DCA succesvol getest door universiteit Alberta


Wim Huppes (internist) pionierde een aantal jaren terug in Nederland al eens met DCA en genas zichzelf van prostaatkanker. Hij werd verguisd en bespot door zijn beroepsgroep en het onderzoek dat hij zelf opzette met geïnteresseerden in zijn therapie leidde ook voor hem niet tot een doorslaggevend resultaat.

Dr. Evangelos Michelakis, werkzaam bij de universiteit van Alberta in Canda heeft DCA (Dichloor Azijnzuur of dichloroacetaat ) de ‘wonder drug’ verder onderzocht in dierproeven. Het helpt volgens dit onderzoek tegen de meeste kankers door de slapende mitochondriën in kankercellen  weer tot leven te wekken. Deze ontdekking dateert al van 2007, maar komt pas nu in de publiciteit.Echter in Nederland promoveerde al 35 jaar geleden iemand op dit onderzoek!

ATP en kanker
T.J. Roding is 35 jaar geleden gepromoveerd op onderzoek naar de effecten van de kunstmatig toegevoegde energiedrager ATP op kankercellen. Gewoonlijk wordt ATP door mitochondriën (bacterieachtige  celonderdelen die suiker aeroob verbranden met zuurstof en zo ATP maken) gemaakt, maar bij veel vormen van kanker zijn de mitochondriën inactief. Zonder mitochondrieën kunnen cellen alleen anaerobe afbraak uitvoeren. Dit is afbraak zonder zuurstof, wat maar twee moleculen ATP oplevert. Ter vergelijking: mitochondriën scoren 38 ATP, dat is maar liefst negentien keer zoveel.

Dit onderzoek(1) dateert van ongeveer vijfendertig jaar terug. Opmerkelijk genoeg bleek kunstmatig toegediende ATP in staat,  kankercellen terug te laten schakelen naar een minder agressieve vorm. Klaarblijkelijk is de energievoorziening een essentiële factor bij het ontstaan van kanker. Zijn proefschrift bleef tientallen jaren verstoffen (het lot van de meeste proefschriften) tot hij plotseling veel aandacht kreeg uit wetenschappelijke hoek. Klaarblijkelijk zijn kankeronderzoekers nu verder gegaan in deze onderzoeksrichting en hebben het complete mechanisme opgehelderd. Mitochondriën blijken uiterst essentieel, vermoedelijk omdat ze grote hoeveelheden ATP produceren die de kankercel of uitschakelt of terugschakelt naar een gezonde vorm.

1. Roding T.J., Over de invloed van exogeen ATP op tumorgroei in het in-vivo en in-vitro model, proefschrift VU

Voor het hele artikel klik Visionair

Verder onderzoek?
Zoals sommigen van u al weten ben ik bestuurslid van stichting INKAZO (INnovatie KAnkerpatiënten ZOrg) Bij INKAZO zijn wij van mening dat het vervolg onderzoek op DCA en andere middelen zoals MMS  eenvoudig kan worden opgezet door de ervaringen van patiënten te gaan registeren. 300.000 kanker patiënten in Nederland zoeken nu al zelf naar manieren om te genezen van kanker. Onder hen zijn er velen die DCA zelf proberen, hun ervaringen worden echter nergens geregistreerd. Als we er samen voor zorgen dat de ervaringen van alle DCA gebruikende patiënten in een internationale database zou worden verzameld, zouden we in zeer korte tijd de ervaringen van honderdduizend patiënten kunnen vastleggen. En daarmee dure klinische trials kunnen overslaan.

Steunt u deze visie? Help dan mee en doneer voor het bouwen aan deze database! 

Advertenties

2 reacties op ‘DCA succesvol getest door universiteit Alberta

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s