet allerlei ziektes en behandelingen “googlen” levert soms meer vragen op dan dat ze beantwoord. Bovendien staan op internet met name de verschrikkelijkste verhalen over complicaties, maar ja… de mensen bij wie het goed ging die hoor je niet, want die hadden niets anders verwacht.
  Praat anders met iemand die u vertrouwt en die er verstand van heeft.

  – een en ander is te lezen op: http://www.oncoline.nl

  1. Beste Alex,
   Dank voor je reactie op mijn weblog. Dit is precies wat ik beoog; de dialoog zoeken. Ik ben van mening dat de meeste artsen de eed van hypocrates serieus nemen en daar ook naar handelen en er geen direct reden is om te veronderstellen dat artsen iets anders beoogen dan er alles aan doen om de patient te genezen. Echter de vraag is welke middelen hen daarbij worden toegestaan? Mijn vak is innovatie, ik ben ingenieur en bekijk vastgelopen processen misschien met een iets andere blik. Wat er tot nu toe aan vooruitgang is geboekt bij de genezing van kanker is bedroevend, alleen om die reden zou men kritisch moeten gaan kijken naar de onderzoeksprotocollen en methoden die men tot nu toe heeft gehanteerd om tot nieuwe inzichten te komen.

   In mijn zoektocht naar informatie en advies over de te volgen weg bij mijn behandeling van bortskanker, heb ik in geen van de 4 ziekenhuizen waar ik met kankerspecialisten heb gesproken statistieken kunnen zien die over de eigen patienten waren bijgehouden. De verantwoording voor chemo therapie werd mij steeds op dezelfde wijze gepresenteerd aan de hand van amerikaanse statistieken op de website http://www.adjuvantonline.com. waarvan de meeste cijfers die voor de statische voorspelling worden gebruikt meer dan 15 jaar oud zijn en voornamelijk gaan over de amerikaanse populatie. Aangezien Nederland al een aantal jaren slechter scoort met zowel het aantal vrouwen dat borstkanker ontwikkelt als het percentage dat er ook aan komt te overlijden, lijkt mij de conclusie gerechtvaardigd dat wij ons eigen onderzoek ter hand zouden moeten nemen en ons niet al te zeer moeten verlaten op statistieken van een door AstraZeneca gefinancierde website.

   Wanneer wij weer met een open mindset gaan kijken naar de mogelijkheden die patient en arts hebben om samen te werken in het onder controle krijgen van kanker, dan zijn we naar mijn idee op de goede weg. Wanneer we weer echte wetenschap willen bedrijven zullen artsen daartoe ook veel meer ruimte moeten krijgen dan zij nu hebben. Patienten daarentegen zullen veel meer dan nu het geval is moeten aanvaarden dat kanker niet louter een geval van pech is, maar dat onze levensstijl en keuzes die we in de jaren voorafgaand hebben gemaakt de deur naar kanker hebben opengezet. Dat wil echter nog niet zeggen dat het de schuld is van het individu alleen, ook onze samenleving in zijn totaliteit is debet aan het verhoogde risico op kanker dat wij allemaal lopen.
   Om meer te weten over de factoren die ons het meest kwestbaar maken kanker te ontwikkelen zullen we veel meer aan patroonherkenning moeten doen dan dat we ons suf staren op gen onderzoek. Het is namelijk even interessant om de vraag te stellen waarom sommige mensen geen kanker ontwikkelen, dan alleen te zoeken naar waarom wel.

   Dit kunnen we simpelweg onderzoeken door patienten te volgen en te registreren wat zij zelf doen en welke alternatieven zij nog meer op zichzelf uit testen. De huidige praktijk dat we patienten weg sturen wanneer zij geen heil zien in chemo of bestraling is een gemiste kans. Het erkennen van het recht op therapievrijheid van de patienten, moet mogelijk maken dat patienten kunnen rekenen op conituering van begeleiding en monitoring, vanuit een welgemeende interesse vanuit het ziekenhuis naar de effecten van aanpassingen in levensstijl alsook het willen leren en onderzoeken welke alternatieve therapieen er zijn en waarop hun werkzaamheid zou kunnen berusten.

   In uw commentaar zet u die weg open. Ik citeer: ” Voor zover ik weet is er geen verband aangetoond tussen een bepaald soort kanker en een bepaald soort schimmel, al sluit ik niet uit dat er wellicht ooit iets dergelijks wordt gevonden.” Dit is wat hoopvol stemt. Immers we weten dat virussen maagkanker, baarmoederhalskanker en ook keelkanker veroorzaken. Laten we gewoon eens vanuit een andere premisse de zaak gaan bekijken en aannemen dat kanker wel wordt verzoorzaakt door een schimmel,bacterie of een virus, wat zijn dan de mogelijkheden om deze organismen te bestrijden?

   Laten we die experimenten toch gewoon eens opzetten. Er zijn voldoende kanker patienten die daar vrijwillig aan zouden willen meewerken. Ik meld mij direct aan wanneer deze experimenten in een open dialoog worden opgezet. Daarmee wil ik als patient alleen meewerken wanneer de hypothese logisch klinkt en de bijwerkingen mij duidelijk zijn zodat ik een goede afweging kan maken. Inderdaad kan alles -ook water- voor het lichaam giftig zijn en daarom moet de patient ook altijd goed geinformeerd zijn.
   Dat het draagvlak onder de huidige therapieen (chemo en bestraling) wegvallen heeft te maken met het gebrek aan informatie en de slechte resultaten van de therapie. Zou u niet zelf ook graag een therapie willen kunnen voorstellen die minder nare bijwerkingen heeft dan de huidige? Laten we er weer vertrouwen in krijgen dat we die therapie kunnen vinden en onze energie bundelen, dan moeten we wel weer de bereidheid hebben om het onbekende in te gaan en niet naar onze sleutels blijven zoeken op de plek waar het licht schijnt.

  2. Hallo Alex,

   Een reaktie van een regulier arts is zeer welkom en wordt bijzonder op prijs gesteld. Met Linda ben ik van mening dat alleen een dialoog tot beter begrip kan leiden en waar sprake is van begrip kan ook sprake zijn van Liefde. Liefde heelt en brengt ons tot essentiéle inzichten en oplossingen.
   Ik neem aan dat het je is opgevallen dat er veel over MMS wordt gesproken en zou heel graag je mening willen weten over het gebruik van MMS. Groet, Steven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s