Samen weten we meer!


Op de site van Inkazo.nl, loopt op dit moment een enquête  naar de behoefte om de ervaringen van patiënten met complementaire geneeskunde vast te leggen.

Klik hier om de enquête in te vullen!

En SVP retweeten en zet op FB!

Informatie uitwisseling: open source database 

Wanneer de ervaringen van 300.000 kankerpatiënten die nu al alternatieve en complementaire therapieën en medicijnen gebruiken, zouden worden bijgehouden zouden we na een relatief kort periode veel weten over de meest toegepaste therapieën, levensstijlaanpassingen, eetgewoonten, gebruik van medicijnen en supplementen etc.
Alternatieve en complementaire therapieën gaan al jaren gebukt onder een gebrek aan kwantitatieve data verzameling, waarbij het gebruik en de effectiviteit kan worden gemeten. De traditionele manier van data verzameling is gebaseerd op dubbel blind onderzoek, klinische proeven, etc.; allemaal zeer langdurige en kostbare onderzoeken, die de mogelijkheden voor nieuwkomers of innovaties die een veel kleinere rol hebben, de toegang tot de markt door de hoge investeringen vrijwel onmogelijk maken.

Met de huidige mogelijkheden om online data te verzamelen is er feitelijk geen enkele belemmering meer om die data niet door de gebruikers zelf bijeen te laten brengen. Het enige dat daarvoor nodig is, is de vrijwillige medewerking van de gebruikers, een goede user interface en een database ontwerp waarop allerlei kwantitatief onderzoek mogelijk is.

Voor de ontwikkeling van een dergelijke site met onderliggende database is in eerste instantie ca. € 50.000 nodig voor het doen van een haalbaarheidsstudie en functioneel ontwerp. Om deze investering bijeen te brengen doen wij een beroep op sponsoren!

5 gedachten over “Samen weten we meer!

 1. Beste Linda

  Ik ben op dit moment best succesvol met de complementaire behandeling van mijn prostaatkanker Ik zou mijn verhaal wel eens willen plaatsen , daar ik op reguliere prostaatforums alleen maar negatieve reacties krijg Met vr groet Peter

  1. Peter,
   Ik ben wel geïnteresseerd in de complementaire behandeling die jij volgt en jouw ervaringen daarmee.

   Na de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de botten ben ik ook zelf aan de slag gegaan. Na heel veel uren internet research heb ik mijn voeding aangepakt (combinatie Moerman, Budwig -geen suiker, vlees, koolhydraten e.d.). Daarna contact gezocht met een orthomoleculair arts gebruik diverse supplementen (Vitamines, Curmaxell, melatonine, LDN) Ben ondertussen wel gestart met de hormoontherapie, maar geen operatie, chemo of radio.

   Groet, Jeannette

  2. Hai Peter,
   Ik ben zeer geinteresserd in je verhaal en ik weet zeker de bezoekers van de blog ook. Je kunt het aan me mailen dan kan ik je helpen met redigeren misschien of hier op de blog plaatsen.
   Ik stuur je even mijn mailadres.
   Groetjes Linda

 2. Hallo Linda,

  ZIt je op Facebook kun je hier een link van maken en zet ik hem op FB pagina met vraag om donatie…….

  Ik doneer sowieso…………….

  sta er achter…………;-) !!!

  Lieve groet, Christine.

  4-4-2013 9:54, Linda’s Blog schreef: > WordPress.com > Linda Woudstra posted: “Op de site van Inkazo.nl, loopt op dit moment > een enquête naar de behoefte om de ervaringen van patiënten met > complementaire geneeskunde vast te leggen. Klik hier on de enquête in > te vullen! En SVP retweeten en zet op FB! Informatie uitwisseling” >

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s