INKAZO.NL online!


Een blog alleen is niet genoeg en daarom ben ik ook hard aan het werk om een congres te organiseren waar nieuwe ideeen over de aanpak van kanker kunnen worden besproken.  Dit initiatief hebben we ook een naam gegeven: Innovatie in KankerpatiëntenZorg of kortweg INKAZO.

Omdat het de bedoeling is om regelmatig sprekers naar Nederland te halen om innovatie in de zorg te inspireren en aan te jagen! Neem een kijkje en vergeet dan niet om je in te schrijven voor de updates!

www.inkazo.nl

InKaZo staat voor Innovatie in KankerpatiëntenZorg en is een initiatief van 4 vrouwen die zich zorgen maken om de kwaliteit van de zorg aan kankerpatiënten in Nederland. Wij willen ons inzetten om de resultaten van de gangbare behandelmethoden bespreekbaar te maken op het gebied van genezing of de kans daarop en de bijwerkingen. Voorts willen wij een dialoog op gang brengen over de vrijheid van therapiekeuze voor patiënten en arts, opdat er gezocht wordt naar innovatieve  manieren  om de effectiviteit, duurzaamheid en kwaliteit van de kankerpatiëntenzorg in Nederland te verbeteren.

Deze dialoog willen wij in het najaar van 2012 openen! Dat zal gebeuren in de vorm van een internationaal congres, waar sprekers uit de hele wereld hun visie zullen geven op niet alleen het ontstaan en de behandeling van kanker, maar ook op het scheppen van een nieuw kader waarin toetsing, erkenning en financiering van andere dan de huidig gangbare behandelmethodieken mogelijk zal zijn.

Wij nodigen overheid, verzekeraars, patiëntenverenigingen, ziekenhuisdirecties, verplegend personeel,  specialisten, therapeuten, psychosociaal begeleiders, hulpverleners, huisartsen en patiënten uit om deel te nemen aan het congres.

8 reacties op ‘INKAZO.NL online!

 1. wat een geweldig idee dat er mensen zijn die tegen de stroom op -durven- roeien! ik denk niet dat het mee zal vallen omdat je een Grote tegenstander hebt, namelijk de Farmaceutische geneesmiddelen-kliek. doordat chemo en bestralen als enige middelen gepresenteerd worden, wat vreeselijk duur is, is onze zorgverzekering inmiddels ook de pan uit gerezen. jaren geleden toen mijn moeder borstkanker kreeg koos zij voor natuurlijke aanpak, wat toen de moerman-therapie was. deze gaat ervan uit dat het lichaam zo ziek is dat het kanker kan ontwikkelen, en daarom juist weer gezond gemaakt moet worden, waardoor de kanker zelf verdwijnt. (het tegenovergestelde van chemo, dat juist alle goede stoffen in je lichaam afbreekt, dus je wordt zieker!) en hoewel deze therapie maar een fractie kostte van de bestaande reguliere therapie, wilde geen enkele verzekering het vergoeden. ze heeft alles zelf moeten betalen. wat nu nog steeds zo is, dertig jaar na dato.

  in die tijd was het zeker niet normaal als je tegen je dokter inging, en in het begin leek het ook niet direkt aan te slaan; ze kreeg uitzaaiingen naar de baarmoeder en eierstokken. en toch is alles goed gekomen; ze leeft nu nog! maar hoe is het niet bestreden, ook door de naaste familie. veel mensen snappen er niets van als je tegen een dokter of specialist in durft te gaan en vinden het onverantwoord, en laten dat ook nog eens duidelijk merken. en juist in die omstandigheden kun je daar niet goed tegen; je bent moe, er komt heel veel op je af, het kost handen met geld, je bent de hele dag in de keuken bezig voor je gezonde kost….

  Vorig jaar kreeg mijn vader kanker aan zijn darmen. hij was de zoveelste in de familie. we hadden allerlei ellende gezien van die chemo,s endergelijke dat hij er ook voor koos om natuurlijk behandeld te worden. maar helaas is het hem niet gelukt, hij is na 1 jaar gestorven. hier moet misschien een kanttekening bij dat hij niet zelf vocht tegen de kanker, maar het mijn moeder liet doen. hij deed zijn mond wel open om de medicijnen in te nemen maar verder liet hij alles aan de rest over. op internet uitzoeken, gezonde voeding klaar maken, dokters-adressen opzoeken, etc. ook moet hierbij moet ik vertellen dat hij altijd al gezond at! dat was voor ons wel een schok!

  maar toen hij bij Fransen kwam vertelde die hem dat kanker door tweeerlei oorzaak kan komen. (ik hoop dat ik het goed weergeef). 1. verkeerde voeding, of 2. verkeerde gedachten. dit is wel een beetje kort door de bocht gezegd (van mijn kant), maar bij hem zat het waarschijnlijk in de stress-hoek. wat wij eigenlijk al wel wisten. en mijn vader vond dat onzin, en probeerde heel veel medicijnen ed. uit, zonder iets aan zijn stress- onverwerkte gevoelens te doen. zelf denk ik dat dit zijn probleem was. (van de oorzaak).
  wat ik ook opgemerkt heb; vader moest zijn lichaam ontgiften (van een andere arts) maar dat werd direct heel drastisch aangepakt..Dat is Niet goed!! dat kan het zieke lichaam Niet aan!! het is zoiets als een struikelend paard nog een zweepslag nageven. en wat doet het dan? juist het zakt helemaal door zijn poten! juist dit ontgiften moet gedoseerd want anders word je zo ziek als een hond. maar goed, het zou fijn zijn als al deze therapieen eens op 1 site stonden. ik heb er heel veel uren in gestoken om van alles uit te zoeken. en er is heeel veel. en de benaming ‘wetenschappelijk bewezen”kun je rustig naar het rijk-der-fabelen verwijzen. de mensen die deze term bezigen doen er zelf alles aan om de feiten naar hun hand te zetten zodat het net lijkt of ze gelijk hebben.

  (tussen haakjes als ik IOCOB zie staan, en deze keurt een bepaalde therapie AF dan weet ik dat het een Goede therapie is…☺) groetjes, omi.

  1. Beste J.
   We zijn erg geinteresseerd meer van je te horen! Wat fantastisch dat je moeder haar eigen weg is gegaan en nu nog in goede gezondheid leeft. Wat betreft je vader denk ik dat je daar een heel belangrijk punt te pakken hebt, je moet echt zelf het levensvuurtje aan de gang houden! En positieve, liefdevolle energie, brandt denk ik een stuk beter dan negatieve en stressvolle energie.

   Het blijft daarom altijd een inidividueel verhaal, de amanese van een patient is daarom ook zo belangrijk. En goed luisteren. Dan kun je beginnen met oud zeer op te ruimen! Dat laatste kun je alleen maar zelf. Vasthouden aan oude geloofsystemen en overtuigingen helpt meestal niet. Leven in het nu, brengt je naar het hogere bewustzijn en trillingsniveau, dat volgens mij de levensenergie van de cellen is.
   Graag horen we nog wat meer over de weg die je moeder heeft gevolgd? Ook haar leeftijd en hoe zij heeft leren luisteren naar haar lichaam en de angst heeft overwonnen?
   Liefs Linda

 2. Dag Linda,
  Ik kwam vandaag dit boek tegen: ‘Het verzwegen verhaal over kanker’, geschreven door Brian Peskin (bijv. hier http://www.iturl.nl/snVyA8/). Ik denk erover dit boek te kopen, maar het is vrij stevig van zowel fysiek als financieel formaat. 😉 Omdat jij al zoveel informatiebronnen hebt onderzocht, wil ik je vragen of jij het boek (al) kent en zo ja, wat je ervan vindt. Ik heb al op internet gezocht naar recensies (‘social proof’), maar blijkbaar is het boek te nieuw, althans, in de Nederlandse vertaling. (Ik vond wel een radio-interview met hem: http://youtu.be/Ei2wUzrXRyU)
  Alvast bedankt voor je antwoord!
  Groeten, Renée

   1. Henk Fransen heeft een hele fijne korte (gratis) samenvatting van het boek te downloaden op zijn website (genezend vermogen)

    Zelf heb ik het via de bieb besteld. Erg dik & vast heel goed maar ook heel lijvig. Veel bewijs van zijn gelijk.

 3. Hoi Linda,
  Fijn om je blog te lezen.Ik sta voor 3 mei op de lijst om geopereerd te worden. Flinke ingreep, verschrikkelijk. Ben ook tegen de stroming aan gelopen om kanker vanuit een andere hoek te bekijken, en dan. ………….zit al dagen achter de computer om meer info te verzamelen. Het is een eenzame weg met mijn partner als steun.
  Respect naar iedereen, maar ik wil graag meer info. Heb jij nog ervaringen te delen. Wordt je gecontroleerd op metastasen.
  Heb je weleens gehoord dat een parasiet de oorsponkelijke oorzaak zou zijn van het onstaan van kanker zou kunnen zijn. aniogenese, gebruik van turmaric, Ted film op youtube over angiogenese.
  Het is zoveel info die voor mij niet op een lijn is te krijgen.
  Groetjes Marie-Louise

  1. Beste Marie-Louise,
   Ik kan je onmogelijk informeren over alles wat er over kanker al bekend is, dat is ook niet nodig. Volg je hart en je komt de voor jou belangrijke informatie vanzelf tegen.
   Wat ik je wel kan meegeven is dit, kanker is een systeemziekte en het gevolg van een langdurige ontregeling van je lichaam door stress, chemische of stralings belasting. Je moet op zoek naar de voor jou logische verklaring. En die bron elimineren. Misschien moet je ook extra reinigen, zorgen dat je alle zoals ik dat noem mede-passagiers (w.o. parasieten) weer kwijtraakt. Die vormen allemaal een belasting van je systeem. En zijn erbij gekomen omdat je lichaam die uitnodiging uitzond. Ga maar na als je dood bent komen er ook in no-time schimmels en bacterien je lichaam opruimen. dat is niet meer dan logisch.
   Daarom moet je een ander signaal gaan afgeven, het signaal van leven. Als je daar je leven weer door laat leiden neem je de voor jou goede beslissingen. Jij bepaalt hoe je wilt leven. Welke behandeling wil je wel en wil je niet? Als je denkt dat je geen keus hebt, heb je die ook niet. Wat voelt goed?
   Het klinkt raar, maar geef jezelf de ruimte en doe wat je gevoel je ingeeft, niet wat anderen denken. Dood ga je toch de vraag is alleen hoe en wanneer, daar heb je wel degelijk zelf invloed op.
   Een operatie is soms onvermijdelijk omdat het proces al te ver heen is. En de omschakeling hier met hoe wij zijn en de artsen die wij raadplegen gewoon niet snel genoeg is te keren. Dat is zo, leg je erbij neer, kijk naar de keuzes die je nog wel kunt maken. Kijk naar het nu! Probeer in het nu het optimum te vinden en kies daarbij altijd voor jezelf. Stop met pleasen, volg je hart. je hebt er recht op.
   Liefs Linda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s