Reconnective Healing wat is dat? (deel 1)


Reconnective Healing wat is dat? (deel 1: de theorie)

Ik hoorde voor het eerst over Reconnective Healing via een intrigerend filmpje op You tube over het werk van Eric Pearl.

Kort gezegd kom het erop neer dat Eric Pearl als medium optreed tussen de “patient”  en het zero energy field.  Dit veld, zo is de hypothese, bevat alle informatie over het leven.

Ik besloot de proef op de som te nemen toen ik in contact kwam met  Caspar Veeger, zie http://www.reconnectivehealing.nl  Caspar was al therapeut in Body Shift massages en heeft een praktijk in  Amsterdam waar hij sinds zijn opleiding in 2009 door Eric Pearl ook Reconnective Healing doet. Casper nodigde mij uit bij hem een Reconnective Healing sessie te ondergaan.  Zien is geloven toch?

Voor ik erheen ging heb ik mij eerst verdiept in wat  Reconnective Healing vanuit de wetenschap kan verklaren.  Daar zijn inmiddels al heel veel mensen  mee aan de slag geweest en er is veel te lezen op internet over onderzoeken die zijn gedaan, zo heeft men kunnen aantonen dat  Reconnective Healing een significante veranderingen in hersenenactiviteit (via EEG) en hartactiviteit (via ECG) laat zien, van zowel de therapeut  als de patiënt tijdens een sessie. De meetbare hartactiviteit van de therapeut beïnvloedt hierbij de hersenactiviteit van de patiënt.

Zie voor meer info: http://www.sunzoomspark.com/Reconnection/Science.html

Hoe werkt Reconnective Healing ?
We weten inmiddels dat alles wat we waarnemen (zien, voelen, ruiken, horen) terug te brengen is naar bepaalde trillingen. Voor geluid kunnen we dat makkelijk begrijpen, dat is een trilling. Licht snappen we ook nog wel, het zijn onzichtbare golven  tot het ergens op botst en dus erop schijnt. Tot die tijd is het er eigenlijk niet. Merkwaardig maar het is zo gewoon,  dat we er niet meer over nadenken.

Maar een steen, een boom, een lichaam?  Bestaan deze dingen echt? Of bestaan ze er soms of alleen onder bepaalde omstandigheden? Met andere woorden zouden de cellen van ons lichaam net als licht alleen soms en niet altijd zichtbaar, waarneembaar kunnen zijn? Als dat waar is, hoe kan dat dan?

Geluid en licht
In analogie met licht en geluid zou dit alleen kunnen wanneer iets de informatie draagt. En dat iets kun je pas transformeren naar een waarneembare staat als je er licht op laat schijnen of wanneer je de elektromagnetisch golf (radio golf) omzet via een speaker naar een geluidstrilling die je kunt horen. Ok, maar wat heeft dit nu met Reconnective Healing te maken???

Stel dat een cel alle informatie bevat over het leven van die cel, maar de cel gaat stuk. De energie lekt eruit of de cel kan niet meer communiceren met zijn omgeving omdat de harddisk beschadigd is geraakt. Dan zou het fijn zijn als er nog ergens een backup zou zijn, waar de cel aan zou kunnen worden gekoppeld, zodat de informatie hersteld zou worden. Ook fijn als er nog ergens reserve batterijen zijn, die we kunnen gebruiken.

Fotonen: energie zonder massa
We weten dat er vanuit de kosmos zuiver energie in de vorm van fotonen op de aarde komen. Energie is dus het probleem niet. Dat is er in oneindige hoeveelheid. Wanneer fotonen in een vacuüm en met de snelheid van het licht zich verplaatsen zijn ze massaloos. Pas wanneer de snelheid wordt vertraagd ontstaat er ook massa. E=MC2 precies zoals Einstein het al bedacht heeft.

Laten we aannemen dat onze cellen daaruit hun levenskracht putten en dat dit niet alleen via voedsel tot stand komt. Niet geheel onaannemelijk toch? Wat hebben we dan nodig om deze energie tot ons te nemen?  Een ontvanger? Een soort antenne misschien?

Wat nu als hier behalve energie ook informatie op mee reist?  Geen nieuw concept, immers de informatie die in een milliseconde via het internet op ons beeldscherm wordt getoverd reist via glasvezelkabels het snelst over de wereld. De informatie wordt opgeslagen in licht en manifesteert  zich weer in een rangordening van woorden op een scherm of pixels in een bewegend beeld.

Ons geheugen in the cloud
De wetenschap heeft inmiddels aangetoond dat ons geheugen zich niet in onze hersenen bevindt, maar buiten ons lichaam aanwezig is in de vorm van licht. Als wat wij meemaken niet in ons lichaam wordt opgeslagen, dan is het niet zo vreemd om je voor te stellen dat de architectuur van onze cellen en ons volledige bewustzijn inclusief ons onderbewustzijn, zich ook buiten dat lichaam bevindt. Daarmee contact leggen is wat reconnective healing doet.  Net als we bij onze eigen computers doen, even een upgraden downloaden.

Blaastumor wegzingen
Dat je de reconnection op verschillende manieren kunt maken laat dit filmpje zien van een presentatie van Gregg Braden in Milaan. Een van de mensen die prachtig kan uitleggen waar mind over body of liever hart over body precies over gaat. In deze film heeft hij een filmpje opgenomen waar 3 Chinese artsen een blaastumor weg zingen, via de beelden op de echo kun je tumor voor je ogen zien verdwijnen.

Wordt vervolgt met deel 2: Mijn sessie bij Caspar Veeger

Officiele Eric Pearl site: www.thereconnection.com

Meer informatie over de theorie achter Reconnective healing vind je hier:

http://www.reconnectivehealing.nl

http://www.sunzoomspark.com/Reconnection/Science.html

http://www.jackhealing.com/thescience.htm

Advertenties

8 thoughts on “Reconnective Healing wat is dat? (deel 1)

 1. Ik zal de verhouding vertellen over :
  de geheugen zich niet in onze hersenen bevindt?
  energie velden
  hartaanvallen
  hartinfact en/of herseninfarct
  ppms(multiple scelerose)
  het centrale zenuwstelsel

  Dit alles moet begin vanaf het geboorte: de verschillende koorts-proces.

  1. Eberhard van der Laan en Johan Cruijff.
   Om longkanker te genezen moet je eerst leren wat is longontsteking en hoest. Waar komt de longontsteking en hoest vandaan? Er zijn 5 groepen daaronder 6 sub-groepen verschijnselen en symptomen.

   De bevalling.
   Nier-energie is de 1e levens-energie van de moedernatuur die aan mens geschept. Na het knipt van navelstreng wordt de 2e levens-energie(de zuurstof) toegevoegd via de neus naar de longen. De long-energie. De 3e levens-energie (voedsel) wordt toegevoegd via de mond naar de maag. De maag-energie.
   Deze 3 energie brengt het leven voor de mens in deze aarde. Gebrek aan 1 van deze 3 energie is het einde van het leven.

   Het Geboorte.
   De zuurstof. De long-energie.
   Het lijkt als een horloge. Een keer opstart dan loopt het dag en nacht door. Van ene tandwiel naar de andere tandwiel. Je hoeft maar de 3 energie goed laten doorlopen met een goede leef-, drink- en eetgewoonte. De ingeplante kinderziektes antistoffen goed laten uitkomen. Dan kan je 100 jaar leven in deze aarde.

   Binnen en buiten de darmstelsel heeft ook een energie veld. Het lijkt als de zwaartekracht van onze planeet. Het trekt elkaar aan dat die op zijn plaats houdt. Baarmoederverzakking, blaasverzakking of uitstulping anus komt meestal door de verzwakking van Nier-energie en Milt-energie.

   Wat de bloedbaan vrij dan heb je geen pijn signaal. Wat de energie vrij en sterk dan heb je geen spierpijn en vermoeidheid.

   De longontsteking en hoest komt niet alleen in de longen voor. Maar ook vanuit de nier, de lever, de milt en de hart.

   Tussen de longen vind je het hart. Zuurstof doorsturen naar alle organen heb je een druk en stuwkracht nodig om te versturen.
   Het Hart. De motor van het lichaam.

   1. Wat verstaan wij onder de long-energie, nier-energie en maag-energie?
    Een voorbeeld van een auto.
    De auto is een voorwerp. Zonder benzine is de auto een dode voorwerp. Zodra de benzine tanken dan kan de auto van A naar B rijden. Een levende auto.
    Maag is orgaan, zonder voedsel is de maag een dode orgaan. Met voedsel brengt het Maag in leven. De element die de maag in leven houdt noemen wij Maag-energie. Dit energie kan je niet via CT-scan meten, maar het bestaat wel.
    Het lichaam heeft 3 hoofd energie velden en daaronder 3 sub-energie velden.

    Normaal gesproken wordt het Hart nooit ziek.
    Een andere woord voor Hart is de koninklijke huis.
    Waar komt het hart en vaten ziektes vandaan?
    Menselijke “uitvindingen”?

    1) De belangrijkste functie van het Hart is de bloed circulatie. Bloed doorsturen naar alle bloedvaten. Waar wordt het bloed doorgestuurd naar het Hart. Het Lever.
    Het hart wordt overbelast als het bloed van het lever geen zuivere bloed bevat. Bloed vergiftiging, getrommelde bloed of bloed met vocht ophoping.
    2) De druk van buitenaf o.a. weer, stress, depressie of trauma.
    3) Medicijnen, infuus, prikken of verdovingsmiddelen
    4) Infectie en koorts
    5) De koorts van kinderziektes.

    Het Hart ligt niet in het midden van de longen, maar iets meer aan de linkerlong.
    Het hart ligt niet in de midden van de borsten, maar iets meer aan de linkerborst.

    Waarom heeft ene borstkanker aan de linkerkant en de andere aan de rechterkant?
    Waarom heeft ene longkanker aan de linkerkant en de andere aan de rechterkant of beide?
    Dit alles moet je leren de energie-velden en de lever-meridiaan.

   2. Een kind na het geboorte heeft een basis weerstand en immuunsysteem, een basis koorts-proces en een basis energie-velden van de moedernatuur geschept. De sterke en gevorderd weerstand en immuunsysteem, de koorts-proces en de energie-velden moeten ontwikkelen via de kinderziektes. De zogenaamde WBMR die tegen ongewenste indringers en virus.

    Wat is lever-meridiaan?
    Dat is een router van de lever zenuwen baan en bloedbanen.
    http://www.hvandervet.nl/pag111.html.

    Waarom is vrouwen algemeen leven langer dan de mannen?
    Omdat vrouwen hebben 1 ontgift orgaan meer dan de mannen: de baarmoeder(menstruatie). Degene dit orgaan goed benut dan kan zij 100 jaar leven. Degene geen verstand van dit orgaan dan verandert dit in allerlei ziektes.

    Bij bevalling, menstruatie, keizersnee en abortus speelt de baarmoeder en het lever een zeer belangrijke rol voor de gezondheid.
    De belangrijke functie van het Lever is bloed zuivering. Dit proces treedt op de volle toer tussen 01.00 en 03.00 uur. Degene op dit tijdstip opeens wakker wordt dan hebben zij meestal veel onderliggende probleem. Vooral voor kankerpatiënten en chronische ziektes patiënten.

    De lever-meridiaan loopt in de beide kanten van het lichaam, vooral langs de geslachtsdelen en de lies.( meridiaan punt 12). Bij vrouwen is langs de baarmoeder naar de borsten en naar de lever(punt 14).

    Je hebt input en uitput. Zuurstof input is via de linkerlongen, Long-energie uitput is via de rechterlong. De goede energie gaat eerst naar het Hart en naar de blaas. De slechte energie(afvalstof) gaat naar de dunnedarm en naar de dikkedarm verlost.

  2. DE eerste 12 uur is via de linker neus inademen, de 2e 12 uur is via de rechter neus inademen. Het verstuurt niet alleen de zuurstof naar het Hart, maar ook een druk om het hart te ondersteunen om de bloed met de juiste snelheid naar alle bloedbanen te versturen.

   https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/136973-heeft-het-hart-een-geheugen.html
   Het onderzoek van Paul Pearsall is gebaseerd op de celherinnering theorie. Deze theorie gaat ervan uit dat cellen een geheugen hebben. Informatie zoals smaak, herinneringen en persoonlijkheid wordt volgens deze theorie opgeslagen in onze cellen.

   Het lichaam is een samenhang. Geheugen vind je niet alleen in de hersenen(pijnappelklier en hypofyse). Het komt ook van het Hart en de Nier.

   Hart treedt ook een belangrijke taak bij de kinderziektes en koorts-proces. Met een hoge bloeddruk.
   De oorzaak van MS en het verstoring centrale zenuwen-stelsel vind je ook bij dit Koorts-proces zowel bij kinderen en volwassen.

 2. welke wetenschap heeft aangetoond dat geheugen zich niet in onze hersenen bevindt? Ik wist dat helemaal niet . Heb je een paar linkjes naar artikelen daarover?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s