Chris beats cancer


Altijd leuk om nog iemand tegen te komen die ook chemotherapie heeft geweigerd en daar ook over publiceert. Hij heet Chris en overwon 9 jaar geleden darmkanker door geheel over te stappen op een raw food dieet. Zie zijn site http://www.chrisbeatcancer.com/

Daarop staat ook een zeer interessant interview met Dr. Patrick Vickers van het Nothern Baja Gerson Center. Zeer de moeite waard om te bekijken omdat hij een hele duidelijke uitleg geeft waarom alkaline voeding de onbalans in het energie niveau van de cel kan aanpakken. Volgens zijn uitleg kan dat alleen dmv van voedsel en wel heel specifiek groenten en fruit, waarvan 80-90% rauw en 10% gekookt.

Hij bespreekt ook de rol van suikers en maakt deze ondergeschikt aan de rol van ZUURSTOF in de cel.  Hij zegt: door het ONTBREKEN  van zuurstof kan de suiker in de cel niet worden omgezet in energie en wordt vervolgens afgebroken naar MELKZUUR.  En melkzuur is de echte brandstof voor tumoren, niet de suikers! Dit komt  overeen met de analyse van Brian Peskin.

De vraag is waarom gaat het dan mis met de zuurstofopname van de cel?
Door een dieet dat grotendeels gebasseerd is op eiwitten en suikers, verzuurd de cel door opeenhoping van H+. Zie uitleg Waterstof (hydrogen) ion of PH (Potential Hydrogen)

Als je vers geperste sappen drinkt zijn deze buiten het lichaam zuur, maar zodra je ze drinkt worden ze in de maag omgevormt tot kaliumhydroxide waarbij het hydroxide-ion OH- verantwoordelijk is voor de sterke basische eigenschappen van de stof.  In de verzuurde cellen is er juist sprake van grote hoeveelheden H+ ionen. Wanneer de OH- reageert met de H+ krijg je H2O, water.

Met het ontstaan van water kunnen de gifstoffen uit de cel worden gespoeld en kan de cel weer terugkeren naar zijn oude energieniveau en met O2 zuurstof de KREBS cycle doorlopen om energie te produceren.

Bekijk de uitleg van Dr. Patrick Vickers hier:

De celwerking uitgelegd
Voor de volledigheid voeg ik nogmaals de prachtige uitleg toe van Paul Andersen over de werking van de cel , specifiek de zuurstof opname:

Uitleg Cel zuurstofopname:

Voor uitleg van ATP bekijk dan ook deze nog eens!

of klik de link hier: A tour of the Cell http://youtu.be/1Z9pqST72is

Advertenties

2 reacties op ‘Chris beats cancer

  1. Kanker is de expressie van een in isolement beleefd onopgelost conflict. Deze brutale schok lokt een DHS uit. De “kamers van Hamer” zijn zichtbaar in de hersenen via een scan. . Dan wordt een sein afgegeven naar de organen en er worden kankercellen aangemaakt. Dit proces kan worden omgekeerd door het innerlijke in eenzaamheid onopgeloste conflict op te lossen. Dokter Hamer gelooft zelfs niet in metastasen. De angst voor de dood of de schok van het slechte nieuws zouden dan de oorzaak kunnen zijn voor uitzaaiingen. Al die zogenaamde miraculeuze genezingen, geholpen met al die wondermiddeltjes kunnen met zijn theorie verklaard worden. Kanker in de linkerborst van een rechtshandige zou duiden op een conflict met een kind (reëel of symbolisch) of met een ouder, etc, etc.Er is een film over Dr Hamer: “Einer gegen alle”, in het frans: “Seul contre tous”. http://www.newmedecine.ca

    1. Beste Saskia,
      Ik geloof niet dat er 1 verklaring is voor kanker. Ik ben ervan overtuigd dat de psyche of stress een zeer belangrijke rol spelen bij het veroorzaken van ziekte en ook het oplossen daarvan. Maar er zijn meer factoren die meespelen, zoals de zuurstof doorlaatbaarheid van de cel en zijn vermogen energie op te wekken. Die kunnen we niet uitsluiten. Uiteindelijk zullen we elke zieke of ziekte als apart geval moeten beschouwen. Bedankt voor je bijdrage! Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s