De Pink Ribbon discussie


In het kader van de vernieuwde belangstelling voor borstkanker veroorzaakt door de geweldige communicatie van Pink Ribbon heb ik op de blog van Karin Spaink http://www.spaink.net/2011/11/19/pink-ribbon-in-cijfers/ mijn bijdrage geleverd. Voor jullie al gesneden koek, maar misschien toch interessant om even een samenvatting bij de hand te hebben?

Stuur het door!! reactie 46

 1. Beste mensen, beste Karin,
  De discussie die ik nu hier niet meer kan terug vinden over de reden waarom NL altijd in de top 3 staat van landen met het meest aantal borstkanker patiënten en in de top 10 met prostaatkanker, is een zeer legitieme vraag.
  Daar zou dan ook een groot deel van het onderzoeksgeld eerst maar eens naar toe moeten gaan. Want dan kunnen we misschien werken aan het wegnemen van de oorzaak.Ik heb zelf de laatste 3 jaar de oorzaken van kanker en wat het nu precies is, bestudeerd. Ik ben tot de conclusie gekomen dat we al veel meer weten dan algemeen bekend is en dat de voorlichting over het onderwerp schromelijk tekort schiet.

  De overeenkomst tussen een kankercel en een schimmel, bacterie of virus is enorm. Ze zijn niet kapot te krijgen, vermenigvuldigen zich soms heel snel, houden van een zure zuurstofarme omgeving en halen hun energie uit suikers. Is een kankercel nadat hij gedeserteerd is dan misschien een bacterie? Of een schimmel? Dat wordt niet onderzocht. Vreemd en dat terwijl er bij elke tumor, schimmels worden gevonden.

  Schimmels zijn bijzonder interessant zeker in relatie tot borstkanker, omdat zij zich d.m.v. het HCG hormoon (dat ze zelf kunnen aanmaken) ongeslachtelijk kunnen vermenigvuldigen. Dit hormoon is in de eerste 8 weken van de zwangerschap actief en legt het immuunsysteem plat omdat anders de embryo niet zou overleven. De aanwezigheid van schimmels in een kankerpatiënt zou dus altijd moeten worden onderzocht! Stel dat door de schimmels je immuunsysteem niet zou werken, dan ben je kansloos. De relatie tussen borstkanker en zwangerschap moet dus ook veel beter worden onderzocht!

  Daar is gelukkig ook al een heleboel over bekend, zie de site van de Cornel University in New York en zoek daar eens naar oestrogenen en kanker.
  De vrouwen borst is uniek in de zin dat er stamcellen in zitten die pas tot ontwikkeling komen na de eerste voldragen zwangerschap. Dan is 80% gemuteerd naar zijn volwassen of eind vorm en kan de borst dus voor het eerst melk produceren. De laatste 20% muteert pas na gemiddeld 7 zwangerschappen..
  De stamcellen zijn extra gevoelig voor een foute mutatie. Die kans is bij elke eisprong aanwezig als de oestrogeen levels hoog zijn… als er dan niks gebeurt en er geen cellen kunnen worden gedeeld moet het lijf z.s.m. van de oestrogeen af, want anders zetten ze foute cellen aan tot deling. Foute boel dus! Toen onze moeders nog 10 kinderen kregen was er niet zo’n groot probleem, met borstkanker op jonge leeftijd…Nonnen hadden het daarentegen wel vaak. Borstkanker heette niet voor niks de nonnenziekte.

  Maar er is nog meer aan de hand. De schimmels zijn in de Nederlandse landbouwgrond oververtegenwoordigd doordat we mest injecteren in de grond, gaat alles daarin dood behalve de schimmels, die overleven alles ook pasteurisatie en zitten dus ook in de melk. Koeien die de kans krijgen om langer te leven en te kalveren, bezwijken na een worp in Nederland steeds vaker aan slijtersziekte, ze zakken dan door hun hoeven en na autopsie blijkt dat ze vol zitten met schimmels. Zoek maar op slijtersziekte, koeienkanker? Het probleem bestaat natuurlijk niet meer als je alle koeien steeds jonger slacht. Zo is er altijd wel een oplossing voor een lastig probleem.
  Laten we dus een keer onderzoek doen naar de relatie tussen schimmels in de grond en ziektes bij onze koeien en de aanwezigheid van schimmels of sporen in de melk.
  Moeten de we de koeien niet meteen vermalen tot kippenvoer.

  Nog een paar interessante feiten over schimmels: 50% van de patiënten die chemo gebruiken krijgen een uitbraak van Candida, zweren in de mond, etc. Verschrikkelijk, niemand die echter ooit heeft onderzocht of dit misschien de overlevingskansen van de patiënt beïnvloedt? M.a.w. wie leeft langer die candida krijgt met chemo of degen die dit nare bijverschijnsel niet heeft?
  Schimmels hebben het vermogen om de alvleesklier aan te zetten tot de productie van insuline , zodat je suiker gaat eten. Toch wordt deze kennis in Nederland niet benut. Al meer dan 70 jaar heeft men ervaring met de toediening van insuline voorafgaand aan chemo. Doordat de kankercel alle beschikbare suikers wil hebben, reageert de cel al op de aanwezigheid van insuline en gaat het membraan open om de suikers op te nemen.
  De chemo kan dus heel specifiek worden getarged op de foute cellen. Er is dus ook maar 10% van de hoeveelheid chemo nodig en de patiënt heeft nauwelijks last van bijwerking zoals haaruitval. Wat een winst! Ja maar ook verlies, want 90% minder omzet in chemo. Waarom gebruiken we het niet? Zullen we dit nu eens voor en voor altijd gaan uitzoeken? Meer info vind je hier:http://www.ipthealing.com/pages/aboutipt.html

  Wat ik in 3 jaar heb gevonden over kanker overtreft mijn stoutste verwachtingen. Alles wat we moeten weten over kanker is wat mij betreft bekend en er zouden dus helemaal niet zoveel mensen aan hoeven te lijden laat staan overlijden. Dus waar wachten we op?

  We hebben de gezondheidszorg uit handen gegeven, patiënten leveren zich over aan dokters en vergeten zelf na te denken en weigeren hun levens aan te passen, liever een cholesterol verlager dan groente eten, overigens stelt de arts je dat ook niet eens meer voor, dus je moet er zelf opkomen dat ziekte ook anders op te lossen is.
  Overheid en verzekeraars hebben de gezondheidszorg overgegeven aan de dokters en de dokters wachten op wondermiddelen vanuit de farmaceutische industrie. Beursgenoteerde bedrijven, die meer winst maken dan de meeste bedrijven in de fortune 500 bij elkaar.http://www.wanttoknow.info/truthaboutdrugcompanies

  En nog laten ze ons geloven dat er te weinig geld is voor onderzoeken en schakelen ze KWF en Pink Ribbon voor hun karretje om een deel van hun productontwikkeling te financieren. Elk medicijn dat op de markt komt is altijd duurder dan het voorgaande, vind u dat ook niet een beetje vreemd?

  Goed laten we het over Vitamine C hebben om het verhaal af te maken. Vit. C is niet te patenteren en daarom is het ook geen oplossing voor ziektes, zo wil de farmaceutische industrie ons doen geloven. Bijgaande publicatie is er maar 1 in een reeks van velen die bevestigen dat vitamine C essentieel is voor de werking van het immuunsysteem.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16373990

  Lymphocyten of witte bloedlichaampjes maken er waterstofperoxide van waarmee zij niet alleen de collageen in de huid oplossen om de plaats des onheils te kunnen bereiken, maar ook de pathogenen die je ziek maken kunnen doden. De ADH in Nederland is 60 mg, een bedroevend lage dosis. Een paar gifstoffen in je lijf, wat uitlaatgassen of roken en je bent al je vitamine c al kwijt als neutralisator, als anti-oxidant om gifstoffen of vrije radicalen te neutraliseren…
  Met de cavia en een vleermuis zijn wij de enige zoogdieren die niet hun eigen vitamine C kunnen aanmaken, dat konden we vroegen wel in de lever. Ergens hebben we intelligentie ingeruild voor eigen vit. C, nu hebben we denk ik weer intelligentie ingeleverd, maar daar krijgen we geen vitamine c voor terug, helaas.

  Het moet dus uit ons voedsel komen of we moeten het bij slikken. Door de geringe opname van mineralen uit de grond en het steeds eerder oogsten van groenten en fruit zit er veel minder vitamines in onze groenten dan pakweg 20 jaar geleden. Dat zorgt ervoor dat we eigenlijk voortdurend ondervoed zijn en dus ziek worden, en dat schimmels in ons lijf de dienst gaan uitmaken, samen met bacteriën en virussen.

  Als je kanker hebt wil je dat je immuunsysteem optimaal werkt, in mijn ogen moet je er dan zeker van zijn dat je lijf geen last heeft van met name de candida schimmel want die maakt HCG aan om zich te vermeerderen en dat schakelt ons immuunsysteem uit, zeer gevaarlijk dus!! Elke kankerpatiënt zou dus een antischimmel kuur moeten doen, en dat kan eenvoudig door het lichaam extra waterstofperoxide ter beschikking te stellen dat betekend dus veel meer vitamine C nemen. Niet 60 mg maar minimaal 7000 mg en soms zelfs nog veel meer 30.000 mg intraveneus toegediend.
  Je kunt nog een stapje verder gaan en chloordioxide innemen. Ook deze stof maakt het lichaam zelf aan, ik weet nog niet welke cellen dit doen, dat zoek ik op het moment nog uit. Ik ook ook nog uit welke stoffen je nodig hebt om het zelf aan te maken. Ook vitamine C of E of K? Alle anaerobe cellen worden er mee gedood, dat betekent alle pathogenen, dus alle ziekmakers, schimmels bacteriën, virussen en kankercellen!

  Op het moment dat je kanker gaat zien voor wat het is, een anaerobe cel in de vorm van een bacterie (tumor), schimmel (agressieve tumor) of virus (uitzaaing), dan heb je ook houvast hoe je het kunt bestrijden. Er zijn dan zeer veel middelen voorhanden, die overal ter wereld de mensheid hebben gered toen er nog geen dokters waren en een farmaceutische industrie. Die zijn er en zijn vaak heel goedkoop.
  Op mijn blog lees je er meer overhttp://www.mijnstrijdtegenkanker.wordpress.com
  Liefs Linda

Advertenties

15 reacties op ‘De Pink Ribbon discussie

 1. Hoi Linda,
  ook hier kom ik (helaas!) dezelfde foutieve informatie tegen over IPT: “De chemo kan dus heel specifiek worden getarged op de foute cellen. Er is dus ook maar 10% van de hoeveelheid chemo nodig en de patiënt heeft nauwelijks last van bijwerking zoals haaruitval.” Ik heb zelf in april van dit jaar op basis van dit soort info her en der op websites o.a. IPT en Vitamine C en B17 infusen, hyperthermie (en nog een heleboel meer) in een Duitse kankerkliniek gehad. Resultaat: ik kwam doodmoe en veel beroerder terug, mijn haar viel na 3 weken uit en….de tumor in mijn borst was gegroeid. Ik kon heel duidelijk voelen dat die chemo niet ‘targeted’ was en het gif gewoon door mijn hele lijf spoelde. Het zou fijn zijn als borstkankerpatienten die ook negatieve ervaringen hadden met ‘andere’ behandelmethoden zich zouden uiten. Ik kies zelf ook (na 2 operaties) om zonder chemo, bestraling of hormoontherapie verder te gaan maar dat wil niet zeggen dat ‘andere’ middelen daarmee zaligmakend zijn.

  1. Hai Wanda! Dank voor je toelichting. Jij bent tot nu toe de enige hier in Nederland die het ook daadwerkelijk heeft ervaren IPT. Dus dat vind ik heel belangrijk om te horen. Je bent niet enthousiast, dat is dan weer jammer. Wel haaruitval en geen goed resultaat. Ben je wel overtuigd van de methode die ze daar hebben gebruikt? En kun je misschien zeggen bij welke kliniek dit was? Ik ben het met je eens dat we alle ervaringen met elkaar moeten delen, ook wat niet werkt!
   Hoe gaat het nu met je en wat doe je nu? Ik hoop nog wat meer van je te horen!
   groetje Linda

   1. Allereerst: top dat je deze site hebt opgezet. Is wel heel belangrijk om te zeggen want kritische patienten zoals jij en ik gaan (hopelijk) het verschil maken. Mijn tumormarkers gingen wel naar beneden en volgens de arts door de IPT. Maar zeggen dat er geen bijwerkingen zijn en mij dan toch die bijwerkingen (haaruitval en vermoeidheid) laten ervaren, viel niet zo goed. Ahum. De kliniek was het Hyperthermie Zentrum in Hannover. De meeste alternatieve kankerklinieken doen trouwens hetzelfde in die zin dat je een combinatie van behandelingen terug ziet komen. Maar ook hier onderzoeken ze eigenlijk niet wat de oorzaken bij jou zijn geweest en gooien ze er wat tegenaan in de hoop dat er iets bij zit dat werkt. Voordeel is dat je er niet slechter van wordt (behalve als ze dus toch chemo gebruiken) en dat je je lichaam daarmee niet verder belast – i.t.t. de reguliere behandelingen. Nadeel is dat je zelf diep in de buidel moet tasten, dat de effectiviteit dus net zo gering kan zijn en dat je vertrouwen beschaamd wordt. Want dat je geen hoop hoeft te koesteren bij de reguliere behandelingen lijkt me duidelijk, maar ‘alternatieve’ behandelingen hebben nog wel het aura van hoop er om heen hangen en dan tikt dat aan.
    Met mij gaat het nu heel goed. Belangrijkste wat ik gedaan heb (in maart) is het laten verwijderen van alle 10 amalgaamvullingen (grote gevolgen!), drastische aanpassing van mijn voedingspatroon, ontgiften, slikken van bepaalde supplementen (deels in Hannover voorgeschreven gekregen), verwijderen van stress – de bekende factoren waarmee je beter voor jezelf gaat zorgen. En binnenkort verhuizen. Ben bezig met het schrijven van ’n boek hierover want heb zelden zoveel geleerd als dit jaar. Excuus voor lang antwoord. Vind ’t fijn om uit te wisselen.

   2. Hai Wanda! Dank voor het delen van de info. Het blijft zoeken naar de speld in de hooiberg. Op de een of andere manier gaat het naar mijn idee over de connectie tussen mind & body. Vanuit het onderbewuste vertellen we het lichaam kennelijk van alles. Dat kunnen we deels verklaren vanuit stress en daarmee weer een aantal fysische verschijnselen zoals meetbare stresshormonen, maar dan nog…heb je vaak nog geen enkel idee waarom de een wel geneest en de ander niet. Ik dus ook nog steeds niet. Ik ben wel in hele goede conditie en heb behalve kanker bijna geen klachten. Alles wat ik ooit had, hoofdpijn, rugpijn, hartkloppingen oorontsteking, kaakontsteking, verkoudheden, sinussen verstopt enzovoorts zijn wel genezen, maar mijn tumor nog steeds niet. Dat is onderhand super frustrerend. En na bijna 9 jaar is elk dieet ook bijna niet meer vol te houden. Waar haal je nog de motivatie vandaan om jezelf te beperken? Nou mij lukt het met moeite! Ik ben nu op een ketonisch dieet 60% vet ent 20/20 eiwit/koolhydraten, maar moest zo nodig gisteren zondigen met wijn. Waarom?? Geen idee, nu kan ik weer overnieuw beginnen! Maar ik had we zo’n onwaarschijnlijke hoofdpijn, dat ik misschien net dat zetje nodig had om nooit meer te drinken. Ik wens mijzelf the force! En voor jou ook!

  2. “waar haal je nog de motivatie vandaan om jezelf te beperken” schrijf je. Dat kan ik me goed voorstellen! Mijn redenering is als volgt: ik erken ten diepste dat ik sterfelijk ben en dat ik hoe dan ook zal overlijden – wanneer dan ook. En dat ik tot die tijd een ‘goed’ leven wil. In dat ‘goede’ leven past bijv. chemotherapie niet. Maar mezelf van alles ontzeggen waar ik vreugde aan beleef, evenmin. Dus als ik ’n glas wijn of bier in het weekend wil en daar veel genoegen uit haal, dan doe ik dat. Ook al weet ik dat kanker en glucose geen ‘match made in heaven’ zijn. Want verzuurd (hihi) qua stemming op mijn sterfbed liggen, wil ik evenmin. Dat helpt mij, maar ieders pad is anders. Het ga je goed!

   1. Ja, dank Wanda dat je dit aanroert. Dat is ook mijn constante dualisme, genieten nu of beperken met mogelijk een gunstig effect op de lange termijn? Ach, wat je ook doet, het gaat er uiteindelijk om dat je jezelf er niet om gaat veroordelen. Een leven zonder spijt, zonder omkijken in wrok en teleurstelling. Leven in het nu en daarin durven volledig jezelf te zijn en te tonen. Het allerbeste!

 2. Hey Linda,

  U zei:

  “De discussie die ik nu hier niet meer kan terug vinden over de reden waarom NL altijd in de top 3 staat van landen met het meest aantal borstkanker patiënten en in de top 10 met prostaatkanker, is een zeer legitieme vraag”.

  Zie o.a. de informatie in deze link:

  http://www.spaink.net/2011/11/08/snor/

  Ik wil niemand zijn/haar “geloof” ontnemen wat nu de exacte oorzaak is van bepaalde kankersoorten er is nog veel onduidelijk…

  Ik kijk slechts waar bepaalde kankersoorten het meest voorkomen en het minst:

  Prostaatkanker is daar een overduidelijk voorbeeld van.

  In Japan kwam prostaatkanker (bijna) niet voor, na overschakeling op een Westers dieet is prostaatkanker daar nu ook aanwezig…

  De landen waar vrouwen de meeste melk-producten gebruiken en/of Dioxine/Organische verbindingen opnemen, daar komt “toevallig” ook de meeste borstkanker voor…
  Vietnam is trouwens “wereldkampioen” als het gaat om vrouwen met borstkanker.

  (Als je immuunsysteem “gesloopt” is door Dioxine/Organische verbindingen sluit ik het trouwens niet uit dat schimmels een kankerverwekkende invloed kunnen hebben).

  1. Hai Tartarus,
   Ik heb te weinig tijd door alle activiteiten op facebook, linkedin en twitter alles te meteen op te volgen! Ik plaats in principe altijd alles en voer geen censuur uit. Probeer iedereen een antwoord of bedankje te sturen. Zo ook voor jou. Melk is om meer redenen een boosdoener, geloof dat daar zeker een connectie is te leggen. Melk bevat het eiwit casseine, dat in de darm een laag legt waardoor je darm geen mineralen kan opnemen. Hoeveel calcium ook in de melk zit 🙂

   1. Hey Linda,

    Ik zie zelfs dat je het erg druk hebt! (Denk je een beetje om je gezondheid).

    Groetjes,

 3. na mijn eerste bevalling kreeg ik spruw, schimmel dus in beide borsten….7 jaar later ontdekte ik borstkanker
  ook interessant en eenvoudig na te gaan of hier een relatie ligt.
  Welke vrouwen met borstkanker hebben spruw gehad tijdens het geven van borstvoeding?

  schimmel is zo hardnekkig, ik kom er niet echt vanaf. Zelfs na een 2 maand durende kuur MMS, geen suiker en/of korte koolhydraten. Het komt meteen weer terug.
  Is ontzuren dan nog een optie?Heb jij daar ervaring mee?

  1. Beste Winnie,
   Ik heb alleen ervaring met een schimmel in mijn oor 🙂 Men noemt dan meestal eczeem, maar het is gewoon schimmel. Kom ik ook tot op heden nog niet helemaal vanaf…Jim Humble heetf het op zijn site over een specifiek schimmel die extreem hardnekkig is, misschien hebben we daar allebei last van? Schimmels zijn iig wel de aller sterkte organismen, overleven bijna alles… tja ik blijf erover lezen, misschien viden we nog een oplossing? Blijf het delen!

 4. Hoi Linda,

  Ik las je interessante reactie op de site van Karin Spaink.
  Ik moest meteen denken aan het werk van dr. Mark Hyman, voorzitter van het Amerikaanse Institute of Functional Medicine. http://drhyman.com Hyman zegt o.a.: The fork is your most powerful tool to change your health and the planet; food is the most powerful medicine to heal Chronic illness.

  Ken je zijn werk, bijvoorbeeld het boek The UltraMind Solution?

  groet,
  Erik

  1. Dag Eric!
   Nee ik ken zijn werk nog niet, ga het opzoeken. Ben overigens van mening dat je voedsel van de goede kwaliteit moet zijn om ziekte te vermijden, maar als je het hebt gekregen door slecht voedsel is het niet zo maar mogelijk met beter voedsel ook weer te genezen. Ik denk dat voedsel je daarbij alleen kan ondersteunen.The mind is veel bepalender is mijn indruk of hypothese 🙂 Ik ga ermee aan de slag bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s