De KWF collecte: Geef niet!


De reserves van het KWF zijn al astronomisch (200 mln) dus waarom nog collecteren?

In 2007 kwam bovendien aan het licht dat veel goed doelen beleggen in niet zulke heel frisse doelen:

“De KWF Kankerbestrijding blijkt indirect een deel van het vermogen in de vier grootste tabaksfabrikanten van de wereld te beleggen. Ook komt geld terecht bij clusterbommen producenten en bedrijven die zich schuldig maken aan kinderarbeid. Volgens een woordvoerder van de KWF gaat een klein percentage (0,21 procent) van het belegde geld naar de tabaksindustrie.”

Het hele geval werd door het KWF dus gebagatelliseerd, maar waar het natuurlijk om gaat doet het KWF wel echt zinnige dingen met geld van de collectes? Draagt het wel iets bij aan de oplossing voor kanker?

De onderzoeken die worden gefinancierd leveren vooral de farmaceutisch industrie directe kostenbesparing op. Zij hoeven immers zelf minder bij te dragen aan het opzetten van klinisch onderzoek en het KWF ronselt bovendien meteen de proefpersonen zodat de time to market kan worden beperkt.

Als dit alles zou leiden tot de ontwikkeling van geneesmiddelen of therapieën die de patiënt helpen te genezen dan is dat uitstekend, echter het grootste deel van de ‘innovaties’ voegen aan het arsenaal van medicijnen dat er al is niets toe, behalve dat deze medicijnen steeds duurder worden.

Waarom wordt er maar steeds geen genezing gevonden? Omdat men de oplossing in de verkeerde richting zoekt. Het enige dat een kankerpatiënt kan helpen is een boost van het immuunsysteem en het reinigen van het lichaam.

Waar het KWF helemaal geen geld voor over heeft is het onderzoek naar alternatieve behandelingen en kanker. En dat terwijl toch 30% van alle kanker patiënten alternatieve therapieën gebruikt.

Het wordt hoog tijd dan KWF zijn fondsen aanwend om te onderzoeken hoe het deze patiënten vergaat. Welke therapieën gebruiken zij, hebben zij hun levensstijl verandert? Zij ze gestopt met roken zijn ze anders gaan eten? En doen zij het dan uiteindelijk beter dan patiënten die alleen reguliere therapie ondergaan?

Zodra het KWF voor dergelijk onderzoek gaat collecteren, geef ik graag weer wat.

Advertenties

4 reacties op ‘De KWF collecte: Geef niet!

 1. Zojuist geinformeerd bij Kwf, wordt als belachelijk omschreven,
  Voor onderzoek is het beter te doneren aan Antoni v. leeuwenhoek foundation , rek.nr 102900000

 2. De doelstelling van het KWF zou moeten zijn: het overbodig maken van de eigen organisatie.
  Wat is de praktijk?
  Al meer dan 60 jaar gebeurt het tegenovergestelde:
  ieder jaar meer geld voor het KWF en ieder jaar meer kanker met nauwelijks betere perspectieven.

  Verder:
  -Negeren van (wetenschappelijke) onderzoeken die een heel duidelijk verband bloot leggen tussen straling (GSM, UMTS, DECT, C2000, Blu-tooth etc) en kanker
  – Dure radiospotjes die oproepen in te smeren tegen de zon met (mogelijk) kankerverwekkende (nanodeeltjes bevattende) zonnecremes die ook nog eens de aanmaak van vitamine D (kankerremmer no. 1) stop zetten.

  Zie ook:

  http://www.leefbewust.com/themas/kwf.html

 3. Hoi Lin!

  Weer een prima apel!

  Ik werd toch even nieuwsgierig naar het salaris van de directeur…

  bruto salaris (incl. vakantiegeld) 149.999 incl. pensioen etc EUR 177.016 zie blz 96. Trouwens waarom zijn 143 (117 fte) nodig om een paar projecten te volgen en een pot geld te beheren? Het KWF zit trouwens op een erg dure locatie in A’dam. Ik zou het pand verkopen en in de polder nieuwe goedkope file vrije huisvesting zoeken. De opbrengst kan natuurlijk weer ten goede van de doelstelling besteed worden.

  ’t Is maar dat eenieder het weet!

Reacties zijn gesloten.