Nederland weet zich geen raad met kanker


Vandaag maakte de telegraaf bekend dat Nederland er minder goed in slaagt dan andere landen om kanker te bestrijden. Volgens voorzitter Lies van Gennip van de werkgroep Ontmoedigen Roken van het NPK, ligt het aan het feit dat Nederlanders nog altijd teveel roken en niet aan onze geneeswijzen.
Dat we nog altijd teveel roken is een feit, maar kan helaas niet verklaren dat er in Nederland veel meer kanker ontstaat dan in andere West Europese landen! In veel landen om ons heen wordt evenveel of meer gerookt. In bijvoorbeeld Denemarken, Belgie, Griekenland, Spanje roken ongeveer evenveel mensen en in de oostbloklanden wordt zelfs nog veel meer gerookt.

Het ligt voor de hand om dan te zoeken naar een andere oorzaak en niet steeds het roken als excuus te gebruiken. Roken is zeer slecht en heeft veel invloed op de ontwikkeling van kanker, maar waarom krijgen Nederlanders meer kanker en waarom gaan wij er hier veel vaker aan dood?

Vragen die we moeten stellen zijn: wat doen de Nederlanders anders dan andere Europeanen? Veel is terug te voeren op onze levensstijl, we zijn te gestressed, ons voedsel bevat nauwelijks vitamines en mineralen en onze lucht is vervuild. Dat kan tot meer kankergevallen leiden, maar waarom gaan er dan meer mensen hier aan kanker dood? Dat heeft niets met de geneeswijze te maken?

Ik vermoed dat in het buitenland veel meer mensen een eigen weg kiezen en zich niet laten behandelen in het ziekenhuis. Omdat het te kostbaar is en ze niet verzekerd zijn bijvoorbeeld of omdat ze een gezonde argwaan hebben tegen ziekenhuizen en liever eerst zelf iets proberen.

In Nederland lopen we over het algemeen kritiekloos achter de dokter aan en doen wat hij zegt. Laten we eens onderzoeken of al die mensen met kanker in het buitenland ook de standaard protocollen volgen zoals wij die in Nederland braaf aan de kankerpatienten voorschrijven.

Als mevrouw van Gennip zegt dat het niet aan de geneeswijzen kan liggen, gaat zij er vanuit dat de gevolgde methoden niet ter discussie kunnen staan. We weten officieel nog steeds niet wat kanker is en toch is het mogenlijk om te besluiten dat het NIET aan de geneeswijzen kan liggen?
Ik vind het knap!

Lees hier het artikel in de telegraaf http://www.telegraaf.nl/binnenland/6944001/__Meer_kankergevallen__.html?sn=binnenland,buitenland

Lees hier de statistieken over roken:
http://www.heartstats.org/datapage.asp?id=4661

Advertenties

Een reactie op “Nederland weet zich geen raad met kanker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s